Soverom gardiner

Soverom gardiner

Dyre møbler, sjeldne og utsøkte dekorative elementer, designdekorasjon på toppnivå – alt dette er ubrukelig hvis rommet ikke er behagelig. Grunnlaget for interiøret i ethvert hjem er komforten til beboerne. Det oppnås takket være farger, polstrede møbler, forskjellige dekorasjoner, tillegg og andre ting..

Soverommet er et spesielt sted i huset. Dette er et område for avslapning, ro, avslapning. I dette rommet sover de ikke bare, her drømmer, tenker, mediterer og bruker tid med sin sjelevenn. For å oppnå maksimal komfort i dette området, i tillegg til en komfortabel, romslig seng og en avslappende palett, er det nødvendig å tilby en vindusåpning av høy kvalitet. Fin og stilig ramme vil gjøre atmosfæren hyggelig og varm. Hvis du velger riktig farge og materiale, kan du øke rommet i rommet og mette det med farge.. Resten av artikkelen vil diskutere hvordan du velger de riktige gardinene for soverommet..

Fargespekter

Når du velger fargen på gardiner, anbefaler eksperter å følge en rekke anbefalinger:

  • Ikke glem det generelle fargevalget på soverommet. Designere anbefaler heller ikke å velge en farge på vegger, tak, gulv og gardiner, ellers vil designet bli falmet og påtrengende. Som fargen på gardinene kan du velge en nyanse av hovedfargen der rommet er innredet. Vurder harmoni – hvis rommet er dekorert i lilla farger, kan du velge blå eller rosa gardiner.
  • Gardiner og gardiner gjør en utmerket jobb med rollen som aksenter. Hvis du synes at innredningen i rommet er kjedelig, kan du fikse dette problemet ved hjelp av lyse vindusdekorasjoner. Lyse gardiner og puter, som er laget i en farge, ser spektakulære og fargerike ut. Ikke overdriv med lyse farger, spesielt hvis soverommet er lite.
  • Det er et universelt sett med farger, hvilke designere anbefaler å bruke på soverommet: beige, kaffeskygge og delikat grønt. De er i harmoni med mange farger og toner. Fra det mørke området er fargen på råtten kirsebær eller plomme passende.

Material tekstur

Forskjellige tekstilmaterialer, både naturlige og kunstige, brukes til gardiner og gardiner. For å få dem til å passe perfekt inn i interiøret, vær oppmerksom på ikke bare fargen, men også teksturen under kjøpet. Et ideelt alternativ hvis tekstur av gardiner, duker, polstring av polstrede møbler er det samme, men det er vanskelig å oppnå et slikt resultat. Prøv å velge den mest lignende materialstrukturen.

Kontrastspill

Design- og dekorasjonseksperter har utviklet en rekke kontrasterende kombinasjoner, som kan brukes under vindusdekorasjon – en farge for gardiner, en annen for gardiner:

  • hvit og svart. Dette er en klassisk kombinasjon som ikke mister sin relevans..
  • Blå og rosa. Fantastiske farger for å dekorere et kvinners rom. Lyse farger vil muntre deg opp og tilføre atmosfæren glede.
  • Lilla (syrin) og gul. En slik duett vil fylle rommet med lyse og fargerike notater..
  • Gull og burgunder. En raffinert og luksuriøs kombinasjon. Dette alternativet anbefales for romslige rom..
  • Menthol og syrin. Farger vil forfriske rommet, gi atmosfæren lyshet.
  • Gull og turkis. En uvanlig duo kan umiddelbart forvandle et rom.
  • Beige og brun. Disse fargene er i perfekt harmoni med hverandre og vil gjøre atmosfæren mykere..

7 bilder

For et lite rom

Et lite rom begrenser kreativiteten. For å dekorere vinduer i et kompakt soverom, må du velge lette produkter. Designere anbefaler å gi opp tunge og mørke stoffer. De vil se klumpete og frekke ut.. Ideelt – materiale med rette, tette vertikale striper. Stoffet skal ikke være for tett og stivt.

Velg ikke bare gardiner, men også gardinstenger. For et lite rom er det bedre å velge et diskret alternativ som ikke vil bule mye. I et lite rom er hver meter plass viktig. For ikke å belaste soverommet, velger de ofte korte gardiner som bare når vinduskarmen..

Det anbefales å ta hensyn til gardiner og gardiner på øyelakker laget av lin eller bomull. Sjekk den nye samlingen og tidligere versjoner mens du blar gjennom katalogen..

Valg basert på stil

Hvis du ikke aner hvordan du skal velge gardinene, bli styrt av den gylne regelen – valget av en modell for interiørstilen. Dette er en vinn-vinn. Deretter vil vi vurdere for hvilke stiler visse gardiner passer..

Minimalisme

Den velkjente minimalismen utgjør tilbakeholdenhet, korthet og enkelhet. Maksimal plass og minimum av ting. Med henvisning til disse prinsippene er det nødvendig å velge gardiner. Ingen buer, bølger, flounces, dusker eller andre dekorasjoner. Foldene passer heller ikke. Det er best for stoffet å flyte lett og pent. Dette er den perfekte stilen for et kompakt rom..

Japanske gardiner passer perfekt inn i minimalismen. Dette er et stilig og enkelt alternativ. Prisen på slike produkter er lav. Dette designalternativet vil visuelt dele vinduene i flere seksjoner. For store panoramaåpninger er dette en flott modell..

Klassisk

Når du velger gardiner for en klassisk stil, bør du være spesielt oppmerksom på tekstiler.. Modeller laget av tunge og tette stoffer er ideelle, som lett vil blokkere banen til solstrålene. Dekorative elementer som knuter og dusker vil bare utfylle helhetsbildet. Store mønstre på gardiner ser også vakre ut..

Den klassiske stilen er best for et romslig soverom. på grunn av at den inneholder et stort antall dekorative elementer og forskjellige dekorasjoner. Gesimser for ovennevnte stil bør være stilige og sofistikerte. På grunnlag av dette designalternativet ser alle slags gardiner luksuriøse ut. Mørke materialer gir atmosfæren elegant.

Moderne

Moderne ligner veldig på minimalisme, bare det har forskjellige mønstre og dekorasjoner. En stor lysekrone er plassert på soverommet, muligens med anheng, og den generelle stilen suppleres med malerier, lamper, vaser, etc.. Når du velger gardiner for denne innredningen, må du være oppmerksom på at det ikke er altfor lyse og fargerike detaljer i den.. Den kjennetegnes av glatte, myke linjer og beherskete farger. Båndene er ideelle for å dekorere gardiner.

Barokk

En av de mest populære og utbredte klassiske stilene er barokk. For han preget av et stort antall dekorative elementer og forgylling. I denne forbindelse, i et soverom dekorert i barokkstil, vil gyldne gardiner eller modeller med gylne mønstre se elegant ut. Franske gardiner er spesielt populære. De kan ofte bli funnet i konsertsaler og teatre..

Gardinmateriale – silke, sateng, taft og organza. Tykke og tunge stoffer brukes til gardiner. Fringe vil passe perfekt inn i interiøret og gjøre det mer uttrykksfullt.

Provence

Provence er en mild og myk stil som kom til oss fra Frankrike. Denne stilen er perfekt for et soverom.. Hovedkarakteristikken ved designet er pastellfarger.. Blomstermønstre brukes også. Gardiner i lyse farger med bilder av store eller små blomster vil ideelt sett passe inn i soverommet. Provence tar deg fra dette rommet til en lys blomstret eng. Gardiner for ovennevnte stil bør være laget av følgende stoffer: bomull, chintz og lin.

Land

Landstil er ideell for en koselig soverominnredning. Gardiner bør bare være laget av naturlige stoffer: bambusfibre, latskap, bomull. Fargen deres skal være lys. Hvis du vil velge et alternativ med utskrift, kan blomster, torg eller representanter for faunaen fungere som bilder. Stilens hovedtrekk er et landsbytema.

Mote trender

I de siste samlingene er de fleste gardinene dekorert med fargerike trykk.. I dag er slike bilder relevante: blomster, sommerfugler, fugler, frukt, blader. Disse alternativene er egnet for å dekorere vinduer på soverommet til en jente eller en ung kvinne. Trykk på lyse gjennomsiktige og gjennomskinnelige stoffer ser fargerike og uttrykksfulle ut.

For enda mer interessante soverom design ideer med gardiner, se neste video..