Rullegardiner “Day-night”

På dette stadiet finnes denne typen gardiner, som persienner, overalt: fra boligkvarter til kontorer og medisinske institusjoner. Nylig har mange interessante og forbedrede modeller dukket opp, takket være at det er mulig å gi en ekstra følelse av komfort i ethvert rom. For eksempel, rullegardiner “Day-Night” blir mer og mer populær på grunn av sin originale design, som er i stand til å regulere inntrengning av lys.

Mekanismene som rullegardiner styres med ligner på konvensjonelle rulleskodder, men kvaliteten og variasjonen er mye større. I motsetning til konvensjonelle gardiner er slike gardiner ergonomiske, enkle å bruke, krever ikke vask og større rengjøring. Faktisk kan de kalles en forbedret modell av persienner med mulighet for dimming..

Designfunksjoner

I historien om opprettelsen av sebra -gardiner er det mest interessante øyeblikket at de ble utviklet spesielt for å lukke plastvinduer med dem, men på dette stadiet er det utviklinger for trevinduer i forskjellige former. “Zebra” er en dobbel blind, bestående av horisontale striper som veksler med hverandre. Hvis de forskyves i forhold til hverandre, reguleres lysintensiteten. For eksempel, hvis de gjennomsiktige stripene på to lerret sammenfaller, vil rommet være veldig lyst, og hvis de ugjennomsiktige stripene dekker de gjennomsiktige helt, vil absolutt mørke komme..

Når du justerer lerretene, kan du få andre belysningsalternativer på grunn av det faktum at det er en veksling av mer komprimerte strimler med mer gjennomsiktige. Hvis tette striper i ett lag faller helt sammen med gjennomsiktige striper av et annet, gir materialet fullstendig blokkering av lys. Hvis det er en tilfeldighet mellom de samme stripene i begge lag, trenger lyset gjennom det mer gjennomsiktige vevet..

Rullen kan løftes helt opp med den kjedeformede kontrollmekanismen, som kan dekoreres på forskjellige måter – for eksempel med et håndtak i form av en vakker nøkkelring.

Noen ganger er det forvirring mellom definisjonene “rullegardiner” og “plissé”. En slik misforståelse av kjøpere er som regel introdusert av den horisontale formen på konvekse, foldede striper, også funnet på persienner av gardiner. Men plissé er ikke ment å regulere belysning, fordi det er et vanlig enkelt stoff, så det er en feil å tro at det er et av alternativene for rullegardiner “Day-Night”.

Driftsprinsipp

For å sette i gang to lerret med persienner og justere den nødvendige intensiteten til lysstrømmen, er det nødvendig å sørge for forskyvning av gardinlistene med en sirkulær rulle på toppen. Rullen styres av en kjede. I henhold til designtypen er rullegardiner av åpen type, eller de kan brettes til en spesiell kassett. Det første alternativet er vanligvis billigere, og gardinen er alltid synlig. Det andre alternativet gir en sterk beskyttende boks av plast, som i tillegg beskytter rullelukker mot støv og gir også en estetisk effekt..

Det generelle prinsippet for rullegardiner endres ikke: Hovedfunksjonen til stoffduker er å lukke vinduet tett og feste seg til vinduskarmen, beskytte rommet mot den lyse solen og unødvendig menneskelig oppmerksomhet. Dette er gitt av deler av strukturen i form av en skinne, som veier lerretet, som er plassert i bunnen og en stålrulle, som er på toppen av strukturen. I tillegg utøver føringene til høyre og venstre en tyngende og korrigerende effekt på stoffet..

Fordeler

En av de viktigste praktiske fordelene med Day-Night rullegardiner er at de er laget av miljøvennlige materialer med en spesiell frastøtende teflonbasert impregnering. Det beskytter persiennene mot støv og mulig forurensning i lang tid. Til tross for at utformingen av stripene er atskilt i sin tid, er sømmen som dannes ved sammenføyning av “sebraen” på spesialutstyr, ikke synlig selv om den undersøkes nøye. I motsetning til monumentale gardiner veier et slikt rullgardin veldig lite.

Fargene som rullegardiner er laget av, er ikke begrenset i sortimentet. Her er en av de mest fordelaktige måtene å “spille sammen” med de eksisterende interiørtonene muligheten for å veksle fargene på “sebra” -strippene.

Det er bare viktig å smakfullt velge kombinasjonen av de ønskede fargene som vil bidra til å skape en ubeskrivelig atmosfære hvor som helst.

De forskjellige alternativene for å justere lysstrømmen inn i rommet kan i utgangspunktet forvirre kjøpere litt, fordi det virker som kompleksiteten til den brukte justeringsmekanismen. Men faktisk, for å skape ønsket mengde lys, trenger du ikke å løfte gardinet til enden, du trenger bare å endre stripens forrige posisjon litt. Dette gir utmerket beskyttelse mot direkte sollys..

Siden rullegardiner, takket være sin unike mekanisme for regulering av lysstrømmen, kan fungere som både tyllgardin og vanlige gardiner, er det ikke nødvendig å kjøpe disse interiørartiklene separat, noe som vil spare mye penger. Siden alle stripene på slike persienner er laget i form av rette og tydelig tegnet linjer, bidrar dette til den visuelle effekten av å utvide ethvert mellomrom. Størrelsene kan velges i henhold til kjøperens ønsker, og gardinene kan dekoreres med et hvilket som helst mønster.

Visninger

Det mest populære alternativet er de klassiske rullegardinene, som med rette er universelle. De kan være ideelt plassert hvor som helst: hjemme, på kontoret, i enhver institusjon. Klassiske gardiner dekker vinduet helt, mens vinduskarmen forblir ledig. Stripene gjør visuelt både vinduet og selve rommet større. Klassiske gardiner er veldig enkle å vedlikeholde, og lysstrømmen er også lett å kontrollere, slik at du kan slippe inn så mye lys du trenger inn i rommet.

Minirullgardiner dekker ikke vinduet helt; de er hovedsakelig plassert på den ene delen av vinduet. De festes til vinduet på samme måte som klassiske gardiner og fungerer på samme måte. Det er også kassettrullegardiner med holdbare lister på sidene av lerretet. Stroppene er utformet slik at stoffet ikke henges ned på disse stedene.. Blant rullegardiner “Zebra” er det følgende varianter, som kan velges avhengig av form, design og type vinduer:

 • “Zebra-Uni” – kassettutstyr “Day-Night”. Skiller seg ut i skjønnhet, bekvemmelighet og integritet i utseendet. Det er et lukket system der rullen brettes inn i en metallkassett eller -rulle når den rulles. På begge sider er guider installert i denne typen gardiner, som ikke lar dem falle under åpning..
 • “Zebra-Mini” – det samme rullegardinet som henger fritt på et vindusramme. Systemet er åpent, rullen kan ikke settes i kassetten, men siden gardinet i seg selv er lite, er det ikke noe stort behov for å sette det inn i kassetten. Det er ingen guider her, mekanikken er den enkleste, men du kan fikse minirullen i ønsket posisjon ved hjelp av vanlig fiskesnøre.
 • “Zebra-Standard” – store gardiner, hengende fritt, designet for store rom og designet for å dekke hele vindusåpningen. Selve rullen kan enten stå åpen, eller du kan lage en kassett til den.

Installasjonsmetoder

Du kan installere rullegardiner ved hjelp av en konvensjonell feste og selvskruende skruer, først måle den nøyaktige avstanden fra den ene kanten av vinduet til den andre og markere med en blyant eller markør plasseringen av det første feste. Deretter må du bore et hull for pluggen og skru forsiktig på festet. På motsatt side av vinduet gjøres markeringen på samme måte.. For maksimal merkingsnøyaktighet anbefales det å bruke nivået. Etter at merkingen er ferdig, fest braketten på den andre siden.

Når det gjelder tilleggsutstyret, bør det være plassert i en avstand på 10 centimeter fra kjederegulatoren..

Nå er det viktigste å henge gardinet ordentlig. Selve installasjonen utføres i parentes fra kontrollsiden. Det er nødvendig å legge tøyrullen forsiktig i en spesiell eske.. Etter å ha fullført dette arbeidet, bør en tydelig lyd høres: dette betyr at alt ble gjort riktig. Nå kan du feste enheter som justerer nivået og posisjonen til kjeden, samt justere prosessen med å vikle gardinet på spolen, hvis det er skjevt av en eller annen grunn. Avslutningsvis må du montere brakettene helt og dekorere dem med spesielle dekorative deksler..

Stoffalternativer

De fleste stoffene som brukes til produksjon av rullegardiner er originale og praktiske designløsninger fra Tyskland. Stoffer krever ikke vask og stryking, ikke rynker, brytes ikke under bruk, falmer ikke i solen og forblir alltid de samme lyse. Det finnes typer tekstilmaterialer med ekstra termisk beskyttelse (“Aiszhemchug” med termisk speileffekt) og spesielt fuktresistent med soppdempende belegg (“Aqualay”).

Stoffene som brukes til å lage rullegardiner har evnen til å regulere og lede lyset som kommer inn i rommet.. En så variert effekt av å leke med lys oppnås på grunn av det faktum at sebrastripene skiller seg fra hverandre i tetthet og gjennomsiktighet. Transparente tekstiler er et godt alternativ hvis målet er å oppnå diffust lys i rommet. Denne metoden for lysdiffusjon er veldig fordelaktig når rommet er dekorert med gardiner..

Materialene bruker også slitesterk og fleksibel polyester som ikke falmer i solen. For de som er fan av naturlige materialer, kan du velge persienner laget av viskose eller til og med silke, som vil tjene veldig lenge..

I tillegg, tekstiler av rullegardiner er gjennomsiktige og ugjennomsiktige. Gjennomsiktige stoffer er designet for å beskytte mot den lyse solen, mens rommet alltid er lyst, og lyset blir rolig og ikke skader øynene. Tykkere, ugjennomsiktig stoff gir ikke bare solbeskyttelse, men kan kaste et rom inn i nesten totalt mørke.

Interiørdesign ideer

Day-Night rullegardiner ser bra ut i ethvert fasjonabelt interiør takket være det store utvalget av farger og materialer. Selvfølgelig er det fortsatt forutsetninger om at persienner i et boligbygg vil se for enkelt ut og i beste fall på en fungerende måte, men dette er fordi mange kjøpere fortsatt er psykologisk fokusert på de første, enkleste plastmodellene, som ikke var forskjellige i styrke, skjønnhet eller nåde.

Hvis du velger dem riktig, vil ethvert rom bli enda mer komfortabelt og koselig:

 • Hvis rommet er lite, det er bedre å dekorere det med gardiner i lyse farger og nyanser. Krem og myke grønne rulleskygger vil se bra ut på kjøkkenet og soverommet, så vel som i alle mellomstore kontorlokaler. Hvis du ønsker det, kan du velge gardiner med hvilket som helst blomstermønster for kjøkkenet – en utmerket erstatning for vanlige gardiner. Blant modellene med slike mønstre er det ofte til og med de som ved første øyekast er vanskelige å skille fra lyse vindusgardiner, spesielt hvis mønsteret er laget på en lys hvit eller kremaktig bakgrunn. På samme tid skjuler tegningen perfekt den allerede ikke veldig merkbare teksturen til stripene..

 • Til stua (eller hvis vi bare snakker om et stort rom som serverer samtidig til flere formål) tykke stoffgardiner er egnet. Du kan velge alternativet med det mest slående mønsteret, det viktigste er at det matcher veggenes generelle tone og passer inn i det omkringliggende interiøret. I stuen vil gardiner se bra ut, og skape en viss grad av kontrast: hvis veggene er lyse, kan rulleskodder være mørke, men for et mer harmonisk bilde må du legge til flere dekorelementer i den tilsvarende fargen.

 • Hvis det er store eller ikke-standardvinduer i rommet eller stuen, det er bedre å velge gardiner på en solid metallramme, fordi plastfester raskt slites ut på grunn av den store belastningen av store stoffmaterialer. Ikke vær redd for at metallrammer vil skape en følelse av ubehag: produksjonsnivået for alle moderne materialer er ganske høyt, og enhver metallstruktur av rullegardiner er laget så estetisk som mulig. Selvfølgelig vil plastfester være billigere, men de brukes bedre når du pynter gardiner på standard små vinduer..

Hvis vinduene er vanlig plast, hvit, kan du henge på dem en “sebra” med lyse mettede farger fra enklere materialer. Selve systemet kan være åpent eller lukket..

 • Åpne budsjettalternativer – når pent monterte gardiner er på toppen, er de mest å foretrekke i forhold til små byleiligheter med lav takhøyde. I slike tilfeller kan et ekstra objekt i form av en kassett visuelt gjøre hele bildet tyngre. I tillegg foretrekker noen eiere av rullgardiner åpne typer konstruksjoner også fordi lerretene og kjeden er mye lettere å reparere eller rette opp hvis noe skjer med dem..

 • Rullegardiner kan med hell henges i barnehagen på grunn av det faktum at i sortimentet av mange produsenter er det modeller med tegninger for barn. På lerretene kan lyse geometriske former, bokstaver, tegneseriefigurer avbildes. Hvis vi snakker om et barn i skolealder, vil han gjerne lære å håndtere rullgardinmekanismen nøye og observere hvordan du effektivt kan leke med lys ved hjelp av disse unike lerretene..

 • For de som liker å dekorere et hjem med egne hender i håndlaget stil det er et flott tilbud i form av rullegardiner dekorert med broderi eller perforering. Til tross for fabrikkproduksjonen, vil en slik modell passe perfekt inn i et rom hvor det er mange håndlagde produkter og dekorartikler. Broderi laget av slitesterke tekstilmaterialer, behagelig for øyet og berøring, ser ikke verre ut enn håndlaget, og i kombinasjon med praktisk og allsidighet vil slike rullgardiner ikke skuffe kjøperen som setter pris på designarbeid av høy kvalitet.

 • For de som verdsetter unikhet og ekstravaganse i alle interiørartikler, gardiner er ideelle ikke i form av en klassisk horisontal “sebra”, men i form av rutebrett. Denne løsningen er en av de nyeste innovasjonene innen designkunst og vil passe perfekt inn i den høyteknologiske stilen eller annen moderne stil i rommet, der minimal bekvemmelighet verdsettes sammen med en slående leken originalitet..

 • For de som fortsatt ikke vil forlate de vanlige gardinene eller tyll, kan du tilby en utmerket løsning: kombinere rullegardiner og vanlige gardiner på vinduet, og sørg for at materialene er i harmoni med hverandre både i kvalitet og farge. Hvis “sebra” suppleres med vakre stoffgardiner opp til gulvet, vil et slikt vinduensemble passe perfekt inn i det indre av ethvert rom..

Hvis rullegardinene er monokromatiske, kan du velge et gjennomsiktig tyllsett med samme eller lignende farge for dem, hvis de er tofarget, kan du plukke opp gardiner med både en monokromatisk plan og de fargene som råder i gardiner.

 • Präglete og perforerte persienner i silke, utstyrt med en pålitelig kassett og en kjede med en massiv nøkkelring vil se ut i en stor stue ikke verre enn vintage gobeliner. De kan trygt kombineres i kombinasjon med tette, dyre gardiner i samme fargespekter. Slike modeller åpner og lukker nesten lydløst, dessuten er det elektronisk kontrollerte alternativer som vil passe perfekt til atmosfæren av luksus og komfort..

Omsorgstips

Til tross for at materialene i rullegardiner er utstyrt med en unik sammensetning, hvis formål er å avstøte støv og forhindre akkumulering av skadelige bakterier, de bør tas vare på regelmessig, men ikke så ofte som bak vanlige gardiner eller gardiner. Hvis du følger noen enkle, men nødvendige anbefalinger for pleie av persienner, vil det ikke være vanskelig å ta vare på dem, og gardinene vil vare mye lenger..

Hvis det er skitt på rullegardinene, Ikke bruk rengjøringsmidler eller vaskemidler som inneholder klor, fordi det kan skade stoffet og ødelegge det beskyttende laget. Sebrastriper kan rengjøres veldig godt med milde rengjøringsmidler og en liten myk klut fremfor harde svamper eller børster. Ved alvorlig forurensning etter at persiennene er behandlet med milde vaskemidler, må de henges forsiktig opp og vente på fullstendig tørking. Hvis smusset ikke er sterkt, og rullgardinene er laget av plast, er det lov å bruke våtservietter, men hvis vi snakker om et dyrere materiale, anbefales det heller ikke å bruke våtservietter..

Takket være moderne produksjonsteknologi og de beste designløsningene, er det i dag mulig å velge rullegardiner for enhver, selv den mest kresne kjøperen. De en gang populære og enkle persiennene har nå blitt standarden på skjønnhet, stil og perfeksjon, noe som gir ikke bare estetisk nytelse, men også fordeler..

Ingen gardinmodell har muligheten til å justere lysintensiteten. Imidlertid representerer sebra rulleskodder ingen konkurranse om vanlige gardiner, fremdeles elsket av mange, og vil lett passe inn i rammen deres, uavhengig av størrelsen på et bestemt rom..

Slik installerer du rullegardiner "Dag natt", se neste video.