Åpent lambrequins

Alle ønsker å gjøre hjemmet sitt mer behagelig og vakkert. Riktig valgt vindusdekorasjon er det første trinnet mot dette målet, og krøllete lambrequins er perfekte for å oppnå oppgaven.

Særegenheter

Åpent lambrequins kom tilbake til mote ganske nylig, bare for noen få år siden, men de har vært kjent for designere siden andre halvdel av 1800 -tallet.. Blonder hugget inn i dette interiøret minner om cutwork -broderi og ser veldig elegant og luftig ut.. Listlisten til gesimsen, som er innrammet av krøllete elementer, kan passe inn i ethvert interiør, fra den sofistikerte barokken til den funksjonelle moderne.

Åpent lambrequins er laget av stive materialer som et mønster påføres og kuttes ut, ytterligere dekorert med alle slags elementer. Slike lambrequins kalles bandos. Den mest populære modellen i dag er den skreddersydde bandoen med laserskårne kanter. Imidlertid er de ganske dyre, og mange velger å kjøpe en dekorativ stripe til gesimsen. En slik stang er et bånd med et gjentagende mønster, hvorfra du kan kutte den nødvendige lengden, fikse den på gesimsen og åpent lambrequin er klart. Antatt lambrequin kan lages uavhengig.

Det er to typer gjenger. Den første består av flere krøllete elementer og kalles kombinert. Det andre er et mønster i ett stykke, laget individuelt for målingene av vinduet. Den kombinerte lambrequin består av tre typer elementer: sentrale, side- og hjørnebånd. Med en liten vindusbredde kan du slutte med å bruke bare de sentrale og hjørnepyntene, og forlate kjøpet av sidelister. På samme tid kan du bruke flere sidelister når du designer en lang gesims..

Krøllete elementer lages for hånd i et hulrom, med unntak av kantbehandling. En slik skreddersydd bando vil vise seg å bli ganske dyr på grunn av den enorme mengden monotont og nøye arbeidet til mesteren..

Samtidig er det ganske vanskelig å lage en krøllet lambrequin selv. For å oppnå en perfekt flat kontur må du bruke mye tid og krefter..

Åpent lambrequins er ikke egnet for installasjon i alle rom. De klimatiske egenskapene til rommet, dets funksjonelle formål er svært viktige.. Så krøllete gjenger kan ikke brukes til å dekorere et vindu på et kjøkken, bortsett fra tilfeller der de siste eksos-, ventilasjons-, klimaanleggssystemene er installert i det. En fet rest vil være tydelig synlig på skinnende stoff, og selve materialet kan hovne opp og deformeres. Det generelle utseendet på interiøret vil bli fullstendig ødelagt..

Du kan heller ikke installere openwork lambrequins på badet av samme grunner: konstant eksponering for varm damp vil skade lambrequin. I tillegg til selve lambrequins, kan du bestille eller lage dekorative elementer som overlapper dem, for eksempel gardinkroker.

Produksjonsteknikk

For å lage openwork lambrequins selv, må du grundig forberede:

 • Først trenger du sjablonger. Ulike mønstre og skisser finnes på Internett, og deretter skrives det ut og klippes ut. Hvis du ikke finner en passende tegning i full størrelse, kan du forstørre den med grafpapir og deretter overføre til et mer holdbart materiale. Vanligvis er maler laget av tegnepapir eller tykt tapet. Først må de spres på gulvet, presses på sidene og stå igjen over natten. Dette vil rette opp arket helt og mønsteret vil ikke rulle til en rulle..

Slik ser sjablongene ut. De er fritt tilgjengelige. Alle kan laste dem ned, øke dem til ønsket størrelse og lage sin egen unike forfatterens lambrequin.

 • Etter at emnet er ferdig, oversett mønsteret direkte på basis-bando. Bando kan enten være selvklebende eller varmsmeltende.

 • Deretter er det på tide å bruke det viktigste dekorative materialet.. Når du velger et stoff, vær oppmerksom på at det må være syntetisk. Naturmaterialer for produksjon av lambrequins er ikke egnet. Stoffet skal ikke være frittflytende, siden det er fare for at kantene flimrer og ser slurvete ut. Dessuten bør syntetikken du velger ha en tett tekstur og beholde formen godt. Oftest er et åpent lambrequin laget av et stoff som satin.

Stryk stoffet grundig før du limer det til bandået. Ellers kan det dannes rynker og uregelmessigheter på materialet. Lim stoffet til basen avhengig av hvilken type bånd du velger. Vanligvis er det nok å bare stryke stoffet, først med damp, deretter uten det..

 • Bestem hvordan du vil behandle kantene på din fremtidige lambrequin. Hvis det er mulig, kan du bruke en laser. Det gode med laserskjæring er at kantene er perfekt jevne samtidig, og materialet langs kantene er så å si “forseglet”. Ulempen med denne metoden er at det lette bandomaterialet vil være synlig fra visse synsvinkler. Generelt er denne metoden anerkjent som den beste i dag..

 • Å brenne ut mønstre er en annen flott måte å få et pent og vakkert resultat.. Guilloche eller opprettelsen av åpent mønster på stoff ved hjelp av brenning dukket opp for ikke så lenge siden, men det vant umiddelbart en hær av fans for seg selv. Du trenger bare et spesielt apparat for brenning, litt dyktighet og tålmodighet. Denne metoden er mye mer praktisk enn laserskjæring, siden mange har en brenner hjemme..

 • Den rimeligste måten å overskye en kant på er å bruke en overlock eller symaskin.. I dette tilfellet må du legge et par centimeter stoff på hver side av sømmonnene. Når du behandler kantene med et forspenningstape, brukes ikke kvoter. Det er nesten umulig å oppnå perfekt kantglatthet med denne metoden. Han er også veldig omhyggelig, siden all kledning utføres for hånd, bortsett fra på steder der det er mulig å bruke en overlock. Små vridde mønstre kan heller ikke lages ved hjelp av denne teknikken..

 • Videre, etter eget skjønn, kan du lim foringen på den sømfulle siden av lambrequin, Imidlertid ser innsiden av gjengen vanligvis ganske bra ut. Deretter må du jobbe med festemetoden. Vanligvis brukes borrelåsbånd til disse formålene. Den myke fleecy siden er festet til lambrequin, og det klebrig laget av tapen limes med dobbeltsidig tape på gesimsen.

Vær oppmerksom på at det ikke er nødvendig å bruke den fleecy siden hvis det ikke er fôr. Bunnen av båndet fester perfekt til den klebrig delen av båndet.

Du kan se en detaljert mesterklasse om å lage et åpent lambrequin i den neste videoen.

Hvordan velge?

Når du leser anmeldelser av folk som har laget eller kjøpt mønstrede bandoer til gardiner alene, kan du komme til følgende konklusjoner:

 • Mange anbefaler ikke å lage en filtbase, siden dette materialet ikke er stivt nok. Dublerin er imidlertid en flott erstatning for å lage en blonderform. I dette tilfellet vil åpning vise seg å være lett, pent, tynt..
 • Du kan trimme kanten ikke bare med en forspenningstape. Kantene på kanten ser veldig stilig og moderne ut, og understreker mønsteret. Samtidig vil det hjelpe med å “skjule” uregelmessigheter rundt kantene..
 • For å dekorere en lambrequin brukes alle typer dekorartikler ofte.. Dekal er en fin måte å fortynne farge og mønster på. Blomster som er limt over en blonder -lambrequin ser for eksempel veldig vakre ut. Sjablongdekorasjoner ser også relevante ut. Du kan plukke opp et interessant broderi på gardinene som ekko bandeauet.
 • For at lambrequin skal se mer harmonisk ut i rommet, kan du legge til forskjellige etterbehandlingselementer som ekko med den. For eksempel er snorbånd et flott tillegg til frynser med blonder. Det er også viktig at fargen på lambrequin kombineres med miljøet. Ideelt sett velger du en nyanse som gjentar seg i resten av interiørdetaljene. For eksempel et åpent gyllent lambrequin, forgylte dørhåndtak, forgylt hodegjerde – en veldig harmonisk “trio”.
 • Velge en ferdig lambrequin, representert med en solid stripe, ta hensyn til mønsteret. Du kan velge et ornament, gjentagelsestrinnet er fra 1 m til 4,5 m. Det er viktig å kjøpe en slik stripe med liten margin, siden det er viktig å skjule hjørnene på gesimsen.

8 bilder

 • Gesimser med avrundede sidevegger er vanlige.. Eierne av slike gardinstenger er veldig heldige, de har råd til å kjøpe en lambrequin nøyaktig like lang som gardinstangen. For eiere av enkle rette gesimser er det bedre å bøye kantene på båndet litt og skjule slurvete kutt.
 • En annen faktor som er av stor betydning ved valg av en passende åpent lambrequin er formen på vinduet og formen på rommet som helhet.. Så et smalt vindu kan forstørres visuelt hvis lambrequin er gjort bredt, og gardinene henges slik at de dekker litt plass rundt vinduet, samtidig uten å dekke selve rammen.
 • I et smalt rom anbefales det å installere en lambrequin med en bredde på hele veggen. Ved å velge lyse farger kan du visuelt utvide rommet..
 • Hvis taket i rommet er lavt, er det bedre å nekte å installere en utskåret gjeng.. Han vil “stjele” noen flere centimeter høyde, noe som gjør rommet trangt. Dette gjelder imidlertid ikke veldig åpent modeller, tvert imot ser de veldig bra ut..
 • Stilen på rommet er også viktig.. Så, for moderne stiler, anbefales det å velge ikke veldig openwork -modeller, og anbefaler å forlate åpningen av barokk og klassikere.
 • I et minimalistisk design ser en blonder lambrequin laget av store detaljer bra ut. For en skandinavisk stil fungerer et øko-tema med et abstrakt grafisk design godt..
 • For klassisk, barokk, rokoko, art deco og etnisk indisk interiør – jo flere detaljer jo bedre. Utsmykkede utsøkte design er velkomne her.

Hvordan stelle og rengjøre?

Omsorg for blonder lambrequins er ikke vanskelig. Skåret bandeau kan ikke vaskes i en vaskemaskin og generelt, hvis mulig, prøv å unngå våtrengjøring, men de er perfekt egnet for renseri. Med en vanlig klærbørste kan du bli kvitt støv og smuss. På grunn av det faktum at syntetiske stoffer brukes til produksjon av lambrequins, kan du ikke bekymre deg for deres struktur og fargemetning.

Hvis smusset er tungt, kan du bruke veldig lite vann og vaskemiddel eller gel til vask:

 • Fortynn pulveret med vann til det er grøtaktig. Det er ikke nødvendig å fortynne gelen.
 • Fjern pelmen og legg den på gulvet.
 • Påfør produktet på flekken, fordel det og la det stå i ca 10 minutter. Tørk av smuss så mye som mulig med en børste. Ikke overdriv, da du kan deformere lambrequin.
 • Bruk en myk svamp og vann for å fjerne spor av produktet fra stoffet. Prøv å ikke våte bandoen for mye, bruk en litt fuktig svamp.
 • Stryk lambrequin flere ganger med et strykejern.

Som du kan se, tar det ikke lang tid å rengjøre lambrequin. Hovedregelen er å være ryddig. Da vil en ren bando glede deg lenge..

Interiør alternativer

Et flott alternativ for å dekorere et bredt vindu i stua. Fargen på openwork -bandoen samsvarer med det generelle fargeskjemaet i rommet. Luksuriøse plisségardiner i gulvlengde bidrar til å balansere det generelle vindusområdet, noe som gjør det mer proporsjonalt.

Her er en annen stue, hvis panoramavindu er vakkert dekorert. Som i forrige eksempel, er fargen på lambrequin tilpasset interiørets generelle fargebakgrunn..

Denne stuen er tradisjonell. Klassiske lambrequin -mønstre utfyller rommets generelle sammensetning, og understreker dens alvorlighetsgrad og eleganse.

Og igjen den klassiske stilen. Vær oppmerksom på at gesimsen ikke er dekorert med en kombinert lambrequin, men laget av en solid tape. Det gjentagende mønsteret ser fantastisk ut og ser ikke kjedelig ut. Et kontrasterende fargevalg bidrar til å visuelt legge til et par centimeter i høyden i rommet..

Et annet vindusdesignalternativ ved bruk av en solid tape bando. Valget av forskjellige mønstre er stort. Du finner ikke bare klassiske ornamenter, men også blomster eller romantiske, for eksempel lambrequins med hjerter..

I dette interiøret er det bare brukt en lambrequin med et abstrakt blomstermønster..

Nye varer dukker også opp på det utskårne bandeau -markedet. Så denne prøven passer perfekt inn i et loftstil -soverom.. Det ser veldig trendy og moderne ut. Den svarte fargen ser harmonisk ut, og utfyller den overordnede komposisjonstanken..

Roser er et vanlig tema for openwork bandoer. Denne modellen passer til nesten ethvert interiør og ser veldig imponerende ut. Bildet viser hjørne- og senterelementene i strukturen. På grunn av lambrequins store størrelse, var det ikke nødvendig å supplere den med sidelister.

Ofte foretrekker folk mer tradisjonelle modeller.. For eksempel viser dette bildet en beskjeden lambrequin med krøllete bunn og kontrastfarge.. Det ser interessant og samtidig enkelt ut, uten å belaste plassen. Valget av en slik modell gjør imidlertid taket lavere, mens en veldig åpent modell kan legge noen centimeter til takhøyden.

Her er et eksempel på hvordan en krøllete bando kan kombineres med den generelle stilen i et rom, ikke bare i farger, men også i ornament. Blomstertemaet gjentas i lambrequin -mønsteret, som i sitt innhold dupliserer veggdekorasjonene. Den lyse, røde fargen er dempet med mørkegrå, noe som får den til å se elegant og sofistikert ut.

Den formede lambrequin, supplert med termiske applikasjoner i form av blomster, ser livlig og søt ut. Komplementert med gardingrep laget i samme stilistiske område, passer det perfekt inn i det indre av rommet, maskerer et for smalt vindu og gjør det visuelt bredere..