Linnet tyll

Linnet tyll

Lin begynte å bli brukt av mennesker i det gamle Egypt. Sengetøy ble vevd av det, noe som var veldig dyrt, så bare rike bymenn kjøpte det. Over tid begynte andre materialer å dukke opp. Alle ble forelsket i syntetiske stoffer på grunn av deres praktiske egenskaper, og lin ble ufortjent glemt..

I dag er naturlige stoffer tilbake i trenden. Dette er forståelig: folk vil i økende grad komme nærmere naturen, foretrekker miljøvennlige og allergivennlige materialer. Det er disse egenskapene som gjorde lin populært og etterspurt i moderne interiør. Linnet tyll brukes også ofte i dagens interiør..

Fordeler og ulemper

Som andre naturlige stoffer har lin og tyll tyll flere fordeler:

 • miljøvennlighet – den er laget av naturlige linfibre, uten syntetiske urenheter. Imidlertid kan silke eller lavsan være inkludert for å forbedre utseendet og ytelsen. Silkefibre gjør stoffet glatt og skinnende, og når syntetisk materiale er tilsatt, rynker det mindre;
 • estetikk – lin har naturlig skjønnhet;
 • antistatisk – tyll er ikke elektrifisert, derfor trekkes ikke støv til stoffet og gardinene holder seg rene mye lenger enn syntetiske;
 • allergivennlig – det forårsaker ikke en allergisk reaksjon og er egnet for personer som er utsatt for allergi;
 • praktisk – tyll er lett og praktisk å ta vare på, da det ikke er mye utsatt for skitt;
 • styrke – den er ekstremt holdbar, kan beholde sin skjønnhet i mange år;
 • naturlig klimaanlegg – gardinene er som et klimaanlegg, om vinteren vil de varme rommet, og i varmt vær vil de skape kjølighet, så lin -tyll er veldig bra som sommergardiner;
 • helbredende egenskaper – linfibre har bakteriedrepende egenskaper, de skaper et gunstig mikroklima på kjøkkenet, barnerommet, soverommet og fjerner også skadelig stråling fra elektriske apparater.
 • lufting – de slipper lett gjennom luften uten å skape en drivhuseffekt;
 • allsidighet – en rekke farger og teksturer forutsetter bruk i forskjellige stiler.

Det er også noen ulemper å ta i betraktning når du velger tyll i tyll:

 • lin rynker raskt, på samme tid stryker det ikke godt, derfor er det bedre å bruke en dampbåt for å gjøre gardinene presentable;
 • stoffet krymper opptil 7% når det vaskes. Dette kan skje selv etter den andre vasken. Derfor, når du kjøper, må du ta hensyn til denne funksjonen og beregne alt på forhånd. Hvis du skal sy gardinene selv, bør materialet dynkes før du fortsetter med skjæringen..

En rekke alternativer

Linnet tyllgardiner er veldig forskjellige, de varierer i henhold til forskjellige kriterier.

Farge palett:

 • Ubleket lin er en etterligning av hjemmelaget sengetøy, som har gråbrune eller mørkegrå nyanser. Vevingen er godt definert. Dette stoffet, til tross for det spesifikke utseendet, er veldig glad i designere, de bruker det når de skal dekorere interiøret i leiligheter og hus i landlige, økologiske, skandinaviske og minimalistiske stiler. Ikke helt passende i barokk og klassisk interiør.
 • Lysere gjenstander er lettere, men langt fra hvite. De kommer i forskjellige naturlige nyanser: gulaktig, lys grå, elfenben, bakt melk, smørkrem. Disse og mange andre naturlige nyanser ser veldig fine og milde ut i interiøret i forskjellige stiler. Den mest populære nyansen av lin tyll er et stoff som har en liten gulhet..
 • Lin kan farges i hvilken som helst farge. For eksempel er blå tyll passende i et skandinavisk interiør, asurblå gardiner vil dekorere middelhavsinteriøret, oransje toner vil skille afrikanske design.

Tetthet:

 • lungene – linstoff har en overflate som er preget av en jevn struktur. Det er gjennomsiktig, lyset passerer perfekt gjennom det, og brukes ofte som tyllgardiner. Linmaske er det letteste stoffet som kan brukes til nautisk innredning;
 • tett – gardiner med avlastningsstruktur, brukt i nattgardiner.

Sammensetning:

 • rent lin – miljøvennlig, preget av sterk brett;
 • med tilsetningsstoffer – lavsan (syntetisk stoff) gjør stoffet mindre rynket, naturlig silke tilfører glatthet og glans;
 • med metallisert tråd – sølvtråd gir en følelse av renhet, gull – legger til luksus;
 • lin tyll – vertikale striper vil visuelt øke høyden, horisontale striper vil utvide rommet.

Tekstur:

 • glatt – et tynt stoff med en jevn tekstur;
 • strukturert – høy tetthet, interlacing av tråder er uttalt, det er stoffer med et mønster.

Interiørdesign

Tyllgardin i lin har høye estetiske kvaliteter. Et stort utvalg tilbys av tekstilindustrien i Tyrkia. Tyrkiske lin -tyllgardiner er ekstremt varierte. De er veldig forskjellige, forskjellige i alle slags naturlige nyanser, forskjellige teksturer og relieffer. Tyllstoffer kan være glatte eller dekorert med søm, broderi, bånd. Innredningen med flette eller blonder gjør modellen visuelt lysere, gir gardinene luftighet. Kundeanmeldelser viser et stort utvalg av ferdige sett. De kan for eksempel brukes til kjøkken eller soverom..

Mote trend – originalt broderi på gardinet, som er en tilbakevending til folkelige tradisjoner. Den naturlige paletten av lin tyll er unik: mykt, sengetøy, delikate toner er perfekte for et koselig interiør i hjemmet..

Slike gardiner er universelle, paletten deres er kombinert med ethvert utvalg som brukes i utformingen av et bestemt interiør..

Linnet tyll passer til alle rom. Gardiner laget av det er enkle og elegante. De kan dekoreres med perler, dekorative kroker laget av lin eller annet naturmateriale, eller andre dekorative elementer, for eksempel kan lette flettede snorer og bånd brukes. I innredningen av lingardiner brukes ofte sløyfer, kontrasterende gesimser og øyekanter. Riktignok er tyll slett ikke kombinert med lambrequins, så de bør forlates..

Det er godt å bruke tynt tyll i et rullegardin, det slipper inn et jevnt lys inn i rommet og gjemmer det for nysgjerrige øyne. Gjennomsiktig tyll mot bakgrunnen av lyse møbler og hvite vegger vil ikke gå seg vill og vil se veldig elegant ut. Hvis du likevel vil komme vekk fra den naturlige blekheten av naturlig lin, kan du legge til lyse dekorative elementer, for eksempel kan det være en lys flette..

Lintøy med relieff dekorerer ofte vinduene på soverommet og stuen.. Holdbarheten til et slikt lerret er fantastisk – lin tyll kan bevare naturlig skjønnhet i flere tiår, det er arvet.

Et stort utvalg av lin gardiner lar deg dekorere rommet i forskjellige stiler.

Lin brukes ofte i japanske gardiner: flere smale lerret i forskjellige farger dekker vinduet. Og farget lin med plantemotiver på tegningene er egnet for orientalsk og kolonial interiør..

Et gardin i tyll i tyll vil se lett og luftig ut i forskjellige gardindesigner. Det kan være franske, østerrikske, engelske gardiner, da det gardiner godt og skaper myke folder over hele overflaten eller bare i den nedre delen av disse produktene.. Kombinasjoner med andre stiler:

 • I skandinavisk stil brukes de beskrevne tekstilene ofte til kjøkkengardiner.. De karakteristiske egenskapene til disse gardinene er enkelhet, lyse farger, miljøvennlig materiale. Land der det er mangel på sollys bruker ofte lakoniske gardiner som lar nesten hele vinduet stå åpent. Riktig lengde på gardinene må være opp til vinduskarmen.
 • Ubleket lin, som vanligvis har nyanser fra grått til brunt med en utpreget sammenfletting av tråder, er passende i Provence -stilen. Her vil blonder, bomull og lin kombineres ideelt, og skape et originalt bilde med unike notater..
 • I den antikke stilen er en kombinasjon av lin og silke passende, hvor gardinene vil bli dekorert med greske mønstre. Silke i tillegg til lin tyll er også egnet for klassikere og til og med Art Deco.

For enda mer interessante interiørdesign ideer med lin tyll, se neste video..