Hengslede gardiner

Et stort utvalg av dekorative teknikker brukes i utformingen av vindusrommet. Skygge gardiner, gardiner, persienner, reflekterende strukturer, som bare menneskeheten ikke har oppfunnet i sin historie. Og likevel skal det dukke opp noe nytt hver dag..

Den moderne trenden med vindusmote – gardiner på hengslene.

Dette er en ny effektiv måte å feste gardinstoffet på stangen. Det ubegrensede utvalget av alternativer for denne typen festing gjør det mulig å velge gardiner for ethvert interiør. Slike gardiner er passende både i den klassiske versjonen, da de kan brukes til å dekorere engelske, franske og østerrikske modeller. Dette vedlegget er ideelt for romerske persienner. Det mest interessante er modellene laget av deg selv hjemme..

Fordeler

Hengslede gardiner har blitt populære ikke bare for sin skjønnhet og stil. De er ekstremt enkle å bruke. Ved bruk er det ikke behov for gardinringer og kroker for å henge dem..

Slike gardinmodeller har en rekke fordeler:

 • gardinstoffet er ikke skadet av metallbukk, som vanligvis brukes til å henge gardiner;
 • festemuligheten av stoff er veldig holdbar, den tåler et massivt gardin;
 • produktets egenart, enkel å sy;
 • slike gardiner er passende i nesten alle rom.

Hengsler for gardiner kjennetegnes ved et slikt vell av former, størrelser, materialer de er laget av, typer fester at alle kan velge et alternativ som de liker og til og med gjøre det selv. Hovedtypene sløyfer ser slik ut:

 • fra tråder – hvilken som helst, selv en nybegynner strikker kan lage en trådløkke med egne hender;

 • fra stoff, klassisk overhead (døv) – strimler fra hovedmaterialet eller fargede strimler av stoff sys inn i den øvre delen av gardinene som en dekor. Dette er det såkalte blindmonteringsalternativet – for å fjerne gardinene må du fjerne gesimsen;

 • med strenger – gardiner kan enkelt bindes til baren med en ledning, tape, flette i alle slags farger. Oftest er de dekorert med dekorative knuter og buer;

 • knapp ned – dette alternativet er veldig praktisk, det lar deg raskt fjerne gardinet uten å demontere gesimsen, du trenger bare å løsne knappen. Ideell for kjøkkengardiner som må vaskes ofte;

 • Borrelås – slike festemidler ser ut som enkle overheader, fordi borrelåsen er sydd til den sømfulle siden av gardinene og den ikke er synlig. Og å bruke et slikt gardin er like praktisk som et produkt som er nedfelt;

 • fra andre elementer – løkker finnes ikke bare rektangulære, etterligninger av lyn, fletter, slips, halvsirkel, firkant er mulig.

Gesims

Hengslede gardiner kan henges på absolutt hvilken som helst stang, som er en integrert del av gesimsen. Dessuten er ikke profilen hennes alltid rund. Festen er egnet for både rektangulære og jevne riflede former. Slike gardiner vil se flotte og harmoniske ut på enhver struktur: tre, aluminium eller plast. Installasjonen av gesimsen for disse gardinene er litt høyere..

Det er viktig å installere stangen i en avstand på minst 10 cm fra den øvre kanten av vindusåpningen, ellers vil vinduet skinne merkbart mellom gardinet og stangen, og dette vil påvirke oppfatningen.

Design

Fargede hengsler av kontrastmateriale ser vakre og uvanlige ut. Det gir alltid liv til utseendet på gardiner, gjør dem mer individuelle..

Hvis du dekker knappene som gardinfestene er festet med et flerfarget stoff, blir gardinene interessante og morsomme, en så uvanlig innredning vil være passende i barnehagen, på kjøkkenet. Slike knapper kan også være laget av tre. Det er bedre å bruke dem hvis gesimsen er av tre..

Det er mulig å øke høyden på rommet når du bruker gardiner med vertikalt mønster eller stripe. Og horisontale mønstre og striper kan visuelt utvide et smalt rom, noe som gjør det mer romslig..

Den moderne utformingen av gardiner, som er suspendert på gardinstangen ved hjelp av stoffstrimler, gjør interiøret i rommet uvanlig og relevant. Dette kan oppnås ved å bruke en rekke stiler og farger. Modeller av gardiner med hengsler vil harmonisk passe inn i stuen, barnehagen, soverommet, de vil være overraskende gode på kjøkkenvinduer. Alt dette skyldes den store variasjonen og muligheten til å dekorere løkkene selv. Innredningen for dette elementet i gardinen kan være nesten alt fantasien din er i stand til: dusker, sløyfer, perler, volanger, volanger, frynser og mye mer. Dessuten kan disse dekorative elementene fungere både solo og i kombinasjon med andre strukturelle detaljer om gardiner, for eksempel kroker, lambrequins, kamskjell.

Gardinhengsler varierer i bredde og materiale. Disse detaljene laget av ledsagende stoffer ser kreative ut, spesielt hvis noe mer tilbehør i rommet er laget av dette materialet: en pute, en duk, en serviett.

Denne hengemetoden er overraskende egnet for romerske strukturer, som er veldig funksjonelle. De skiller seg fra andre alternativer for gardiner ved at de stiger opp og samles av myke folder som dannes horisontalt. Dette skyldes det faktum at stoffet i den romerske skyggen inneholder trelister satt inn på bestemte steder i stoffet, samt en snor som vil strekke seg over hele lengden. Denne modellen er laget av organza, chiffon, silke eller tyngre dekorativt stoff..

Sying

Sy gardiner dekorert med løkker er mulig selv hjemme, selv en nybegynner kan gjøre det. Denne stilen er enkel å produsere, i motsetning til pompøse lambrequins og frills. For en nybegynnervertinne som bare kjenner det grunnleggende i å sy, kan hun sy gardiner med løkker på egen hånd. I tillegg er dette en sjanse til å gjøre hjemmet ditt unikt takket være eksklusive vindusdekorasjonsprodukter.. Du vil selv velge et stoff fra et stort utvalg av mønstre og design, komme med en stil, velge dekorative elementer.

Vindusrommet du har dekorert vil bringe en atmosfære av enorm komfort, som nesten alltid er tilfelle når noe gjøres med kjærlighet..

Du trenger bare å følge noen få regler:

 • gardiner med løkker trenger ikke mye stoff, det er nødvendig å gjøre enkle beregninger og bestemme bredden på lerretet. Flytende folder ser spektakulære ut i interiøret, og for å ha mange av dem trenger du bare å ta stoff for å sy, 2 ganger bredden på vindusåpningen. Hvis du vil at gardinen skal være fantastisk, må du bruke en koeffisient på 1,2-2, som avhenger av bølgedybden. For behandling av kantene, legg til fra 6 til 10 cm. Lengden kan være hvilken som helst lengde du velger;
 • for å forhindre at nettet henger, det er nødvendig at mellom de to løkkene er det et gap større enn sløyfens bredde, to ganger;
 • trenger å beregne, slik at antall løkker på lerretet er tilstrekkelig til å holde til og med et massivt gardin. Vekten på stoffet skal fordeles jevnt;
 • standard hengselhøyde regnes som 10 cm.

Knapphullsprosessen tar ikke lang tid. De mest praktiske er de klassiske..

For å produsere denne delen er det nødvendig å kutte ut rektangler med de valgte dimensjonene (lengde og bredde), kuttet langs linjene fra stoffet i emnet. Vi produserer alt i nødvendig mengde. For behandling må du brette rektangelet i to, forsiden vil være inne. Deretter påføres en langsidesøm. Etter at alle rektanglene er sydd langs kanten, må de snus ut til forsiden og dampes med et strykejern. Du bør få til og med striper. Etter det, overkaste de resterende kantene og brett dem i to. Deretter festes løkkene til gardinstoffet..

Du kan bruke andre metoder for å lage løkker, for eksempel prøve å strikke sløyfer fra tråder eller lage en mer sofistikert versjon av “giselle”.

 • Fra tråder. Grunnleggende heklekunnskaper kreves for å lage din egen trådløkke. For å lage, ta strikketråder, for eksempel iris, fargen kan velges etter ønske. Du trenger også saks og krok nummer 1. Så først må du stikke hull i stoffet og knytte selve stoffets kant med enkel hekling, deretter luftløkker som danner en løkke på gardinet, trekke deg tilbake, deretter igjen kolonnene, så gjenta til slutten. Vekslingen mellom det strikkede stoffet og kjeden med luftløkker ser veldig fint og pent ut, så vel som holdbart.

 • “Giselle”. Et vakkert og sofistikert designalternativ for festing av gardiner – hengsler “Giselle”. Dette alternativet kan riktignok bare brukes for lette stoffer, for eksempel tyll, organza. I dette tilfellet må løkkene gjøres veldig brede, og deretter trekkes sammen i bunnen med tynne bånd.

Og det siste – du må fikse løkkene på gardinet.. Det er to måter å feste løkker til gardiner:

 • på kant eller dekkbånd;
 • etter lommetype.

Det første alternativet er det mest tilgjengelige for bruk. Kanten må sys til kanten av gardinet fra innsiden og ut. Først festes den nedre kanten av kanten, deretter legges ferdige løkker mellom den og gardinet, festes midlertidig med pinner og lukkes med kanten. På det siste trinnet sys alle lagene langs toppen med en søm. Alternativt kan du sy løkker til lerretet og først deretter feste en rør eller et bånd fra innsiden og ut..

Alt om metodene for å feste gardiner, se neste video..