Alt om gardiner

Utseendet til hjemmet vårt og atmosfæren avhenger i stor grad av gardinens tilstand. Velstelte, rene lerret på vinduet gjør rommet koselig og hyggelig. Imidlertid er håndvask gardiner veldig plagsomt, vanskelig og det er en risiko for at gardinene forverres. En mild en vil komme til unnsetning gardiner.

Skånsom renseri av gardiner hjemme og på fabrikken

Gardinerengjøring er en profesjonell tjeneste som vil bidra til å gjenopprette renheten og friskheten i gardinene uten risiko for tap av fargemetning og skade på stoffets tekstur. Det anbefales å holde et slikt arrangement minst 2 ganger i året hvis gardinene henger i et rom med lavt støvnivå.

Selvvask av gardiner krever visse ferdigheter og evner, ellers er det lett å gjøre en total feil – velg feil temperaturregime, feil sentrifugeringsintensitet, ikke ta hensyn til stofftypen og tilstedeværelsen av dekorative elementer. Som et resultat vil de dyre og vakre gardinene du valgte med en slik redsel, miste sitt presentable utseende..

Vaskemidler oppfattes ikke alltid tilstrekkelig av mennesker. Så, et vaskemiddel, selv et veldig godt, kan forårsake en allergisk reaksjon hos en person som er disponert for dette..

Klesrens utført av en spesialist hjemme eller på en fabrikk utelukker helt slike negative scenarier. Materialene som brukes til prosedyren er fullstendig fjernet fra materialet, utgjør ingen fare for mennesker, ikke bryter produktets fargespekter og tekstur. Et selskap som gir en slik profesjonell servicegaranti.

Teknologier for rengjøring av gardiner hjemme og på fabrikken

Moderne teknologier for rengjøring av gardiner hjemme og på fabrikken hjelper til med å takle oppgaver som er nesten umulige hjemme. Gardinene kan ha flekker og skitt fra kategorien kompleks: flekker fra kaffe, blod, vin, maling krever inngrep fra profesjonelle fagfolk.

Det er to alternativer for rengjøring av gardiner:

  • på stedet eller renseri av gardiner på kontoret,
  • rengjøring av gardiner på fabrikken.

Begge alternativene gir anstendige resultater, men hver av dem har sine egne nyanser og funksjoner..

Fabrikkrens bra for dyre, designer eksklusive varer som du ikke ville risikere under noen omstendigheter. Oftest er slik rengjøring nødvendig for gardiner laget av naturlige stoffer – silke, fløyel, lin og andre. Klesrens under fabrikkforhold er også mer egnet for gardiner som har mange dekorative detaljer – perler, perler, flette, ikke -flyttbare dusker og frynser. I fabrikkforhold brukes forskjellige teknologier – renseri, vannrensing eller vask.

Rengjøring av gardiner hjemme utført av spesialister med kompakt utstyr og er en renseri på vekten, der gardinene ikke fjernes. For å bli kvitt dem fra forurensning, mekanisk rengjøring, dampgenerering.

Sammenlignende tabell med “plusser” og “minuser” av renseriteknologier

Teknologi

Hva er den til

Hva utføres

Resultat

ulemper

Klesrens

Slitesterke stoffer, syntetiske stoffer, stoffer som kan bli skadet av vann

Organisk perkloretylen

Renser opptil 95% av flekkene, bortsett fra vannløselige

Kjemikalien er giftig og kan ikke brukes hjemme..

Vannrens

Tynne og delikate stoffer, syntetiske stoffer, silke, viskose.

Bionedbrytbare hydrokarbonbaserte rengjøringsprodukter

Miljøvennlig og trygt for mennesker, bevaring av farger, eliminering av vanskelige flekker

Fraværende, underlagt teknologi, tillatt for rengjøring hjemme etter vekt.

Profesjonell vask

Stoffer med spesielle merker.

Miljøvennlige formuleringer, milde og delikate.

Teknologen velger selv ønsket vaskemodus i henhold til stofftypen for å utelukke krymping eller falming.

Du kan ikke bruke hjemme, du trenger fabrikkforhold.

For å kunne bestemme hva du virkelig vil ha fra en gitt profesjonell service, må du forstå nøyaktig hva som er fordeler og ulemper ved rengjøring hjemme og på fabrikken. Utvilsomt er begge alternativene mye bedre enn å prøve å fjerne flekker med husholdningsoppløsningsmidler eller vaske gardinene selv..

Klesrens

fordeler

Minuser

Hjemme

Praktisk og raskt, det er ikke nødvendig å fjerne gardinene og ta dem et sted.

Passer til alle typer stoffer.

Passer for enhver modell og designløsning.

Det er ikke nødvendig å stryke gardinene etter renseri.

Vektrengjøring klarer ikke alle typer skitt.

Det anbefales ikke å utføre hvis det er gravide, barn, eldre og allergikere i huset.

Kostnaden for tjenesten er omtrent 25% høyere på grunn av behovet for et spesialisert hjemmebesøk.

På fabrikken

Fullfør behandlingssyklusen for de beste resultatene.

Profesjonelt utstyr og kjemiske sammensetninger garanterer den beste rensingen.

Å holde kundens helse mot potensiell skade.

I noen dager må du forholde deg til fraværet av gardiner i huset..

Etter å ha bestemt deg for typen, trenger du bare å kontakte det aktuelle selskapet: eksperter vil undersøke gardinene dine hjemme eller på fabrikken og bestemme hvilken teknologi som trengs. Denne beslutningen vil bli påvirket av gardinens alder, og deres generelle tilstand, og stofftypen, og tilstedeværelsen av dekorative elementer og dine ønsker..

Hvordan velge riktig renseri?

Valget av renseri bør kontaktes ansvarlig, og bare selskaper som har etablert seg i markedet, bør velges. De garanterer som regel resultatet, og rik erfaring lar deg velge de mest skånsomme, men samtidig effektive virkemidlene..

Å fjerne gamle fargeflekker og fjerne urinlukt er noen av de vanskeligste oppgavene som krever en individuell tilnærming. Ikke alle selskaper kan håndtere dem. Profesjonell renseri “Malina-Cleaning” tilbyr skånsom rens med hypoallergen kjemi uten deformasjon av gardiner, svinn og flekker. Eksperter kjenner arbeidet sitt perfekt og garanterer resultater selv i de vanskeligste situasjonene.

Klesrens “Malina-rengjøring”

Hvis du velger renseri hjemme, vil prosedyren være som følger.

  • Til avtalt tid vil en spesialist komme hjem til deg og foreta en første undersøkelse, bestemme hva slags innvirkning og i hvilket volum gardinene vil kreves.
  • Fagmannen vil ha utstyr og rengjøringsprodukter med seg, og derfor vil han umiddelbart begynne å jobbe etter å ha testet stoffene som er valgt for rengjøring på stoffets hjørne..
  • Rengjøring kan ta opptil 2-3 timer avhengig av tilsmussingsgraden.

Ved renseri på en fabrikk er det flere alternativer – enten fjerner du gardinene selv og leverer dem til selskapets kontor, eller inviterer spesialister som vil se på gardinene dine med et profesjonelt utseende, bestemme typen og arten av den nødvendige effekten . Gardinene vil bli fjernet forsiktig og ført til verkstedet, hvor teknologen vil teste stoffets følsomhet for stoffer. Basert på resultatene av denne testen, vil utstyret og typen rengjøringsmidler bli valgt..

Etter rengjøring fra flekker og smuss, vil en beskyttende sammensetning påføres lerretet, som ikke skader hverken person eller stoff. Det forhindrer påfølgende væskekontaminering. Før du legger inn bestillingen, blir gardinene stryket og dampet om nødvendig.

Hvorfor er støvete gardiner skadelige??

Gardiner er en universell støvsamler. Og det spiller ingen rolle hvor dyre og designere de er. Støv samles opp av stoff. Du kan argumentere for at du holder huset rent, ikke tillater forurensning, men husholdningsstøv er overalt, og det er slett ikke så ufarlig som det kan virke ved første øyekast..

Husholdningsstøv består av hundrevis av typer partikler, blant annet er det mineralpartikler, døde vekter av epitelet til mennesker og husdyr. Omtrent 15% av støvet består av små tekstilfibre – fra tepper, klær, møbeltrekk. En tidel av husholdningsstøv består av muggsporer, plantepollen, og resten er fettkuler som fester partiklene. Støv er rikt på mikroskopiske organismer som under visse forhold kan forårsake sykdom hos mennesker..

Støv kommer på gardinene overalt: sammen med luftbevegelsene når vi åpner vinduer og dører, tar vi det på sålene på skoene våre fra gaten. Jo større familien din er, jo mer støv i huset..

Støvete gardiner utgjør en økt fare for mennesker med svekket immunforsvar – barn, gravide, eldre. Det øker sannsynligheten for å utvikle kroniske luftveissykdommer. Støvete gardiner øker sannsynligheten for immunsvikt, noe som gjør innbyggerne syke oftere..

Husholdningsstøv på gardiner øker sannsynligheten for å utvikle allergi ikke bare hos barn, men også hos voksne. I alvorlige tilfeller ender alt med utvikling av bronkial astma. Årsaken til en allergisk reaksjon er mikroskopiske sporer, som også er sterke antigener..

Støv i gardiner er farlig på grunn av tilstedeværelsen av saprofytmidd i den. Dette er veldig små skapninger som resirkulerer støvpartikler, faktisk lever de av det. Avfallet inneholder guanin, et kraftig allergen som kan forårsake alvorlige helsekonsekvenser..

Hvor ofte skal gardinene rengjøres?

Gardiner som en del av interiøret vil ikke utgjøre en slik fare hvis du overvåker tilstanden deres. Leger anbefaler at du tar mer hensyn til dette problemet, spesielt hvis du bor i en storby, og det er barn og eldre i familien.. Ifølge leger bør gardiner vaskes i gjennomsnitt hver 5. måned.. Hvis du regelmessig rengjør dem selv med en støvsuger, er det tillatt å rengjøre gardinene hver 7. måned, minst.

Tyllgardiner må vaskes oftere – omtrent hver tredje måned, blir det skittent raskere og kan få en uttalt gulaktig eller gråaktig fargetone.

Viktig! Den beste tiden for rengjøring av gardiner er lett å bestemme med en enkel hjemmetest. Selv om gardinene virker rene for deg, rist dem lett. Hvis en synlig støvsky vises, er det på tide å iverksette tiltak..

Klesrens av vindustekstiler i dette tilfellet vil være den sikreste og rimeligste utveien..

De vanligste flekkene på gardiner

Oftest er det fettflekker på gardinene våre. De vises ikke bare når vi tar tak i gardinene med fete hender, men også hver gang vi bare berører dem, fordi huden vår alltid inneholder tilstrekkelig mengde talg. Hvis gardinene henger på kjøkkenet, vises fettete flekker på dem av andre årsaker – fra sprut av olje, røyk fra en røykende stekepanne.

Kaffe- og teflekker, egg, frukt og bær er også vanlige. Hvis folk røyker i huset, dannes det stygge gule flekker som inneholder tjære og nikotin på gardinene. Barn i huset kan etterlate flekker av veldig forskjellig opprinnelse – fra syltetøy og sjokolade til maling, plastin Husplanter på vinduskarmer kan tilføre jord og bladflekker til gardinene dine.

Alle de listede typer flekker er klassifisert som vanskelige, og krever en spesiell tilnærming..

Profesjonell renseri av gardiner på fabrikken

På fabrikken utføres spesialrengjøring med tanke på den spesifikke typen flekker og smuss, stofftypen og andre funksjoner i gardinene dine. Hun er også preget av delikatesse og respekt..

Evolusjon av rengjøringsprodukter

De første renserifabrikkene dukket opp i Frankrike på begynnelsen av forrige århundre. Da var det vanligste og eneste middelet for rengjøring av flekker løsemidler oppnådd ved raffinering av petroleumsprodukter. For å fjerne husholdningsflekker brukte håndverkere parafin og bensin. Ikke alle flekker kunne rengjøres, og lukten av oljeprodukter etterlot ganske ubehagelig.

Senere dukket det opp mer avanserte produkter, for eksempel perkloretylen, som fortsatt er et populært renseri i dag, inkludert gardiner og gardiner..

Perkloretylen

PCE har en høy evne til å fjerne en rekke flekker og smuss. Den kjemiske formelen sikrer enkel fjerning av de vanskeligste flekkene – protein og fett. Den oppløses godt i vann, og fjerner derfor spor, blod og fruktjuice perfekt. Dette materialet regnes som det mest økonomiske sammenlignet med andre rengjøringsmidler. Men for spesielle delikate stoffer med en lys farge er det ikke egnet, siden det kan påvirke tekstilfargestoffet..

Hydrokarbon

På slutten av forrige århundre tenkte europeerne på farene ved løsningsmidler basert på freon R 113, siden vitenskapelig forskning har vist at det ikke er den beste måten å påvirke ozonlaget på planeten. Som et alternativ valgte vi hydrokarbonbaserte rengjøringsprodukter som er mer skånsomme både for atmosfæren på planeten og for tekstiler..

Ved rengjøring av gardiner på fabrikken brukes ofte organisk SOLVONR4. Et slikt fargestoff fjerner ikke bare smuss perfekt, men beskytter også tekstilfargestoff og tekstur av tekstiler. Hydrokarbonfargestoff regnes som allergivennlig.

Rengjøring av gardiner med hydrokarboner er dyrere enn renseri med andre materialer, men ikke bare fordi selve stoffet er dyrere. Det krever spesielt dyrt utstyr..

Silikon løsemidler

Disse rengjøringsproduktene anses å være de mest moderne. Stoffet, som har fått navnet Green Earth i verden, regnes som svært miljøvennlig, allergivennlig. De prøver å bruke dette verktøyet for gardiner laget av veldig delikate stoffer, så vel som for produkter som er rike på dekorative elementer..

Ulempen med dette stoffet er dets dårlige oppløsningsevne med vann. Derfor fjernes ikke alle flekker ved hjelp av et slikt stoff..

Effektiviteten ved rengjøring av gardiner hjemme

Hjemmet renseri lar deg bli kvitt de fleste flekker, husstøv og akkumulert ubehagelig lukt uten å først fjerne produkter fra takfoten. Klesrens hjemme utføres ved bruk av støvsuger og mikrofiber. Dette krenker ikke produktets presentasjon og tekstur av materialet, men ikke alle flekker kan dessverre fjernes på denne måten..

Damprenseren brukes når stoffet ikke falmer, det er ikke noe tykt lag med støv på det.. Denne metoden hjelper til med å friske opp stoffet, men fjerner ikke støv, bare driver det dypere inn i teksturen på gardinene. Da blir det vanskeligere å rense dem..

Såpeløsninger kan også brukes og vil hjelpe til med å fjerne flekker og smuss som ikke kan renses. Spesialister hjemme, med tanke på stofftypen og typen flekker, vil ta en tilstrekkelig avgjørelse.

Vanlige stoffgardiner

Klesrensemetoder er egnet for vanlige stoffgardiner – du kan gjøre det:

  • en vanlig husholdningsstøvsuger med en børste;
  • flekkfjernere og en svamp;
  • damp-generator.

Hvis gardinene først ikke var veldig støvete og skitne, kan dette være nok, men hvis det er sterkt skittent, er det bedre å overlate rengjøringen til fagfolk.

Tyll, silke, organza

Silkegardiner ser luksuriøse ut, og organza gir interiøret letthet og øker plassen i rommet visuelt. For at disse gardinene skal se presentable ut, trenger de absolutt nøye vedlikehold. Klesrens av tyllgardiner innebærer bruk av ekstremt delikate materialer. Sterke vaskemidler kan skade stoffet, så renseri anbefales av eksperter. Det vil hjelpe stoffet med å opprettholde sin styrke og vil tjene deg i lang tid..

Perkloretylen eller hydrokarbon er nødvendig for å rengjøre denne typen gardiner. Det er bedre å overlevere dem til fabrikkrens, ellers kan produktet “krympe” en betydelig mengde – fra 5 til 25 centimeter.

Silkegardiner er veldig lunefulle i stryking – med en uegnet tilnærming kan stygge flekker vises, og derfor er det bedre å stole på slike produkter i hendene på fagfolk. Med fabrikkrengjøring er negative konsekvenser utelukket.

Fløyel gardiner

Fløyelsgardiner ser ut som en konge, og holdningen til deg selv krever en kongelig, i det minste respektfull. Slike gardiner krever en utelukkende profesjonell tilnærming. Uavhengige forsøk på å rense dem kan ha katastrofale resultater som vil være irreversible. En haug med fløyel kan bli skadet av vann, og derfor er det ikke funnet opp noe bedre enn renseri for fløyelgardiner.

Hjemmet renseri er ikke egnet for fløyelsgardiner, effektiviteten vil være lav. Det er bedre å overlate denne oppgaven til spesialister i fabrikkforholdene..

Romerske gardiner

Romerske nyanser er mer kompakte og holdbare i seg selv. Klesrensingen forårsaker vanligvis ikke betydelige vanskeligheter. De kan rengjøres effektivt uten først å fjerne dem fra takfoten. Hvis selve materialet er motstandsdyktig mot høye temperaturer og fuktighet, er en støvsuger og en myk klut, så vel som en damprenser, ofte nok til å rengjøre dem. Når du rengjør gardiner av denne stilen, må du være oppmerksom ikke bare på lerretet, men også på festene.

Valsede gardiner

Når produkter har en stoffbase, er reglene de samme som for tekstiler. Rullegardiner med vinyllag kan rengjøres med den enkleste fuktige kluten og støvsugeren. Renseri av rullegardiner hjemme er vanligvis raskt og gir ganske imponerende resultater..

Plissert

Slike gardiner er ikke veldig vanskelige å vedlikeholde, men mye avhenger av designet. Hvis den ikke kan fjernes, er det bedre å rengjøre dem sammen med gesimsen..

Hvis gardinene ikke kan fjernes, rengjør dem med jevne mellomrom med en fuktig klut. Flyttbare strukturer demonteres ikke, men vaskes sammen med gesimsen. For selvrensing eller profesjonell rengjøring av hjemmet, ikke bruk svamper og filler, du trenger rennende vann, for eksempel en dusj. Tørk strukturen når den er brettet.

Det er tillatt å bruke en dampgenerator hvis du er sikker på at du ikke vil bryte brettene og beholde formen. La oss være ærlige, det er ikke så lett å gjøre dette, og derfor er det bedre å overlate denne oppgaven til fagfolk.

Konklusjon og konklusjoner

Klesrensepriser for gardiner avhenger av stofftype, design, modell og stil. De er installert per kvadratmeter, men fagfolk vil kunne nevne den eksakte kostnaden først etter at de har inspisert produktet. Uansett er dyre gardiner mye dyrere enn rengjøringstjenester. Så er det verdt risikoen å prøve å rengjøre dem selv?

Hvor mye koster det å rense gardiner er et tvetydig spørsmål. Det er gjennomsnittlige tilbud – fra 350 rubler per kvadratmeter, det er tilbud som lover å bli rengjort billigere. Men husk, for lav kostnad er mistenkelig, siden gode og ufarlige materialer og kvalitetsutstyr er dyre. For lav pris kan indikere at selskapet sparer på dette, og derfor er resultatet kanskje ikke i det hele tatt det du forventer..

I den neste videoen kan du finne ut om “Expert” tørrrenseren for gardiner er et “forbruker bedrag” eller om det er et profesjonelt gardinrens..