Tøy i tak eller garderobe – hva du skal installere først

Svært ofte i moderne interiør kan du finne en kombinasjon av skyvedører i hele høyden på rommet med strekkloft. Det er ikke forgjeves at disse interiørobjektene har oppnådd populær kjærlighet: du kan velge et design som passer for ethvert rom, og både garderoben og taket vil tjene veldig lenge, samtidig som det krever minimalt med vedlikehold. Imidlertid oppstår et nesten filosofisk spørsmål: hva kommer først – taket eller garderoben? La oss prøve å finne ut av det.

8 bilder

Hva du skal gjøre først

Du må starte med å vurdere hva som allerede er i rommet. Hvis rommet allerede har en garderobe, betyr det at undertaket må utføres under hensyntagen til eksistensen av innebygde møbler. Og hvis strekklofter er installert, er det nødvendig å velge en slik høyde på garderoben slik at den passer inn i det eksisterende rommet.

Hvis leiligheten er under oppussing, det er ingen møbler og det ikke er installert tak, kan du velge mellom følgende alternativer:

  • strekk i tak og garderobe med lokk. Siden møblene i dette tilfellet ikke kommer i kontakt med taket, er installasjonsprosedyren for denne kombinasjonen ikke kritisk. Høyden på garderoben skal være litt lavere enn strekkloftene. Størrelsen på gapet kan variere fra noen få centimeter til en halv meter eller mer. Taket er strukket langs hele omkretsen av rommet, og det vil være mulig å flytte garderoben når som helst uten å skade den;
  • strekkloft finnes inne i garderober. Denne installasjonsmetoden er praktisk for muligheten til å lage en taklampe inne i møbelskapet, samt det faktum at den nyttige høyden på skapet vil være lik høyden på rommet. I dette tilfellet blir takplaten først festet og trukket, og deretter er skyvedørene installert;
  • strekkloftet starter fra dørene i garderoben og er parallelt med guiden. I dette tilfellet er skapet laget uten lokk, og høyden tilsvarer nivået på betongtaket i rommet. Med dette alternativet installeres boksen og dørene til garderoben først, og den tilstøtende trebjelken fungerer som grunnlag for å fikse taket. Det er ingen mulighet for å omorganisere garderoben, men det vil være enkelt å demontere den uten å skade strekkloftet;
  • taket er festet til den dekorative stripen (falsk panel) i garderoben. Metoden er enkel å implementere, ser estetisk tiltalende ut og lar deg demontere taket eller garderoben uten å påvirke hverandre. I dette tilfellet er møbler installert tidligere for påfølgende festing til det falske panelet i strekkloftet.

7 bilder

Installasjonsmetoder

Vurder det grunnleggende om å installere en garderobe og et tak i hver av metodene som er foreslått ovenfor.

  • Glidende garderobe med strekkloft. På stedet der det skal plasseres dørene til garderoben, er en sterk trebjelke festet til taket. Det vil tjene samtidig for å fikse streketaket og for de glidende garderobeskinnene. Det er veldig viktig å installere tømmeret strengt parallelt med veggen – riktig installasjon av møblene vil avhenge av dette. Etter installering av tømmeret er skapskinnene festet til det, som dørene deretter skal installeres på.

På samme trinn utføres elektrisk arbeid: ledninger, installasjon av boliglån, inkludert i fremtiden til garderoben. Hvis planene inkluderer installasjon av klimaanlegg eller annet elektrisk apparat i taket, bør dette også tas i betraktning..

Det neste trinnet er å installere og strekke takplaten. Etter å ha installert den og limt taksokkelen, kan du sette dørene og de indre hyllene i garderoben.

  • Montering av strekklofter med eksisterende garderobe. Her begynner arbeidet, som i det forrige tilfellet, med installasjon av en trebjelke i taket. Forskjellen er at den er festet foran de glidende garderobeskinnene. Bjelken vil feste en av sidene på takrammen, som lerretet vil bli strukket på.

Elektriske ledninger utføres også før taket installeres. I tillegg til hovedbelysningen i rommet, ville det være nyttig å lage en rad med lamper foran skapdørene. Bedre hvis de er LED eller halogen.

  • Festing til dekorasjonspanelet. I dette tilfellet må du først sette en garderobe. I en trebjelke, festet til et betongtak, er guider for det fremtidige skapet festet. Et falskt panel festes deretter til den samme stangen – frontplanken på møblene. Det vil fungere som vedlegg for strekkloftet. Resultatet blir effekten av integriteten til garderoben og taket. Også denne installasjonsplanen kjennetegnes ved elementenes uavhengighet – du kan demontere garderoben eller taket uten skade.

Motlys

Ved hjelp av et strekkloft kan du utføre en veldig nyttig belysningsfunksjon for en garderobe. Dette kan gjøres selv om skapet allerede er i rommet. Det er viktig når du utformer ledningene for å finne ut hvor kabinettbelysningen er nødvendig, og å foreta boliglån i de tilsvarende delene av taket. Det vanligste stedet for installasjon er visiret på møblene, eller, hvis det er fraværende, stedet foran skapdørene. Ved strekkloft i en garderobe vil det være hensiktsmessig å utføre belysning inne i møblene. Det er mulig å installere en bevegelsessensor som automatisk slår på lyset når skapdørene åpnes.

Standard retningslinjer for montering av bakgrunnsbelysning:

  • installere lyskilder over dørene i garderoben;
  • det er bedre å gjøre lyset spredt for å unngå harde skygger i speilet;
  • det optimale antallet lyskilder er lik antall dører i garderoben.

Du kan bruke LED -stripe i forskjellige farger i stedet for punktkilder. Det vil bidra til å skape en uvanlig atmosfære i rommet..

Nyttige tips

Hvis et strekkloft allerede er installert i rommet, må du være forsiktig når du monterer møbler. Tak blir lett skadet av skarpe kanter og gjenstander.

Med et lite mellomrom mellom omslaget til garderoben og strekkloftet, kan du bruke en taksokkel. Du vil få en følelse av integriteten til strukturen.

Ikke vær lat for å beregne alle dimensjonene på planleggingsstadiet, før du kjøper møbler. Noen få centimeter kan bli kritiske når du installerer en garderobe eller et tak.

Hvis du lager et tak først, må du informere håndverkerne om din intensjon om å installere en garderobe. Kanskje de vil gi deg nyttige råd om installasjon, og vil ta hensyn til dine ønsker når du installerer taket. Det er verdt å uttrykke dine ønsker når du installerer en garderobe.

7 bilder

Interessante løsninger innen interiørdesign

Denne vegg-til-vegg-garderoben ble laget før installasjonen av takene. Det er en belysning i den dekorative stripen på skapet.

Den klassiske versjonen av glidegarderoben med lokk og uavhengig installasjon av tak fjerner alle restriksjoner på omorganisering av møbler i fremtiden. Her kan du se at strekkloftet også tar plassen i garderoben.

I denne versjonen er høyden på garderoben mye lavere enn høyden på rommet. Skap og tak er uavhengige av hverandre. Men dette forhindrer ikke at skapet organisk fyller rommet..

13 bilder