Smal garderobe

De fleste av oss er kjent med problemet med mangel på plass i en leilighet fra første hånd. Og hvis tidligere i de trange Khrusjtsjov -husene, ble enorme ubeleilige garderober som okkuperte et halvt rom installert overalt, i dag kan dette problemet løses ved hjelp av en praktisk og funksjonell smal garderobe. Grunne i dybden, avhengig av rommet, kan det være med en eller flere dører.

8 bilder

Smale garderober – et universalmiddel for små trange ganger. Hvis den er plassert riktig, kan den lagre ikke bare klær, men også alle elementene som det ofte ikke er plass til, og som vi stadig snubler over – ski, pulker, ruller, paraplyer og til og med en sykkel. Det mest optimale garderobealternativet for en gang på 40-45 cm vil spare omtrent 20 cm knapp plass. Kleshengere med denne bredden vil bli plassert frontalt. En garderobe med en slik dybde vil se bra ut ikke bare på gangen, men også i alle andre smale og lange rom..

7 bilder

Det er bedre å velge en innebygd garderobe i en smal korridor i lyse farger uten fengende aksenter. Hvis det er et høyt skap i hele høyden på rommet, kan du utstyre den øvre stangen med innebygde lamper..

En garderobe – et rom med liten dybde i hele veggen på soverommet kan dekoreres med speilede dører, og da vil du ikke bare løse problemet med å lagre ting, men også visuelt utvide plassen. Rommet vil se bredere og luftigere ut. For å forbedre innredningen kan speilede skapdører dekoreres med sandblåst design eller glassmalerier. I tillegg kan en slik garderobe ha et innebygd sammenleggbart eller utrullbart toalettbord-enhver kvinnes drøm..

Hvis du har små barn, er det tilrådelig å velge uknuselige materialer til fasader, for i et trangt rom er speil og glass lett å bryte.

Varianter

Som enhver annen garderobe kan et “rom” -typesystem være:

  • Skap (frittstående). Det er en helt selvstendig og uavhengig design. Fordelen deres er at et slikt skap om nødvendig kan flyttes til et annet sted eller tas med deg til et nytt bosted. Et slikt skap har alle nødvendige detaljer..
  • Innebygd design. Et slikt skap kan bare ha en fasade og styresystemer som dørene vil bevege seg langs. Noen ganger kan det være et sidestykke. Sammenlignet med skapmøbler er et slikt skap mindre generelt og rimeligere i pris, men det vil være ekstremt vanskelig å demontere det i tilfelle flytting eller reparasjon..
  • Kombinert type (semi-innebygd). Denne typen konstruksjon taler for seg selv: En del av den kan bygges inn i veggrommet i rommet, og en del av den kan legges til på siden. Et slikt skap kan ikke ha et bak- eller sidestykke..

Skjemaer

Når det gjelder formen på smale garderober, her er de ikke mye forskjellige fra vanlige garderober. Tradisjonelt er de laget av rektangulære, kantede, trapesformede og radiusformer..

Rektangulær design – det beste alternativet for et skap med liten dybde. Hvis skapet har mer enn én skyvedør, er det utstyrt med et to-raders føringssystem. Disse skapene kan ha en dybde på 45 cm eller mindre..

Hjørne og trapesformet Jeg installerer ofte skap i rom med en ikke-standard layout, hvor det er forskjellige nisjer og hjørner som er upraktiske for fylling. Standard dybde for slike skap er 60 cm.

Angående skap radius system, da er et smalt skap med en buet dør veldig problematisk å lage, derfor blir dette alternativet sjelden praktisert, men en slik form finner også sted.

Innvendig fylling

Tradisjonelt er alle skap tradisjonelt delt inn i tre funksjonelle områder. Øverst er det hyller for hatter og lite tilbehør. Det kan være skjerf, votter, paraplyer og andre bagateller..

I gjennomsnitt inneholder det største rommet en stang og kleshengere for yttertøy – kåper, regnfrakker, jakker, etc. Det kan også være kroker og hyller for poser eller kosmetikk..

Helt nederst lagres sko for alle årstider. Det kan bare være hyller, eller det kan være et skoskap på hjul. Dette er en veldig praktisk enhet – i et smalt skap er det veldig trangt og upraktisk å lete etter ønsket par, og kantstein på hjul kan rulles ut og rolig bli kjent med innholdet. I tillegg kan et slikt skap ha en skuff eller et rom for skopleieprodukter..

Alternativt kan du utstyre et smalt skap med andre uttrekkbare elementer – hyller eller skuffer – kurver. Forresten, det er optimalt å velge kurver til garderoben i gangen fra et metallnett. Med denne lagringsmetoden ventileres ting bedre, noe som er viktig for korridoren..

For mer funksjonalitet i en smal garderobe, kan du også legge til hyller og kroker på siden. På gangen kan du sette nøkler og hansker på dem, og på soverommet kan du finne kosmetikk og andre småting på slike hyller..

Produksjonsmaterialer

Skyvesystemer for romdører er vanligvis laget av aluminium eller stål. Ståldeler er tyngre, så de går i stykker oftere, men samtidig billigere. Aluminiumsskinner er lettere enn stål og er ikke utsatt for rust og korrosjon. Imidlertid er dette alternativet noe dyrere enn stål.

Det er mange alternativer for å lage fasader. Den mest økonomiske av dem er sponplater. Omtrent 80% av moderne møbler er laget av trespon. En forbedret versjon av sponplater er lamellspon eller sponplater. Dette materialet kommer i et stort utvalg av farger og teksturer. Det er lettere å jobbe med det enn med et tre, men hjemme er kuttet av dårlig kvalitet, derfor, hvis du ikke har spesialutstyr, er det bedre å ikke bruke dette alternativet til selvbygging.

Det høyeste kvalitet og det dyreste materialet for møbelproduksjon er massivt tre. Tremøbler regnes som de mest holdbare og vil med riktig pleie vare i flere tiår. Imidlertid vil prisen på et slikt skap være veldig høy. I tillegg kan ikke alt tre bøyes, så produksjon av radiusfasader fra en matrise er problematisk..

Den optimale kombinasjonen av pris og kvalitet er MDF. Dette materialet er veldig praktisk i arbeidet – det er lett å sage det uten å etterlate flis på platen. Festemidler i MDF varer mye lenger enn i sponplater, siden materialet har en tettere struktur. I tillegg kan MDF -plater bøyes og formes til enhver form. Fasader laget av dette materialet har mange muligheter for dekorasjon. De kan være ferdig med plast, rotting, glass og til og med møbeltrekk..