Radial garderobe i gangen

Garderobeskap av radius-type begynte å bli produsert relativt nylig, og noe senere modeller av coupé-type dukket opp, der skyvedører har buede former. Det er de som er i stand til å bevege seg langs buede linjer. Radial garderobe er best egnet for oppbevaring av gjenstander med ikke-standardmål. I tillegg til klær kan du skjule ski, paraplyer, ruller, pulker og til og med et strykebrett, som kan være en del av selve strukturen, dvs. bygget.

Varianter

Som alle andre møbler kan en garderobe med avrundede former være med svingdører eller utformet som et rom. I den beveger dørene seg langs spesielle guider. Og hvis prøver av møbler av den første typen eksisterte lenge, begynte halvsirkelformede dørblader med ruller som kan bevege seg langs en kurve ganske nylig – på slutten av 1900 -tallet..

En av egenskapene til slike strukturer er deres høye kostnader. En garderobe med buede dører vil være omtrent halvparten så dyr som et produkt med standard former. Avhengig av hvor denne eller den modellen vil stå, er det vanlig å dele dem inn i hjørne og standard.

Hjørneskap kan være innebygde og frittstående.

 • Den innebygde versjonen er montert i veggnisjer og fyller plassen som er tildelt den på gangen fullstendig.
 • Et skapprodukt er en uavhengig modell av møbler, som har bak- og sidevegger, et deksel, en bunn og fasader. Bakveggen skal være laget av sponplater, ikke tynn fiberplate. Dette kreves av standardteknologi. Produsenter prøver ofte å redusere den endelige kostnaden for produktet ved å erstatte materialer. Imidlertid kan påfølgende misnøye med dårlig kvalitet fullstendig overskygge gleden ved besparelsene..

Uavhengig av beliggenhet, har de alle en trekantet form. I en frittstående modell er hjørnet på bakveggen det samme som hjørnet på rommet. I innebygde møbler spiller ikke vinkelverdien en spesiell rolle. Buede konturer gir effektiv utnyttelse av plass inne i møbler.

En hjørneradius garderobe med svingdører er vanskeligere å betjene, derfor er denne modellen mye mindre vanlig enn en radius garderobe. Dette skyldes det faktum at dørene i en slik modell har en annen bøyeform..

Fordeler

 • Formenes originalitet. Buede former er iøynefallende og møblene ser uvanlige og stilige ut. For eksempel vil en modell med dører som gjentar bukene formen eller mønsteret til taket se veldig organisk ut..
 • Kombinasjoner med forskjellige moduler, innebygd og separat. I ett sett kan du kombinere moduler med sash buet både innover og utover, samt svingdører og rom.
 • Allsidighet. I motsetning til moduler med rette dører, kan en halvsirkulær garderobe plasseres i hvilken som helst, selv den smaleste delen av gangen. Den kan til og med ligge i et uregelmessig formet hjørne..
 • Buet garderobe – en veldig god løsning for ganger med mange hjørner.

Buede sash reduserer dybden på produktet, der passasjen er for smal, og øker det på steder der plassen i gangen tillater det.

ulemper

 • Radialskap er litt mindre i kapasitet enn rette modeller. Faktum er at uttrekkbare elementer for slike modeller er mye vanskeligere å lage..
 • Ikke alle materialer er egnet for fremstilling av en buet dør, siden noen av dem ikke er i stand til å bøye seg i strukturen..
 • Et speil kan ikke installeres på en buet dør – bildet viser seg å være forvrengt. Av samme grunn er radiusskapet ikke dekorert med glassmalerier..
 • Det innebygde radiusskapet kan ikke flyttes til et annet sted. Men hvis den direkte innebygde garderoben er universell, og den kan monteres et hvilket som helst annet sted, vil radiusmodellene på grunn av formens spesifisitet ikke passe i størrelse i hvert gangrom..
 • Mekanismen for et radiusskap kan ikke kjøpes ferdig, siden føringene har forskjellige bøyningsradier. Derfor er det vanskelig å lage det selv..

Produksjonsteknologi

Radiusen på fasaden er basert på en profil aluminiums- eller stålramme, der det er plastinnsatser.

Selv om prisen på en aluminiumsprofil er høyere enn en stålprofil, anses aluminium å være mer pålitelig og motstandsdyktig mot mekaniske feil. I tillegg genererer ikke valsene støy når de skyves på en slik profil..

I radiusdeler brukes en profil spesielt bøyd langs en gitt radius. Denne metoden gjelder for alle typer radiusdører..

 • Buede fasader kan være laget av MDF. Slike plater kjennetegnes ved en myk struktur, takket være at det er mulig å få radiusfasader ikke bare for gangen, men også for kjøkkenfasader og andre interiørelementer. Flere separate tynne ark kan brukes her. Det er også flere spesialklasser av MDF som lar deg lage buede former..

 • Akrylglass. For å bøye glasset brukes spesielle teknologier, derfor kjennetegnes slike fasader med høye kostnader. Radiale glassdører kan dekoreres med fotoutskrift, toning eller sandblåsing. For fotoutskrift brukes spesielt blekk, som polymeriseres ved hjelp av ultrafiolette stråler. Som et resultat av denne effekten blir bildet visuelt mer omfangsrikt..

Teknologien til sandblåsingmetoden er basert på det faktum at ved hjelp av en spesiell enhet påføres et tilsvarende ornament med en sandstråle under høyt trykk. Glassdører med belysning ser veldig imponerende ut i stua..

I tillegg kan glasset dekoreres med selvklebende folie. Den kan være blank eller matt. Siden fargepaletten til filmen er veldig mangfoldig, er det mulig å lage individuelle små applikasjoner eller hele bilder fra den..

Oppstillingen

 • Konkave modeller mykner den strenge geometrien på gangen noe og ikke fyll hele rommet. Slike møbler gir gangen en hjemmekoselig følelse og behagelig rundhet, og glatter ut alle hjørnene. I tillegg gir de konkave strukturene gangen en ekstra dybdeeffekt..

 • Konveks garderobe – et flott alternativ for en liten gang, siden denne modellen ikke er forskjellig i overdreven bredde.

 • Buede linjer – sekvensiell veksling av fasader av forskjellige former. Den optimale plasseringen er langs veggen. Denne modellen er spesielt egnet for en lang gang.

 • Runde eller ovale former på grunn av sine imponerende dimensjoner, er de utelukkende egnet for store ganger.

 • Asymmetrisk radiusdesign installert i gangen, hvor veggene er i forskjellige lengder.

 • Hjørnemodeller grenser til en eller begge sidefasader til veggene i gangen.

Installasjonsmetoder

Skap med buede fronter bruker to metoder for å feste dem til skapet.

 1. Topphengsmetode, når døren er festet til taket eller på lokket. I dette tilfellet er det ingen terskel i modellen. Imidlertid kan slike dører ikke monteres på gipsplater eller himlinger – de er for tunge for disse materialene. I tillegg forfaller en slik struktur raskt – siden døren bare er festet på toppen, faller hele hovedbelastningen på skapet.
 2. Festemetode for bunnstøtte. I dette tilfellet er skinnene festet til gulvet eller den nedre basen. I dette tilfellet fordeles belastningen jevnt, derfor er denne festemetoden å foretrekke.

Imidlertid er dette festet heller ikke uten ulemper:

 1. Guiden må installeres med maksimal nøyaktighet. – ellers vil bevegelsen av døren være vanskelig, og over tid kan det mislykkes, og det vil ikke være lett å finne en erstatning.
 2. Ytterligere omsorg er nødvendig, siden det stadig samler seg støv i dem, noe som kan gjøre det vanskelig for døren å bevege seg, må de regelmessig støvsuges og tørkes av med en fuktig klut.

Eksperter sier at radiusdesignet forbedrer stemningen til leilighetsboerne betydelig, spesielt når de kommer hjem etter en travel dag. Den radiale garderoben på gangen vil være din stolthet og muligheten til å demonstrere din delikate smak og økonomiske levedyktighet for gjestene som har kommet til deg..