Innebygd garderobe i gangen – en stilig løsning innen interiørdesign

Den glidende garderoben har fått utrolig popularitet blant kjøpere de siste årene. Oftest kjøpes slike skap for installasjon i gangen – funksjoner som romslighet og funksjonalitet gjør det ikke bare til et universelt lagringssted, men også et originalt element i interiøret.

Funksjoner og fordeler

Glidende garderober har en rekke fordeler som gjør at de skiller seg ut på møbelmarkedet og tiltrekker seg oppmerksomhet fra kjøpere..

Romslighet

Skyvbare garderober oppfyller perfekt sin opprinnelige funksjon – lagring av ting. De er komfortable, praktiske og gir nok plass til alt du trenger..

Rasjonell bruk av ledig plass

Dette gjelder spesielt for innebygde modeller. Effektiv bruk av området i rommet er en av de mest nyttige egenskapene til garderoben, noe som gjør det til et uunnværlig element i gangen interiør.

Evnen til å skjule kommunikasjon

Ikke den viktigste, men en hyggelig funksjon: riktig plassert i rommet, er garderoben i stand til å skjule kommunikasjon som bryter med estetikken i rommet.

Allsidighet

En velvalgt garderobe vil passe ikke bare i gangen, men også i alle andre rom. Innholdet og det interne innholdet bestemmes av kjøperen selv, som står fritt til å justere det selv. Til slutt lar et stort utvalg garderober deg finne en modell som passer interiøret i hvert rom..

Funksjonalitet

Den glidende garderoben er egnet for lagring av nesten alle ting: fra klær til husholdningsapparater.

Pålitelighet

En garderobe av denne typen krever ikke spesielt vedlikehold, det er nok bare å periodisk kontrollere tilstanden til skyvedørshjulene som de viktigste bevegelige elementene.

Tilpasningsevne og bred prisklasse

Muligheten til å opprette en individuell ordre gjør at kjøperen kan få akkurat det han vil, og et bredt spekter av priser gjør skyvedører tilgjengelig for en stor krets av kjøpere.

Varianter

Til tross for at leilighetene vanligvis er av samme type, er gangene ofte forskjellige fra hverandre. Det er nødvendig å ta hensyn til egenskapene til rommet når du velger en modell. Heldigvis har møbelmarkedet et stort antall skyvedører av forskjellige typer, noe som gjør at kjøperen kan velge modellen som best oppfyller kravene..

Innebygd

Når du velger møbler i gangen, er prioritetskarakteristikken rasjonell bruk av ledig plass. I dette tilfellet viser slike modeller seg å være mer fordelaktig enn alle andre, siden de opptar hele området. En innebygd garderobe er vanligvis installert i en nisje og blir en med det indre av rommet. Et trekk ved et slikt skap er dens stasjonæritet, derfor bør du nøye vurdere utformingen av gangen og det foreslåtte installasjonsstedet.

Halvbygd

Slike modeller skiller seg fra de innebygde ved tilstedeværelsen av separate kroppselementer – bunn, tak eller vegger. Videre er det i dette tilfellet forskjellige designløsninger og variasjoner mulige: modellene kan variere fra hverandre i antall sidepaneler, tilstedeværelsen av en bunn og et deksel..

Rett

Et standardskap med vanlig rektangulær form kan enten være innebygd eller skap. For gangen vil det beste alternativet være en direkte innebygd garderobe – slike modeller har god romslighet.

Todelt

Vanligvis er det en rett garderobe med to dører. Dører beveger seg parallelt med hverandre; nesten alle skap av denne typen er upraktisk ved at når dørene åpnes beveger de seg, dekker en del av skapet og gjør det vanskelig å få tilgang til innholdet.

Garderobe

Hvis dimensjonene på skapet er sammenlignbare med dimensjonene på gangen, så kan et slikt skap godt bli en god garderobe for klær. Åpne garderober brukes også i spesielle omkledningsrom og blir en del av oppsettet.

Hjørne (L-formet)

Faktisk er dette to skap sammenkoblet på enden, som hver har sine egne dører. I mange tilfeller er dette alternativet ganske praktisk, da det sparer dyrebare kvadratmeter boareal..

Trekantet (diagonal)

Romslig nok, men tar samtidig mange plassmodeller. Fasaden deres forbinder veggene i rommet diagonalt og danner en trekant.

Radial

En av de mest originale typene, som dukket opp relativt nylig, men allerede har vunnet popularitet på grunn av en uvanlig designidee. På grunn av mangfoldet av former kan denne typen skap plasseres i nesten alle, til og med det mest ikke-standardiserte rommet. Det er viktig å merke seg at det særegne utseendet ikke reduserer funksjonaliteten, slik at et slikt skap kan forbli praktisk og komfortabelt..

Hjørnebygde (halvbygde) modeller er best egnet for installasjon i gangen: de er kompakte og bruker mest effektivt det okkuperte rommet. Selvfølgelig bør du ta hensyn til rommets egenskaper og, basert på dette, velge riktig modell..

Materialer

Tre og foring

Tre er et tradisjonelt møbelmateriale som også har blitt prestisjefylt i den moderne verden. Funksjonene inkluderer rimelighet, pålitelighet og edelt utseende. Til tross for dette er tre ikke det beste alternativet for alle møbler; spesielt for et innebygd skap som ligger i en nisje, er tre et dårlig valg. Endringer i fuktighet vil ha en skadelig effekt på treet og provosere dets ødeleggelse..

Hvis det er et treskap som trengs, trenger treet for det spesielle forberedelser..

Fôret krever ikke forberedelse, men et annet problem oppstår: dørbladrammene må være laget av tre som oppfyller kravene angitt ovenfor, og med spesiell forsiktighet. I tillegg trenger fôrbrett liming.

En garderobe av fôr er godt egnet bare hvis utseendet skal utfylle eller fullføre interiøret på en harmonisk måte.

Gips

Tørrvegg er lett og praktisk materiale, men da det er skjørt og skjørt, er det ikke egnet for bruk som bærende struktur. For å lage et skap av gipsplater av gips, er det nødvendig å installere en metallramme – en kompleks og tidkrevende prosess. Generelt er det selvfølgelig mulig å lage en garderobeskap i gips, men resultatet vil ikke alltid kunne rettferdiggjøre innsatsen som er investert. Fordelen med et slikt produkt vil være dets opprinnelige utseende..

Laminat, MDF, fiberplate

Disse materialene er ufølsomme for temperaturendringer og har alle fordelene med tre, og er best egnet for produksjon av garderober. Produkter laget av disse materialene kjennetegnes ved lave kostnader med høy styrke og pålitelighetsindikatorer..

Deres ulempe er deres tendens til å absorbere fuktighet, noe som fører til skader på møblene. Det er ikke mulig å sette produktet tilbake til sitt opprinnelige utseende selv etter tørking, derfor er det nødvendig å beskytte møbler laget av disse materialene mot fuktighet.

Speilglass

Det er mye brukt i utformingen av mange modeller. Speilglass kan være en god løsning for å forbedre den visuelle komponenten i hele interiøret..

Fasade

Fasaden til den innebygde garderoben er et element som den visuelle komponenten er viktigere for. Det er mange alternativer for designet, så kjøperen har alltid et bredt utvalg..

Modeller med en fasade i vinyl eller frostet glass ser originale ut, men skyvedører med speildører egner seg best for installasjon i gangen. Denne designløsningen lar deg visuelt utvide et trangt rom; samtidig er det ikke nødvendig å henge et speil separat – en uunnværlig egenskap ved gangen.

Et fargevalg

Valg av farge påvirker i stor grad hvordan akkurat garderoben vil se ut i interiøret. Mange moderne modeller har universelle farger, men valg av farge bør tas med behørig oppmerksomhet. Garderoben skal utfylle fargeskjemaet i rommet, skape et harmonisk møbelensemble.

Mørke toner absorberer lys, reduserer rommet visuelt, gjør det mørkere og mer lukket. Lyse nyanser, tvert imot, gir følelsen av et romslig rom, visuelt utvider området i rommet, legger til lys, noe som kan påvirke den visuelle komponenten i gangen positivt, skape en vennlig atmosfære.

En god løsning ville være å lage en innebygd garderobe på individuell bestilling: dette vil hjelpe deg med å velge ønsket farge og få akkurat den modellen som vil tilfredsstille kjøperens krav..

Fylling

Romsligheten i skapet som er installert på gangen spiller absolutt en stor rolle. Imidlertid er det ikke nok bare å velge en romslig modell, det er også viktig å bestemme seg for det interne innholdet. Møbelprodusenter tilbyr mange alternativer, påfallende forskjellige fra hverandre og i stand til å tilfredsstille de mest komplekse behovene..

Innsiden

Hyller

Den enkleste, mest essensielle og funksjonelle komponenten. Oftest er den laget av sponplater. Hyllestørrelsen bestemmer kapasiteten og effektiviteten ved bruk av det indre rommet, noe som bør tas i betraktning når du velger et skap.

Barbells

De brukes hovedsakelig i garderober med en dybde som overstiger standard 55 centimeter. For smalere modeller er det tilrådelig å bruke uttrekkbare kleshengere festet parallelt med bakveggen.

Dette rommet bør være det mest romslige, siden garderobens hovedfunksjon i gangen er nettopp lagring av klær..

Esker

Som med hyllene påvirker størrelsen på skuffene funksjonaliteten til hele skapet. På gangen kan de brukes til å lagre små gjenstander, slik at du unngår å rote i rommet..

7 bilder

Skoenett

Et uunnværlig element i enhver gang kan også være en del av en garderobe. Ofte implementert som en struktur på flere nivåer med uttrekkbare segmenter.

7 bilder

Fyllingen avhenger helt av kjøperens behov, men selv de enkleste garderobene har flere hyller, skuffer eller rom i enheten. Dyrere og sofistikerte modeller tilbyr enda flere forskjellige funksjonelle komponenter..

plassering

Plasseringen av en garderobe i et så smalt rom som en gang må næres omtenksomt. Med en god beliggenhet vil garderoben spare plass og bli en romslig lagring av ting; ellers vil det forårsake mer ulempe enn godt.

Bruk nisjer. Hvis det er en nisje i gangen som er egnet for å plassere en garderobe i den – må du bruke denne! Innebygde modeller passer selvfølgelig best. Å installere en garderobe i en nisje er en av de mest effektive måtene å bruke den på.

Engasjer vinkler. Produsenter av garderober tilbyr et stort utvalg av hjørnetypemodeller, og denne fordelen bør også brukes. Hjørnegarderober kjennetegnes ved sin romslighet og funksjonalitet, og mange designalternativer vil organisk passe en slik garderobe inn i det indre av nesten hvilken som helst gang.

Hvordan velge

Valg av garderobe skyldes først og fremst kjøpers behov for et bredt spekter av funksjonalitet i den kjøpte varen. I tillegg spiller designen en viktig rolle i valg av et skap: det skal bli et harmonisk element i interiøret..

I “Khrusjtsjov”

Siden den er liten og funksjonell, er den glidende garderoben uunnværlig i et trangt rom, som er den såkalte “Khrusjtsjov”. I en situasjon der det å spare boareal kommer til syne, er denne typen møbler en virkelig redning..

Hvis leiligheten har en nisje, er det lurt å bruke den til å installere en innebygd garderobe. Funksjonelle modeller med et stort antall rom kan også være en gave fra en bosatt i “Khrusjtsjov”, ettersom de lar deg øke skapets kapasitet uten å øke størrelsen.

I en smal gang

En glidende garderobe på gangen er en moderne og praktisk løsning på problemet med begrenset plass. Dette gjelder både skap og innebygde modeller, og hovedvalgkriteriet er romslighet. Riktig plassering vil også hjelpe deg med å få kvadratmeter. Ikke glem funksjonen til speilede dører som lar deg visuelt utvide plassen – en slik designløsning vil gjøre en liten gang mer behagelig og koselig.

Hvordan gjøre det selv

Til tross for at det er mange modeller av garderober i et bredt prisklasse, er selvmontering av møbler også fornuftig i noen tilfeller. Dette tillater for det første å spare penger, og for det andre å ta hensyn til alle funksjonene i lokalene.

Først av alt må du bestemme hvilken type skap som skal installeres. Det beste alternativet for en mellomstor hushåndverker er en rett garderobe. Den har en vanlig rektangulær form og er enkel å montere..

Innvendig fylling. Avhengig av hva som skal plasseres i skapet, velges antall hyller og rom. Det er mange ferdige tegninger og planer for garderober: du kan velge en av dem, eller lage din egen.

Deretter blir det tatt målinger. Fordelen med selvmontering er muligheten til først å tenke over alle nyansene ved å plassere det fremtidige skapet og bestemme dets dimensjoner.

Etter det er det nødvendig å korrekt hente materialer. Det beste valget, som nevnt ovenfor, ville være laminat, fiberplate og MDF. Gips er et skjørt og skjørt materiale, og tre er følsomt for endringer i fuktighet. Samtidig med valg av materialer er det nødvendig å bestemme beslagene til det fremtidige produktet.

Selve monteringen utføres allerede i henhold til prosjektet og er individuell for hvert enkelt tilfelle..

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot dørene som det viktigste bevegelige elementet i skapet. Bredden på hver av dem bør ikke overstige 60-70 centimeter for å forhindre forvrengninger. Overlapping av dørene er tillatt innen 5-7 centimeter. Til slutt må du velge et døropphengssystem. Det er tre vanligste alternativer:

Bunnskinne – den enkleste, mest praktiske og pålitelige: dørene glir strengt langs guidene og kolliderer ikke med hverandre. Når du velger denne metoden for å installere dører, må du ta hensyn til hjulene, siden hele massen av dørbladet ligger på dem..

Monorail – dette alternativet bruker en separat skinne for hver dør og to par hjul for hver vogn. Til tross for at konstruksjonen er festet til taket, er bruk av den nedre skinnen imidlertid nødvendig i de fleste tilfeller.

Toppskinne – ikke det vanligste alternativet. Alvorligheten av dørbladet faller på skinnen festet til taket, noe som gjør denne metoden ikke den mest pålitelige.

Ingenting er umulig ved selvinstallasjon av en glidende garderobe, men mange står overfor problemet med å kombinere en glidende garderobe og strekkloft. Spesielt er det uklart i hvilken rekkefølge de skal installeres. Det er flere universelle løsninger:

  1. Første alternativ. Først og fremst er strammestrukturen installert, deretter måles høyden, og i henhold til resultatene blir det tilsvarende skapet bestilt. Ulempen med denne metoden er gapet på flere centimeter mellom skaptaket og filmen..
  2. Andre alternativ. En stang (vanligvis tre) er installert på undertaket, hvis bredde tilsvarer bredden på gapet. Denne linjen vil være stedet der guidene er festet. Du kan også feste en profil og taksokkel til den.
  3. Det tredje alternativet. Før du installerer strekkloftet, må glidegarderoben installeres i undertaket; rammen til spennstrukturen vil deretter festes direkte til selve skapet. Dette er den mest praktiske måten, siden den lar deg skjule gapet mellom skaplokket og taket og utnytte plassen mest effektivt..

Pris

Et bredt utvalg av innebygde garderober på møbelmarkedet skaper forutsetninger for et bredt prisklasse. Kostnaden for en glidende garderobe er dannet av størrelsen, materialene som brukes, designens originalitet, funksjonalitet og noen andre parametere. De billigste modellene vil koste kjøperen flere tusen rubler, mens kostnaden for de dyrere vil være flere ganger høyere..

Den allerede nevnte individuelle rekkefølgen bør fremheves. Kostnaden for en glidende garderobe laget på en individuell forespørsel vil være betydelig høyere enn gjennomsnittet. Du må imidlertid forstå at dette i de fleste tilfeller er en rimelig overbetaling for kvalitet og overholdelse av klientens krav, så hvis det er en slik mulighet, bør den brukes..

Interiørdesignløsninger

Sortimentet av skyvedører er så mangfoldig, og utformingen av modellene er så annerledes at en velvalgt garderobe kan gjøre interiøret i enhver gang unik..

Noen modeller er interessante i seg selv. For eksempel er det en rekke skyvedører som samtidig utfører den innledende funksjonen – lagring av ting – og en rekke andre oppgaver. Men for gangen er det viktigste nettopp hovedformålet med skapet..

Til tross for dette kan garderoben godt ha et originalt utseende, som ikke bare oppfyller hovedoppgaven, men også forbedrer den estetiske komponenten i rommet. Ikke -standardfarger, speildører, sandblåst fasadebehandling – alt dette kan bidra til å skape et unikt interiør. Det er viktig å opprettholde total harmoni og opprettholde en balanse mellom skapets utseende og funksjonalitet..

Det viktigste å huske når du velger en garderobe er at den skal utfylle interiøret, og understreke dens særegenhet og individualitet..