Hjørnebygd garderobe

Funksjoner og fordeler

En av de mest populære modellene av garderober for hjemmet er den innebygde garderoben i hjørnet, siden den tar veldig lite plass, så den kan passe perfekt inn i selv et veldig lite rom. I tillegg lar en slik design deg spare plass i rommet, og takket være installasjonen av en innebygd garderobe kan du veldig funksjonelt oppta de frie hjørnene på rommet ditt..

Det vil passe perfekt inn i hjørnet av et barnerom eller gang, så vel som i et annet, mer romslig rom, for eksempel inn i et soverom eller en stue. Etter å ha valgt fyllingen av det innebygde hjørnet i garderoben, kan du enkelt passe det meste av garderoben inn i det, og selve skapet vil ta opp minimumsarealet i rommet.

I tillegg er hjørneskapene ganske små sammenlignet med andre klassiske vegg-til-vegg-garderober. Den innebygde hjørnegarderoben kan plasseres i absolutt alle rom der det er en nisje. Med denne plasseringen av skapet i rommet vil du ikke se sideveggene, siden det er fullstendig innebygd i veggen, vil bare dørene og andre deler av fasaden være synlige. Et slikt skap er bygget inn i veggen på den enkleste måten, og deretter plasseres de nødvendige hyllene i den. Deretter er denne enheten dekket med en dekorativ fasade..

Denne modellen er veldig praktisk og veldig økonomisk å installere, siden det er ingen kostnader for side, topp og bunn i garderoben. I tillegg til en nisje, kan en slik garderobe bygges inn i et fritt hjørne av rommet. Den eneste ulempen med enheten til et slikt skap er at dette kan fratas fullstendig mobilitet, siden et slikt skap er forsvarlig montert, og i denne forbindelse kan det ikke flyttes eller endres ved renovering av et rom, det maksimale som kan være gjort er å spille av designet på nytt eller endre innredningsdøren.

En funksjon som skiller en slik garderobe fra et vanlig skap, i tillegg til den uvanlige innebygde designen, er måten dørene er designet på. Dørene til et slikt produkt åpnes til sidene, inne i selve skapet, slik at de ikke krever ekstra plass, i motsetning til dørene til konvensjonelle skap. Det er derfor hjørnegarderoben kan installeres både i et stort rom og i et lite rom, der det ikke vil skjule plassen..

Dørene til et slikt skap, som vanlige, har en rektangulær form og er laget som et lerret, men de beveger seg når de åpnes på spesialskinner. Den innebygde hjørnegarderoben, takket være den uvanlige installasjonen av strukturen, vinkelarrangementet og det praktiske arrangementet av dørene, er en utmerket designløsning, den ser ikke klumpete ut, men samtidig er den veldig romslig og funksjonell.

Visninger

L-formet

En av de mest omfangsrike, men samtidig populære modellene er den L-formede innebygde hjørngarderoben. En slik modell opptar begge veggene ved siden av hjørnet og selve hjørnet. I et slikt skap er det bedre å ikke installere skillevegger mellom skapets hevelser, siden tingene som ligger inne vil være vanskelige å få tilgang til i dette tilfellet..

Diagonal

En annen variasjon i form er en diagonal hjørne innebygd garderobe. En slik modell har form av en trekant og inntar derfor hjørnet mest funksjonelt og passer veldig praktisk inn i den. Et slikt skap gjør det mulig å bruke mellomrommet mellom dører eller mellom vinduer på veggene ved siden av hjørnet der et slikt skap er plassert. Denne modellen kan installeres i et hvilket som helst lite rom, for eksempel en gang eller bad. Den eneste ulempen med et slikt garderobeskap er at du må installere trekantede hyller på begge sider av skapet, som regel er slike hyller ikke veldig romslige.

Trapesformet modell

Litt mer plass vil den trapesformede modellen av den innebygde hjørnegarderoben oppta. Ved å komplementere et slikt skap med speil installert på kantene, kan du visuelt utvide rommet i rommet. Dette er en veldig interessant løsning, som ofte brukes av eierne av små leiligheter. Et slikt skap er perfekt for installasjon i gangen..

Femvegger

Den mest massive modellen av en innebygd garderobe er en femvegget garderobe. Den har en konveks form og stikker derfor veldig ut fra hjørnet og inn i rommet. En slik innebygd garderobemodell vil ta ganske mye plass, derfor er den bare egnet for et romslig rom med et stort område.

Radius skap

Denne typen hjørnegarderobe ser veldig elegant, vakker og original ut. Deres forskjell fra konvensjonelle modeller av garderober ligger i den originale utformingen av dørene. De kalles radius på grunn av deres buede form. De fleksible linjene i den innebygde garderoben ser luksuriøse ut, og derfor kan en slik garderobe bli et høydepunkt i stuen din..

Formen på et slikt originalt skap kan være veldig mangfoldig, til og med avrundet. Og formen på dørene kan være buet eller omvendt konkave innover, buede dører er en veldig fasjonabel og uvanlig designløsning for interiøret i hjemmet ditt. En radial hjørngarderobe kan ikke bare være et møbel, men et helt kunstverk. På grunn av sin avrundede form har en slik garderobe stor kapasitet og funksjonalitet, sammenlignet med andre modeller av hjørnegarderober. På grunn av bekvemmeligheten og originaliteten til utformingen av et slikt skap, ville det være bedre å plassere det i stuen, hvor det ville tiltrekke seg oppmerksomheten til gjestene og perfekt dekorere interiøret i stuen..

Innvendig fylling

Produsenter av skyvedører tilbyr mange forskjellige alternativer for intern fylling av slike skyvedører. Hvis du planlegger å kjøpe en ferdig garderobe, kan du enkelt velge fyllet du trenger i form av hyller, avhengig av det funksjonelle formålet med garderoben, og også avhengig av rommet du planlegger å sette det i. Hvis du kjøper et slikt skap på bestilling, kan du velge ønsket antall hyller selv, som vil bli laget individuelt for deg..

Det vanskeligste er å velge fyllet for trapesformede og diagonale hjørnerom, siden formen og plasseringen av hyllene inne i dem må tilsvare formen på skapet. I slike garderobemodeller er hyller vanligvis installert på sidene. Men på den annen side, takket være en så uvanlig form på det innebygde kriminelle kabinettet, kan du utstyre den med hyller for lange smale ting, for eksempel til spaserstokker eller paraplyer. Det er også nødvendig å skaffe en tverrstang for kleshengere..

Når du velger fyll, er det viktig å vurdere i hvilket rom hjørnet innebygd garderobe vil ligge.

Når du kjøper en slik garderobemodell for plassering i gangen, må du huske på at den først og fremst vil være designet for å lagre yttertøy og sko i den, hyller og kleshengere som du bedre vil ha i den nødvendige mengden. Hvis du planlegger å plassere en innebygd garderobe i hjørnet av stua eller soverommet, er det ikke nødvendig å lage mange kleshengere til yttertøy, der må du plassere hyller for ting du trenger i hverdagen. Fyllingen av den innebygde hjørnegarderoben kan i tillegg til hyller inneholde forskjellige skuffer for småting, store skuffer for sengetøy og annet sengetøy eller kurver til ting.

Til stua

Det er veldig viktig å velge et hjørne innebygd garderobe for stua, for i motsetning til en slik garderobe for en gang eller omkledningsrom, bør dette møbelet ikke inneholde klær og sko, men helt forskjellige ting. En slik modell av en glidende garderobe bør ha spesielle åpne hyller og rom for TV, lydenheter, samt lukkede rom for bøker, suvenirer eller krystallretter. En hjørne innebygd garderobe er en veldig uunnværlig ting for stua, for takket være skyvedørene kan du skjule dine personlige eiendeler for nysgjerrige øyne og åpne hyller med vakre figurer og retter for visning.

Vinkelarrangementet og den innebygde strukturen er spesielt praktisk for stua, siden stuen som regel er det største rommet i huset, så skapet for det bør også være ganske stort, nemlig at denne modellen kan være veldig funksjonell med sin størrelse og tar ikke opp ekstra plass i stuen. Et hjørne innebygd garderobe for stuen er best å velge en symmetrisk design, siden det vil se lat ut harmonisk. Du kan dekorere den mykt og stilig, avhengig av interiøret i gangen der den ligger..