Hjørne garderobe

Allsidigheten til slike møbler som en garderobe er i sin allsidighet: det er et omkledningsrom, et pantry og, om ønskelig, en studie. Dimensjonene til garderoben og konfigurasjonen avhenger av formålet. Det mest populære på møbelmarkedet i dag, på grunn av maksimal kapasitet og funksjonalitet, er et hjørneskap.

Funksjoner og fordeler

Det særegne ved hjørngarderoben er at den har ganske imponerende dimensjoner, men samtidig er den veldig kompakt. Den opptar et hjørne i rommet, uten å rote rommet og takle formålet fullt ut..

Til salgs i dag kan du hente en modell av alle størrelser, avhengig av hvilke dimensjoner på rommet de er designet for. Det er for eksempel garderober av denne typen for en romslig stue, og det er – for en trang gang.

Hjørneskapet er utformet på en slik måte at plassen er bedre utstyrt, det ikke er skarpe hjørner, og det er mye plass til andre behov. Dette er veldig verdifullt for et barnerom, hvor hjørnegarderoben ganske enkelt vil være uerstattelige møbler..

Fordelene med et hjørnegarderobe inkluderer også dets evne til å forbedre den estetiske oppfatningen av interiøret, myke opp forlengelsen av rommet og gi det de vanlige komfortable omrissene..

Om designfunksjoner

Først og fremst er slike møbler delt inn i innebygd og skap. Skapmøbler er det som selges i butikken, og innebygde møbler bestilles nøyaktig i henhold til størrelsen på et bestemt rom. Den innebygde garderoben har verken tak eller vegger, eller rettere sagt taket i rommet og veggene fungerer som taket og sidestativene. I dette tilfellet gjøres alt i full overensstemmelse med kundens ønsker..

Og skapmodellen er et fullverdig skap, og hele settet er avhengig av montering. Hvis slike møbler passer for rommet ditt, kan du kjøpe ferdige, men ikke – da bare etter individuell bestilling. I fasadens form er hjørnegarderober ikke bare forskjellige i standard rektangulær, men også halvcirkelformet, konkav og konveks – for enhver romstil.

Visninger

Den innebygde garderoben, hvis fasade er festet til strukturene i rommet, er en stasjonær struktur og preges av økonomien. Den eneste ulempen er at den ikke kan overføres hvor som helst. Og en ting til: for en innebygd struktur er det veldig viktig at alle overflater i rommet som den er festet til er jevne. Ellers vil hele konstruksjonen bli forvrengt og skyvedørene vil ikke kunne fungere normalt..

Hjørneterminalen, som skapmøbler, har alt sitt eget: tak, vegger og gulv. Hvis hjørnegarderoben er med et speil, vil den ikke bare tjene til det tiltenkte formålet, men også utvide plassen. Denne typen skapmøbler skiller seg fra vanlige møbler ved at de har skyvedører og opptar hele høyden i rommet, og derfor er de montert hjemme, for når den er montert, ville den ganske enkelt ikke passere gjennom inngangsdøren.

Struktur og typer

Det er flere slike typer:

L-formet skap er plassert mellom to vegger og tar en vinkel mellom dem.

Moderne garderober, laget diagonalt, ligner en trekant i sin form. Passer for små rom og "spise" del av plassen avgrenset av to dører eller vinduer i tilgrensende vegger.

En rund hjørne garderobe, eller på en annen måte, radius, har en ikke-standard konkav eller konveks form på dørene. Vanligvis er det i konvekse modeller et speilvendt omkledningsrom, hvis dette selvfølgelig oppnås av størrelsen på rommet og skapet..

Trapesformet. Hjørneskap-trapesformet i området er litt større enn diagonalt.

Det er mye mer praktisk å bruke det indre rommet i femveggede skap enn i andre typer..

Konvensjonelle rette design overrasker ikke lenger noen, og i dag er det modeller som har en halvcirkelformet design (radius). I dette tilfellet kan rommet i rommet brukes mest effektivt. Både det L-formede skapet og det trapesformede utmerker seg ved brukervennligheten. Og det mest ubehagelige av alt er en trekantet garderobe.

Hyllene i den er plassert på begge sider, og kapasiteten er liten. Midten av et slikt skap vil forbli tomt, fordi fyllingen i dette tilfellet vil bli arrangert langs veggene.

En hjørngarderobe kan enten være med et lukket hjørneelement eller med et åpent. Og hvis fasadene dine er åpne, må du alltid passe på at det ikke er rot, for dette vil ødelegge utseendet på rommet sterkt..

Hvis en hjørngarderobe er i en barnehage der flere barn bor, bør den ha en seksjon for hver av dem. En modell med et datamaskinbord vil også være passende her..

Den modulære hjørnegarderoben lar deg vise dine designferdigheter når du installerer en egen modul etter eget valg.

I dag rådes utviklere til å bevege seg bort fra de vanlige 90 grader i utformingen av hjørnegarderober og bestille asymmetriske modeller. En slik garderobe vil ha et friskt og interessant utseende, det vil endre formen på selve rommet og “bryte” hjørnene. På grunn av de forskjellige vinklene i en slik asymmetrisk garderobe, har designere mange muligheter slik at hvert rom kan ha et unikt utseende..

Materialer

Tradisjonelt materiale – tre, sponplater og MDF. Andelen bruk av tre er lav på grunn av høy vekt og høye kostnader. I utgangspunktet bruker de laminerte sponplater, prisen er mer demokratisk, og fargene presenteres i mange versjoner.

Slikt materiale kan være en etterligning av et trebelegg, rotting og så videre, eller det kan bare være en vanlig malt overflate – blank eller matt. I tillegg kan sponplater lamineres med filmer med grafisk bilde eller grønnsak.

Radial teknologi er alltid mulig – avrundede hjørner. De lager en slik garderobe fra MDF, som er best egnet for dette. MDF kan også lamineres og i samme brede fargespekter.

Fargeløsninger

Når du velger en farge, bør du huske det generelle bildet av det indre av rommet, og møblene skal være i harmoni med skyggen på tapetet i det, med taket og tekstiler. Bestem stedet hvor hjørngarderoben skal ligge, og avgjør om det skal være sentrum for oppmerksomheten eller tvert imot forkledd som rommets generelle tone.

Hvitt regnes som en universell farge som passer til ethvert hjemmemiljø. Dette vil først og fremst garantert utvide plassen visuelt, og deretter – ren hvit farge, som et hvitt ark, lar deg lage designideer i interiørarrangementer uten begrensninger. En hvit matt garderobe er perfekt for et soverom, gang, stue og til og med på kjøkkenet..

Montering og dimensjoner

Den enkleste tingen når du monterer en hjørngarderobe er produktets høyde – til taket. Men som for andre parametere, må de beregnes. For eksempel, for et diagonal kabinett med et trekantet tverrsnitt, vil minimums lengden på sidene i en rett vinkel være 110×110 cm. Hvis du tar mindre, vil volumet være for lite, men for noen passer det og veggen kan ta 100 cm, eller enda mindre.

Fra slike dimensjoner (se tegning) begynner masseprosjekter, selv om de har rett til liv og beregninger med små dimensjoner (80 cm på den ene siden):

Ved en liten lengde vegger som grenser til hjørnet, er en L-formet struktur egnet, og minst en av veggene må være minst 120 cm, den andre er tillatt mindre.

For et lite rom vil den L-formede modellen også være det beste alternativet. Det er ikke for massivt, og det tar liten plass. For å vurdere det fremtidige interiøret må du lage skisser av alle skapene på romdiagrammet, og deretter beregne arealet som gjenstår.

Hjørnegarderobe med optimale dimensjoner vil ha dimensjoner 1000×1000 (450) x2400.

Om dybden på garderober

To størrelser regnes som normen: 60 cm og 45 cm, minst 40 cm dyp. Hvis bredden på skapet er 60 cm eller mer, installeres en tverrstang i skapet, og deretter blir hele høyden brukt opp til taket. Hvis modellen er mindre, må du bruke en spesiell stang som klærne vil henge parallelt med døren. Tross alt er bredden på kleshengere standard – 55 cm, og de vil rett og slett ikke passe inn i et smalt skap.

Hvordan velge

I et rom med et lite område kan du installere to hjørneskap på en gang og dermed visuelt utvide plassen. Og garderober med en konkav fasade vil gjøre den enda mer original. Belysningsløsningen er også av stor betydning for trange steder. Lysdioder på skapet i form av taklamper og pærer kan hjelpe med dette spørsmålet..

I hallen ville det beste valget være en rund garderobe. Det ser vakkert ut, stort i romslighet og multifunksjonelt. Og de glatte omrissene vil skape et originalt design i gangen. Passer for et stort rom og modeller av den konkave konvekse typen – kombinert.

Et utmerket valg for rommet der babyen vokser opp, ville være en hjørnegarderobe. Det er et sted på hyllene for å plassere alle lekene, og hvis du prøver, kan du til og med lage noe som en lekeby fra et slikt hjørne. Og den øvre hyllen, utilgjengelig for barn, er alltid til disposisjon for foreldre, som kan identifisere de elementene som sjelden brukes der..

For barnehagen kan du velge et bredt utvalg av modeller: fasaden på hjørnegarderoben i barnehagen kan males i forskjellige farger eller dekoreres med bilder fra favoritttegnene dine.

Skyvbare garderober for loftet med fasede dører, selv om de er veldig estetiske, tilbys ikke ofte av produsenter – det er høyst sannsynlig at skråvinkelen på skapelementene vil være feil.

I denne forbindelse, på loftet, er dørene vanligvis vanlige – rektangulære, og alle fasene er allerede på plass, montører passer på store sponplater, og overlapper alle fasinger på elementene.

En glidende garderobe for et loft er oftest rette dører og en faset ramme, det vil si en glidende garderobe som smalner i dybden.

For en ett-roms leilighet ville et utmerket valg være å kjøpe et garderobeskap, som er plassert langs en eller to tilstøtende vegger. På den kan du plassere utstyret til musikksenteret, plasma på hyllene, legge til et lite bord og to lenestoler i atmosfæren – og så blir garderoben det viktigste stedet for hvile.

Ergonomisk fylling

Når du velger en garderobe og ser at den passer vakkert inn i interiøret, må du ikke glemme den praktiske hensikten også. Dette betyr at det må være med hyller inne og alt nødvendig garderobetilbehør..

Moderne produsenter av skapmøbler tilbyr modeller av hjørneskap, med tanke på rommets dimensjoner. Så med like stor suksess kan du velge både en romslig hjørnegarderobe for en stor stue og et alternativ for en liten gang.

Det særegen ved hjørneskap inkluderer deres form, og på grunn av det er det steder med upraktisk tilgang, men du må fortsatt bruke dem. Det er slike steder i hver modell, i den ene – mer, i den andre – mindre, men deres kompetente fylling er ferdigheten til intern fylling..

Fylling i hjørnene

Det er vanskelig å fylle ut smale trekanter i et diagonalt og trapesformet skap. Dette er et sted for hyller, og det er alltid små ting som kan skjules der..

Uansett hvilke alternativer for å fylle et hjørne garderobeskap som ikke er tenkt ut av designeren, er hyller nesten alltid installert i standard oppsett. Men det er andre alternativer for typen rom, der bare noe smalt og langt vil passe: en paraply eller ski med skistav. Eller du kan spikre kroker der og henge slips, belter og også samle andre bagateller..

Resten av fyllet

Når de vanskelige stedene er fylt, blir det lettere å håndtere gjenværende plass. Det viktigste er å finne ut hvor mange ting du har og hvilke som skal plasseres på hvilket sted.

Det indre av en garderobe består vanligvis av tre typer fyll: hyller, skuffer og skinner for kleshengere. Med hyller og tverrstenger ser det ut til at alt er mer eller mindre klart, men hva er boksene til og om de i det hele tatt er nødvendige, og i så fall hvor mange av dem som trengs og hvilket volum?

Hvis vi snakker om en garderobe på soverommet, vil skuffene være nødvendige under sengetøyet. Optimalt – tre esker, men mer er mulig. Men i gangen og i korridoren er boksene egentlig ikke nødvendig, bortsett fra hansker, nøkler, en skje for sko … En er definitivt nok.

Ideer og modeller

Konvensjonelt var alle varianter av skyvedører garderober delt inn i ferdige modeller (de fra butikken) og innebygde (skreddersydde). Uansett vil en skreddersydd modell alltid være bedre. En kjøpt glidegarderobe når kanskje ikke taket litt, men en skreddersydd garderobe vil nødvendigvis være innebygd i selve taket, og det ser mye mer attraktivt ut. En god idé – vakre innebygde garderober, hvis ønskelig, kan de være helt usynlige, for dette bør deres design smelte sammen med det indre av rommet.

Innsiden av en hjørnegarderobe kan ordnes på forskjellige måter, dette avhenger igjen av ideen som kunden vil foreslå produsentene: hvor mange hyller det skal være, hva slags, hvor mange og hvilke stenger (stasjonære eller uttrekkbare) , plass til bukser, til skuffer osv. etc. Spesielle ideer kan også handle om innredning og mekanismer, som også påvirker hvor effektivt og praktisk skapet vil bli brukt..

Pris

Hvor mye en bestemt modell av et hjørnegarderobe vil koste vil avhenge av valg av materiale til fasaden, på den valgte profilfargen og på hvilke tilleggskomponenter som er tilstede.

Før du legger inn en bestilling, bør du ta hensyn til alle faktorene som som et resultat vil påvirke kostnaden for en bestemt skapmodell:

  • hvor vanskelig produksjonen blir;
  • hvor lenge skal garderoben være laget;
  • hvilket materiale;
  • skap dimensjoner;
  • hvilket selskap vil være engasjert i produksjon;
  • om det vil være en glidende garderobe med eller uten belysning;
  • utvalg av beslag.

Når det gjelder bestillinger, bør det bemerkes at det er mest praktisk å gjøre det online. Dette vil spare deg for tid og penger..

Gjennomgang av de beste modellene

Hjørne skyvedører fra Ronikon -firmaet gjør huset romslig og komfortabelt. Dette selskapet har vært på møbelmarkedet i mer enn ti år, møblene er av meget høy kvalitet, komfortable, funksjonelle og vil vare lenge nok. Alt dette gjelder hjørnegarderober fra “Ronikon”. Etterspørselen etter dem vokser stadig, og dette er forståelig, fordi forbrukerne verdsetter komforten og hyggen de skaper i huset..

Selskapet har tilbud i form av standardmodeller av hjørneskap og de som er laget i henhold til individuelle bestillinger..

Møbelfirmaet “Amati” har vært kjent på møbelmarkedet i fem år som ganske vellykket. Selskapet produserer skapmøbler og er klar til å gi sine kunder muligheten til å velge et komplett sett med møbler for både kontorlokaler og hjemmemøbler..

Hjørneskap i Amati -selskapet selges i mange russiske butikker, og bestillinger på individuelle modeller godtas regelmessig.

Arbeidserfaringen til møbelfirmaet “Anna” begynte i februar 1992. Kvaliteten på møblene sikres av den høye kvaliteten på utstyret ved hjelp av ny teknologi. Sortimentet av møbler, i likhet med moderne materialer, blir kontinuerlig etterfylt og oppdatert.

Prosessen med å produsere individuelle modeller finner sted med konstant samspill mellom designere og kunder. Sortimentet av selskapet “Anna”: hotellmøbler, sanatorium, butikk, bank, kontor, kjøkken, soveromsett, møbler for barn, for gangen. Også i et stort sortiment er det hjørneskap i forskjellige former, forskjellige farger og forskjellige størrelser..

Elena -selskapet produserer kjøkkenmøbler, barnemøbler, skapmøbler for individuelle bestillinger. Sortimentet inkluderer hjørnegarderober, møbler for gangen, for stua, valg av løftemekanismer, NDH, sponplater, saging

I dette selskapet er møbler kun laget av miljøvennlige materialer, og komponenter er nødvendigvis beslag som kjennetegnes av pålitelighet og holdbarhet, og derfor er møbler “Elena” alltid av høy kvalitet.

På firmaet Baikal er møbler laget av naturlige treslag. I utgangspunktet er dette Angara furu og aske. Hvis vi snakker fra et økonomisk synspunkt, vil møbler laget av kombinerte materialer være rimeligere. Rammen, for eksempel, kan være Angara furu, og fasaden er aske.

“Baikal” forplikter seg til å utvikle fremtidige møbler fra massivt tre, med tanke på alle kundens ønsker og krav.

Selskapet Ramir, som produserer moderne møbler av høy kvalitet, har også jobbet i møbelmarkedet i mer enn fem år. Dette er soveromsett, møbler i gangen, sett for stuer, kjøkken, barnemøbler. For produksjon av møbler bruker selskapet beslag av høy kvalitet, så vel som det nyeste importerte utstyret, takket være at alle operasjoner kan utføres nøyaktig og effektivt..

I spissen for alt i selskapet setter de den felles utviklingen av produkter sammen med kundene, idet de tar hensyn til alle deres ønsker og stramme produksjonstider.

Interessante løsninger innen interiørdesign

På grunn av det faktum at hjørnegarderober hovedsakelig er laget for individuelle bestillinger, kan du komme med et unikt design selv, med tanke på alle nyansene som er spesielt knyttet til rommet ditt.

Hele prosessen består i å velge et hjørne til skapet, velge et design og forstå hva skapet vil bestå av..

7 bilder

En hjørnegarderobe er en samtidig løsning på to problemer: romslighet og kompakthet. Speildesignet på skapet vil være interessant, glass, med hvilken som helst tomt eller blandet.

For gangen kan en interessant løsning være en speilet hjørnegarderobe og for et soverom – med et trykt mønster eller med frostet glass. Generelt vil frostet glass pryde ethvert interiør, men tegningen skal ikke være for mettet. Interessante løsninger er flotte, men du bør ikke overbelaste innredningen heller..

8 bilder