Glidende garderobe i stuen

Når vi planlegger interiøret i stuen, streber vi alltid etter å la så mye ledig plass som mulig, fordi dette rommet er beregnet på avslapning og mottak av gjester. Men i en studioleilighet eller en liten leilighet kan du ikke klare deg uten et romslig skap. For tiden foretrekker mange flere og flere ikke en tradisjonell garderobe, men en glidende garderobe, noe som ikke er overraskende, fordi den er mye mer romslig og alltid ser veldig stilig ut.

Funksjoner og fordeler

Til tross for de imponerende dimensjonene, kan en riktig valgt garderobe organisk passe inn i rommet til en liten stue og være ikke bare en praktisk oppbevaring av ting, men også et utmerket tillegg til interiøret. Vakker innredning, original dørdekorasjon med fotoutskrift eller speilede glassmalerier vil ikke gå ubemerket hen av gjestene og bli høydepunktet i hjemmet ditt.

Avhengig av interiøret kan skapet lagre alt samtidig – fra støvsuger og ski til slips og smykker. Funksjonaliteten til dette skapet er vanskelig å overvurdere, fordi det samtidig kan kombinere et omkledningsrom, et pantry og et bibliotek, og ha en nisje for hjemmekino eller datamaskin.

Visninger

Etter type design er glidende garderober delt inn i to typer: skap (frittstående) og innebygd (eller halvbygd). Et skapskap, i motsetning til et innebygd, har sidevegger, et bakteppe, en bunn og et tak; det kan installeres hvor som helst og deretter omorganiseres. En innebygd garderobe er vanligvis installert i en vegg-til-vegg-nisje, fra gulv til tak. Den består av hyller som er inngjerdet av skyvedører. Halvinnfelt skap kan ha ett sidepanel.

I form av garderober er det:

 • Direkte. De enkleste og vanligste to- og tredørsmodellene.
 • Trapesformet. Disse har sidevegger i forskjellige bredder og som et resultat av en skrå fasade. Flott for ganginstallasjoner.
 • Hjørne L-formet. De er faktisk to skap som står i en vinkel på 90 grader med en vegg ved siden av. Hvert skap har sine egne skyvedører.
 • Hjørne trapezformet. Den mest romslige og samtidig kompakte modellen. Har to diagonale skyvedører og fire fasede sider.
 • Hjørne diagonal. Det skiller seg fra trapesformet ved at dørene er plassert fra vegg til vegg og skapet har en trekantform.

Skyvedører kan også ha utvendige sidehyller på en eller to sider, og kan også leveres komplett med lysbilder av forskjellige konfigurasjoner. Det siste alternativet er installert i stuen..

Til tross for standardformene er skyvedører laget i en rekke stiler – klassisk stil, Provence -stil, minimalisme, høyteknologisk og mange andre, slik at de kan tilpasses til nesten ethvert stueinteriør.

Materialer

For fremstilling av tilfeller av skyvedører brukes vanligvis sponplater av russisk eller tysk produksjon. Når det gjelder å lage et skap av massivt tre, brukes hovedsakelig furu, sjeldnere eik, bjørk eller bøk.

For å dekorere dører, bruk vanlig frostet glass eller med et mønster, med plante- eller dyrepynt. Ofte, i henhold til individuelle bestillinger, lager de speil med tegninger eller glass med fotoutskrift..

Et fargevalg

For at den glidende garderoben skal passe harmonisk inn i stua, er det nødvendig å velge en modell som inneholder fargene som allerede er tilgjengelige i rommet. På grunn av størrelsen vil et kontrastskap se malplassert ut. Vanligvis brukes ikke mer enn to farger i designet. Unntaket er modeller med fotoutskrift eller fargede glassmalerier..

Garderoben ser organisk ut der to kontrastfarger kombineres. For eksempel en hvit garderobe med smale eller ett store horisontale innlegg i terrakotta eller fuchsia. Eller en garderobe i mørkt tre med smale hvite eller grå lameller som deler fasaden i firkanter eller rektangler. Eller når fronten på skapet er laget med en stor mosaikk av mørke og lyse nyanser av samme farge.

Du bør ikke velge et ensfarget skap eller samme farge med veggene. Dette vil gjøre interiøret ditt ansiktsløst og monotont..

Fylling

Den største fordelen med garderober er deres romslighet og praktisk. Dette oppnås i stor grad på grunn av riktig organisering av den interne strukturen og riktig plassering av “fyllingen”. For å opprettholde orden og praktisk oppbevaring av ting, er det flere typer innebygde beslag..

 • Hyller og gulvkurver. Det er praktisk å brette sengetøy, håndklær og ikke-krøllete ting på dem..
 • Bukser og belte- og slipsholdere.
 • Står for sko.
 • Henger bar. En veldig praktisk enhet er en strømavtakerstang som kan senkes med håndtaket, noe som muliggjør effektiv bruk av det øvre rommet.
 • Kroker for yttertøy.
 • Skuffer på flere nivåer for undertøy og andre småting.

Når du planlegger skapets interne struktur, bør du huske noen punkter:

 • det er praktisk å bruke når to seksjoner er plassert i et to-dørs skap, og tre seksjoner i et tredørs skap;
 • den mest praktiske lengden på hengerholderen er 90 cm, hyller – 60 cm;
 • praktisk høyde på hyller for klær – 40-45 cm, for bøker – 25-30;
 • høyden på seksjonen for lange klær bør være minst 150 cm, for kort – omtrent 80 cm;
 • høyden på de øvre rommene designet for lite brukte varer, 45-65 cm;
 • den optimale dybden på selve skapet er 60 cm, i et dypere skap vil det være veldig upraktisk å brette og ta ting på hyllene.

Hvordan plassere

Det er bare noen få alternativer for ergonomisk plassering av garderoben i stua..

 • Hvis stuen er langstrakt eller gjennomgående, vil det beste alternativet være å passe skapet langs den korte endeveggen, forutsatt at døråpningen er 70-80 cm fra begynnelsen av veggen.
 • I den romslige stuen er 18 kvm. og mer garderobe ser bra ut, plassert langs en lang vegg. Hvis skapdørene speiles, vil dette visuelt utvide plassen..
 • Hvis du ikke kan plassere skapet fra vegg til vegg, kan den gjenværende ledige plassen opptas av hyller eller et lysbilde, laget i samme stil som skapet.
 • En hjørnegarderobe, spesielt en trekantet, er også egnet for en liten stue. Det vil spare plass uten å miste funksjonaliteten..

Hvordan velge

Når du velger en garderobe, må du først bestemme størrelsen og plasseringen av installasjonen, men for at et nytt kjøp skal glede deg så lenge som mulig, bør du ikke miste synet på flere viktige detaljer.

 • Hvis plass og økonomiske muligheter tillater det, kjøp umiddelbart en mer romslig modell, fordi antallet ting vil øke fra år til år.
 • Ikke installer garderoben ved siden av gipsvegg. Dette materialet er for mykt, ikke designet for en slik belastning..
 • Vær oppmerksom på dørmekanismen. Det er to typer det: I den første, billigere versjonen beveger døren seg på ruller som er festet inne i en metallramme. En slik innretning er upraktisk ved at små gjenstander ofte kan falle ned i sporene eller at døren kan gli av fra kraftig støt. I den andre, dyrere versjonen beveger rullene seg langs monorailen og er utstyrt med en enhet som forhindrer at de glir..
 • Profilmaterialet er også et veldig viktig element. Det er vanligvis laget av aluminium eller stål. Til tross for at aluminiumsprofilen er dyrere, er stålprofilen mer holdbar.
 • Hjulene på understellet må være laget av metall eller teflonbelagt plast. Rene plasthjul varer ikke mer enn et år.
 • Hver dør må ikke være mer enn 1 meter bred. En for bred dør er ikke bare vanskelig å flytte, men den vil også raskt slite ut valsemekanismen..

Pris

Kostnaden for en glidende garderobe består av flere parametere:

 • dimensjoner (to- eller tredørs, hjørne);
 • fylling;
 • materiale;
 • produsent;
 • design dekorasjon.

Så for en to-dørs garderobe fra IKEA kan prisen variere fra 14 600 til 46 000 rubler. For en tredørs garderobe varierer prisene fra 19 000 til 54 000 rubler.

Prisene på elite designermodeller kan være flere ganger høyere. Så, for en tredørs skyvedører fra den italienske fabrikken La Falegmani eller den tyske fabrikken InCasa, kan prisen være omtrent 500 000 rubler. og mer.

Hvis du bestemmer deg for å lage en garderobe etter en individuell bestilling fra mesteren, finner du en lignende modell i nettbutikken for å bestemme omtrentlig pris og øker den angitte kostnaden med 1,5-2 ganger. Dette er hvor mye manuell arbeidskraft vil koste, men resultatet vil være passende.

Vakre og stilige løsninger innen interiørdesign

En velvalgt garderobe, avhengig av eierens ønsker, kan bli både hovedaksenten i interiøret og dets iøynefallende tillegg.

Garderoben kan bedre understreke rommets generelle stil. For eksempel, hvis rommet er laget i japansk stil, vil glassmalerier med kirsebærblomster på skapdørene forbedre atmosfæren. Den samme effekten kan oppnås hvis skapdører er laget av bambus eller rotting i en stue i etno-stil..

For en stue i stil med minimalisme, er en garderobe et ideelt kjøp. Den innebygde flat-TV-en ser spesielt stilig ut..

Ofte brukes skyvedører til sonering, noe som er spesielt viktig for studioleiligheter. I dette tilfellet kan skapets bakvegg utstyres med hyller for bøker eller bilder..

Glidende garderober med et lysbilde kan dele rommet helt, skjule et soveplass eller et lite kontor bak skapet.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot konvertible garderober, hvor en sammenleggbar seng, en bordplate eller en arbeidsstasjon med en datamaskin kan bygges (sistnevnte er viktig for innebygde garderober).