Glidende garderobe i barnehagen

Funksjoner og fordeler

Det er ikke lett å designe et barnerom. Her er ikke bare et harmonisk utseende, funksjonalitet viktig, men også sikkerhet. Fra et funksjonelt synspunkt vil en garderobe passe perfekt inn i barnehagen. En slik garderobe lar deg lagre et stort utvalg ting: klær, leker, sengetøy, bøker, skrivesaker. Det vil være lett for et barn å takle konstruksjonen av romdører.

Sikkerhet er et spesielt kriterium ved valg av barnemøbler. Utformingen av den glidende garderoben er den sikreste, siden den ikke har åpne hyller og hjørner, åpner dører som et barn kan treffe.

Den glidende fronten på skapet kan bli en interiørdekorasjon, det er nok å velge riktig design. Strukturer av tre og plast med et trykt mønster ser flotte ut. Et stort bilde av dine favoritt tegneseriefigurer eller et fargerikt fantastisk landskap vil glede ethvert barn. Installasjon av dører med glass eller speilinnlegg ville ikke være den beste løsningen, spesielt i et rom der et førskolebarn vokser opp..

Varianter

Det er mange varianter av garderober på markedet, og det er ikke så lett å velge den som passer for barnet..

  • Med to, tre eller fire skyvedører. Når du velger antall skyvedører, bør du stole på størrelsen på rommet og antall ting du planlegger å lagre i skapet. Når du velger en fasade med tre eller flere paneler, kan du bruke et kombinert design: en kombinasjon av trepaneler med fotoutskrift eller speil. En for stor garderobe kan i stor grad redusere arealet i rommet, og for lite vil ikke være funksjonelt..

  • Hel speilet fasade eller med innlegg. For et tenåringsbarn utgjør speilfasaden på skapet ikke lenger en stor fare og kan lett brukes i utformingen av et rom. Denne designen vil passe ethvert interiør og visuelt utvide rommet. Kombinere speilinnlegg og innsatser fra andre materialer vil skape en mer interessant design. Ytterligere innsatser kan lages i tre eller plast ved hjelp av fotoutskrift.

  • Hjørnekonfigurasjon. Hjørnegarderoben vil være en interessant løsning i små rom, det vil spare nyttig plass.

  • Avfaset eller radialt. Slike modeller, med en halvcirkelformet fasade, vil være en interessant og uvanlig løsning og er valgt for både romslige og små rom. Det indre rommet til slike skap er mer romslig, alt som et barn trenger, kan lett passe inn i det. I store strukturer er det verdt å ta vare på innvendig belysning; flere innebygde lamper er godt egnet. Mer funksjonalitet kan oppnås ved å plassere et radiusskap i hjørnet av rommet. Denne designen er ideell for et barnerom, siden det ikke er skarpe hjørner i det hele tatt..

Glidende garderobe med skrå fasade vil passe perfekt inn i et lite rom. Takket være dette trikset kan skapet installeres ved siden av dørkarmen og spare nødvendig plass..

  • Med åpen sidemodul. For sidemodulen er det bedre å velge avrundede hyller, slik at barnet er mindre sannsynlig å skade seg selv. På slike hyller vil forskjellige figurer, sertifikater, fotografier i rammer se bra ut..

  • Innebygd garderobe. Den innebygde designen lar deg bli kvitt sideveggene i skapet og gjøre det mulig å få mest mulig ut av resten av rommet. Det er verdt å vurdere at en slik struktur bare kan installeres i en solid vegg, en gipsplateskille vil ikke fungere på noen måte.

Fargeløsninger

Selvfølgelig må fargen og den stilistiske løsningen på fasaden matche interiørets overordnede design. De trenger ikke å være lyse og prangende farger..

For en barnehage dekorert i pastellfarger, er fasader av dempede nyanser av rosa, brun, beige godt egnet. Vanlig fargepanel kan suppleres med delikate ornamenter eller speilinnlegg.

Farger anses som ideelle for en tidlig alder: grønn, lyseblå, gul, rosa. Du kan velge et mønster med de tilsvarende fargene eller vanlige paneler.

Når du skal dekorere et lyst rom, kan du bruke en fasade med en tegning eller fotoutskrift. Barnet kan selv velge tegningen han liker, her er fantasien uendelig: sjø- og luftskip, tegneseriefigurer, fargerike sommerfugler, blomsteroppsatser osv. Trykk kan kombineres med et design av speil eller frostet glass hvis skapet er bredt nok.

7 bilder

Med en minimalistisk design kan du bruke hovedfargene i interiøret og male de laminerte sponplatene i dem, bruke farget glass eller plast. En glidende garderobe kan også bli en aksent i interiøret, i dette tilfellet må du bruke farger som står i kontrast til utformingen av rommet. For eksempel, for et rom i blå farger, er en garderobe med en oransje eller gul dør egnet..

Når du velger fasader av lyse nyanser: hvit, lys gul, rosa, etc., bør du ta vare på materialets kvalitet, det skal være fuktresistent og lett å rengjøre.

Fylling

Det er veldig viktig å velge møbler i henhold til barnets alder, men det må huskes at barnet utvikler seg raskt, og ledig plass vokser med det. For veldig små barn er det verdt å spesielt utstyre de nedre hyllene, du kan bytte dem ut med store esker, det er praktisk å putte leker i dem.

Sikkerheten til den indre strukturen vil bli gitt av en spesiell lås for skyvedører, den forhindrer at døren treffer veggene i skapet og beskytter babyens hender mot skade. Det er verdt å ta vare på sikkerheten til hyllene, la dem være uten utstående hjørner..

Når du velger en intern design, er det viktig å ta hensyn til barnets interesser: skaff hyller for lagring av hockeyutstyr, balletttutus, bøker og leksikon. Gjennom årene vil antallet nødvendige og viktige ting bare vokse, og et stort antall avdelinger vil komme godt med her. Rom for klær bør ikke begrenses til hyller, bare en garderobe er egnet for en kveldskjole eller dress. Topphyller kan brukes til å lagre sesongklær.

Hvis det bor barn i forskjellige aldre i rommet, kan låser installeres på noen skuffer, så alt av verdi forblir uskadd..

Det er bedre å feste hyllene til bakveggen i skapet og sideveggene, så strukturen blir mer pålitelig. For innvendige stativer og hyller velges et slitesterkt materiale: tre, sponplater av høy kvalitet. En slik hylle vil inneholde både seierkopper og bind med bøker..

Hvordan velge for en gutt

Et barnerom, spesielt en gutt, er fylt med mange ting, fra leketøylokomotiver til skolebøker, og i dette tilfellet blir garderoben det viktigste romslige funksjonelle området..

Den eksterne utformingen av skapet kan lages i rike farger, nyanser av grønt, oransje, blått er passende. Du kan invitere barnet ditt til å delta i valg av design. Ofte er alternativet for fotoutskrift valgt i barnerommet; bilder av dine favoritt tegneserier eller tegneseriefigurer kan plasseres på døren. Panoramaer over byen og fantastiske landskap ser bra ut. Ikke glem at barnets blikk ikke skal være for anstrengt og sliten..

Ulike klistremerker kan dekorere en monokromatisk overflate, men du bør bare velge alternativer som ikke etterlater merker på panelet. Dette alternativet er mer mobil, hvis barnet ikke liker bildet, kan han skrelle det av og plassere et nytt.

Hvis gutten er aktivt involvert i sport, er det verdt å lage flere rom med vektstenger og utstyre dem med meshkurver. For en elsker av en rekke lekebiler og Lego, er romslige kurver eller esker egnet, men de skal ikke være tunge, slik at barnet kan få dem ut selv. Hvis gutten samler på leketøybiler eller andre leker, er lange hyller perfekte. Barnet kan snakke om sine preferanser og bringe en ny idé..

Det er veldig viktig å plassere en garderobe, et oppbevaringsområde. Hvis det er mulig, bør du ikke installere det for nær sove-, leke- eller arbeidsområdet. Hovedoppgaven til garderoben er å rengjøre resten av det brukbare rommet i rommet, for å gjøre det mer praktisk.

For jente

Det er bedre å velge lyse pastellfarger her: fersken, turkis, lavendel, lys rosa. Varme og kalde nyanser er passende, avhengig av barnets ønsker. Hvis du velger fotoutskrift, vil bilder av dine favoritt tegneseriefigurer eller eventyr, blomster og landskap gjøre.

For tenåringer er et speildesign egnet; i denne alderen er barn veldig oppmerksomme på sin person. Speilet kan suppleres med blomsterpynt eller fargede klistremerker.

I skapets indre struktur bør du være spesielt oppmerksom på rommet med stengene, du kan gjøre det mer romslig for forskjellige kjoler og skjørt. Du kan velge en modell med mulighet til å bytte fyllelementer, dette alternativet vil vare lenger og være praktisk i alle aldre. Hvis det er tomme mellomrom i bunnen av skapet, kan de lages med rektangulære eller firkantede kurvkurver. Det er verdt å ta vare på plasseringen av skoene. I bunnen kan du montere spesielle kroker eller gitter for sko, sandaler eller støvler. De brede skuffene har plass til stoffmoduler for forskjellige smykker, elastikk og hårnål. Et slikt trekk vil tillate å ikke beholde alle dekorasjonene i en haug..

På den åpne sidemodulen kan du plassere bilder, suvenirer eller vaser med skjell og blomster.

Interessante løsninger innen interiørdesign

En vanlig garderobe på et barnerom kan være en veldig interessant detalj hvis du er kreativ i installasjonen..

  • Eksklusivt design. For tenåringsbarn kan du velge en ekstern struktur laget av glassmalerier. Tegningen kan opprettes av kunden selv eller lånes. Dette inkluderer også sandblåsing..

For små barn er dekorasjon av naturlige materialer godt egnet, moderne paneler er laget av bambus, rotting eller dekket med slitesterkt stoff.

  • Funksjonalitet. Hvis to barn vokser opp i samme rom og området er lite, kan det funksjonelle området på skrivebordet eller datamaskinbordet installeres i en garderobe. Det gjenværende øvre rommet kan fylles med bokhyller, og over arbeidsflaten må du installere belysning i form av innebygde lamper eller en bordlampe. Om nødvendig kan dette området skjules av et uttrekkbart panel.

  • Uvanlig fasadeform. I utformingen av et barnerom kan du ikke være redd for dristige beslutninger. Barnet vil definitivt sette pris på den uvanlige formen for en funksjonell ting. En vanlig garderobe vil glede øyet med en uvanlig fasadedesign. For eksempel kan du gjøre formen ikke rettlinjet, men buet. Den flytende formen vil være trygg for barnet. Denne løsningen er mer egnet for romslige rom og vil passe godt inn i designet..