Fylling for garderoben i gangen

Når de planlegger lagringsplasser i en liten leilighet, tenker mange på å installere en garderobe. Dette møbelet er veldig praktisk og praktisk, spesielt hvis det er installert i gangen. I en slik garderobe kan du fjerne alle ting, inkludert yttertøy, og frigjøre plass i hovedrommene..

Funksjoner og fordeler

Garderoben har mange positive sider:

 • Den kan installeres under selve taket og derved oppta hele høyden på veggen med alle slags avdelinger..
 • Skyvedører tar ikke ekstra plass. Det er ikke nødvendig å gi et sted for å åpne svingdører, de vil ikke forstyrre passasjen.
 • Med mangel på plass kan bredden reduseres, og derved plasseres den selv i en smal gang. Dette skapet kan gjøres bare 40 cm bredt, i motsetning til standard 60 cm. Dette oppnås ved å plassere stengene ikke parallelt med dørene, men vinkelrett.

 • Alle ting er fjernet fra synet. Som et resultat er utsikten mye renere..
 • Mulighet for montering av speil i skapdørene. Dette vil tillate deg å se på deg selv før du drar.
 • Stilig utseende. Du kan velge for ethvert interiør, uansett hvilken stilløsning gangen din er laget.

Det er disse fordelene som setter garderober i første omgang i utstyret på gangen..

Skapstyper

Det finnes mange typer skyvedører, og alle kan velge det som passer deres behov.

I henhold til installasjonsmetoden er skyvedører av tre typer:

 • Skrog, som er laget i form av en eske, har alle vegger. Et slikt skap kan flyttes fra sted til sted, enkelt transporteres når du flytter. Installasjonen deres avhenger ikke av ujevnheter i tak og vegger. Imidlertid, når de gjøres på bestilling, har slike skap et økt materialforbruk, noe som vil øke kostnaden betydelig, mens kapasiteten deres ikke er veldig stor..

 • En del av. Veggene og taket i leiligheten brukes til kroppen. Disse skapene er feltmonterte. Det er mer romslig enn rammen. Det samler seg ikke støv i hullene mellom vegger, tak og skap. Men det er veldig vanskelig å installere det under forhold med ujevne hjørner, vegger og tak, du trenger en måling av høy kvalitet før du bestiller dette skapet. Det vil ikke være mulig å transportere det til en ny leilighet på grunn av at det er vanskelig å passe inn i andre dimensjoner.

 • Halv innfelt. Det er en blanding mellom den første og den andre typen. Vanligvis i slike skap er det en bakvegg, og veggene og taket spiller rollen som sidene og de øverste. I dette tilfellet er alle skillevegger festet til bakveggen. Installasjon av dette skapet, så vel som et fullt innebygd, har vanskeligheter forbundet med ujevne vegger og tak..

Skyve garderober for gangen er inndelt i henhold til skjemaet:

 • lineær;
 • trapesformet;
 • avrundet;
 • hjørne.

7 bilder

Lineære skap er en av de mest populære typene. Den kan skrives inn med hele lengden på veggen, eller bare hjørnet ved å lage en ekstra vegg av MDF eller sponplater. Hvis størrelsen på gangen tillater det, kan et helt omkledningsrom organiseres fra et slikt skap..

Det smaleste skapet kan bare være 40 cm langt, med en dybde på 60 cm. Og omvendt, hvis dybden er 40 cm, vil bredden være 60 cm. Disse dimensjonene avhenger av hvordan du plasserer stangen for ting, siden klær henger på kleshengere trenger en avstand på minst 60 cm bred.

En standard garderobe (3 meter lang) lar deg plassere nesten alle tingene som er lagret i leiligheten, inkludert sengetøy og kofferter. En slik garderobe vil redde deg fra behovet for å installere garderober, kommoder og andre nattbord i andre rom..

Hjørneskap opptar et av hjørnene på gangen, mens skapets vegger blir veggene i hjørnet, mellom hvilke skyvedørene er installert. Et slikt skap tar ikke mye plass, samtidig som du kan plassere maksimalt med ting. Installasjonen kompliseres av det faktum at du må kombinere to moduler til en.

En rundformet garderobe er en slags hjørneskap, men dørene beveger seg ikke i en rett linje, men langs en radius. For å oppnå dette bruker produsenter bare beslag og materialer av høy kvalitet. I denne forbindelse er prisen på disse typer skap veldig høy. Men utseendet til et slikt skap er også veldig presentabelt. Denne typen skap har ikke skarpe hjørner, noe som er veldig viktig i et hjem med små barn. Minste installasjonsradius for dørene er 30 cm, slik at den kan passe inn i selv det minste rommet.

Trapesformede skap er kun egnet i korridorer med store volumer, eller hvis det er en stump vinkel i oppsettet. Slike skap er romslige nok, de har plass til mange skuffer og uttrekkbare hyller..

Komponentalternativer

Når du bestiller en garderobe, må du ta hensyn til følgende dimensjoner:

 • Rommet til en kåpe må være minst 150 cm høyt, mens det tas i betraktning at den mest praktiske størrelsen for hengehøyden er 190 cm.
 • Høyden på skohyllene skal være minst 20 cm, men dette er hvis du ikke skal lagre stilethæler eller støvler. Forresten, hvis du lagrer disse skoene i esker, er denne høyden ganske nok.

 • Skuffer bør være utstyrt for hansker og annet tilbehør. Veskehyllene må også være minst 20 cm høye.
 • Hvis du derimot planlegger å lagre resten av klærne i garderoben i korridoren, må du plassere en bar for skjørt og bukser, høyden på dette rommet skal være minst 120 cm, mens størrelsen fra baren til øverste hylle skal ikke være mindre enn 4 cm.
 • Ikke plasser skuffer i en høyde over 110 cm, da det vil være upraktisk å bruke dem hvis du bare bruker en fotstøtte.
 • En passende høyde for hyller der klærne skal lagres er 32 cm, og en bredde på minst 40 cm.

Med tanke på disse dimensjonene når du planlegger en garderobe i korridoren, kan du lage et lagringssted som ikke bare vil plassere alle ting, men også gjøre det praktisk og praktisk å bruke dem..

I garderoben kan du også skaffe plass til strykebrett, symaskin, støvsuger. Hyller for denne teknikken beregnes individuelt, basert på størrelsen på objektene dine.. Strykebrettet kan til og med bygges inn.

Det er også veldig viktig å bestemme hvilke komponenter du trenger for den mest ergonomiske bruken av plass. Dette er skuffer, forskjellige kurver, stenger for plassering av klær på kleshengere, vakre esker, forskjellige stofflagringssystemer..

Alt det ovennevnte vil bidra til å organisere plassen så mye som mulig. Ikke glem at du ikke bør spare på valg av beslag i garderober, så vil dette attributtet for lagring av ting glede deg i mer enn ett år..

Innvendig fylling og design

Når du planlegger plassering av hyller inne i garderoben for gangen, er hovedkravet bekvemmelighet.

Det er klart at hvis skapet ditt er minimumsstørrelsen, kan du passe maksimalt i det – dette er et rom for sko, en skuff for tilbehør, et rom med en bar for yttertøy og en hylle for skjerf og hatter..

Men hvis du har et skap på omtrent tre meter i størrelse, kan du allerede plassere mange ting her, noe som gjør fyllingen mer praktisk:

 • Plasser en vektstang eller flere vektstenger. Vi bestemmer hvordan de skal plasseres og hvor. En uttrekkbar struktur kan gis for å organisere området så praktisk som mulig.

Vi planlegger skuffer. Dette er et praktisk lagringssted. Mange små ting kan plasseres i dem, og alt dette vil være skjult for nysgjerrige øyne, selv om dørene er åpne..

Vi plasserer hyllene til skoene. Vi bestemmer hvordan den skal lagres: i esker eller uten. Og avhengig av dette, fyller vi garderoben med rom for oppbevaring av sko og støvler..

Vi bestemmer plasseringen av hyller for klær, sengetøy, håndklær. Sengetøy og håndklær kan forresten lagres i skuffer, mens det blir mindre støvete. Avslutningsvis utstyrer vi et område for lagring av husholdningsutstyr (kostemopper, gulvbøtter), strykebrett og annet utstyr. Vi bruker de øvre hyllene i garderoben med sengetøy, kofferter og andre ting du sjelden bruker. Det vil være veldig praktisk å plassere en hylle i fyllingen av garderoben, hvor du kan sette deg ned og ta på deg støvlene. Dette vil være spesielt viktig hvis eldre mennesker bor i hjemmet ditt..

Utformingen av skapet avhenger hovedsakelig av det indre av gangen som helhet..

Alt avhenger av utformingen av skyvedørene..

Speilvendte dører er egnet for ethvert interiør. Det er også praktisk fordi du ikke trenger å installere et speil i tillegg.. Det vil være mulig å vurdere utseendet ditt når du forlater huset. Men dette vil være veldig upraktisk, forutsatt at det bor små barn i huset. De vil hele tiden skitne speilet med hendene, bortsett fra at det som er mye verre, vil være i stand til å bryte det og slippe det på seg selv..

Det er også dører med forskjellige mønstre som også vil se passende ut på gangen..

 1. Matte blomster på speildører gir designet letthet.
 2. En fototegning vil heller ikke se overflødig ut..
 3. Du kan også lage et designmønster på dørene..
 4. Hvite glasspaneler i garderobedører er et godt alternativ for en gang. De kan lages som innsatser, for eksempel kombinere med laminerte sponplater i wengefarge eller som en hel dør.
 5. Glidestrukturer utelukkende laget av sponplater eller MDF -paneler vil også passe perfekt inn i det indre av gangen.

Praktiske råd

Bestill en garderobe bare i et pålitelig selskap. Det er veldig viktig at det er en garanti for det, ifølge hvilken det var mulig å rette opp alle manglene som kan ha blitt oppdaget etter bruk av garderoben.2. Ikke spar på beslag – brukervennlighet og levetid er direkte avhengig av kvaliteten på materialer og komponenter i garderoben din.

I gangen er det bedre å lage den nedre delen av dørene av uknuselig materiale. Siden det vanligvis ikke er mye plass i lobbyen, kan den nedre delen lett bli skadet av en barnevogn, sykkel, koffert og andre ting. I tillegg er det praktisk når det gjelder rengjøring..

Det er lurt å komme til salongen for å bestille en garderobe for å ha en omtrentlig plan for fyllingen. Eksperter vil alltid hjelpe til med å fullføre det, men for å bruke denne garderoben praktisk var det for deg, ikke vær for lat til å planlegge det på forhånd. Du kan ikke finne mer funksjonelle møbler for gangen enn en garderobe. Ergonomisk, smakfull og alltid i orden.