Radial garderobe i gangen

Garderobeskap av radius-type begynte å bli produsert relativt nylig, og noe senere modeller av coupé-type dukket opp, der skyvedører har buede former. Det er de som er i stand til å bevege seg langs buede linjer. Radial garderobe er best egnet for oppbevaring av gjenstander med ikke-standardmål. I tillegg til klær kan du skjule ski, paraplyer, ruller, pulker og til og med et strykebrett, som kan være en del av selve strukturen, dvs. bygget.

Varianter

Som alle andre møbler kan en garderobe med avrundede former være med svingdører eller utformet som et rom. I den beveger dørene seg langs spesielle guider. Og hvis prøver av møbler av den første typen eksisterte lenge, begynte halvsirkelformede dørblader med ruller som kan bevege seg langs en kurve ganske nylig – på slutten av 1900 -tallet..

En av egenskapene til slike strukturer er deres høye kostnader. En garderobe med buede dører vil være omtrent halvparten så dyr som et produkt med standard former. Avhengig av hvor denne eller den modellen vil stå, er det vanlig å dele dem inn i hjørne og standard.

Hjørneskap kan være innebygde og frittstående.

 • Den innebygde versjonen er montert i veggnisjer og fyller plassen som er tildelt den på gangen fullstendig.
 • Et skapprodukt er en uavhengig modell av møbler, som har bak- og sidevegger, et deksel, en bunn og fasader. Bakveggen skal være laget av sponplater, ikke tynn fiberplate. Dette kreves av standardteknologi. Produsenter prøver ofte å redusere den endelige kostnaden for produktet ved å erstatte materialer. Imidlertid kan påfølgende misnøye med dårlig kvalitet fullstendig overskygge gleden ved besparelsene..

Uavhengig av beliggenhet, har de alle en trekantet form. I en frittstående modell er hjørnet på bakveggen det samme som hjørnet på rommet. I innebygde møbler spiller ikke vinkelverdien en spesiell rolle. Buede konturer gir effektiv utnyttelse av plass inne i møbler.

En hjørneradius garderobe med svingdører er vanskeligere å betjene, derfor er denne modellen mye mindre vanlig enn en radius garderobe. Dette skyldes det faktum at dørene i en slik modell har en annen bøyeform..

Fordeler

 • Formenes originalitet. Buede former er iøynefallende og møblene ser uvanlige og stilige ut. For eksempel vil en modell med dører som gjentar bukene formen eller mønsteret til taket se veldig organisk ut..
 • Kombinasjoner med forskjellige moduler, innebygd og separat. I ett sett kan du kombinere moduler med sash buet både innover og utover, samt svingdører og rom.
 • Allsidighet. I motsetning til moduler med rette dører, kan en halvsirkulær garderobe plasseres i hvilken som helst, selv den smaleste delen av gangen. Den kan til og med ligge i et uregelmessig formet hjørne..
 • Buet garderobe – en veldig god løsning for ganger med mange hjørner.

Buede sash reduserer dybden på produktet, der passasjen er for smal, og øker det på steder der plassen i gangen tillater det.

ulemper

 • Radialskap er litt mindre i kapasitet enn rette modeller. Faktum er at uttrekkbare elementer for slike modeller er mye vanskeligere å lage..
 • Ikke alle materialer er egnet for fremstilling av en buet dør, siden noen av dem ikke er i stand til å bøye seg i strukturen..
 • Et speil kan ikke installeres på en buet dør – bildet viser seg å være forvrengt. Av samme grunn er radiusskapet ikke dekorert med glassmalerier..
 • Det innebygde radiusskapet kan ikke flyttes til et annet sted. Men hvis den direkte innebygde garderoben er universell, og den kan monteres et hvilket som helst annet sted, vil radiusmodellene på grunn av formens spesifisitet ikke passe i størrelse i hvert gangrom..
 • Mekanismen for et radiusskap kan ikke kjøpes ferdig, siden føringene har forskjellige bøyningsradier. Derfor er det vanskelig å lage det selv..

Produksjonsteknologi

Radiusen på fasaden er basert på en profil aluminiums- eller stålramme, der det er plastinnsatser.

Selv om prisen på en aluminiumsprofil er høyere enn en stålprofil, anses aluminium å være mer pålitelig og motstandsdyktig mot mekaniske feil. I tillegg genererer ikke valsene støy når de skyves på en slik profil..

I radiusdeler brukes en profil spesielt bøyd langs en gitt radius. Denne metoden gjelder for alle typer radiusdører..

 • Buede fasader kan være laget av MDF. Slike plater kjennetegnes ved en myk struktur, takket være at det er mulig å få radiusfasader ikke bare for gangen, men også for kjøkkenfasader og andre interiørelementer. Flere separate tynne ark kan brukes her. Det er også flere spesialklasser av MDF som lar deg lage buede former..

 • Akrylglass. For å bøye glasset brukes spesielle teknologier, derfor kjennetegnes slike fasader med høye kostnader. Radiale glassdører kan dekoreres med fotoutskrift, toning eller sandblåsing. For fotoutskrift brukes spesielt blekk, som polymeriseres ved hjelp av ultrafiolette stråler. Som et resultat av denne effekten blir bildet visuelt mer omfangsrikt..

Teknologien til sandblåsingmetoden er basert på det faktum at ved hjelp av en spesiell enhet påføres et tilsvarende ornament med en sandstråle under høyt trykk. Glassdører med belysning ser veldig imponerende ut i stua..

I tillegg kan glasset dekoreres med selvklebende folie. Den kan være blank eller matt. Siden fargepaletten til filmen er veldig mangfoldig, er det mulig å lage individuelle små applikasjoner eller hele bilder fra den..

Oppstillingen

 • Konkave modeller mykner den strenge geometrien på gangen noe og ikke fyll hele rommet. Slike møbler gir gangen en hjemmekoselig følelse og behagelig rundhet, og glatter ut alle hjørnene. I tillegg gir de konkave strukturene gangen en ekstra dybdeeffekt..

 • Konveks garderobe – et flott alternativ for en liten gang, siden denne modellen ikke er forskjellig i overdreven bredde.

 • Buede linjer – sekvensiell veksling av fasader av forskjellige former. Den optimale plasseringen er langs veggen. Denne modellen er spesielt egnet for en lang gang.

 • Runde eller ovale former på grunn av sine imponerende dimensjoner, er de utelukkende egnet for store ganger.

 • Asymmetrisk radiusdesign installert i gangen, hvor veggene er i forskjellige lengder.

 • Hjørnemodeller grenser til en eller begge sidefasader til veggene i gangen.

Installasjonsmetoder

Skap med buede fronter bruker to metoder for å feste dem til skapet.

 1. Topphengsmetode, når døren er festet til taket eller på lokket. I dette tilfellet er det ingen terskel i modellen. Imidlertid kan slike dører ikke monteres på gipsplater eller himlinger – de er for tunge for disse materialene. I tillegg forfaller en slik struktur raskt – siden døren bare er festet på toppen, faller hele hovedbelastningen på skapet.
 2. Festemetode for bunnstøtte. I dette tilfellet er skinnene festet til gulvet eller den nedre basen. I dette tilfellet fordeles belastningen jevnt, derfor er denne festemetoden å foretrekke.

Imidlertid er dette festet heller ikke uten ulemper:

 1. Guiden må installeres med maksimal nøyaktighet. – ellers vil bevegelsen av døren være vanskelig, og over tid kan det mislykkes, og det vil ikke være lett å finne en erstatning.
 2. Ytterligere omsorg er nødvendig, siden det stadig samler seg støv i dem, noe som kan gjøre det vanskelig for døren å bevege seg, må de regelmessig støvsuges og tørkes av med en fuktig klut.

Eksperter sier at radiusdesignet forbedrer stemningen til leilighetsboerne betydelig, spesielt når de kommer hjem etter en travel dag. Den radiale garderoben på gangen vil være din stolthet og muligheten til å demonstrere din delikate smak og økonomiske levedyktighet for gjestene som har kommet til deg..

Glidende garderobe Komandor

Komandor -selskapet har produsert og installert skyvedører i mer enn femten år. Før vi beskriver denne typen møbler, bør det understrekes at ikke alle selskaper beholder priskvalitetslinjen i produksjonen av interiørartikler. Derfor er bruk av naturlige materialer i produksjonen og muligheten til å kontrollere kvaliteten på strukturer en ekstremt viktig indikator for klienten. Dette er det som gjør selskapet, som vil bli diskutert nedenfor, til en ansvarlig utfører av møbelordrer.

Dette selskapet har deler av produktene som skapet er utstyrt med – importert. I tillegg, hvis du følger oppdateringene, vil du legge merke til at nye modeller blir opprettet for hver sesong for å matche designtrendene. Dette skyldes den konstante generasjonen av ideer fra designere..

8 bilder

Funksjoner i garderobemøbler

Et særtrekk ved garderoben er tilstedeværelsen av skyvedører. Som regel er disse skapene oftest installert på soverommet, gjesterom eller gjennomgang. Lett design sparer plass og har plass til en stor mengde garderobe.

Hovedtrekk er tilstedeværelsen av skyvedører. Systemet består av en dørkarm (stål- eller aluminiumsprofil, en slags ramme), føringer (et annet navn er spor eller skinner), hjul og andre deler (svingemekanismer, støtter, etc.). Sammen danner de et komplett system som levetiden og brukervennligheten er avhengig av..

Denne typen strukturer kan deles inn i to grupper – festet på det nedre nivået og suspendert på det øvre sporet. Bruken av innredning er også forskjellig: fra malte detaljer til stofframmer. Skyve garderobe “Komandor” kan velges individuelt.

9 bilder

Visninger

I henhold til installasjonsmetoden er skyvedører innebygd (den ene siden ved siden av veggen eller gulvet) og skapet (har en enkelt struktur uten støtte). Det er en rekke former: de er rette og kantede og radius. Rette produkter er egnet for soverom og stuer, mens hjørne- og radiusdesign ser best ut på gangen.

Stiler

Selskaper for produksjon av møbelprodukter utfører for øyeblikket både individuelle bestillinger og tilbyr standard garderober i følgende stiler:

 1. minimalisme;
 2. provence;
 3. høyteknologisk;
 4. Japansk retning;
 5. flyt “kunst”;
 6. klassikere.

Mer om hver stil.

Minimalisme

En garderobe i stil med minimalisme må oppfylle følgende parametere: naturlige materialer, fornektelse av klassiske former mot streng geometri, fargenøytralitet og en liten form. Som regel har slike møbler hvite, grå og mørke nyanser. Den generelle designen mangler detaljer, volumer og levende farger.

Minimalisme brukes til å visuelt utvide rommet og spare plass..

Provence

Den provençalske stilen har sine egne karakteristiske trekk: et stort antall planter i innredningen (både tørt og levende), en pastellpalett med generell design og bruk av bare naturlige materialer.

Hvis enkelhet, noen arkaiske og “rustikke” former i utformingen av rommet er nærmere deg, så er Commander -garderoben i provençalsk stil perfekt for deg. Denne formen har noen grovhet i formene, men er designet for å bringe kos, varme og en del romantikk inn i fellesrommet. Møbler lar deg også visuelt øke plassen på grunn av pastellfarger..

Moderne retning

Høyteknologisk stil kan bestemmes av følgende komponenter: stiv geometri, tilstedeværelse av metall- og glassinnlegg, kontrastfarger og blanke overflater.

Hovedfunksjonen til disse konstruksjonene er praktisk bruk. Et stort antall ekstra mekanismer brukes, og speil er ofte innebygd i selve møblene..

Til disse skapene fra Commander brukes deler av akryl, plast og stål. Naturlige komponenter er nesten aldri funnet i denne stilen, og som regel vises nye varer oftest i høyteknologisk stil..

Japan

Den kulturelle stilen i et annet land er en kombinasjon av minimalisme og tradisjonelt japansk maleri. Lakonisme og enkelhet i former – dette er hoveddefinisjonene for denne typen garderober. Det bør også understrekes at den japanske stilen er linjens glatthet og fargekontraster. Et interiør med garderobe i denne stilen skaper en atmosfære av mystikk, fremkaller tanker om øst og øker visuelt det totale arealet.

Retning “kunst”

Glidende garderober i kunststil er en løsning for elskere av designernyheter. Denne retningen kan tilskrives tegnene på modernitet, og kubisme og etnos. Strømlinjeformede møbler kombineres med rette linjer og luksuriøse elementer (vanligvis forgylt eller elfenben).

Klassisk

I den klassiske garderobestilen er det glatte linjer, naturlige materialer eller imitasjon av dem, samt tilstedeværelsen av glassmalerier.

Den klassiske versjonen av garderoben er et av de mest populære alternativene for nesten alle rom. Oftest, i produksjonen av disse skapene, bruker Komandor -spesialister eik eller bøk, samt for å sette inn en glassfasade i varme nyanser. Rommet blir bredere og mer luftig, takket være denne møbeldesignen.

Kommandør-pluss

Komandor-plus-selskapet er en innenlandsk analog av Komandor, som driver med design, levering, målinger og installasjon av skyvedører.

Firmaet fokuserer på designinnovasjoner ved bruk av “engineering flight”. For eksempel er det “soft touch” -teknologi som reagerer på berøring. Dette alternativet skal gjøre det enklere å bruke og spare tid. Designet oppdateres også i form av et glassspeil – det nye systemet reflekterer eller dekorerer det omkringliggende rommet vekselvis. Og dette er ikke alle prestasjonene selskapet representerer..

En gruppe spesialister gjør det mulig å tenke over ditt eget design av en garderobe. Kostnaden beregnes i henhold til flere indikatorer: materialet i den fremtidige strukturen, størrelse og type. Innebygde garderober tilhører kategorien budsjettalternativer, men de er ikke dårligere i kvalitet og designmuligheter.

Praktikken og populariteten til det innebygde systemet er ganske enkel å forklare: rasjonaliteten i å bruke plass i moderne leiligheter spiller en viktig rolle, og disse bygningene er designet for å spare budsjett og utvide plassen..

Glidende garderober med et arrangement i en nisje, uten bakvegg, sidevegg, bunn eller øvre fast del, blir stadig mer populære. Commander-plus er engasjert i individuelle bestillinger og har muligheten til lave priser å tilby alternativer for personlige produkter til en leilighet eller et kontor.

Anmeldelser

Anmeldelser om selskapet er positive og basert på en ansvarlig tilnærming til hver klient. Selskapet er kvalitativt engasjert ikke bare i produksjon, men også i målinger, levering og installasjon av skyvedører. Alle kunder var fornøyd med kvaliteten på skap og profesjonell installasjon av sertifiserte spesialister.

8 bilder

Gjør-det-selv innebygd garderobe

Funksjoner og fordeler

En innebygd garderobe kan installeres på et soverom eller i en gang, i en studioleilighet eller i et elegant landsted med et stort område. Disse interiørartiklene er både de mest funksjonelle og stilfulle på en moderne måte, de passer inn i ethvert interiør. Du kan påpeke deres viktigste fordeler:

 • slike møbler, med utmerket kapasitet, tar et minimum av ledig plass i huset;
 • du kan sette alle familiens garderobeartikler på ett sted og bli kvitt overflødige møbler til klær;
 • takket være skyvedører krever de ikke ledig plass for å åpne dem;
 • dører på guider er trygge, spesielt hvis det er barn i huset, klemmer de ikke fingrene, som svingsystemer;
 • utenfra kan du henge et stort speil;
 • skyvedører har en moderne fasjonabel design.

Du kan bestille en ferdig modell av innebygde garderober med installasjonstjenester, montere strukturen selv fra fabrikkdeler eller lage hele garderoben helt selv.

Slik gjør du et innebygd hjørneskap: trinnvise instruksjoner

For å gjøre alt arbeidet selv riktig, må du først bestemme plasseringen av den fremtidige garderoben, ta hensyn til plassen for det, tegne tegninger og diagrammer med detaljering av yttervegger, gulv, hyller, esker og hengestenger med deres dimensjoner. Velg deretter materialer og type dører med glidemekanisme og føringer. Når alle verktøyene og materialene er tilgjengelige, er det nyttig å lage en beskrivelse av arbeidet, der alle trinn i produksjonen av innebygde møbler er angitt i trinn..

De nødvendige materialene og verktøyene for å bygge en garderobe er som følger:

 • råvarer til karosseri, vegger, hyller og dører (tre, foring, gips, laminat, MDF, fiberplate);
 • metall guider;
 • ruller for dører;
 • fester: bolter, skruer, skruer, hjørner, braketter, profiler;
 • magnetiske låser og stoppere for festing;
 • mykt støvoppsamler;
 • bygningsnivå;
 • rulett;
 • drill, skrutrekker, Phillips skrutrekker;
 • en baufil for saging av trematerialer eller en kniv for kutting av gipspliddeler;
 • sekskant;
 • saks for metall eller vinkelsliper (slipemaskin) med skiver for metall.

Naturlig tre er et tradisjonelt materiale for produksjon av møbler, som i dag også er prestisjefylt. For glidende garderober bør du velge ark med rett lag uten knuter, sprekker og flis, lagret og behandlet med linolje eller emulsjon. Tre er det reneste naturmaterialet som har styrke og et fantastisk utseende. Men av ulempene med en garderobe kan man merke seg den store vekten, høye kostnaden og eksponeringen for fuktighet, noe som er viktig for et rom der yttertøy lagres.

Fôr av tre er et mindre holdbart materiale og krever festing av de individuelle platene. Dette kan gjøres med PVA -lim, som forbinder sporene med sporene. Dette materialet brukes sjelden til å lage garderober, hovedsakelig for modeller innebygd i en nisje..

Tørrvegg egner seg godt til behandling, er lett å feste og beskyttet mot fuktighet. Men i seg selv er den veldig skjør, og under tung vekt henger den over tid. Men hvis du lager en stiv ramme av metallribber og gipsplater, kan du få en pålitelig og holdbar struktur. Den brukes til å lage interne hyller, nisjer og skillevegger i garderober på grunn av enkel installasjon og lave kostnader sammenlignet med tre og laminerte plater. Men skyvedører er ikke laget av gipsplater, siden det med regelmessig smelling av dørene vil sprekke.

Laminat, MDF og fiberplater anses av mange for å være de mest vellykkede materialene for produksjon av garderober. De er slitesterke, enkle å håndtere, beskyttet mot fuktighet takket være den spesielle mikrostrukturen av tre og fuktresistente komponenter tilsatt fibrene. Den laminerte overflaten har et glatt, glansfullt utseende i hvilken som helst farge, den kan vaskes med en fuktig klut. For produksjon av slike møbler brukes fiberplater av middels og høy tetthet, som er mindre utsatt for mekanisk skade og deformasjon..

Plasseringen bør velges basert på leilighetens område og mengden lagrede gjenstander. Den enkleste måten er å bygge en garderobe inn i nisjen på gangen, som finnes i de fleste leiligheter med standard layout. Vanligvis, fra tidspunktet for oppvarming, er de utstyrt med svingdører som enkelt kan demonteres. Tre vegger er allerede klare, og det gjenstår bare å utstyre stedet med et system med føringsskinner og skyvedører.

Et lignende alternativ kan brukes med en helveggsnisje, ved bruk av eksisterende gulv i alle rom. De vil utføre funksjonen til tre vegger i skapet, den fjerde med bevegelige dører må monteres uavhengig. Slike modeller kan installeres på soverommet, i barnehagen, i gangen. Fordelen er at alle klesplagg er like ved hånden, i stua, og ulempen er at et slikt design tar bort det brukbare området i rommet..

I små leiligheter kan du montere en hjørngarderobe selv for å spare plass. I profilen vil den ha en trekantet form, to eksisterende vegger i rommet og en tredje blir reist – med en skyvedør. På grunn av den lille størrelsen kan bare ett sash brukes. Hvis plassen i stuen tillater det, bygger mange en hjørneversjon av en rektangulær form. Han har allerede to egne vegger, mer innvendig plass hvor du kan sette stenger med kleshengere, skuffer og hyller.

Den ferdige modellen er en 4-veggs garderobe. Den kan plasseres på tvers av rommet, så vil den dele rommet og utføre sonefunksjonen. Og hvis du legger den nær veggen, vil klærne ha ekstra beskyttelse mot kulde og fuktighet..

I et landsted er det mulig å utstyre en garderobe på loftet, hvis loftet er isolert, beskyttet mot fuktighet og har en fin finish. Det er to alternativer for plassering av ytterveggen med skyvedører: langs skrå gulv eller over dem. Uansett kan du ikke klare deg uten ikke-standardiserte deler med skrå hjørner. Dette vil komplisere monteringsarbeidet, men lar deg lage et originalt interiør og gi mer ledig plass i 1. etasje..

Monteringen av strukturen begynner med installasjonen av basen. Hvis den har justerbare ben, må du bruke dem til å lage et horisontalt nivå i underetasjen. Ulempen med denne designen er at den nedre delen av skapet stiger flere centimeter over gulvet, støv trenger inn i hulrommene. Deretter er det nødvendig å montere de vertikale avstivere av strukturen, feste dem til basen, deres riktige posisjon bestemmer hele stabiliteten til skapet. Etter det installeres tverrgående tak, hyller og stenger. Den tynne baksiden er skrudd eller spikret til den ferdige stive rammen.

Deretter monterer vi skyvekarmsystemet. Bunnskinnen plasseres først. Det er ikke festet til enden, du må først sette det inn i det og prøve på rullehjulene fra døren. Deretter er posisjonen til den øvre skinnen markert på dem. Begge skinnene er festet til karosseriet, døren på ruller settes innover og justeres med en sekskantet skrue i bunnen av enden. Det er nødvendig at den beveger seg fritt langs førerne uten særlig innsats. Deretter festes en støvbørste på bunnen av rammen, og på siden av festestoppene.

Belysning for en garderobe velges best blant LED -spotter. De gir et jevnt og flimmerfritt lys, er problemfrie og varer mye lenger enn konvensjonelle glødelamper. De bruker lav strøm, noe som sparer energi, avgir ikke mye varme, slik at overflaten rundt blir ikke forringet under deres innflytelse.

Hvis alle delene av kabinettlegemet er laget uavhengig, kan et spesielt fremspring tilveiebringes for den øvre delen, som strekker seg utover planet til karmdørene. Runde hull kuttes ut i den og lamper monteres der på rad, 3-4 lamper er nok til 1 meters lengde. Dette skaper en moderne og stilig design og belyser skapet effektivt. Denne metoden krever ytterligere kabelføring fra husholdningsnettet, men oppgaven kan forenkles ved å bruke batteridrevne pendellamper. Belysning kan også installeres i en skapnisje, så det vil være mer praktisk å navigere inne, for å spare energi eller batteristrøm, du kan bygge inn berøringssensorer.

Fasadedekorasjon utføres oftest med et speil. Dette er det mest praktiske alternativet for møbler som fungerer som garderobe. Siden store speil i full lengde er tunge, bør utformingen av skyvedører være så sterk som mulig. Det er verdt å velge MDF og sponplater med høy tetthet eller tette treslag som materialer, foringen vil ikke fungere. Fronten på skyvedører kan være laget av forskjellige dekorative materialer: farget plast, gjennomsiktig eller gjennomsiktig PVC, laminert kryssfiner eller lyst organisk glass. Styrken på fasadematerialene er ikke viktig, siden de interne avstivningene tar all belastning på seg selv.

Fyllingen av garderoben må utføres i henhold til dine behov og rikdommen til din personlige garderobe.. Men uansett mengde klær, bør en standard modell av slike møbler inneholde følgende elementer:

 • horisontale stenger for hengende drakter, strøk, jakker, regnfrakker, jakker, skjorter;
 • uttrekkbare bukser;
 • lukkede og åpne hyller for lite tilbehør;
 • skuffer for undertøy, T-skjorter, strikk, sengetøy;
 • nederste hyller for sko.

Hvis garderoben har små dimensjoner, for eksempel 3 dører i lengde, kan du installere en langsgående stang med 2/3, hvor du kan henge alt yttertøyet på kleshengene. Bruk resten til skuffer, og la det være litt plass på toppen for åpne hyller. Fra bunnen, i full lengde, kan du organisere et skorom, som er atskilt fra hovedrommet med en horisontal hylle.

I mer romslige garderobemodeller – hele soverommet eller store hjørner kan du lage flere rader med hyller, separate horisontale stenger for sommer- og vinterklær, bukse og åpne hyller i full høyde. Du kan til og med finne et sted for et innvendig speil og prøve antrekk foran det. Da kan den innebygde garderoben bli til et fullverdig isolert omkledningsrom..

Kostnad for arbeid

Materialpriser varierer etter region og leverandør. Det dyreste råmaterialet for produksjon av garderober er naturlig tre, spesielt elitesorter, lagret i flere år og behandlet med forsterkende forbindelser. Laminerte MDF og sponplater er lavere i pris, da høykvalitets polert fôr. Den billigste er fuktresistent gipsvegg, men det må huskes på at den trenger metallprofiler i tilstrekkelige mengder, og døren må være laget av andre materialer. I tillegg må du vurdere kostnadene for festemidler, aluminiumsskinner, ruller og stoppere..

Verktøyskostnadene for selvmontering vil være ubetydelige. I de fleste tilfeller er det nødvendig med manuell mekanisk montering. Men hvis du lager alle komponentene selv, kan du trenge et elektroverktøy, tørkeolje og lakker for overflatebehandling, etterbehandling for dekor for å kutte..

Lysarmaturer basert på LED -lamper er ikke veldig dyre. Halogen- og lysrør har en høy pris. Kostnadene må inkludere ledninger, automatisering, brytere og sensorer, hvis de skal brukes til å belyse garderoben.

8 bilder

Interessante løsninger innen interiørdesign

Det er verdt å merke seg en enkel garderobe med tre dører og ekstern belysning med spotlights. Et slikt prosjekt tar ikke mye plass og er enkelt å installere..

En elegant hjemmelaget hjørngarderobe. Denne modellen lar deg beholde hele familiens garderobe på ett sted..

Et mer komplekst alternativ er en garderobe med flere fløyer med eksterne hyller, en kantstein og et speil. Den har utvendige lys og ser veldig elegant ut..

Glidende garderobe laget av gipsplater med en kompleks struktur i hele veggen.

Skap glidende garderobe laget av naturlig tre. Til tross for de høye kostnadene, ser det utrolig prestisjefylt ut..

Glidende garderobe i barnehagen

Funksjoner og fordeler

Det er ikke lett å designe et barnerom. Her er ikke bare et harmonisk utseende, funksjonalitet viktig, men også sikkerhet. Fra et funksjonelt synspunkt vil en garderobe passe perfekt inn i barnehagen. En slik garderobe lar deg lagre et stort utvalg ting: klær, leker, sengetøy, bøker, skrivesaker. Det vil være lett for et barn å takle konstruksjonen av romdører.

Sikkerhet er et spesielt kriterium ved valg av barnemøbler. Utformingen av den glidende garderoben er den sikreste, siden den ikke har åpne hyller og hjørner, åpner dører som et barn kan treffe.

Den glidende fronten på skapet kan bli en interiørdekorasjon, det er nok å velge riktig design. Strukturer av tre og plast med et trykt mønster ser flotte ut. Et stort bilde av dine favoritt tegneseriefigurer eller et fargerikt fantastisk landskap vil glede ethvert barn. Installasjon av dører med glass eller speilinnlegg ville ikke være den beste løsningen, spesielt i et rom der et førskolebarn vokser opp..

Varianter

Det er mange varianter av garderober på markedet, og det er ikke så lett å velge den som passer for barnet..

 • Med to, tre eller fire skyvedører. Når du velger antall skyvedører, bør du stole på størrelsen på rommet og antall ting du planlegger å lagre i skapet. Når du velger en fasade med tre eller flere paneler, kan du bruke et kombinert design: en kombinasjon av trepaneler med fotoutskrift eller speil. En for stor garderobe kan i stor grad redusere arealet i rommet, og for lite vil ikke være funksjonelt..

 • Hel speilet fasade eller med innlegg. For et tenåringsbarn utgjør speilfasaden på skapet ikke lenger en stor fare og kan lett brukes i utformingen av et rom. Denne designen vil passe ethvert interiør og visuelt utvide rommet. Kombinere speilinnlegg og innsatser fra andre materialer vil skape en mer interessant design. Ytterligere innsatser kan lages i tre eller plast ved hjelp av fotoutskrift.

 • Hjørnekonfigurasjon. Hjørnegarderoben vil være en interessant løsning i små rom, det vil spare nyttig plass.

 • Avfaset eller radialt. Slike modeller, med en halvcirkelformet fasade, vil være en interessant og uvanlig løsning og er valgt for både romslige og små rom. Det indre rommet til slike skap er mer romslig, alt som et barn trenger, kan lett passe inn i det. I store strukturer er det verdt å ta vare på innvendig belysning; flere innebygde lamper er godt egnet. Mer funksjonalitet kan oppnås ved å plassere et radiusskap i hjørnet av rommet. Denne designen er ideell for et barnerom, siden det ikke er skarpe hjørner i det hele tatt..

Glidende garderobe med skrå fasade vil passe perfekt inn i et lite rom. Takket være dette trikset kan skapet installeres ved siden av dørkarmen og spare nødvendig plass..

 • Med åpen sidemodul. For sidemodulen er det bedre å velge avrundede hyller, slik at barnet er mindre sannsynlig å skade seg selv. På slike hyller vil forskjellige figurer, sertifikater, fotografier i rammer se bra ut..

 • Innebygd garderobe. Den innebygde designen lar deg bli kvitt sideveggene i skapet og gjøre det mulig å få mest mulig ut av resten av rommet. Det er verdt å vurdere at en slik struktur bare kan installeres i en solid vegg, en gipsplateskille vil ikke fungere på noen måte.

Fargeløsninger

Selvfølgelig må fargen og den stilistiske løsningen på fasaden matche interiørets overordnede design. De trenger ikke å være lyse og prangende farger..

For en barnehage dekorert i pastellfarger, er fasader av dempede nyanser av rosa, brun, beige godt egnet. Vanlig fargepanel kan suppleres med delikate ornamenter eller speilinnlegg.

Farger anses som ideelle for en tidlig alder: grønn, lyseblå, gul, rosa. Du kan velge et mønster med de tilsvarende fargene eller vanlige paneler.

Når du skal dekorere et lyst rom, kan du bruke en fasade med en tegning eller fotoutskrift. Barnet kan selv velge tegningen han liker, her er fantasien uendelig: sjø- og luftskip, tegneseriefigurer, fargerike sommerfugler, blomsteroppsatser osv. Trykk kan kombineres med et design av speil eller frostet glass hvis skapet er bredt nok.

7 bilder

Med en minimalistisk design kan du bruke hovedfargene i interiøret og male de laminerte sponplatene i dem, bruke farget glass eller plast. En glidende garderobe kan også bli en aksent i interiøret, i dette tilfellet må du bruke farger som står i kontrast til utformingen av rommet. For eksempel, for et rom i blå farger, er en garderobe med en oransje eller gul dør egnet..

Når du velger fasader av lyse nyanser: hvit, lys gul, rosa, etc., bør du ta vare på materialets kvalitet, det skal være fuktresistent og lett å rengjøre.

Fylling

Det er veldig viktig å velge møbler i henhold til barnets alder, men det må huskes at barnet utvikler seg raskt, og ledig plass vokser med det. For veldig små barn er det verdt å spesielt utstyre de nedre hyllene, du kan bytte dem ut med store esker, det er praktisk å putte leker i dem.

Sikkerheten til den indre strukturen vil bli gitt av en spesiell lås for skyvedører, den forhindrer at døren treffer veggene i skapet og beskytter babyens hender mot skade. Det er verdt å ta vare på sikkerheten til hyllene, la dem være uten utstående hjørner..

Når du velger en intern design, er det viktig å ta hensyn til barnets interesser: skaff hyller for lagring av hockeyutstyr, balletttutus, bøker og leksikon. Gjennom årene vil antallet nødvendige og viktige ting bare vokse, og et stort antall avdelinger vil komme godt med her. Rom for klær bør ikke begrenses til hyller, bare en garderobe er egnet for en kveldskjole eller dress. Topphyller kan brukes til å lagre sesongklær.

Hvis det bor barn i forskjellige aldre i rommet, kan låser installeres på noen skuffer, så alt av verdi forblir uskadd..

Det er bedre å feste hyllene til bakveggen i skapet og sideveggene, så strukturen blir mer pålitelig. For innvendige stativer og hyller velges et slitesterkt materiale: tre, sponplater av høy kvalitet. En slik hylle vil inneholde både seierkopper og bind med bøker..

Hvordan velge for en gutt

Et barnerom, spesielt en gutt, er fylt med mange ting, fra leketøylokomotiver til skolebøker, og i dette tilfellet blir garderoben det viktigste romslige funksjonelle området..

Den eksterne utformingen av skapet kan lages i rike farger, nyanser av grønt, oransje, blått er passende. Du kan invitere barnet ditt til å delta i valg av design. Ofte er alternativet for fotoutskrift valgt i barnerommet; bilder av dine favoritt tegneserier eller tegneseriefigurer kan plasseres på døren. Panoramaer over byen og fantastiske landskap ser bra ut. Ikke glem at barnets blikk ikke skal være for anstrengt og sliten..

Ulike klistremerker kan dekorere en monokromatisk overflate, men du bør bare velge alternativer som ikke etterlater merker på panelet. Dette alternativet er mer mobil, hvis barnet ikke liker bildet, kan han skrelle det av og plassere et nytt.

Hvis gutten er aktivt involvert i sport, er det verdt å lage flere rom med vektstenger og utstyre dem med meshkurver. For en elsker av en rekke lekebiler og Lego, er romslige kurver eller esker egnet, men de skal ikke være tunge, slik at barnet kan få dem ut selv. Hvis gutten samler på leketøybiler eller andre leker, er lange hyller perfekte. Barnet kan snakke om sine preferanser og bringe en ny idé..

Det er veldig viktig å plassere en garderobe, et oppbevaringsområde. Hvis det er mulig, bør du ikke installere det for nær sove-, leke- eller arbeidsområdet. Hovedoppgaven til garderoben er å rengjøre resten av det brukbare rommet i rommet, for å gjøre det mer praktisk.

For jente

Det er bedre å velge lyse pastellfarger her: fersken, turkis, lavendel, lys rosa. Varme og kalde nyanser er passende, avhengig av barnets ønsker. Hvis du velger fotoutskrift, vil bilder av dine favoritt tegneseriefigurer eller eventyr, blomster og landskap gjøre.

For tenåringer er et speildesign egnet; i denne alderen er barn veldig oppmerksomme på sin person. Speilet kan suppleres med blomsterpynt eller fargede klistremerker.

I skapets indre struktur bør du være spesielt oppmerksom på rommet med stengene, du kan gjøre det mer romslig for forskjellige kjoler og skjørt. Du kan velge en modell med mulighet til å bytte fyllelementer, dette alternativet vil vare lenger og være praktisk i alle aldre. Hvis det er tomme mellomrom i bunnen av skapet, kan de lages med rektangulære eller firkantede kurvkurver. Det er verdt å ta vare på plasseringen av skoene. I bunnen kan du montere spesielle kroker eller gitter for sko, sandaler eller støvler. De brede skuffene har plass til stoffmoduler for forskjellige smykker, elastikk og hårnål. Et slikt trekk vil tillate å ikke beholde alle dekorasjonene i en haug..

På den åpne sidemodulen kan du plassere bilder, suvenirer eller vaser med skjell og blomster.

Interessante løsninger innen interiørdesign

En vanlig garderobe på et barnerom kan være en veldig interessant detalj hvis du er kreativ i installasjonen..

 • Eksklusivt design. For tenåringsbarn kan du velge en ekstern struktur laget av glassmalerier. Tegningen kan opprettes av kunden selv eller lånes. Dette inkluderer også sandblåsing..

For små barn er dekorasjon av naturlige materialer godt egnet, moderne paneler er laget av bambus, rotting eller dekket med slitesterkt stoff.

 • Funksjonalitet. Hvis to barn vokser opp i samme rom og området er lite, kan det funksjonelle området på skrivebordet eller datamaskinbordet installeres i en garderobe. Det gjenværende øvre rommet kan fylles med bokhyller, og over arbeidsflaten må du installere belysning i form av innebygde lamper eller en bordlampe. Om nødvendig kan dette området skjules av et uttrekkbart panel.

 • Uvanlig fasadeform. I utformingen av et barnerom kan du ikke være redd for dristige beslutninger. Barnet vil definitivt sette pris på den uvanlige formen for en funksjonell ting. En vanlig garderobe vil glede øyet med en uvanlig fasadedesign. For eksempel kan du gjøre formen ikke rettlinjet, men buet. Den flytende formen vil være trygg for barnet. Denne løsningen er mer egnet for romslige rom og vil passe godt inn i designet..

Tøy i tak eller garderobe – hva du skal installere først

Svært ofte i moderne interiør kan du finne en kombinasjon av skyvedører i hele høyden på rommet med strekkloft. Det er ikke forgjeves at disse interiørobjektene har oppnådd populær kjærlighet: du kan velge et design som passer for ethvert rom, og både garderoben og taket vil tjene veldig lenge, samtidig som det krever minimalt med vedlikehold. Imidlertid oppstår et nesten filosofisk spørsmål: hva kommer først – taket eller garderoben? La oss prøve å finne ut av det.

8 bilder

Hva du skal gjøre først

Du må starte med å vurdere hva som allerede er i rommet. Hvis rommet allerede har en garderobe, betyr det at undertaket må utføres under hensyntagen til eksistensen av innebygde møbler. Og hvis strekklofter er installert, er det nødvendig å velge en slik høyde på garderoben slik at den passer inn i det eksisterende rommet.

Hvis leiligheten er under oppussing, det er ingen møbler og det ikke er installert tak, kan du velge mellom følgende alternativer:

 • strekk i tak og garderobe med lokk. Siden møblene i dette tilfellet ikke kommer i kontakt med taket, er installasjonsprosedyren for denne kombinasjonen ikke kritisk. Høyden på garderoben skal være litt lavere enn strekkloftene. Størrelsen på gapet kan variere fra noen få centimeter til en halv meter eller mer. Taket er strukket langs hele omkretsen av rommet, og det vil være mulig å flytte garderoben når som helst uten å skade den;
 • strekkloft finnes inne i garderober. Denne installasjonsmetoden er praktisk for muligheten til å lage en taklampe inne i møbelskapet, samt det faktum at den nyttige høyden på skapet vil være lik høyden på rommet. I dette tilfellet blir takplaten først festet og trukket, og deretter er skyvedørene installert;
 • strekkloftet starter fra dørene i garderoben og er parallelt med guiden. I dette tilfellet er skapet laget uten lokk, og høyden tilsvarer nivået på betongtaket i rommet. Med dette alternativet installeres boksen og dørene til garderoben først, og den tilstøtende trebjelken fungerer som grunnlag for å fikse taket. Det er ingen mulighet for å omorganisere garderoben, men det vil være enkelt å demontere den uten å skade strekkloftet;
 • taket er festet til den dekorative stripen (falsk panel) i garderoben. Metoden er enkel å implementere, ser estetisk tiltalende ut og lar deg demontere taket eller garderoben uten å påvirke hverandre. I dette tilfellet er møbler installert tidligere for påfølgende festing til det falske panelet i strekkloftet.

7 bilder

Installasjonsmetoder

Vurder det grunnleggende om å installere en garderobe og et tak i hver av metodene som er foreslått ovenfor.

 • Glidende garderobe med strekkloft. På stedet der det skal plasseres dørene til garderoben, er en sterk trebjelke festet til taket. Det vil tjene samtidig for å fikse streketaket og for de glidende garderobeskinnene. Det er veldig viktig å installere tømmeret strengt parallelt med veggen – riktig installasjon av møblene vil avhenge av dette. Etter installering av tømmeret er skapskinnene festet til det, som dørene deretter skal installeres på.

På samme trinn utføres elektrisk arbeid: ledninger, installasjon av boliglån, inkludert i fremtiden til garderoben. Hvis planene inkluderer installasjon av klimaanlegg eller annet elektrisk apparat i taket, bør dette også tas i betraktning..

Det neste trinnet er å installere og strekke takplaten. Etter å ha installert den og limt taksokkelen, kan du sette dørene og de indre hyllene i garderoben.

 • Montering av strekklofter med eksisterende garderobe. Her begynner arbeidet, som i det forrige tilfellet, med installasjon av en trebjelke i taket. Forskjellen er at den er festet foran de glidende garderobeskinnene. Bjelken vil feste en av sidene på takrammen, som lerretet vil bli strukket på.

Elektriske ledninger utføres også før taket installeres. I tillegg til hovedbelysningen i rommet, ville det være nyttig å lage en rad med lamper foran skapdørene. Bedre hvis de er LED eller halogen.

 • Festing til dekorasjonspanelet. I dette tilfellet må du først sette en garderobe. I en trebjelke, festet til et betongtak, er guider for det fremtidige skapet festet. Et falskt panel festes deretter til den samme stangen – frontplanken på møblene. Det vil fungere som vedlegg for strekkloftet. Resultatet blir effekten av integriteten til garderoben og taket. Også denne installasjonsplanen kjennetegnes ved elementenes uavhengighet – du kan demontere garderoben eller taket uten skade.

Motlys

Ved hjelp av et strekkloft kan du utføre en veldig nyttig belysningsfunksjon for en garderobe. Dette kan gjøres selv om skapet allerede er i rommet. Det er viktig når du utformer ledningene for å finne ut hvor kabinettbelysningen er nødvendig, og å foreta boliglån i de tilsvarende delene av taket. Det vanligste stedet for installasjon er visiret på møblene, eller, hvis det er fraværende, stedet foran skapdørene. Ved strekkloft i en garderobe vil det være hensiktsmessig å utføre belysning inne i møblene. Det er mulig å installere en bevegelsessensor som automatisk slår på lyset når skapdørene åpnes.

Standard retningslinjer for montering av bakgrunnsbelysning:

 • installere lyskilder over dørene i garderoben;
 • det er bedre å gjøre lyset spredt for å unngå harde skygger i speilet;
 • det optimale antallet lyskilder er lik antall dører i garderoben.

Du kan bruke LED -stripe i forskjellige farger i stedet for punktkilder. Det vil bidra til å skape en uvanlig atmosfære i rommet..

Nyttige tips

Hvis et strekkloft allerede er installert i rommet, må du være forsiktig når du monterer møbler. Tak blir lett skadet av skarpe kanter og gjenstander.

Med et lite mellomrom mellom omslaget til garderoben og strekkloftet, kan du bruke en taksokkel. Du vil få en følelse av integriteten til strukturen.

Ikke vær lat for å beregne alle dimensjonene på planleggingsstadiet, før du kjøper møbler. Noen få centimeter kan bli kritiske når du installerer en garderobe eller et tak.

Hvis du lager et tak først, må du informere håndverkerne om din intensjon om å installere en garderobe. Kanskje de vil gi deg nyttige råd om installasjon, og vil ta hensyn til dine ønsker når du installerer taket. Det er verdt å uttrykke dine ønsker når du installerer en garderobe.

7 bilder

Interessante løsninger innen interiørdesign

Denne vegg-til-vegg-garderoben ble laget før installasjonen av takene. Det er en belysning i den dekorative stripen på skapet.

Den klassiske versjonen av glidegarderoben med lokk og uavhengig installasjon av tak fjerner alle restriksjoner på omorganisering av møbler i fremtiden. Her kan du se at strekkloftet også tar plassen i garderoben.

I denne versjonen er høyden på garderoben mye lavere enn høyden på rommet. Skap og tak er uavhengige av hverandre. Men dette forhindrer ikke at skapet organisk fyller rommet..

13 bilder

Moderne garderober

Problemet med kompakt lagring av ting er relevant for hver husmor. Hvordan plassere ting og sko for hele familien, samtidig som du sparer plass? Moderne garderober kommer til unnsetning. De er ikke bare preget av sin kolossale romslighet, men riktig utvalgte blir en ekte dekorasjon av interiøret..

Fordeler og ulemper med romdesign

Moderne garderober har en rekke fordeler i forhold til konvensjonelle garderober:

 • De har stor kapasitet. Ting i et slikt skap er i orden, du trenger ikke å bekymre deg for utseendet, for eksempel ikke vær redd for å få en bluse krøllet under presset fra andre ting fra skapet. Modeller med hjørnehyller skaper ekstra lagringsplass for småting;
 • Denne typen skap er kompakt med sine betydelige dimensjoner, noe som betydelig harmoniserer plassen;
 • Takket være de mange modellene kan du velge riktig størrelse garderobe med en standard dybde på 60 cm for stuen, soverommet eller gangen. Kjøperen velger fyllet for den glidende garderoben og dens design på egen hånd, med tanke på hans preferanser;
 • De har en komfortabel døråpning – dørene glir langs guidene, kjører inn etter hverandre, noe som er veldig praktisk når du fyller rommet med andre møbler. Også dette prinsippet om åpning kjennetegnes av sikkerhet: det er umulig å trykke på en finger, og små barn vil ikke bli skadet hvis de blir skadet på skapdøren på grunn av mangel på håndtak i denne modellen;
 • Takket være de innebygde modellene kan du ved hjelp av en garderobe skjule betydelige veggfeil, utstående rør eller bare ledninger;
 • Ved hjelp av en glidende garderobe blir det mulig å sonere plassen og bruke den som skillevegger;
 • En rekke farger og stilkomponenter gjør det mulig å velge en garderobe for ønsket interiør, og variasjonen i skapene, avhengig av prisindikatorer, lar deg velge en rimelig modell.

Ulempene med slike design inkluderer:

 • Umuligheten av å omorganisere et slikt skap og periodisk justering av dørene: med hyppig åpning kan mekanismen løsne litt, og dørene begynner å åpne. Det er ikke vanskelig å justere døren, selv for en lekmann..
 • En betydelig overvekt av plusser over minus gjør skyvedører veldig populære..

Modeller

Modeller med to, tre eller fire dører, avhengig av nødvendig kapasitet, i standard dybde og rektangulær form, er klassikere. Laget av forskjellige materialer – tre, laminerte sponplater, finert sponplater, MDF, plastpanel – skyvedører er dekorert med mønstre, fotoutskrifter, mønstre, glassinnlegg. Dører kan være enkle, med en speilvendt dør, med en blank plastoverflate og et sammensatt trykk over hele overflaten av skapet.

Hjørnegarderober får stadig mer popularitet. Slike modeller er forskjellige i dybden. Takket være det stilige designet passer garderoben godt inn i hjørnet. Som regel har disse modellene på siden hyller for figurer, parfyme, kammer og andre nyttige småting..

Modeller av skyvedører med originale design vil tilføre rommet originalitet og særegenhet. Et radialt skap i et rom vil ikke bare bli et flott sted for oppbevaring av ting, men vil også understreke smaken og overholdelsen av motetrender til eieren. De lager garderober med en halvcirkelformet form, ekspanderer og trekker seg sammen, bølgete eller i en hvilken som helst annen moderne stil du ønsker..

Veske og innebygd

Som nevnt tidligere kan skyvedører være skap og innebygd.

Skyvedører har yttervegger og er ikke forskjellige fra vanlige garderober, bortsett fra dører av romtype.

En innebygd garderobe opptar vanligvis en nisje i veggen. Den har bare innvendig inndeling i seksjoner, har ingen sidepaneler, et bakpanel og en vegg som skiller skapet fra taket. Når du velger et slikt skap, må du først klart bestemme plasseringen av installasjonen. Innebygd garderobe – konstruksjon i mer enn ett år. Det er tilrådelig å tenke detaljert om fester, innvendig fylling, belysning, løft og uttrekkbare mekanismer. På grunn av fraværet av side- og bakre MDF-paneler, vil det innebygde skapet være billigere enn skapet.

Innvendig fylling

Før du begynner å planlegge fyllet for garderoben, må du bestemme hvilke ting som skal lagres der og hvor det skal stå. For eksempel vil garderoben på gangen og garderoben i rommet være annerledes..

I den indre fyllingen av garderoben kan tre hovedkomponenter skilles:

 • øvre hylle (mesanin), hvor ting som er sjelden brukte, vil bli lagret. Disse kan være: sesongbestemte varer som tas ut maksimalt en gang hver tredje måned (paraplyer, gummistøvler), eller varer som brukes med jevne mellomrom (tepper og tepper i tilfelle gjester ankommer, festlige retter og andre redskaper);
 • nederste hylle, som er bra for sko;
 • mellomromsplass. Den ligger konvensjonelt i midten og brukes til å lagre hverdagsgarderobe..

Fyllingen av skapet inneholder følgende elementer, avhengig av kjøperens ønsker:

 • For midtstang og strømavtaker. Kleshengere med klær av både kort lengde (gensere, bluser) og lange (kjoler, solkjoler, regnfrakker) kan plasseres på stolpene. De kan plasseres på forskjellige nivåer, for eksempel en stolpe over, den andre under, eller på samme nivå parallelt med skapets base.
 • For høyere skap er det mer vellykket å bruke strømavtakere – dette er moderne stenger med uttrekkbare mekanismer for å senke klær til ønsket nivå.
 • Det er bedre å plassere hyllene på sidene av garderoben på rad under hverandre. De kan være forskjellige i dybden, men for enkel bruk er det bedre å velge en avstand på 30-40 cm. Hyller kan være vanlige åpne, lukkede halvrullinger.
 • Skuffer for klær, helt eller halvt glidende ut på grunn av spesielle mekanismer.
 • Plastbokser og kurver for oppbevaring av klesvask trekkes ut ved hjelp av spesielle mekanismer.
 • For skap med liten dybde brukes uttrekkbare kleshengere. Garderoben kan også suppleres med forskjellige kroker, kleshengere, klesstativ.
 • Den nedre delen av skapet er stort sett forbeholdt sko. Skohyllene kan utstyres med spesielle garn.
 • Noen produsenter, på forespørsel fra klienten, legger til festemidler for strykebrett i garderoben, og leverer også noen modeller med ekstra kurver for bagateller..

Dermed kan den mest romslige garderoben bli et sted å lagre alle ting fra en bluse til en støvsuger..

Fylling avhengig av plassering

Den indre fyllingen av garderoben i rommet vil i utgangspunktet være representert med klær. Dette skapet er preget av tilstedeværelsen av stenger, kleshengere og forskjellige skuffer for klær. Bredden på et slikt skap overstiger ikke 60 cm.

Den glidende garderoben, som ligger i gangen, er designet for yttertøy. Det bør inneholde skuffer eller hyller for sko, forskjellige hyller for hatter, kroker til paraplyer og nøkler. Siden plassen i korridoren er betydelig begrenset, er det bedre å velge skapmodeller med en bredde på 40-45 cm.

For å fylle rommet til et hjørneskap, må du tenke nøye over alt. For at tingen skal være lett å nå selv fra dypet av skapet, bruk stenger og kleshengere i midten og åpne hyller på siden..

Den glidende garderoben kan fylles fra bunn til topp, og for modeller i stua har noen produsenter en TV -hylle.

Litt mer om fylling.

Det indre arrangementet av elementer i garderoben skal være så funksjonelt som mulig.

Klesstangen er best plassert i midten av skapet fordi den må være opptil 1,5 meter lang for å få plass til alle kleshengere..

På sidene er det bedre å ordne hyller for klær 40 cm brede, for bøker 25 cm brede vil være nok.

For belysning er det mer praktisk å bruke et uttrekkbart visir med automatisk lys på – på denne måten vil skapet bli fullstendig opplyst.

Design

Utformingen av fasadene til skyvedører er utrolig mangfoldig, noe som lar deg velge en modell for ethvert interiør.

Standardversjonen av garderoben er fasader i massivt tre som sponplater, fra mørk wenge til blekede eik- eller plastblanke fasader med nøytrale hvite, melkefarvede, beige farger eller lyse fremhevende: syrin, fiolett, sjokolade. Når du velger en lys skygge for dører, bør du ta hensyn til størrelsen på skapet, så en stor rød flekk langs hele veggen vil neppe se attraktiv ut.

Du kan fortynne de blinde dørene med ett speil – og dette er det vanligste alternativet. Ulike kombinasjoner kan brukes: en speildør av to, et speil langs den sentrale døren for en tredørs garderobe. Slike modeller øker visuelt størrelsen på rommet, i tillegg blir du eier av et speil i full lengde.

Produksjonsselskaper, som streber etter å gjøre romdører mer attraktive, gjør kombinerte alternativer: fasader fra separate rektangler – geometrisk, diagonal, sektor. Glass, en annen trefarge, plast i forskjellige nyanser brukes som innsatser..

Det mest populære materialet er sponplater. Det er også det mest budsjettmessige alternativet. Ulike farger, enkelt vedlikehold øker populariteten til dette materialet..

Kunder velger i økende grad speildører. De vil koste mer, men vil gi lys til rommet..

Dører med frostet glass forblir gjennomskinnelige, men dette er nok til å skjule innholdet i skapet.

Flere og flere skyvedører med glasselementer belagt med farget lakk dukker opp på markedet. Dette skapet ser virkelig nydelig ut. Lakk kan velges i nesten hvilken som helst farge.

Oftest er skyvedører dekorert med forskjellige mønstre på glass: blank eller matt i form av blomsterpynt, geometriske, monogrammønstre.

Ganske mye har blitt sagt om populariteten og budsjettet til plastdører, det er bare verdt å legge til at du kan velge hvilken som helst plast til dekorasjon: farget, gjennomsiktig, matt.

Skyvbare garderober med bambus- eller rottingdører vil passe godt inn i etnisk stil, dessuten er dette materialet miljøvennlig, noe som gir poeng til det.

Glidende garderober med dekorakryl ser originalt ut i interiøret. Skjell, kvister, blomster, kokosfibre plasseres mellom akrylpaneler.

Glidende garderobe med skinninnredning ser solid og stilig ut. Men i et hus der det er dyr, er det lite sannsynlig at kjøp av et slikt skap vil være et rasjonelt kjøp..

Dører med fotoutskriftselementer er de mest populære. Samlingen til enhver produsent har allerede et sett med standardtegninger: landskap, marine temaer, dyr, fugler, insekter, skog og blomsterbilder. Du kan alltid sette din egen tegning og til og med et bilde av familien på skapdøren..

Montering

Det er fullt mulig å installere en garderobe av skaptype med egne hender. Det viktigste er å sjekke tilgjengeligheten til alle komponentene ved mottak av varene. Det viktigste når du monterer en garderobe er å installere en ramme. Deretter er det nødvendig å samle den indre fyllingen, installere føringene for å skyve skyvedørene.

Situasjonen med det innebygde skapet er mer komplisert. Hvis du aldri har jobbet med skapskaping, er det bedre å søke profesjonell hjelp. Det er ikke verdt å lage en gipsstruktur, den indre fyllingen kan bryte skjøre vegger. Bommene festes direkte til betongveggen.

Når du velger denne eller den modellen av garderobe, må du alltid gå ut fra dimensjonene, evnen til å romme alle tingene dine og kompatibiliteten med interiøret..

Gjør-det-selv hjørnegarderobe

Den glidende garderoben sparer plass i seg selv, og hvis den er laget i hjørnet, er dette det mest vellykkede alternativet. Det tiltrekker seg ikke for mye oppmerksomhet til seg selv, det etterlater mye ledig plass i leiligheten, og hvor mye du kan legge i det! Det er fullt mulig å lage en komfortabel hjørnegarderobe med egne hender.

Designfunksjoner

I motsetning til sine vanlige kolleger, er hjørnegarderoben alltid designet som en stasjonær. Det er skapt i henhold til dimensjonene til et bestemt hjørne og innebærer ikke bevegelse..

Først må du bestemme hvilket hjørneskap du trenger. Hovedtyper av konstruksjon:

 • trekantet;
 • trapesformet;
 • L-formet;
 • “Femvegger”.

I tillegg kan skap bygges inn og skap. En innebygd garderobe er egentlig et lite pantry. Hyllene i den er montert direkte på veggene, og plassen er inngjerdet med en dør. Skapskapet har en sokkel, et toppdeksel og en bakvegg, i det minste laget av tynne fiberplater.

Det mest “økonomiske” for plass er et trekantet skap: det har ingen sidevegger. Dypet vil bare bestemmes av bredden på veggene, som du er klar til å “gi opp”. Resten av skapene er litt vanskeligere å produsere og vil ha ytterligere dybde..

Hvis du bestemmer deg for å lage en hjørngarderobe med egne hender, er det fornuftig å bruke hele plassen fra gulv til tak for å sikre maksimal kapasitet..

Det er veldig viktig å ta hensyn til særegenhetene i selve hjørnet. Hvis det er uregelmessigheter på gulv eller vegger, må de jevnes ut, fordi de kan påvirke skyvedørs mekanisme. I tillegg anbefaler eksperter å gjøre alle foreløpige målinger først etter utjevning av vegger og gulv! Vær oppmerksom på sokkelen på gulvet eller under taket – vil den tillate deg å montere skapet?

I dag er produksjonen av et radiusskap populær, hvis fasade er laget i form av en halvsirkel eller en bølge. Slike møbler passer harmonisk inn i en rekke interiører. En slik garderobe er spesielt bra for en stor gang og soverom. For kjøkkenet er hjørneversjonen av gipsplater veldig populær – den er enkel å utføre og tar veldig lite plass.

Når du lager tegninger av interiøret i et slikt skap, må du ta hensyn til formålet. Hvis det er et skap for gangen, bør det ha en bar for yttertøy, hyller for sko (muligens høye for støvler), hyller for hatter og tilbehør, et sted for paraplyer, hansker, etc. I stuen kan en garderobe fungere som et oppbevaringsrom for bøker, dokumenter, tepper og sengetepper, vakre retter. Følgelig er det viktigste i det hyllene. En liten safe kan også tenkes. En garderobe for et soverom inneholder vanligvis klær, sengetøy, sengetøy. Det er passende for en bar, og skuffer, hyller og celler..

Trinn-for-trinn instruksjon

Etter at diagrammer og skisser av skapet er opprettet og godkjent av husstanden din, kan du begynne å lage skapet. Du trenger følgende materialer og verktøy (eksempelliste):

 • møbler bord;
 • metallprofil og rullemekanisme for dører;
 • trefiberplater for bakveggen (hvis det er ment);
 • esker, dører, stenger, kroker;
 • beslag;
 • rammer (om nødvendig);
 • puncher;
 • skrujern;
 • “Sekskant”;
 • “Nivå” (for å vurdere hyllenes jevnhet);
 • lim, linjal, målebånd, blyant;
 • triangel;
 • skrutrekkere, hammer;
 • fester (bolter, bekreftelser, sokkelstøtter, etc.)

Etter erfaringene fra mange menn som allerede har laget skap med egne hender, er det best å overlate saging av brett og deres ytre kant til fagfolk: gi materialet til et verksted hvor det er et spesielt verktøy for presis kutting. De kan også lage original fresing på fasadene. Du kan uavhengig “kutte” hyller og deler til skuffer – dvs. innvendig fylling av skapet.

Hvis skapet ditt er innebygd, må du først markere grensene på gulvet der dørene vil være. De samme linjene må påføres taket. Deretter skrus hyller og stenger til veggene ved hjelp av et slag og andre verktøy. Den siste berøringen er installasjonen av føringene for dørene og dørene selv..

For skap med bakpaneler og bunn monteres basen / sokkelen eller podiet på skapet først. Deretter begynner en lang og ansvarlig prosess – boring av hull. Du må først merke alle festepunktene nøye. Deretter kan du bore. Hvis hullet er laget på et fly, kreves en 8 mm drill. For endehull – 5 mm, og dens dybde bør ikke overstige 60 mm.

Hvert gjør-det-selv-skap er unikt, så det er umulig å lage en universell beskrivelse som passer for alle. Men det er noen generelle prinsipper for montering av denne typen møbler..

Først monteres skaprammen – det vil si dens vertikale vegger og skillevegger, som festes sammen med horisontaler – en sokkel, toppdeksel osv. Deretter skrus hyller og stenger til sideveggene. Skuffevogner er vedlagt. En skyvedørsmekanisme av metall er festet øverst og nederst. Etter det er bakveggen festet (vanligvis består den av flere ark fiberplate, kuttet for å passe til seksjonene i skapet). Deretter installeres skuffer og dører.

Ideelt sett bør skapet monteres “liggende” – dvs. spre detaljene på gulvet. Dette gjør samlingen mer sannsynlig å være nøyaktig. Men dette er ikke alltid mulig på grunn av begrenset plass. I tillegg kan et høyt skap som nesten når taket være svært vanskelig å løfte. Hovedregelen for “stående” montering er å montere alle delene nedenfra og opp – sokkelen, sidevegger og skillevegger, deretter hyllene osv..

En nøye gjennomtenkt skisse, et godt oppsett, litt tålmodighet og presisjon – og ditt eget hjørneskap vil glede deg i mange år.!

8 bilder

Glidende garderobe Ikea

De fleste moderne leiligheter er ikke store. Derfor, for å bevare så mye ledig plass som mulig, prøver designere å bruke kompakte møbler, som samtidig inneholder alt du trenger. Produksjonen av akkurat slike møbler utføres av designerne til de sveitsiske møblene Ikea, populære over hele verden..

Funksjoner og fordeler

Skyvedører fra Ikea er et alternativ som passer både eierne av private hus og de som bor i en liten leilighet. I katalogene fra dette merket finner du skapmodeller som passer for ethvert interiør, både i størrelse og utseende. Møbler fra dette merket er lakoniske, enkle og raffinerte. Den passer perfekt inn i ethvert interiør takket være sin minimalistiske stil..

Samtidig er et annet trekk ved Ikea -skapene deres høye kvalitet. Merkemøbler, uansett pris, varer lenge. Den eneste vanskelige delen er å installere skapene. Alle møbler fra Ikea er prefabrikkerte. Samtidig er monteringsinstruksjonene ganske forståelige, og nesten alle kan takle installasjonen av et så stilig skap..

Blant annet er garderober et alternativ for mennesker på alle inntektsnivåer. Uansett hva oppussingsbudsjettet ditt er, kan du alltid finne møbler som passer deg når det gjelder pris og kvalitet..

Når du kjøper møbler fra Ikea, kan du kjøpe enten en egen garderobe eller et fullverdig headset med en gang. Det andre alternativet er ofte å foretrekke, siden mange garderober ser for individuelle ut og ikke passer inn i andre sett.

Utseende og innhold

Ved valg av skyvedører er både utseende og innhold like viktig.. Hvis vi snakker om utseende, så er det mest populære hjørneskap og veggmontert. Et hjørneskap er bra for et lite rom. Det er bra fordi det rommer alle klær og andre nødvendige ting, uten å ta mye plass.. Men veggskapet utfører også en dekorativ funksjon samtidig, spesielt hvis du bruker stilige alternativer for dørdekor, for eksempel dekorere det med utsøkte mønstre eller installere et speil i full lengde på en av dørene.

Det er for store soverom, der dimensjonene tillater installasjon av dimensjonale møbler, at veggskap ofte brukes. Det beste alternativet som vil spare plass er en innebygd garderobe, som plasseres direkte i veggnisjen.

Et annet interessant alternativ er et garderobeskap. Dette mini-omkledningsrommet er et alternativ som vil gjøre enhver jentes drømmer til virkelighet uten å ta for mye plass. Der kan du plassere klær både på hyller og på kleshengere, og komplementere alt dette med et innebygd speil og et strykebrett. Denne typen minikledd er et slags kompromiss for de som vil, men ikke har råd til å ta et fullverdig rom under klærne..

En klassisk garderobe vil også passe godt inn i alle rom. Garderober fra Ikea, supplert med speildører, er spesielt populære. Det beste alternativet er skap laget av slitesterk plast som ser organisk ut i ethvert moderne hus eller leilighet i alle størrelser.

Når det gjelder interiøret i garderoben, spiller det også en viktig rolle. En god garderobe fra Ikea vil passe til alt du trenger. Den kan deles inn i moduler, som hver vil lagre forskjellige ting..

I skap fra Ikea kombineres hyller og stativer dyktig med kleshengere. Ethvert skap har en praktisk henger for kjoler, strøk og skjorter. Andre nødvendige gjenstander plasseres vanligvis på senterhyllene, som allerede er installert på forespørsel fra kunden. I tillegg vil du alltid ha mulighet til å kjøpe kroker, skuffer eller uttrekkbare kurver separat, eller til og med gjøre om skapets design helt..

Det er praktisk å lagre klær og diverse småting i garderober fra Ikea. Sko og poser kan plasseres i plastkurver under, direkte på gulvet i skapet. Og på øverste hylle vil alle ting du ikke bruker for øyeblikket være praktisk plassert. Et alternativt alternativ er skuffene nederst på skapet..

Populære modeller

Blant Ikea -sortimentet er det varer som ikke har mistet popularitet på mange år..

Pax

Skap fra Pax -serien er veldig populære i dag..

Denne konstruksjonsmodellen vil passe perfekt inn i både klassiske og moderne stiler.. Elskere av naturlige materialer og original stil bør ta hensyn til slike skap. Møbler fra denne samlingen kjennetegnes ved klassiske rette former som passer perfekt inn i ethvert interiør..

Det er de glidende garderobene fra denne linjen som er optimale for oppbevaring av et stort antall ting. De vil se bra ut på ethvert soverom eller stue. For enkelhets skyld er det flere forskjellige nyanser samtidig, som kan velges for funksjonene i interiøret ditt..

Skap fra Pax-serien kan være monokromatisk eller bestå av flerfargede moduler. Dette lar deg utvide grensene og tilpasse skap fra Ikea til dine smakspreferanser..

Hemnes

Et annet aktuelt alternativ er de klassiske garderobene fra Hamness -serien. De er optimalt egnet for langvarig bruk. Over tid blir slike møbler bare mer attraktive og får et vintage -utseende.. For å lage skap fra denne linjen brukes furuskog av høy kvalitet, som i tillegg behandles med gjennomsiktig lakk..

Morvik

Morvik garderober er også populære. De er laget i to hovedfarger – mørk brun og hvit. Disse skapene ser veldig enkle og lakoniske ut. Det komplette settet med et slikt skap er veldig enkelt å bytte og installere på nytt.. Du kan ordne skuffer og hyller som du vil. I tillegg kan du alltid installere en ekstra henger inne i skapet for å lagre tilbehør..

Denne typen garderober er bra for små soverom, siden den er kompakt og stor. Utfyller det med en stilig speilet fasade.

Todalen

For de som er begrenset med et lite budsjett og leter etter noe så enkelt og rimelig som mulig, er en garderobe fra Todalen -serien egnet. Den kan bare finnes i en farge – taupe. Vanligvis kjøpes det utelukkende i et sett med andre komponenter i headsettet fra denne serien.. Derfor er det lite sannsynlig å bli kombinert med andre Ikea -møbler.. Innvendig er en slik garderobe veldig enkelt dekorert – det er bare en enkel kleskinne og en øvre hylle..

Trisil

Hvis det forrige alternativet virker for asketisk for deg og du definitivt ikke kan passe alle tingene dine i det, bør du ta hensyn til glidende garderober fra Trisil -linjen. I den nedre delen av kroppen er det fire skuffer samtidig, i tillegg delt inn i flere seksjoner. Dette lar deg holde alle dine eiendeler i orden..

Faktiske farger

Det er allerede sagt om fargene på Ikeev -skapene – i tillegg til de tilgjengelige fargene kan du alltid velge noe individuelt. Blant selskapets sortiment er det imidlertid ganske stilige alternativer..

Du kan velge både en original garderobe med en uvanlig innredning, og en enkel og lakonisk.

De fleste garderober fra Ikea er presentert i enkle monokrome farger. Hvite, grå og beige skap er i trend, som organisk passer inn i ethvert moderne interiør. Generelt er det i dag mer enn tolv fargevalg.

Garderober med speildører er også populære. Speiloverflaten, dekorert med utsøkte mønstre eller til og med utskrifter, ser stilig ut og lar deg visuelt utvide rommet i rommet.

Kunde anmeldelser

Best av alt, fasjonable garderober fra Ikea er preget av kundeanmeldelser. Tross alt, bare ved å oppleve denne typen møbler på egen hånd, kan du faktisk bli overbevist om kvaliteten på det kjøpte elementet..

Generelt er holdningen til Ikea -selskapet positiv, ikke bare blant europeere, men også blant innenlandske kjøpere. Møbler fra dette merket har etablert seg som meget høy kvalitet. Derfor vet kjøperne alltid hva de betaler for. Samtidig kan du blant de tilbudte sortimentene ikke bare finne dyre møbler, men også rimeligere alternativer som vil være rimelige selv for studenter som leier en leilighet..

Skap fra Ikea er veldig romslige og praktiske. De kan passe ikke bare alle favorittklærne dine, men også de nødvendige redskapene og tingene du ikke bruker for øyeblikket. Hvis vi snakker om populære modeller, bør det bemerkes at det mest populære alternativet er en klassisk hvit garderobe.

Møbler fra dette merket er en rimelig og økonomisk løsning for kjøpere med ethvert budsjett og behov. I et slikt skap kan du holde alle tingene dine perfekt organisert, og du vil glemme kaoset som tidligere hersket i hjemmet ditt..