Omkledningsrom og dets fordeler

Selv i den minste leiligheten er tilstedeværelsen av et omkledningsrom en forutsetning for bestilling. Her kan du lagre undertøy, klær, sportsutstyr og andre ting. Markedet for møbelprodukter tilbyr modeller av forskjellig kvalitet, formål, funksjonalitet. Alle er forskjellige i størrelse, tekstur, plassering av rom, esker. I motsetning til en vanlig garderobe eller garderobe, kan garderoben plasseres langs 2, 3 eller 4 vegger.

Særegenheter

Eierne av en stor hytte på landet eller beskjedne kvadratmeter streber etter å skape maksimal komfort i hjemmet sitt. De utnytter ledig plass best, og tyr ofte til hjelp av garderobesystemer. Er du lei av å lagre ting i bulk i “tett” sovjetiske skap, uten å finne den riktige blusen, skjørtet eller genseren i det støvete kaoset? Organiser klærne dine på hyllene!

Det er på tide å kjøpe et universelt stativ, et stativ, et design med ergonomiske rom, skuffer som passer ikke bare dresser, kjoler og tilbehør, men også sesongklær. Noen av designene er designet for lagring av husholdningsapparater, maskering av kommunikasjonssystemer i huset, etc..

Funksjonene i installasjonen er:

  • muligheten til å tilpasse et omkledningsrom, skape det beste området for lagring av klær;

  • uavhengig design, beregning av det optimale stedet, dimensjoner, alt tilbehør som brukes, fra kroker til festemidler;

  • valg av passende materiale og finish (sponplater, metall, speil, flerfarget sateng, glassmalerier);

  • et flott forsøk på å unngå et rotete skap ved å lage et allsidig lagringsanlegg;

  • muligheten til å kombinere stasjonære hyller, nisjer og rom med uttrekkbar, modulær;

  • opprettelse av separate områder for lagring av konstruksjonsverktøy, rengjøringsprodukter, sportsutstyr;

  • muligheten til å sørge for slike bagateller som bukser, skostativ, vasketøyskurver, etc..

Store leiligheter og landsted kan ikke klare seg uten et så praktisk og nyttig headset. Tilstedeværelsen av et omkledningsrom sparer betydelig tid på å gjøre deg klar, søke etter manglende antrekk, daglig stryke og ta vare på ting. En vanlig garderobe kan holde ting brettet, og når dørene er lukket, “samler det ikke” luktene av gamle ting. Og åpne omkledningsrom lar deg beholde alle forretningskostymer, kveldskjoler, sko, hatter, pene hele året.

Varianter og typer

Noen begynner garderober for å organisere lagringsplass for husholdningsapparater, strykebrett, trapper, anleggsutstyr, etc. Teknikken for plassering av rommene vil variere avhengig av hvilket garderobesystem du har valgt. I dag på markedet er det en metallramme, mesh, modulær, modeller laget av sponplater, plast, rustfritt stål. Når du velger det nødvendige designet, vil du mest sannsynlig være basert på bekvemmeligheten og prisen..

For små rom er en smal struktur laget av gipsplater, innebygd, gjennomgående, skap egnet. Den kan plasseres både i hjørnet og langs veggen. Et langt rektangulært stativ regnes som universelt, noe som gir tilgang til både grunnleggende klær og småting (paraply, skjerf, hatter, sko, etc.).

Opprinnelseshistorie

En så viktig og praktisk installasjon kom fra en vanlig kiste, som utførte flere funksjoner samtidig: folk sovnet på den, satt, reiste og lagret ting. I flere århundrer, så snart brystet ikke ble forvandlet. I begynnelsen ble en ende festet til den, deretter hengslede dører, sash. Som et uavhengig møbel ble garderoben først på 1700 -tallet. Deretter ble den laget av verdifulle treslag, dekorert med utskjæringer, innlegg, glass, speilinnsatser, glassmalerier.

Garderober, stativer

I dag skal møbler først og fremst være romslige, og for det andre – mobile, funksjonelle, ergonomiske, plassbesparende. Garderobeskap blir stadig mer populært, som harmonisk passer inn i lokalene, har det nødvendige antall nisjer, skillevegger, skuffer og rom..

Minste plass er opptatt av et garderobestativ, radiusprodukter, prefabrikkerte systemer. Ferdige eller skreddersydde modeller kan sees på i hvilken som helst spesialbutikk med hjemmelevering og installasjon av høy kvalitet. Uttrekkbare produkter, produkter på hjul, skap eller hyller er fortsatt på moten. I sistnevnte tilfelle er et vanlig skap med stenger av forskjellige lengder og høyder festet til veggen. Den er utstyrt med skuffer, hyller, uttrekkbare kurver.

Åpen og sak

Den mest praktiske modellen er den U-formede, åpne designen. I slike tilfeller vil alle klær være i vanlig syn, i det offentlige rom. Du vil for alltid glemme hva møll, støv, mugg eller mugg er.

Den rimeligste i prisen viste seg å være case-modeller. De ligner et stativ som hyller og andre elementer er festet på. I denne installasjonen er det å foretrekke å plassere alle modulene langs en eller flere vegger. For å gjøre strukturen sterkere, er det nødvendig å trekke av rammens deler. Det er et enormt antall praktiske seksjoner, rom for lagring av ikke bare klær, men også tilbehør, undertøy, etc..

Loft garderober og boiserie

Et interessant alternativ ville være en metallstruktur, firkantet eller halvcirkelformet. Den passer perfekt inn i stiler av loftinteriør, urban chic, kitsch, eklektisisme, hi-tech. “Lofts” viste seg å være ganske lette produkter, til tross for materialet de er laget av. Du kan velge spesielle avstandsstativer med holdere, hyller, kleshengere og andre oppbevaringsbeholdere for gangen og stuen..

Slike modeller vil koste mye mindre enn en massiv garderobe. Installasjonen deres krever en monolitisk vegg eller gipsvegg. Designet er egnet for små mellomrom, og designideen lar deg komponere uvanlige, komplekse komposisjoner. De er universelle, fordi hyllene på dem kan omorganiseres i en hvilken som helst kombinasjon, med tanke på eierens behov. Hvis du blir lei av utseendet til garderoben i korridoren, kan du når som helst flytte installasjonen til soverommet, barnehagen, badet eller fullføre den..

Veggmontert garderobe “boiserie” vil se utrolig stilig ut. Denne trenden har dukket opp på hjemmemarkedet relativt nylig. Først – i butikker, klesbutikker og senere – i leiligheter i boligbygninger, landshytter. Boiserie dekorative panel leveres med hyller, skinner og kommoder. Den er basert på prinsippene for “horisontal”, det vil si at det ikke er vertikale skillevegger, begrensere.

En annen fordel med installasjonen er muligheten til å montere den på et undertak. Om nødvendig kan du endre boiseriemodulene, endre atmosfæren i interiøret. For klær er dette det beste stedet med utmerket luftsirkulasjon. Ting blir ikke skitne, ikke rynker på kleshengere, ikke klemmer på sidene. Sammen med denne typen garderober får du en ypperlig konstruktiv løsning for innredningen av selve rommet.

De beste moderne plaggelagringsproduktene må være praktiske og passende for formålet. Hver for seg vil det være mulig å velge modeller for skoler, for jenter, en ergonomisk transformator som sparer god plass i rommet, “genererer” ekstraordinære designideer hver dag! Garderobesengen, bokmodellen og komfortable gulvbokser fortjener spesiell oppmerksomhet. Den beste “luftingen” av klær og sengetøy demonstreres av meshprodukter.

Plassering av rom

Garderoben kan utformes i et eget rom eller være en del av soverommet, stuen, badet. Ganske ofte må et barnerom installere et slikt design, spesielt hvis det er to eller flere barn i familien. Ved hjelp av ergonomiske, komfortable hyller kan du lære barnet ditt å bestille og planlegge dagen. Walk-in closet kan plasseres langs veggen.

De mest populære typene er L- og U-formet konfigurasjon. Ved inngangen kan skyvedører installeres, som et rom, for å skape en funksjonell garderobe med lukket type. Antall dører i dette tilfellet vil variere avhengig av bredden på åpningen (2 dører er installert for 2 m, 3 dører for 3 m, etc.). Slike elementer er plassert i rette vinkler, langs en skrå linje eller diagonalt.

Liten eller stor, en leilighet med lav eller høye tak – valget av omkledningsrom vil bare avhenge av dine preferanser. Den naturlige fargepaletten forblir relevant: beige, sand, treskygge, grønn, valnøtt, hvit, grafitt og klassisk svart.

Materialer

Når du velger materiale til et omkledningsrom, start med praktisk, funksjonalitet og muligheten for enkelt vedlikehold av strukturen. Modeller av eliteklassen er produkter laget av finér og massivt tre, MDF -paneler, malt med emalje med patina, etc. Konstruksjoner av tre, laminerte sponplater ser perfekt ut i de fleste interiørstiler. Klassiske, rustikke, miljølaminerte sponplater, en ramme av massiv bøk, aske, bjørkfiner, etc. vil mest organisk passe inn i utformingen av slike rom..

Det klassiske omkledningsrommet er ofte dekorert med pilaster, lister og utskjæringer. Du kan fylle en slik struktur med trekurver, strømaftakere, bukser, flettebøyler eller slips. De mest prestisjetunge merkene i dag er VIBO, Kessebohmer, AMBOS og JET. For å spare i pris når du kjøper heltre modeller, vær oppmerksom på de kombinerte alternativene.

De er dekorert med patina, forgylling, mesh med effekten av “aldring” eller blank glans..

Hvis du liker moderne interiørstiler, for eksempel høyteknologisk, minimalisme, konstruktivisme, kan du gå til gjennomsiktige strukturer. Så et garderobestativ i glass består hovedsakelig av skyvedører, skillevegger. Slike elementer løper langs føringer langs åpningene, noe som gjør at rommet i seg selv tar litt plass. Ved hjelp av glassstøtter kan du med hell sonere garderoben ved å fordele ting i seksjoner.

Glasshyller kan også kombineres med detaljer fra metallkonstruksjoner (stenger, nisjer), noe som gir fri fantasi til å designe fantasi. En slik “tandem” som frostet glass og forkrommet Joker-rør ser pent og lakonisk ut. Rør med en diameter på 25 mm brukes som et vertikalt stativ, støtter hyller, flenser, selve bunnen av omkledningsrommet.

Nylig har Lazurit -selskapet fått popularitet, produsert hjørnegarderober, skyvedører med skyvedører og en karm, garderober med løftedører. Slike produkter er åpne for store leiligheter, ikke-standard studioer, fasjonable herskapshus, hoteller, etc..

Det rimeligste alternativet i dag er pappelementer. De viser lave operasjonelle egenskaper, men de kan brukes til å lage komplekse designmoduler, dekorere et rom i stil med popkunst, kitsch, shabby chic, avantgarde, etc..

Hvordan utstyre et rom i en leilighet eller et hus?

Er du eier av en beskjeden kvadratmeter eller et prestisjefylt herskapshus? Vet du ikke hvordan du skal utstyre 2 kvm eller 3 kvm i Khrusjtsjov? Det er et stort antall designideer om hvordan du kan utstyre gangen, stuen, det lille rommet, som et pantry så komfortabelt som mulig..

Du kan lage et pent omkledningsrom av et stygge rom av massivt tre av verdifulle arter eller i form av en metallstruktur. Gå utenfor soverommet, gi plass til viktigere ting, for eksempel en kommode, en seng, et salongbord.

Avhengig av hvilket område du har, kan du bestille et garderobestativ fra 140 x 140 mm til 2 x 2 meter. Et vanlig alternativ er standardmodeller med en bredde på 160 x 160 cm, som enkelt kan plasseres i en ett-roms leilighet, i et privat hus, etc..

Mange produsenter tilbyr en praktisk 3D -planlegger for hver kunde. Dette betyr at du online kan lage drømmegangen, organisere lagringsplassen ordentlig og ikke betale for mye. Denne tjenesten tilbys av de legendariske merkene IKEA, Elfa, Aristo og mange andre. Beregningen er enkel, de optimale dimensjonene tilpasses dine individuelle behov.

Plasser et omkledningsrom i en vanlig leilighet på 18 kvm. m er mulig på få minutter. Takket være modulære design tar installasjonsprosessen ikke mye tid. Planlegging av høy kvalitet vil tillate deg å håndtere tilgjengelig plass på riktig måte og for alltid glemme søpla som samler seg på mesaninen, i skap, nattbord, etc..

Ytterligere 1 meter dyp vil hjelpe deg med å plassere alle sesongklær, sports- eller anleggsutstyr som du sjelden bruker på ett sted. Garderoben blokkerer ikke inngangen til rommet i det hele tatt, den kan installeres hvor som helst i huset. Det vil også være nyttig for å ta imot gjester, organisere plass i rom med et minimumsareal..

Racks, barer, pull-out nisjer er et virkelig funn for en ett-roms leilighet. Det tar litt tid å lage en skisse for dine krav. Elementene i seg selv er ikke kompliserte, men komposisjonene av dem blir noen ganger et ekte designmesterverk. Du kan få headsettet både i en sedel på tre rubel og i en liten leilighet. Selv det minste stativet “redder” situasjonen, sparer din personlige plass.

Interiør

Det er et kolossalt antall design med hyller og hyller, med sitt eget eksklusive interiør. For eksempel, inne i loftstil-menns garderober bør alt være strengt, lakonisk, systematisert. Hvis en kvinne har et speil i full lengde, så spiller det ingen rolle for en mann. Han må finne det riktige par sokker, sko og en strøket skjorte så raskt som mulig..

En kvinnes omkledningsrom er dominert av stiler som glamour, pin-up, rustikk, art deco, boho chic, imperium og mange andre. Fans av mørkt tre må nødvendigvis ha hyller, nisjer, skuffer, stativer på en lys veggbakgrunn, for eksempel i Provence -stil. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot innebygde lamper, bruk av LED-strimler. En speildør i klassisk stil eller en modell med skyvedører vil se vakker ut.

En spesiell trend i vår tid er umalt naturlig tre. Den kan kombineres med kurvete kurver, alle typer paneler, originale lamper. I atmosfæren av luksuriøse klassikere, sørg for å inkludere franske romantiske notater eller omvendt aggressive farger for ungdomstrender (grunge, industriell, urban chic). Sørg for at de tilstøtende skapene, benken og andre beslag samsvarer med strukturen i materialet som hyllene, skuffene er laget av.

Du kan også vende deg til den interessante ideen om et walk-in closet med en øy, utstyrt med flott funksjonalitet. En osmannisk, lenestol, seter med toalettbord kan fungere som en øy. Her kan du plassere en salong-sone, skape et stemningsfullt sted for sminke osv. Moderne garderober kan være ganske funksjonelle hvis du tenker over hver centimeter i dem, bruker det til det tiltenkte formålet.

Det er bemerkelsesverdig at glasshyllen ikke vil overbelaste plassen. Når du dekorerer et omkledningsrom i skandinavisk stil, må du være oppmerksom på hvilke gardiner som skal henge her, hvilke tekstiler du skal velge (stjal, puter, gardinstenger med gardin, gardin). Her kan du lime stilig fiberduk tapet eller installere massivtre strukturer.

Du kan velge en praktisk gardinstang spesielt for tilbehør, den kan enten være åpen eller lukket. Eventuelle dekorløsninger vil alltid være fordelaktige hvis de organisk passer inn i stilen på selve rommet. Veggdekorasjon utføres i form av glassmalerier, matt eller blank tekstur. Du kan fritt bruke et trykk på den, noe som gir en vellykket komposisjon og lyse uvanlige aksenter..

Belysning

Riktig belysning kan gjøre det minste området ikke bare behagelig, men også stilig. For en standard leilighet er vanligvis et pantry eller en gang tildelt et omkledningsrom, som bør være minst 4 m2. Bakgrunnsbelysningen her vil være så naturlig som mulig. Prøv å velge takbelysning som distribuerer lys rundt hele omkretsen og “når” til ethvert hjørne av stativet.

For en liten garderobe, se etter spotlights, og i et rom med høyt tak vil en lysekrone, klesklyper som endrer hellingsvinkelen organisk passe inn. Du kan markere individuelle rom og hyller med kontrastfarger. Kombinasjoner av en myk pulveraktig tone med en kald blå glans vil se fasjonable ut. Lysdioder i turkise og lilla nyanser vil være fascinerende.

Heng en lys krans i taket rundt omkretsen, spesielt når det gjelder en strekkstruktur med flere nivåer. Med denne tilnærmingen vil du kunne lage en ekte “Narnia”, magisk, fabelaktig, som godt kan bli til et rekreasjonsområde, og ikke bare et omkledningsrom. For stedet der du skal lagre ting, bruk sterkt lys og ingen dempede toner..

Interessante og vakre ideer i interiøret

Du kan lage et interessant garderobedesign ved hjelp av erfarne dekoratører. Vellykkede eksempler kan sees på Internett, bruk ferdige maler. Du kan bla gjennom blanke blader og finne ut hvordan garderobene til showforretningsstjerner og kjendiser er arrangert.

Nyere trender viser at på toppen av populariteten er glasspartisjoner, halvvegger med ugjennomsiktig glass, glassmalerier. Ved å dele flere steder, vil du fortsatt opprettholde enhetens plass. Designere anbefaler å bruke originale fotogardiner, dekorative tråder, elegant gardin, stoffduker eller blendingsgardiner.

De elegante designene kommer direkte med et toalettbord, speil eller gulvoppheng. Du vil på forhånd bestemme farge, tekstur og generell stil på interiøret for å “passe” inn i et stativ, en u-formet vegg, et modulært sett.

Dine virkelige sjanser til effektivt å dekorere stuen, gangen og til og med soverommet øker så snart du kjøper et originalt omkledningsrom. I stedet for en tradisjonell garderobe får du ikke bare en funksjonell lagringsplass, men også et eget område for hvile, rydding, daglig sminke, etc. I Vesten har garderoben lenge blitt en trend.

Når du utstyrer den, må du ta hensyn til alle kravene om ikke bare “lagring” av klær, sengetøy, samlesko og luksuriøse kjoler, men også det optimale arrangementet av ting som strykebrett, bokser med sesongens garderobe, etc. Det er viktig at et slikt design og spesiell innredning i form av gardiner, gardiner eller gardiner, kan det enkelt dele et rom, studio i flere soner. Planlegg en hvilken som helst dag kompetent og vet nøyaktig hvor den ligger, hvilken ting.