Omkledningsrom i gangen

Omkledningsrommet er ikke bare veldig praktisk, men også fasjonabelt: alle rundt vil gispe når de ser hvordan du skjelver med dine egne ting! Ikke hver moderne leilighet har et sted for et fullverdig rom for oppbevaring av klær, og mange stopper ved et kompromissalternativ – et omkledningsrom på gangen.

Funksjoner og fordeler

Alle de nødvendige tingene i perfekt orden og alltid tilgjengelig – dette er hovedideen til ethvert omkledningsrom. Og hvis hun samtidig er ved utgangen fra leiligheten, så er det helt fint! I tillegg, hvis garderoben er arrangert i gangen, er det mulig å ikke sette store garderober i rom, for eksempel på soverommet, som det vanligvis er tilfelle. Det er mer plass og lys i huset.

I motsetning til andre alternativer, er omkledningsrommet på gangen også perfekt for oppbevaring av rent gateting – hansker, skjerf, paraplyer, sportsutstyr og klær. Hvis plassen tillater det, er det fullt mulig å plassere husholdningsartikler i et slikt omkledningsrom, i tillegg til en safe, en elektrisk måler, et alarmkontrollpanel, etc..

Selvfølgelig må det tildeles en plass til garderoben. En innebygd garderobe kan lages i den romslige gangen. Hvis du limer over veggene med det samme tapetet som veggene på gangen, vil det visuelt ligne en nisje. I noen leiligheter, forresten, er slike nisjer opprettet med vilje..

Det er veldig bra hvis et pantry ligger ved siden av gangen fra den ene siden – du kan kombinere disse to mellomrommene.

Garderoben i gangen kan være av tre typer:

 1. Lukket
 2. Åpen
 3. Kombinert

Et lukket omkledningsrom er en stor garderobe. Som regel lukkes den av skyvedører med et speil på utsiden. Åpne – stativer med hyller eller åpne lagringssystemer med hengerskinner og kurver. Et slikt omkledningsrom tar mindre plass, men krever perfekt orden. alt i det er i sikte.

Et kombinert omkledningsrom er et system når en del av plassen er åpen, og en del – for eksempel de øvre eller nedre hyllene, er lukket fra øynene. Dette lar deg holde orden på tingene, samt fjerne ting du ikke bruker daglig..

Hver centimeter betyr noe

For en vanlig familie med 1-2 barn er det beste alternativet for omkledningsrom 4-5 m². I et slikt rom kan du plassere alle ting og tilbehør til husstandsmedlemmer. Hvis det er veldig lite plass, kan du utstyre et omkledningsrom for 2 m². I prinsippet er et slikt område ikke annerledes enn en standard garderobe, men plassen i det vil bli brukt mer rasjonelt..

I en liten gang er det laget et omkledningsrom mot den største veggen. Skyvedører installeres fra gulv til tak og over hele bredden. Dette alternativet er vellykket, selv om gangen er smal og lang. Hyller, skinner, kroker, skostativer, kurver og esker er installert inne. Essensen i ethvert omkledningsrom, og enda mer, en liten, er at det ikke kan være ubrukelig plass. Hyllene starter fra selve taket – der kan du skjule mange ting du ikke trenger hele tiden. For enkelhets skyld må du kjøpe et stativ eller en liten trappestige.

Hvis det ikke er nok plass, bør du ta hensyn til hjørnegarderoben. Dette kan være en hjørngarderobe eller et stativ med delvis lukkede hyller. Det er prosjekter der hjørnet ganske enkelt er inngjerdet med en gipsvegg, der døren er laget, og lagringshyllene er plassert inne rett på veggene. Det viser seg en trekantet garderobe.

Det er alternativer for et lite omkledningsrom. Dette er et lite åpent lagringssystem for nødvendigheter som står ved inngangsdøren. Oftest er dette en skohylle, et rekkverk for kleshengere med yttertøy, kroker for paraplyer og en topphylle for hatter og tilbehør..

For enkelhets skyld å bruke omkledningsrommet er det viktig å vurdere:

 • Gulv og veggbelegg. På reklamefotografiene henger 2-3 kjoler eller jakker i garderobene, og 2-3 par helt rene sko står. I praksis vil dette ikke være tilfelle i det hele tatt. Barn kaster skitne sko i kurver, vegger kan bli skitne med våte paraplyer eller skobørster – derfor skal alle trekk være enkle å rengjøre og ikke absorbere smuss.
 • Belysning. Alle ting skal være tydelig synlige, slik at du ikke trenger å søke etter dem i all hast. I tillegg skal lyset være slik at du kan se flekker, hull eller brette på klær i tide..
 • Ventilasjon. Det er spesielt viktig hvis ting fra en annen sesong lagres i omkledningsrommet (for eksempel pelsfrakker om sommeren eller lyse kjoler brettet i esker om vinteren). Dette vil holde ting ser bra ut..
 • Speil. I varianter med gang er den vanligvis plassert ute på døren, eller ved siden av den på veggen..

Innvendig fylling

Totalt, ifølge den interne strukturen, kan garderober deles inn i:

 1. Wireframe
 2. Panel

Rammegarderoben er basert på metallstativer. På dem, som en designer, er et lagringssystem satt sammen i henhold til et individuelt prosjekt: skinner, kurver, stenger og hyller. En slik struktur festes enkelt til vegger av forskjellige typer, det er enkelt å bytte (det er hull for festemoduler i metallstativer i svært forskjellige høyder), og hvis det er ønskelig, kan den demonteres uavhengig og flyttes til et annet sted i hus. For å lage et slikt omkledningsrom på gangen, bør du vurdere stabilitet – metallkroker og hyller må tåle tungt yttertøy.

Panelkonstruksjonen tar mer plass, men ser veldig solid ut. Vanligvis er lagringsmoduler festet til et panel som ganske enkelt står mot veggen eller er festet til det. Denne stasjonære versjonen er laget av forskjellige materialer, men oftest fra MDF med finér av forskjellige tresorter. I et dyrt interiør vil selvfølgelig en serie (klassisk) se best ut. Eksperter mener at i jakten på skjønnheten og statusen til et slikt design mister garderoben sin funksjonalitet og er ikke alltid skapt rasjonelt. Så hvis det er mange ting å plassere, jo enklere prosjektet er, desto bedre..

9 bilder

Etter å ha bestemt deg for typen intern struktur, må du lage et prosjekt for fremtidens garderobe. Hvis du planlegger å kontakte spesialister, vil en enkel tegning på papir være nok.

Noen få hemmeligheter for vellykket plassering av ting:

 • Gruppering av klær. Øvre – undertøy – undertøy. Sommer-vinter-demisesong. Dame-herre-barn. Det kan være mange alternativer, kom med dine egne. Det viktigste er at klærne som blir brukt for øyeblikket og som samsvarer med sesongen, er foran øynene dine, og alt annet er gjemt bort..
 • Tingenes lengde og forståelse for hva som skal lagres på kleshengere og hva som skal brettes. I henhold til antall lange (kjoler, bukser) og korte (jakker, jakker, bluser, skjorter), lager prosjektet barer i forskjellige høyder og tilsvarende lengder. Strikkevarer, jeans, delikate gjenstander oppbevares best sammenbrettet – de trenger hyller.

 • Sko lagres enten i skostativ (ideelt sett skrått, der skoene står oppreist), eller i esker på hyllene. Sesongpar plasseres i “tilgangssonen”, ikke-sesongpar fjernes opp eller ned. Boksene må være signert, og det er best å kjøpe spesialbokser med et gjennomsiktig vindu for å se hvilket par som er inne.
 • Bruk av lagringstilbehør. Hyller og skuffer er selvfølgelig gode, men det er mange enheter som lar deg passe en enorm mengde klær i en liten garderobe. For eksempel en kjede for kleshengere. Slik kan du henge opp skjorter eller T-skjorter. I utseende ligner det selvfølgelig et klesmarked, men da vil hver skjorte være i sikte. Det er spesielle ramper for tilbehør, belter, belter, bukser. Bruk skillevegger for å organisere sokkene og sengetøyskuffene.

Systemer

Etter hvert som leiligheter i byer blir mindre og mindre, blir problemet med å lagre et stort antall ting mer presserende. Noen selskaper gjør opprettelsen av garderobesystemer til deres hovedprofil..

Parus og K posisjonerer seg som den første russiske produsenten av lagringssystemer. Selskapet tilbyr å utvikle et individuelt designprosjekt eller kjøpe en ferdig løsning for standardstørrelser. De ferdige systemene inkluderer et kontor, en barnehage, et pantry-system og et omkledningsrom for gangen. Den består av to rader med meshhyller øverst, to rader nederst, fire romslige kurver og en skinne for kleshengere..

Det svenske selskapet Elfa gjennomfører et stort antall prosjekter for lagring av ting, inkludert i gangen. Designere tilbyr tonnevis av alternativer for plassering av hyller og kroker, inkludert ikke dører, under trapper og andre uventede steder. På selskapets nettsted kan du finne ideer til inspirasjon.

Lederen på det russiske markedet er selvfølgelig Ikea. Selskapet, i tillegg til husholdningsartikler, spesialiserer seg på løsninger for kompakt lagring, inkludert garderober. De mest populære Ikea -alternativene er:

 • PAX garderober. Faktisk er de garderober, men de har også en viss konsistens: hyller som starter helt fra toppen, lyse kurver, skinner for kleshengere i to rader og i forskjellige høyder. Stort utvalg – fra smale og lange til enorme hjørneskap i forskjellige farger.
 • Åpne systemer ALGOT og ELVARLI. Metallkonstruksjoner brutt i lange smale seksjoner. Et prosjekt for hvert spesifikke hus består av disse seksjonene – det kan være så mange av dem du vil. De kan også suppleres med tilhørende møbler – kommoder, etc..

Etter å ha tenkt gjennom alt til minste detalj, kan du lage et omkledningsrom på gangen og gjøre det selv: nettverket har detaljerte instruksjoner om hvordan du lager et prosjekt og levendegjør det. Du kan ta hyller, kleshengere og andre elementer i ferdige ganger og sette sammen ditt eget lagringssystem. Det viktigste er at alt du trenger passer inn i det, og de nødvendige tingene er alltid tilgjengelig.

7 bilder