Hjørnegarderobe i omkledningsrommet

Å plassere et omkledningsrom i leiligheten din er en god løsning hvis du vil redde leiligheten din fra store klesskap. Opprettelsen av et slikt rom vil hjelpe deg med å gjøre hjemmet ditt mer komfortabelt og beholde den elegante garderoben pent og nøye, noe som gjør at ting kan tjene deg lenge..

Rasjonell bruk av leilighetsareal, som er mest mulig oppnåelig når du bygger et omkledningsrom, lar deg plassere flere ting i interiøret som kan understreke originaliteten til leiligheten din.

Hva skiller et omkledningsrom fra en vanlig garderobe? Det faktum at all plassen i den uten unntak brukes til å lagre tingene dine. Du kan plassere den i alle rommene: soverom, gang, barnehage.

Garderoben vil se flott ut i hjørnet av rommet. Der kan du lukke den med en flat dør, eller montere et radialt omkledningsrom lukket med et halvcirkelformet sash.

Ditt valg er hjørnegarderoben

Hjørnealternativet for å plassere et omkledningsrom er veldig attraktivt. Minste areal for å lage et slikt spesialisert rom for lagring av klær er 3 meter i kvadrat.

Til tross for liten plass, vil omkledningsrommet på den være veldig romslig..

Det vil bli mye mer effektivt for lagring av klær enn en enkel garderobe. Praktisk for bruk av garderoben vil bli gitt av moderne enheter designet for lagring av ting, for eksempel: en strømavtaker.

Når du beregner dimensjonene, må du huske på at den minste dybden på hjørnegarderoben i åpen tilstand er 55 cm. Med dørene lukket tar det 60 cm.

Hvis du bestemmer deg for å bestille et hjørne -omkledningsrom eller lage det selv fra gips, vil vi gi noen tips om utformingen av garderoben og dens indre fylling. I tillegg vil vi vurdere hva som kan bygges fra innsiden inn i rommet i garderoben, samt hvordan det vil være mest riktig å lagre ting..

Hvordan planlegge best?

Når du planlegger et omkledningsrom, anbefaler vi deg å dele det visuelt i to soner. La den første romme skuffer og hyller beregnet på klær, i den andre delen – spesielle fester for kleshengere..

Når du oppretter en inngang til garderoben, er det best å bruke skyvedører. Du kan bruke de samme dørene som garderoben i hele bredden på garderoben.

Også trekkspillformede dører ville være et godt alternativ. For dørdekorasjon er veggmalerier effektivt egnet, som kan velges med forskjellige bilder av bylandskap eller med utsikt over naturen..

Når du skal dekorere dører, kan du kombinere veggmalerier med speil eller plassere et speil på hele døren. Ikke glem at når du velger dette alternativet, må du hele tiden ta vare på glasset og overvåke speilets renhet..

For å klare seg uten dører, er det verdt å finne garderobeplass på soverommet. Dekk strukturen med en skjerm. Vær oppmerksom på at et omkledningsrom på soverommet kan se bra og åpent ut..

Hvis du planlegger å lage et lite omkledningsrom, anbefaler vi at du forlater dørene. Avslag på å installere dem vil spare ekstra plass i et allerede lite rom..

Hvis det ikke er nok plass

En av de viktigste fordelene med små hjørnegarderober er at de kan plasseres der det ikke er plass til en enkel garderobe eller garderobe.

Når du planlegger å installere et hjørne -omkledningsrom, tenk nøye: hvordan du bruker plassen så effektivt som mulig? For å klare denne oppgaven må stativer, hyller, skuffer og hengerstøtter plasseres riktig i den..

Ordre er din beste venn

Vi anbefaler deg å tenke over nyansene som er oppført ovenfor for å oppnå orden i klærne, og du kan enkelt og unødvendig finne de tingene du trenger. Den riktige tilnærmingen til panering, tro meg, vil ikke la garderoben din bli til et rotete skap.

Når du designer et omkledningsrom, tenk først og fremst: på hvilke steder du vil plassere visse ting. Del rommet i flere deler: for lange klær, for eksempel kåper, kjoler og jakker, lag en spesiell seksjon, hvis høyde vil være minst en og en halv meter.

For korte klær, og dette er jakker og gensere, lager du en seksjon som er omtrent en meter høy. Vurder hyller som lar deg holde klærne pent brettet.

La slike hyller være fra 30 til 50 cm høye, omtrent 50 cm dype og omtrent like brede. Det vil ikke være overflødig å lage et spesielt rom for små ting, for eksempel til slips, sokker og lignende tilbehør..

Sett av et område til utendørs sko også. La det være litt plass der du kan bytte uten problemer ved å bytte ut kveldsantrekket ditt med sportsutstyr. For eksempel, plasser et spesielt feste der du kan henge kleshengere over høyden eller på nivået.

For gensere og vindskjermere, plasser lignende strukturer oppå hverandre for å passe så mye klær som mulig. Design bukserommet med en høyde på omtrent 125 centimeter.

Lagre ting riktig – det kunne ikke vært enklere!

På et barnerom kan du prøve høydejusterbare hengerdesigner. Dette lar deg tilpasse disse enhetene til barnets høyde..

Vi anbefaler deg å ta hensyn til det generelle prinsippet om lagring av ting, nemlig at det er bedre å lagre yttertøy og undertøy separat. Vurder hyller som ikke er i kontakt med hverandre for disse formålene..

Plasser sko og jakker helt i begynnelsen av garderoben, hvor du også kan plassere hatter, hatter og hansker. Legg undertøyet lenger inn på baksiden av rommet..

Vi anbefaler deg å lagre den omtrent 90 cm fra gulvet, og det er bedre å ikke plassere diverse tilbehør høyere enn 1 meter over gulvnivået. Høy plassering av esker vil gjøre deg upraktisk å bruke.

Prøv å lagre herre- og dameklær i forskjellige deler av garderoben. Lag spesielle hyller for sko. La bredden være opptil en meter.

Hvis du har opprettet et stort hjørne -omkledningsrom, kan du sette en stol der og sette av et spesielt sted hvor du kan bytte klær..

Bruk gjennomsiktige esker, så blir det lettere for deg å finne klærne du vil ha. Plasser en støvsuger, dampovn og forskjellige husholdningsredskaper på gulvet hvis det er ledig plass..

Hvilken stil du skal velge?

Tenk på hvilken stil det er bedre å bygge et omkledningsrom, vær oppmerksom på loftet. Denne stilen innebærer bruk av metallstativer når du installerer, mellom hvilke hyller og tilbehør til kleshengere skal plasseres. Takket være dette designet kan du helt fritt stille hvilken som helst hyllehøyde..

En av fordelene med et garderobe i loftstil er rimelige kostnader. Den er også enkel å installere – den kan enkelt festes til vegger av hvilken som helst kvalitet og like lett å demontere om nødvendig..

Noen anser metall- og grove fabrikkdesignløsninger som lite attraktive. Et lite antall elementer i et slikt omkledningsrom kan forvirre: det lar deg ikke søke etter forskjellige alternativer med en overflod av hyller og uvanlige nisjer og rammer. Et annet alternativ, hvis du ikke liker loftet, er boiserie -paneler.

Hyller, kommoder og hengerholdere er festet til disse panelene. Når du bruker slike omkledningsrom, må du sørge for at veggene i rommet der du vil installere strukturen er sterke nok..

I dette tilfellet er dette viktig, siden belastningen på veggene vil være betydelig. Når du bruker et slikt omkledningsrom, får du hyller som det ikke er grenser mellom og inndelinger i rom. Hvis du ønsker det, kan du lage en rad med hyller i lengden på hele veggen. En slik struktur holdes suspendert ved montering på veggen eller ved bruk av spesielle stativer..

Hvis rommet der garderoben skal vises er lite, er det bedre å nekte et slikt designalternativ for omkledningsrom. Dette skyldes at det vil trenge mye plass, og dette alternativet krever et imponerende gap fra veggen til rammen.

Noen få hemmeligheter

Prøv å installere skapmøbler i den ferdige strukturen. For at alt skal installeres godt nok, anbefales det å feste alle deler av strukturen til hverandre. Ulempen med et slikt omkledningsrom er at du trenger mye plass for å installere rammen i rommet der garderoben skal ligge.

En av de mulige produksjonsversjonene er å lage en struktur fra profiler og gipsplater. I dette tilfellet må du montere basen, gi den den nødvendige formen, kappe den med gips. Når du bygger en slik struktur, husk at bakveggen i den ikke er nødvendig i det hele tatt..

Når du velger et materiale for konstruksjon, vær oppmerksom på tilstanden det er i, les reglene for bruk av materialet. Hvis leiligheten din ikke har nok plass til et omkledningsrom, eller etter å ha lest artikkelen, etter å ha veid alle fordeler og ulemper, bestem deg for ikke å bygge den, så kan du bare klare deg med den gode gamle hjørngarderoben med skyvedører.

Lys og frisk luft er våre beste venner

Det spiller ingen rolle hvilket design du velger – ikke glem å tenke over lyset og muligheten for ventilasjon. Hvis rommet mangler frisk luft, kan klærne dine få en lite behagelig duft. I verste fall kan en sopp starte i garderoben..

Når du velger belysning, må du være oppmerksom på spotlights i taket eller elektriske klesklyper med klips som kan festes til en hvilken som helst struktur i garderoben. Det vil være et stort pluss hvis garderoben din har naturlig lys – et vindu.

Når du dekorerer et omkledningsrom, må du ikke bruke stoffmaterialer. Påfør en rekke bakgrunnsbilder, fliser eller lett å rengjøre plastpaneler. I fargevalget, hold deg til milde og lyse toner – det er bedre å velge et passende antrekk mot deres bakgrunn. Du kan legge en rekke materialer på gulvet, for eksempel fliser, linoleum, bruk tepper som er behagelige å ta på.