Garderobehyller

Hyllene til garderoben oppfyller ikke bare en praktisk, men også en estetisk funksjon. Derfor bør deres valg tas med fullt ansvar..

9 bilder

Typer

Garderobehyller kan være stasjonære (ikke-flyttbare) og bevegelige (flyttbare).

7 bilder

Fikset

Den første versjonen av hyllene forutsetter en engangsinstallasjon. Som regel er vegg- og gulvalternativer for garderobe laget av dem. De er oftest laget av MDF eller sponplater. Dette er en veldig demokratisk versjon av designene. Hyller laget av disse materialene er relativt lette og likevel sterke nok. Imidlertid kan de inneholde kjemikalier, så de kan ikke kalles helt miljøvennlige..

Noen ganger i dyrere systemer er hyllene laget av massivt tre eller av massivt tre. Begge disse materialene er svært holdbare, derfor brukes de hovedsakelig for store og tunge gjenstander: kofferter, en eske med verktøy, husholdningsapparater og så videre. Disse materialene er miljøvennlige, men også høye kostnader. Selv om setingsserien er noe billigere enn tre. Samtidig er kvaliteten på ingen måte dårligere enn ham – den består tross alt av det samme treet, bare i stedet for en tykk treplate er det flere tynne.

Maskinvare for installasjon av faste hyller varierer:

 • Overhead, når holderen er festet til selve veggen, og hyllen enten er festet ovenfra, eller bare ligger. Slik fester de vanligvis hyller av massivt tre, sponplater og MDF..
 • Innkuttet, montert inne i selve produktet. Passer også til tre eller sponplater.
 • Braketter – hyllestøtter – dette er en av typer overheadbeslag, men de brukes utelukkende til glass. I selve braketten er det gummiputer for å beskytte hyllen mot deformasjon. De tåler store belastninger.
 • Uttrekkbar – brukes for større brukervennlighet av skap.
 • Guider – festet til veggen eller til overskriften.
 • Begrensningene har form av en firkant eller halvsirkel.

Avtakbar

For slike hyller velges et materiale som ikke mister formen ved gjentatte forstyrrelser. Disse kan være glass-, metall- eller plasthyller. Avtagbare strukturer er også noen ganger laget av massivt tre..

 • Glasshyller sammenlignet med sponplater, er den mye tynnere, men når det gjelder styrke er de ikke dårligere enn dem. Sikkerhetsglasskonstruksjoner er motstandsdyktige mot mekanisk belastning. Garderobehyller kan være laget av vanlig klart glass, eller du kan eksperimentere med farger og velge hyller i frostet eller sølv. Med høye lysoverføringsegenskaper ser glassmodeller med innebygd LED-bakgrunnsbelysning veldig imponerende ut i åpne garderobesystemer. Hvis du har valgt dette veldig økologiske materialet til garderoben din, vil det være mer hensiktsmessig å plassere slike hyller på toppen..

 • Metallhyller for garderoben er de oftest i form av et rutenett. De er veldig lette og tynne. Nettinghyller brukes hovedsakelig til lette ting – sengetøy og undertøy, sommerklær og så videre. Fordelen med slike hyller er deres mobilitet. De kan byttes og flyttes vertikalt og horisontalt, som deler av en konstruktør.

Disse hyllene er nesten alltid laget av stål og har et slagfast emaljebelegg for å unngå utilsiktet flis. Og det som er spesielt viktig for allergikere – de er ikke giftige og støv legger seg ikke på dem..

Uttrekkbare hyllebeslag:

 • kuleførere gir hyllen bevegelse analogt med et lager på grunn av kuler. En slik mekanisme kan være helt eller delvis uttrekkbar. Sørg for jevn og rolig løping.
 • rullestyr – delvis forlengelsesmekanisme. Ofte, for å lage sidene, er et uttrekkbart galleri festet til hyllene komplett med rullestyr, som er en sidebegrensning.
 • teleskoper med en tettere sikrer jevn og stille bevegelse av strukturen. De mest populære er skjulte mekanismer – de er montert under en hylle eller skuff og er ikke synlige når de åpnes. En slik mekanisme er spesielt holdbar og brukes derfor ofte i dyre tremøbler..

Maskinvare for roterende hyller:

 • feste for base – topp og bunn.
 • rotasjonsaksen (basen) er et metallrør eller en søyle som hyllene holdes på. Akselhøyden kan endres for å passe til skapet.
 • flenser for å feste konstruksjonen.

Sko

Hvert omkledningsrom må ha et skoskap eller minst hyller for sko. Den enkleste løsningen for oppbevaring av sko er en garderobe i full høyde innebygd i garderoben. Eller de kan være små skap som passer under kleshengere. De kan deles tematisk – vintersko under yttertøy, og sommersko under en garderobe med lette ting. Joggesko og ballettleiligheter vil bli lagret i sportsklærommet, og grasiøse stilethæler vil bli lagret under kjolene på vei ut..

Det er alternativer for hyller med faste hyller i en vinkel på 45 grader. Det mest foretrukne materialet for slike hyller er metall. Den suger ikke opp fuktighet, noe som betyr at hyllen ikke tørker ut hvis du legger våte sko på den. På slike hyller er skoene bedre synlige, og du kan ikke bare sette sko og støvler på dem, men også høye støvler..

Mange produsenter tilbyr skoskap med uttrekkbare hyller – de er hovedsakelig laget av tretekstur – massivt tre eller finér.

Veldig komfortable skap med roterende hyller. De kalles også karuseller fordi de har en 360 graders svingvinkel. Alt materiale for produksjonen er egnet – plast, tre, finér, metall.

Kravene til skohyller er veldig enkle. Bredden på hyllen skal være litt større enn det største paret sko. Det er lurt å dele hyllene i sektorer på tre etasjer slik at det ikke legger seg støv på dem. For de samme formålene kan du utstyre et skostativ med dører – for bedre oversikt kan de være laget av frostet glass.

Praksis viser at den optimale seksjonsstørrelsen skal være designet for tre par sko..

Designalternativer

Hyllene i omkledningsrommet velges avhengig av garderobens design og type. I garderober i stil med minimalisme eller High Tech vil luft- og glassstrukturer i glass og metall med skjulte festemidler være passende.

Hvis du utstyrer et omkledningsrom i et barnerom, kan du velge hyller laget av farget plast, eller male dem med maling med barnet ditt. Hvis hyllene ser ut som en lukket struktur med sider, kan du sette bilder av forskjellige garderobeartikler på dem for å gjøre det lettere for barnet å navigere i verdensrommet..

For et klassisk omkledningsrom på soverommet, et utmerket alternativ for hyller med en trestruktur av finér eller massivt tre.

Hvis garderoben er åpen i naturen, kan du velge en original design av hyller med uvanlige former eller heterogene farger. For å ikke “overbelaste” interiøret med en overflod av avantgarde, brukes imidlertid en rolig, moderat tone i bakveggen til uvanlige hyller. Og på slike strukturer bør vanlige gjenstander plasseres.

Hvis du allerede har et omkledningsrom og du bare vil oppdatere bildet foran øynene dine, kan du endre bakgrunnen på veggen som hyllene er plassert på – for eksempel lim et fototapet eller et lyst uvanlig klistremerke med en stort mønster. Temaet for slike klistremerker kan være det mest uventede – en vase i antikk stil, en katt eller hund eller et musikkinstrument hvis eieren av rommet er glad i musikk. Også mellom hyllene kan du for eksempel installere en henger for slips og belter, eller står for paraplyer..

Hyllene i form av en slange (eller et tog) ser veldig ekstraordinære ut, når den ene hyllen er en fortsettelse av den neste, og de ligger alle etter hverandre i forskjellige høyder og avstander. Dette vil forfriske interiøret sterkt og gjøre det mer moderne..

Den enkleste hyllen med den mest vanlige basen kan dekoreres med improviserte midler og gjøre den ultramoderne og eksklusive. Design og tekstur på en hvilken som helst hylle kan endres ved hjelp av vanlig stoff, finér eller selvklebende film. Hvis du fortsatt har biter av gammel tapet, kan du lime over hyllene med dem, og så vil de danne en helhet med veggen. Hele strukturen ser ut til å flyte i null tyngdekraft..