Vi pynter gangen vakkert

Vi pynter gangen vakkert

Interiøret i gangen setter tonen for husets overordnede stil og danner førsteinntrykket av de som krysser terskelen. Den rasjonelle organiseringen av inngangspartiet innebærer ikke bare en nøye gjennomtenkt estetisk komponent i interiøret, men også en funksjonell. Det er viktig å ta hensyn til at utformingen av et privat rom i en privat husholdning og en byleilighet har sine egne egenskaper. Tema for dagens samtale: vakkert dekorere gangen.

Hva er forskjellen mellom korridoren og gangen?

Gangene og gangene er ikke-boligområder. Gangen er rommet som ligger rett bak hovedinngangen. Dette er det første stedet en person kommer inn når han krysser terskelen til inngangsdøren. Besøkende blir ikke lenge på gangen, og tar av seg yttertøyet her og går videre inn i leiligheten.

Korridoren er en langstrakt, ganske smal gang som forbinder boligkvarter i forskjellige størrelser og funksjonelle formål med hverandre.

Ideer

Når du tegner interiøret i gangen, er det viktig å ta hensyn til detaljer som kan gjøre atmosfæren funksjonell og behagelig maksimalt. La oss finne det ut, hvilke designløsninger som kan brukes for å oppnå ønsket resultat:

 • Bruk av en lyspalett i bakgrunnsdekorasjonen eller dekorasjon i glans er effektive måter for illusorisk utvidelse av rommet, slik at du visuelt kan justere proporsjonene til et smalt rom.
 • Organisering av god belysning. Du kan gå på to måter: lage kombinert belysning, supplere de generelle lyskildene med lokale, eller begrense deg til lokal belysning av høy kvalitet..

 • Visuelle illusjoner. Ikke se bort fra mulighetene for speil, som på grunn av deres reflekterende evne multipliserer belysningen i rommet og visuelt gjør det mer voluminøst..
 • Optimalisering av plass med velvalgte møbler.

Interiøret kan utstyres med en rekke elementer, inkludert:

 • Lineære ganger med vognkobling. De er egnet for rektangulære og firkantede inngangsområder.
 • Innebygde / skap garderober.
 • Garderober.
 • Blyanter. De skiller seg fra standardskapet ved sin høyde. Det er modell 1, 2-delt med en stang, åpen / lukket type, med skuffer, hyller og et utstillingsvindu.

10 bilder

 • Hengende ganger. Modulære strukturer er satt sammen fra de ønskede seksjonene å velge mellom.
 • Svingbare ganger. Uvanlige modeller i form av kompakte moduler med roterende mekanisme.
 • Møbler transformator. Dette er modeller av seksjonelle møbler med utvidet funksjonalitet, som kan stables vertikalt eller ved å danne kombinasjoner av horisontale sideelementer..

Hvordan velge?

Den komplekse geometrien i rommet er en grunn til å velge radiale garderober. I et veldig smalt rom vil hengslede dører til lagringssystemet blokkere passasjen, så det er bedre å foretrekke en garderobe med skyvedører eller en funksjonell innebygd modell.

En hjørnegang er en ideell løsning for et firkantet eller langstrakt rom, der det kan plasseres mot tilstøtende vegger. Dette installasjonsalternativet er ikke tilgjengelig med skap og modulmøbler. I gangen med trapper brukes innebygde lagringssystemer til å organisere underetasjen..

Sko lagres i skostativ – sko kommoder av utfellbar / uttrekkbar type.

Materiale

Gangen er hovedsakelig utstyrt med skapmøbler, som er laget av en rekke materialer. Hvis tidligere kroppselementer bare ble produsert fra naturlig tre, så i dag brukes sponplater med kraft og hoved MDF / sponplater. Gangens utseende og holdbarhet påvirkes like mye av platens sammensetning og belegg. For disse formålene, i tillegg til moderne polymerer (laminat og melamin), brukes syntetisk / naturlig finér..

Møbelproduksjon forlot selvfølgelig ikke massivt tre, som hovedsakelig er laget av eliteganger. De vanligste rasene er eik, bøk, lønn, furu. Massive eikemøbler er pålitelige og beholder utseendet i et halvt århundre eller mer.

Furuprodukter er det rimeligste alternativet når det gjelder kostnad.

Moderne møbler er også laget av metall – dette er modeller av smidde kleshengere, hyller, stativer. Glass – høy styrke eller Triplex og speil, blir det laget dekorative innsatser. Den nåværende trenden er gangen med skinnpolstring. Møbler, hvor dørfronter og bakpanel for kleshengere er dekorert med naturskinn eller kunstig analog – økologisk skinn, ser veldig stilig og imponerende ut.

Innebygde gipsmøbler er en annen praktisk løsning på gangen. GKL er et rimelig, lett å behandle og installere materiale som er ideelt for å lage skillevegger, nisjer, åpne hyller og skap.

Størrelsen

Når du velger størrelsen på møbler i gangen, blir de frastøtt av dimensjonene til inngangspartiet. Veldig kompakte lokaler med et areal på 3-4 kvm. meter finnes i huset til Khrusjtsjov -serien. I dette tilfellet må du begrense deg til et minimum av møbler fra en henger og en kantstein for å imøtekomme de mest nødvendige.

På samme måte må du handle når du organiserer en gang 80-90 cm bred, noe som i forhold til det kompakte, men brede inngangsområdet virker veldig lite. Her kan et alternativ til blyanthuset være installasjon av en gulvtang eller en henger i form av en tverrstang med kroker eller en struktur i form av en sokkel med høy rygg for kroker.

Garderober er fortsatt det mest praktiske alternativet for gangmøbler. Den optimale dybden på strukturer av coupé-type med en standard bomplassering anses å være 60 cm.. Mens det ideelle alternativet for å arrangere en langstrakt inngangssone med et areal på 5-6 kvm. m vil det bli installert en lang garderobe med en endebjelke fra vegg til vegg, opptil maksimalt 40 cm dyp. Eller langs en vegg plasseres flere grunne møbler “i høyden” – et skap med et speil , en sofa, et skoskap med sammenleggbare hyller og på slutten en høy skap -blyantkasse.

For smale korridorer er modulære / ikke-modulære modeller av ganger, 100 og 120 cm brede, ypperlige. Når du arrangerer en gang på 7-10 firkanter (og dette er allerede en liten hall), kan du bruke hvilken som helst modell av skapmøbler.

Farge

Fargealternativer:

 • Den røde paletten er virkelig luksuriøs, men dens skjønnhet kan verdsettes bare i et romslig rom. Overmettingen av interiøret med røde møbler gjør atmosfæren kald og fratar den kos.
 • Den grønne gangen er definitivt et godt valg. Øye-gledelige og harmoniske nyanser av et rolig grønt område kan brukes som ledsagende farger, som bakgrunns- eller aksentfarger.
 • Den blå skalaen er vanvittig interessant. Ultramarine bakgrunnsfinisher kombineres med beige tak og møbler for et luksuriøst utseende. Blå danner harmoniske par med hvitt, beige, halm, grått.

 • Interiørklassikere er i brune toner. Populære fargevalg for møbler inkluderer nyanser av eik, or, kirsebær, eple, valnøtt, gyllen kastanje, shimoaske.
 • Turkis – en slik palett er overraskende vakker og belaster med et positivt. For gangen vil den mest vellykkede nyansen være en falmet grønn, hvis den er supplert med aksentfarger – rød, gul eller grønn.
 • I gule toner – dette alternativet forvandler et mørkt og dystert rom uten vinduer. Når du bruker gule møbler, vil en rolig bakgrunnsfinish bidra til å understreke fargens ekspressivitet..

 • I beige toner er den ideell for kompakte inngangsområder. Varme, lyse nyanser av beige utvider visuelt grensene for små rom.
 • I hvit farge – en av de mest populære løsningene for møbler i gangen, takket være tidløs Scandi -design, miljøvennlig stil, minimalisme og modernitet.

Beslag

Det lille området på gangen skaper mange ulemper når du tegner interiøret. Så dimensjonale møbler kan ikke plasseres her med alt ønsket. Problemet løses av møbelkroker med en rekke design, som gjør at de kan brukes som dekor. Metallprodukter kan være matte, blanke, semi-antikke, strukturelt-en-, to-, tre-, flersporede og er forskjellige i typen festemidler:

 • På skruer.
 • På lim.
 • Med sugekopper.
 • På magneter.

Det mest pålitelige alternativet for å plassere yttertøy er på skruer, slike produkter er designet for økt belastning.

Dekor

Innredningen på gangen skal på alle mulige måter støtte interiørstilen. Dekorative elementer hjelper ofte med å skjule ufullkommenheter og skjule etterbehandlingsfeil..

Hvordan skjule klaffen?

Tilstedeværelsen av et elektrisk panel i gangen reduserer effekten av de mest elegante designløsningene, så maskering av dette prosaiske objektet blir et prinsipielt spørsmål.

For å løse dette problemet kan du:

 • Utstyr svingpanelet med et vakkert innrammet speil.

 • Dekorer rammen med materialet som gangen er laget av (laminat, finér).
 • Installer et skap eller omkledningsrom ved siden av. Skyvbare oppbevaringsdører skjuler visiret uten å begrense tilgangen til enheten.
 • Dekorer rammen med et mosaikk- eller flisemønster.
 • Utstyr døren med en nøkkelholder.

Hvilket bilde å henge?

Å dekorere en gang med malerier er alltid et oppdatert dekoralternativ. Designere foretrekker abstraksjoner, naturlige landskap og avantgarde-bilder. I moderne ganger finnes trykte bilder ofte – plakater. Designet deres i form av et panel ser spesielt originalt ut..

Modulære malerier er en annen mulighet til å diversifisere interiøret i inngangspartiet. Populariteten til bilder dannet av flere sektorer med separate deler av det overordnede bildet skyldes deres nøytralitet.. Du må prøve veldig hardt slik at det modulære bildet forårsaker ubalanse i interiøret..

Stue-gang

Innredningen som brukes i stuen, kombinert med gangen, utfører to funksjoner: den dekorerer boarealet og fungerer som et element i sonering. For å diskret markere den visuelle grensen mellom inngangspartiet og segmentet for hvile, er det nok å bruke en halv meter vase, gulvskulptur, fotokollasje eller en sammensetning av malerier.

Tilbehør

Kjærlighet ved første blikk kan betraktes som alt du liker, men det er vitenskapelig bevist å begynne å føle sympati eller antipati for noe eller noen, 15 sekunder er nok for oss. Etter det oppfatter vi allerede dette eller noen gjennom prismen av førsteinntrykk. Derfor, når du dekorerer gangen, hvorfra bekjentskap med huset begynner, er hver detalj viktig..

Hvilke tilbehør fortjener oppmerksomhet:

 • Vegg / gulvklokke. De kan bli en fengende aksent eller omvendt støtte fargene på bakgrunnsfargen – alt avgjøres av fargevalget..

 • Dørmatte. I gangen trenger du et par tepper – en gatemodell med høye barriereegenskaper og et innvendig teppe i form av en løper.
 • Paraplystativet er praktisk, praktisk og vakkert.
 • Avisstativ – en så nyttig liten ting lar deg pent lagre korrespondanse, og ikke kaste kantsteinene med den.

Design prosjekter

Komfortabel minimalisme er fortsatt favoritten blant designere. Vi presenterer flere virkelige designprosjekter av inngangssoner i forskjellige konfigurasjoner og størrelser..

Lite rom

Svært kompakte inngangsområder finnes i leiligheter i Khrusjtsjov -serien med standard oppsett. Den mest praktiske løsningen er å installere en høy blyantkasse og grunne hyller med strømavtakere. Alternativt alternativ – moduler.

Smalt inngangsparti

Krav for registrering:

 1. Lys bakgrunn.
 2. God belysning.
 3. Minimum møbler.
 4. Stiler – klassisk eller minimalisme.

Innvendig sonering er en effektiv måte å transformere en rektangulær gang eller inngangsparti med uregelmessig geometri og plassere alle nødvendige møbler.

Det enkleste alternativet for å avgrense plass er å dele det i to segmenter., og du kan visuelt markere grensen mellom dem ved å:

 • Fargesone med lyse nyanser.
 • Diffusert belysning.
 • To typer gulv.
 • I et privat hus. Du kan bruke alle møbler – garderober, hjørnemodeller eller lineære modeller. I dette tilfellet er hovedoppgaven å velge de riktige etterbehandlingsmaterialene, siden gangen i private hus eller i sommerhytter går ut på bakgårdsområdet..

Kravet til materialer er fuktbestandighet. Ideelt sett på gulvet – linoleum, på veggene – vannemulsjon, kleshengere og skostativ – fra rustfritt stål.

Du kan fortynne designet med et tak på flere nivåer med mykt diffust lys. Siden gangene her har vinduer, er det ikke nødvendig å øke belysningen med kraftige lamper..

Gang-stue

Å kombinere gangen med gangen innebærer demontering av dører og bruk av buede eller rektangulære buer for å optimalisere det brukbare området.

Effektive soneringsmetoder:

 • Takkonstruksjoner på flere nivåer.
 • Å dekorere med dekorativ stein åpningen av inngangsdøren og buen fra siden av inngangspartiet.
 • Kombinert gulvfinish.

Typiske feil

Hvis vi forsømmer den detaljerte utformingen av inngangspartiet, så vil gangen i stedet for et komfortabelt og ergonomisk rom legge til listen over rom med typiske designovervåkninger..

La oss finne ut hva disse manglene er:

 • Utilstrekkelig belysning. Fraværet av vinduer i rommet er en god grunn til å organisere kombinert belysning, og ikke installere en enkelt lampe på en suspensjon.
 • Irrasjonell tilnærming til valg av materialer til dekorasjon. Prioriteten er linoleum, fliser, porselen steintøy, paneler, vinyl tapet, og ikke budsjettlaminat og stoff tapet.
 • Mangel på visuell avgrensning av grensene for sonene til den kombinerte gangen-korridoren.
 • Utstyr et lite rom med et garderobeskap som “spiser opp” plass.

 • Plassering av speil mot dører. Til tross for at speil er de beste hjelperne med å lage optiske illusjoner, kan du plassere dem på feil sted for å oppnå den motsatte effekten og få et dystert rom..
 • “Dørkaos”. Den samme utformingen av alle dører er en forutsetning for en vellykket design. Andre alternativer er ikke gyldige.
 • Flerfarget. Saftige nyanser er gode i moderasjon, og ubalanse i farger er en direkte vei til dårlig smak..
 • Stereotypisk tenkning. Alle rommene i huset er verdig til individuell design, ikke bare kjøkken, soverom og stuer. Karbon-kopidesign er i stand til å depersonalisere lokaler.

Hvordan utstyre?

Arrangement av gangen innebærer tildeling av aktive soner der de vil kle av seg, kle seg, skifte sko, lagre skjerf, hansker, paraplyer og tilleggsområder for lagring av klær og sko.

For å spare plass er det viktig å bestemme seg, på hvilken side møblene skal plasseres. I et smalt rom er det best å plassere det langs den lengste veggen. Installering av et klesstativ og skap langs de lange og korte tilgrensende veggene er en annen god løsning når det gjelder funksjonalitet og estetikk..

Det er helt ulønnsomt å okkupere to motstående vegger for møbler, siden hjørnene på skapene i den resulterende passasjen vil hindre bevegelsesfrihet.

Bruken av hele spekteret av kjente teknikker, visuell korrigering av proporsjonene til små mellomrom: en lys fargepalett, speil og blanke overflater, vil med fordel dekorere gangen. Et alternativ til ett speil er å dekorere veggen helt eller delvis med hele reflekterende lerret..

Det er viktig at inngangspartiet ikke bare er behagelig, men også koselig. Hva bidrar møblene til polstrede møbler – puffer, lenestoler, hvis plassen tillater det og ulike typer sofaer i form av banketter, benker, sokkler.

Dekorasjon av gulv og tak

Etterbehandling av områder med mye trafikk innebærer behovet for å bruke materialer som har evnen til å motstå fuktighet, mekanisk belastning og problemfritt vedlikehold. Dekorative kvaliteter er et annet viktig kriterium for valg av etterbehandlingsmaterialer. La oss finne ut hvem av dem som lar deg dekorere gangen enkelt og smakfullt.

Bakgrunnsbehandling:

 • Maleri.
 • Limer inn med tapet / fototapet.
 • Dekorativt gips.
 • Paneler (tre, MDF, laminert, 3D -effekt).
 • Kunstig steindekorasjon, fliser.
 • Fresker.
 • Kombinerte alternativer.

De to første typene er de rimeligste. I det første tilfellet brukes fuktresistente interiørmaling, og i det andre vinyltapet eller dyrere bambusprodukter.

Takdekorasjonsmetoder:

 • Spente strukturer, som utelukker muligheten for å bruke flekker.
 • Suspenderte strukturer med ubegrensede belysningsmuligheter.
 • Maleri.
 • Venetiansk gips.

Dekorative bjelker og strukturer på flere nivåer i lyse eller mørke farger er passende i romslige rom med tilstrekkelig takhøyde.

Vakre eksempler i interiøret

Fotogalleriet inneholder originale designløsninger for ganger i forskjellige størrelser og konfigurasjoner:

 • Se hvordan en lang smal korridor kan transformeres i en vanlig ett-roms leilighet i et panelhus. De vanligste teknikkene brukes her – lyse toner av veggdekorasjon, hvitt tak med sokkel, gipsnisje med glasshyller, aksentvegg og originale lamper..
 • Interessant design av inngangspartiet med ikke-standard geometri i minimalismens ånd. Kombinert gulv, minigang med stort speil og høyglanset tak med belysning.

 • Vær oppmerksom på hvor fordelaktig hjørnegangen ser ut i et stort rom takket være den spektakulære kontrastytelsen, som fremheves av konsonanttonene i bakgrunnsdekorasjonen. Accent tilbehør – puff og løper med samme dyreprint gir designet enda mer uttrykksfullhet.
 • Elite -korridorer fra en rekke verdifulle arter i salene på landstedet. Sett pris på rikdommen av varme naturlige tretoner og rikdommen av brune nyanser i veggpanelene.

I den neste videoen lærer du om designhemmelighetene for en liten gang..