Vi dekorerer gangen med egne hender

Vi dekorerer gangen med egne hender

Inngangspartiet er selve stedet huset begynner fra, og det første inntrykket av det dannes, derfor er det spesielt viktig at et slikt rom ser vakkert og originalt ut. For å lage et unikt og harmonisk miljø kan gangen dekoreres med egne hender. Da kan vi med full tillit si at den finnes i en enkelt versjon.

Fantasiens omfang er ikke begrenset av noe, og du kan få liv i ideer.

Fordeler og ulemper

For øyeblikket kan nesten hvem som helst selvstendig designe gangen. Du kan kjøpe et ferdig sett med materialer i butikkene, som du bare trenger å sette sammen hjemme. Det er også tillatt å bestille produksjon av de nødvendige delene. i henhold til individuelle størrelser og preferanser. Og hvis det er en mulighet og de nødvendige verktøyene, så er det en mulighet til å lage alle komponentene selv. Uansett, hvis du tar på deg produksjon av møbler med egne hender, er det plusser og minuser med dette..

Fordelene inkluderer:

 • original design;
 • overholdelse av møbler med de nødvendige dimensjonene med en minimumsfeil;
 • kostnaden for hjemmelagde møbler er flere ganger mindre enn den ferdige;
 • fascinerende tidsfordriv.

Ulempene med slike designløsninger er følgende nyanser:

 • som et resultat kan det hende at produktet ikke blir like perfekt som det som ble kjøpt i butikken;
 • å lage møbler vil ta mye tid og krefter;
 • under arbeid vil det vises mye skitt og støv, så det beste alternativet for resten av husstanden er å være i et eget rom for øyeblikket.

Nødvendige verktøy

For å starte prosessen med å dekorere gangen, bør du nøye forberede og lager alt du trenger. Utover materiale eller ferdige deler, du må forberede:

 • beslag (hjørner, hengsler);
 • blyant og målebånd;
 • de nødvendige festene (skruer, bolter);
 • konstruksjon kniv;
 • sandpapir;
 • liten sag eller stikksag;
 • skrutrekker eller elektrisk skrutrekker;
 • materialer for dekorasjon og dekorasjon, om nødvendig.

Du trenger også forhåndsdefinerte tegninger og diagrammer i arbeidet..

Hvordan gjøre det hjemme?

Å dekorere en gang med egne hender er ikke så vanskelig som det kan virke ved første øyekast. Selv en nybegynner mester kan håndtere dette. Men hvis det er liten eller ingen erfaring med å lage møbler, er det bedre å starte med enklere modeller..

Før du begynner, det er verdt å bestemme seg for ønsket modell og dimensjoner for fremtidige møbler. Det er bedre å starte fra dimensjonene til rommet der det skal ligge. Du bør ikke bruke all plassen maksimalt. Hvis rommet er lite, bør det være lite møbler. Du kan begrense deg til et standard sett med rom for jakker og strøk, sko og forskjellige småting..

Dette gjelder spesielt byleiligheter..

Hvis gangen er planlagt utført i et privat hus eller på landet, er det bedre å skape et mer romslig miljø. Hvis plassen tillater det, er en garderobe eller et lite omkledningsrom inngjerdet med skyvedører ideelt for ham. Det er verdt å vurdere at dette alternativet vil være noe dyrere. Når du bestemmer deg for organisering av rommet, bør du tenke på et sete der det ville være praktisk å ta på seg sko. For større komfort kan du gjøre den myk, for eksempel ved å polre overflaten med skumgummi.

Etter å ha valgt en passende modell, kan du gå videre til neste trinn – å ta målinger. De må filmes med ekstrem forsiktighet. På det samme flyet er det bedre å ta flere målinger på forskjellige steder. Mellom to tall bør valget alltid gjøres mot de mindre. Vi må ikke glemme de nødvendige klareringene. På hver side, for fremtidige møbler, er det nødvendig å la fra 0,5-1 cm ledig plass.

Materialer

En rekke materialer kan brukes til å lage møbler:

 • Sponplater er det mest populære materialet. Den er rimelig, har en bred palett i forskjellige farger og er tilgjengelig i alle maskinvarebutikker. I tillegg er han upretensiøs i arbeidet sitt. Det er veldig praktisk og enkelt å lage møbler av det. Når du velger en sponplate, bør du være spesielt oppmerksom på produsenten og kvaliteten på produktet. Ved fremstilling av slike materialer brukes skadelige harpikser som festelement. Det er viktig at innholdet ikke overskrider de tillatte normene, samt at platens kanter er dekket med en lamineret kant;

 • Tre er et miljøvennlig materiale. Det er holdbart og har et eksepsjonelt utseende: det ser veldig presentabelt og solid ut. Når det gjelder kostnad, er det imidlertid en størrelsesorden høyere enn for eksempel laminerte sponplater og krever spesielle regler for omsorg for seg selv. Under byggeprosessen er det enkelt å jobbe med det, ettersom det egner seg til nesten alle typer behandling. Nesten hvilken som helst struktur kan bygges av plater. Dette er det eneste materialet som kan stå igjen i sin opprinnelige form og ikke utsettes for videre behandling;

 • De beste alternativene for å arbeide med tre er møbelplater. De er allerede spesielt forberedt, slik at det gjenstår å kutte ut de nødvendige delene og begynne å lage gangen.

Skjærelinjene må behandles av deg selv;

 • Kryssfiner – veldig lett å behandle materiale. Den har en lav pris, styrke, motstand mot fuktighet, varme og andre miljøfaktorer, derfor er den veldig populær. Finer av furu eller bjørk brukes til fremstilling. Kryssfiner i mykt tre har et veldig vakkert mønster og er oftest tatt som grunnlag for møbler. Bjørketre er dyrere. Den har en kontraststruktur og viser seg å være monokromatisk;

 • Gips – et alternativ som er mer egnet for bygging av et omkledningsrom. Ethvert design og til og med et lite nytt rom kan lages av det. Selv en nybegynner kan bygge en struktur, men du må følge instruksjonene nøye og utføre hver handling tydelig i henhold til dem. Gips gjør at du kan bygge en boks selv i et ujevnt rom, og utjevne alle feil.

Ved hjelp av gips kan du lage både vertikale og horisontale strukturer, noe som gir rom for fantasi for dekorasjon. Et annet pluss med dette materialet er at det kan brukes til å maskere all kommunikasjon, og under foringsrøret er det lett å strekke ledninger og rør mellom rammeprofilene.

Som ulempene med gips kan vi nevne materialets lave styrke. Det er utsatt for deformasjon under påvirkning av fuktighet og ytre mekaniske påvirkninger. I tillegg tar selve strukturen med profiler plass, så det er bedre å bygge en slik gang eller omkledningsrom i romslige rom..

Materialer for hånden

Som materialer for den fremtidige gangen kan du ikke bare bruke de vanlige alternativene. Materialene for hånden kan tjene som grunnlag. Fremstillingen av slike møbler vil være billig, vil se original ut og vil ikke være dårligere i utseende enn produkter laget av kjent tre eller sponplater.

Plastflasker kan lage en osmannisk eller en kantstein. De må festes sammen, for eksempel med tape og gis ønsket form. For å gjøre dette må du lage en ramme. Til basen kan du bruke tykk papp eller kryssfiner.

For å gi produktet et estetisk utseende, bør du bruke polstring med skumgummi, stoff, kunstig pels eller skinn..

Konstruksjonen av VVS -rør er lik. De kuttes i samme lengde og festes sammen til ønsket ramme med lim. For å gi en fin form, er det bedre å lukke dem med bølgepapp eller kryssfiner. Det er bedre å fylle innsiden av røret med tett materiale for å forhindre deformasjon av det ferdige produktet. Et gammelt teppe eller tykt stoff er egnet for dette. Utenfor kan produktet farges eller trekkes med stoff.

Møbler laget av trekasser eller paller ser originale og veldig stilige ut. Du kan lage en uvanlig garderobe, kleshenger, skap eller skostativ. Strukturen monteres veldig raskt og enkelt. Det ferdige produktet kan males med maling, supplert med uvanlige beslag og dekor. Ting som allerede har blitt brukt i huset som ikke lenger er nødvendig, kan brukes. Det er nok å gjenopprette og forbedre dem. Gamle dører, dekk, vintage kofferter og kister og til og med vinduskarmer kan brukes.

Dimensjoner

Dimensjonene til det fremtidige miljøet avhenger av størrelsen på rommet. I store rom har du råd til å sette en stor garderobe, omkledningsrom, hyller og en sofa. En gatebenk og en lykt ser original ut i et slikt interiør. Alle designere drømmer om å innrede et stort rom, siden fantasiflukten i dette tilfellet ikke er begrenset av noe, og du har råd til å legemliggjøre noen ideer.

For mellomstore lokaler er løsninger egnet med et standard sett med gangmøbler. Den kan inneholde en liten garderobe, et lite sete, en skjenk eller kommode for småting, samt flere vegghyller..

Det mest upraktiske alternativet er en liten plass. Det er nødvendig å passe alt du trenger inn i det, men heller ikke å rote opp hele rommet med møbler. I dette tilfellet er en mini-gang egnet. Du kan bruke en flat vegghenger for klær, vertikale strukturer for sko, sette en liten puff som sete og tenke over en liten hylle for småting. En utmerket lagringsløsning vil være mesaniner, som er festet under taket.

Farge

Fargen på den fremtidige gangen kan være hva som helst. Dette er en av de viktigste fordelene med egenregistrering. Det ferdige produktet kan males med maling, limes over med vanlige tapeter eller lerret med fotoutskrift, dekorative klistremerker, film. Hvis du vil understreke treets naturlige skjønnhet, kan du ganske enkelt lakkere det, eller kunstig aldre det ved å dekorere møbler i retrostil..

Når du velger en farge, er det bedre å fokusere på lyse nyanser, siden gangen er ofte liten, og mørke møbler skaper inntrykk av et rotete rom.

For samme formål må gangen nødvendigvis være med et speil, og, jo flere speil jo bedre. De vil bidra til å visuelt forstørre rommet..

Trinn-for-trinn instruksjon

Det er bedre å begynne å lage en gang med det enkleste elementet – sokkler. Slik at du i løpet av arbeidet ikke trenger å rette feil, og det ferdige produktet senere bare gleder seg, du må tenke nøye gjennom hver handling på forhånd og følge planen:

 • vi bestemmer ønsket høyde på produktet;
 • vi kutter ut 2 identiske sidedeler fra møbelbrettet, i henhold til en viss høyde;
 • vi kutter ut hjørnet nederst på begge deler, hvis det er en sokkel, og produktet vil stå tett mot veggen;
 • kutt hjørnet litt ovenfra slik at den øvre delen blir smalere;
 • vi kutter ut bunnbunnen og dekselet fra møbelbrettet, i henhold til den valgte bredden;

 • vi kobler sideveggene, den nedre og øvre sokkelen med festemidler (den nedre sokkelen skal være plassert bare noen få cm over gulvet). Du kan også lage en base av møbelplate, som vil lukke gapet mellom gulvet og den nedre basen;
 • vi lager baksiden av kryssfiner og fester den med festemidler;
 • vi skar ut døren fra møbelbrettet. Det er kanskje ikke i full høyde på skapet, men lavere, da vil en skuff passe over det;
 • vi lager hull i skapet til døren og fester den med hengsler;

 • vi lager en eske av et møbelbrett. Bunnen kan kuttes ut av kryssfiner. Den fremre delen skal være litt høyere enn resten av delene for at innholdet i esken skal dekkes. Vi fester boksens deler med selvskruende skruer;
 • vi fester støttelinjene til skuffen og kantsteinen, og måler nøye;
 • om nødvendig kutter vi ut hyllen, lager et feste til den;
 • vi samler produktet og fester håndtakene.

En stor garderobe er laget på lignende måte. Hvis du planlegger å lagre klær i den, må du tenke på dybden slik at kleshengene får plass. Hvis plassen ikke tillater å gjøre møblene tilstrekkelig dybde, kan du velge en endehenger som er egnet for grunne skap..

Hvis en garderobe er planlagt, monteres rammen på samme måte som et skap, bortsett fra dørene. Lysbilder til dører er festet til de nedre og øvre basene, som opptar 10 cm, så alle hyller og skuffer er gjort 10 cm mindre enn sideveggene i dybden, slik at rammene kan lukke.

Standard skapdybde 60 cm.

I tillegg til skapet og skapet, kan du lage en vegghenger med kroker. For å gjøre dette er det nok å kutte ut den nødvendige størrelsen fra brettet, eller flere smale brett, som er forbundet med hverandre med et annet tverrbord. Vertikale brett kan gjøres krøllete ved å komplimentere dem med elementer av kontrastfarge. Hengeren suppleres med kroker og en topphylle.

En annen måte å få en ny gang på er gjenopprette det gamle. Oppdateringen skal starte med overflater. De må rengjøres godt for smuss, avfettes og forberedes for påføring av maling, lim, tapet eller film. Du kan oppdatere ikke bare overflaten, men også hele strukturen: bytt fasader, fester, beslag, legg til dekorative elementer.

Tilbehør

Utfylling av de ferdige møblene med tilbehør – prikken over i’en i utformingen av gangen. Det viktigste er å bestemme hvilken stil rommet vil bli laget:

 • for en retrostil, kan du bruke gjenstander i antikk stil, vintage kroker og håndtak på møbler, sette et gammelt bryst som et sete, henge et stort speil i en utskåret ramme og komplettere bildet med et gammelt teppe med mønstre;

 • moderne stil forutsetter mye lys og plass. For disse formålene er det bedre å bruke lyse nyanser, speil og glass. På veggene kan du arrangere speilkomposisjoner, legge til originale lamper og sette en hjemmelaget puff i lyse farger;

 • som tilleggsutstyr kan du legge til en original hattholder, et interessant skostativ, en stor plante i en gulvkrukke eller plassere flere blomsterpotter i en blomsterpotte på veggene;

 • ikke glem dekorative klistremerker som kan limes over selve møblene, veggene, et speil.

Abstrakte mønstre eller etterligning av et vindu er veldig populære..

Typiske feil

Når du skal dekorere gangen selv, kan det være noen feil i arbeidet, som er bedre å unngå:

 • begynne å lage en gang med det mest komplekse elementet;
 • når du velger størrelsen på møbler, gjør den “ende-til-ende” i henhold til veggenes størrelse, og etterlater ingen hull (med unntak av ikke-mobile omkledningsrom, hvis base er festet til veggene);

 • starte arbeidet uten å gjøre en fullstendig beregning av alle detaljer om fremtidige møbler;
 • bruk de billigste materialer og tilbehør i arbeidet;
 • bruk plassen maksimalt, og tvinger hele rommet med møbler.

Interiørdesign alternativer

De smakfullt dekorerte gangene ser stilige og harmoniske ut. Ved valg av alle komponenter er det nødvendig å bygge videre på stilen og fargeskjemaet i miljøet.

10 bilder

I moderne ganger kan du arrangere en rekke strukturer, både fra billig kryssfiner eller sponplater, og naturlig tre. Det viktigste er å følge regelen: ikke rot opp i små mellomrom og ikke la det stå tomt – stort. Det anbefales å velge design av lysere nyanser..

10 bilder

En mesterklasse om å lage møbler til gangen med egne hender, se nedenfor.