Speil i gangen

Speil i gangen

Et speil er ikke bare et nødvendig element i gangen med funksjoner, men også en dekorasjon. Et riktig valgt speil kan gi et rom en spesiell sjarm, og det kan også visuelt forstørre et lite rom og formidle lyse mettede nyanser av vegger, møbler, tak, gulv.

Særegenheter

Speil i boligkvarteret har et stort antall formål og funksjoner. Det viktigste og direkte formålet med et speil er selvfølgelig refleksjon. Folk er alltid kresne med utseendet, og et speilet møbel hjelper til å legge merke til og korrigere bildet i tide. I tillegg kan speilet utvide rommet, skape et visuelt volum, korrigere mindre og betydelige feil i miljøet, bli en lys aksent i interiøret og til og med endre fargepaletten.

Kompetent lignende modeller i en ramme eller baguette gir luftighet, letthet og raffinement, og korridoren, laget i hvit eller kremfarge, blir enda renere og lettere. Hvis solstrålene faller fra rommene på speilet i gangen, vil rommet bli opplyst med mykt og gjennomsiktig naturlig lys. Speilvendte interiørartikler langs hele lengden av veggen tynger aldri bildet av gangen..

Et stort antall konfigurasjoner og plasseringer av speilet lar deg gi rommet et særegent og unikt utseende.

Visninger

Moderne speil har et ganske stort utvalg for enhver smak og er delt på former, størrelser og rammematerialer.. De er også av følgende typer:

 • Utendørs. Interiørartikler som alltid er innrammet og står på forskjellige stabile stativer. De er ganske mobile, de kan flyttes regelmessig fra sted til sted og til og med gjemt i et skap om nødvendig. Slike interiørartikler brukes både i store rom og i små rom..

 • Bordplate. Speil som er plassert på overflaten av bordet, skap med skuffer, skap, hjørnegange. De er ganske upraktiske og små for hallen. Brukes hovedsakelig med store modeller.

 • Veggmontert. Slike speil kan være med en designer eller vanlig ramme, samt klare seg uten det. Speilede interiørartikler for gangen er produsert med hyller, kroker og andre forskjellige tillegg. De kan være både vertikale og horisontale. Med mangel på ledig plass i gangen installerer mange horisontale veggspeil, som i tillegg til hovedfunksjonen også øker veggen de henger på, men også reduserer takhøyden betydelig..

 • Inkludert i møbeldesign. Oftest er speiloverflaten innebygd i skapdører og har alle de samme funksjonene og funksjonene som et gulv, bord eller veggobjekt..

Skjemaer

I dag kan du kjøpe et speil av absolutt hvilken som helst form, som spiller en viktig rolle i utseendet. De mest populære i designverdenen er interiørartikler med en firkantet eller rektangulær form..

Hvis gangen er laget i original stil, anbefales det å ta hensyn til uregelmessige og ikke-standardiserte speilformer som vil utfylle og dekorere interiøret, for eksempel en “bølge”, “stjerne” eller en modell i formen av et koppe.

Et interessant alternativ anses å være en rund eller oval form. Med en viss ramme og design vil slike objekter skape effekten av vinduer, som mangler så mye i de fleste gangene..

I dag, i et spesialisert verksted, kan du bestille et individuelt element for enhver smak, geometrisk form og lommebok. For eksempel kan speil i form av en sky, en åtte, en silhuett av en mann eller et forelsket par bli vakre og originale dekorasjoner i gangen. Det er verdt å merke seg det jo mer kompleks og intrikat formen på speilet, desto enklere og mer kortfattet bør rammen være.

Dimensjoner

Størrelsen på speilene må velges avhengig av området på gangen, og det er også verdt å stole på mengden møbler i gangen. For eksempel, i et rotete rom er det veldig vanskelig å montere et volumetrisk speil. Det klassiske alternativet kan betraktes som et stort vertikalt speil, som opptar en egen fri vegg. Lignende alternativer brukes i romslige ganger med stor takhøyde..

Hvis hallen har lavt tak, vil et speilet møbel presse plassen enda mer..

Små veggspeil utfører samme funksjon som massive, men ikke roter opp små rom. Det viktigste er at de er i full vekst.. De minste standardmålene for et speil i gangen anses å være 30 * 40 cm. I dem kan du bare se den øvre delen av kroppen til brystet, men de passer godt inn i ethvert interiør. Miniatyrmodeller er nesten alltid laget i en original ramme, med belysning og tilleggselementer. Interiørartikler med dimensjoner på 40 * 60 cm lar deg se kroppen opp til livet, og med en størrelse på 60 * 120 cm kan du allerede se en person i full vekst.

Materialer

Du kan velge absolutt hvilket som helst materiale for innramming av speilet, basert på utformingen av korridoren, din egen smak og preferanser. Rammer kan enten være en kjent design laget av tre, plast eller metall av høy kvalitet, eller en unik laget av dyrt stoff, stukk, mosaikk og annet.

Gangstil

Et funksjonelt dekorelement må nødvendigvis harmonisk passe inn i hvilken som helst stil i rommet, derfor må du ta hensyn til utformingen av gangen før du velger et speil. Rammeskygger bør kjøpes slik at de harmonisk kombineres med møbler og halltilbehør:

 • Klassisk stil. Det ideelle alternativet ville være speil i tredimensjonale rammer laget av tre eller metall. Du kan velge mellom gullbelegg eller originale smidde modeller med vridde mønstre.

 • Høyteknologisk. Et interiørelement kan være i en plast- eller metallramme uten pretensiøsitet, tegninger og dekor.

 • Moderne. Et enkelt formet speil uten ramme er egnet for denne stilen..

 • Country stil. Du kan plukke opp et lite dekorativt speil i en uvanlig volumetrisk treramme. Det er best hvis rammens form er spesiell, for eksempel i form av solstråler..

 • Retro. Sannsynligvis vil det beste alternativet for retrostil være et speilobjekt med patina eller med en gammel ramme. Du kan også se nærmere på smidde rammer..

 • For avantgarde-interiør er svarte eller stålrammer best..

 • Økostyle. Et uvanlig alternativ for øko-stil vil være en ramme laget av bambusgrener..

 • Et asymmetrisk ovalt speil eller med bølgete linjer vil passe inn i den moderne utformingen av gangen.

Hvordan velge?

I mange ganger er det lite ledig plass, inngangsdøren er upraktisk plassert, mye møbler og nødvendige interiørartikler, dårlig belysning. Som regel er det ofte ikke plass igjen i slike rom for å installere et speil. Men alle disse problemene kan enkelt løses hvis du velger riktig modell. I dag tyr folk ofte til til hjelp fra spesialister i valg av møbler, interiørartikler og tilbehør.

Hvis dette av en eller annen grunn ikke er mulig, kan speilet kjøpes i butikken eller bestilles fra verkstedet selv. Gitt fargeskjemaet på gangen, størrelsen og stilen, vil det ikke være vanskelig..

I tillegg har mini-gangene, toalettbord eller espalier nylig blitt veldig vanlige, der det allerede er speil som er ideelle for møbler. Speilvendte interiørartikler kan lages med forskjellige tillegg, for eksempel med et skap for småting, med et skostativ, med en henger og kroker for klær og tilbehør, med en fasett.

Et velvalgt speil kan glatte ut altfor lyse og trossige vegger.. For å gjøre dette må du henge møbelet på siden du vil dempe. Uansett kan en kompetent og ansvarlig tilnærming løse ethvert problem. For eksempel ser et speil i en baguette, som er montert på en vegg eller toalettbord, ganske stilig ut, utvider plassen og tar ikke mye plass. I tillegg er slike ting relativt rimelige..

Hvordan henge riktig?

For at speilet skal utføre alle funksjonene og bli en interiørdekorasjon, er det nødvendig å velge plasseringen riktig. Det viktigste når du installerer et speil er å ha nok plass foran det slik at du fritt kan gå opp, kle deg og undersøke din egen refleksjon.. Eksperter anbefaler ikke å henge et speil foran døren.. Det er best å installere møbelet på en vegg vinkelrett på inngangsåpningen. Et unntak kan være en for liten hall med en smal gang. Hvis det er en luksus som et vindu i gangen, anbefales det å plassere speilet foran det. I dette tilfellet blir hallen mye lysere..

Etter at du har valgt den optimale plasseringen, bør du fortsette med installasjonen. Hvis speilet har hengsler eller metallkroker på baksiden, må du kjøre passende festemidler inn i veggen og henge møbelet.

Et lett, lite speil kan installeres på hvilken som helst glatt overflate ved hjelp av et spesialverktøy: “flytende spiker” for speil.

Registrering

I den moderne verden er hjemmelagde interiørartikler veldig verdsatt. Rammer for speil er intet unntak og kan med dyktighet bli et ekte mesterverk. En egendesignet ramme har mange fordeler: ubegrenset valg av størrelse, mønster, mønster, design, tekstur og materiale. Du kan dekorere møbelet på en slik måte at det passer perfekt til innredningen på gangen. Ideer kan være helt forskjellige, som avhenger direkte av lyst og fantasi, men hovedregelen for å dekorere er ikke overdriv.

For å dekorere og dekorere rammen, er det best å bruke en type materiale. Ellers kan det være problemer med tilkobling, inkompatibilitet av strukturer, vekt og dårlig utseende..

Belysning

Det er nesten aldri vinduer med naturlig lys i gangen, så forskjellige lamper er nødvendige for å utstyre rommet. Dette gjelder spesielt for speilenes korrekte funksjon..

Det regnes som ideelt når det er flere forskjellige elektriske apparater i hallen, og en eller to av dem skal plasseres rett ved siden av speilet. På gangen kan du bruke hvilken som helst lampe, men det er verdt å tenke på at alle enheter samsvarer med rommet og stilen.

I de fleste tilfeller anbefales det å bruke bakgrunnsbelysningen i følgende former:

 • Innfelte spotlights som er montert på overflaten av speil. Dette lyset blender ikke øynene og krever ikke stikkontakt. Oftest har modeller med innebygde lamper en vakker og stilig innredning som gir plassen en slags magi, som stearinlys..
 • Sconces plassert på sidene av speilet eller over det. Slik kunstig belysning regnes som myk, varm og diffust, gir gangen hygge og gjør den mer romslig..
 • Gulvlampe når det er mye ledig plass.
 • Svingbare flekker som lett kan rettes mot speilet.
 • LED strips. I utgangspunktet har de bare en dekorativ funksjon og kan dekorere ethvert speil. Remene er ganske enkle å installere, økonomiske i energiforbruk og regnes som holdbare hvis de brukes riktig..

Det er viktig å merke seg at med riktig valg av belysningsartikler kan du ikke bare gjøre gangen lys og lys, men også bli kvitt mange av rommets ufullkommenheter. For eksempel, hvis du installerer en lampe foran et speil, så takket være de reflekterende strålene, vil rommet virke bredere og mer iriserende..

Feng Shui

Feng Shui i det indre av korridoren legger spesiell vekt på speilene, og dette er ikke overraskende. Tross alt, hvis du tror på den østlige praksisen, alt som gjenspeiles i speilene, multipliserer det i en persons liv. Vismenn anbefaler å plassere runde speil i gangen, som inneholder positiv energi og ikke slipper den ut utenfor leiligheten..

I tillegg regnes sirkelen som et symbol på harmoni og sjelefred. Men et nattbord med et innebygd speil eller en konsoll, tvert imot, kan bringe dårlig energi inn i en persons liv. Det er best å bruke små hyller for oppbevaring av småting i stedet for kommoder og andre massive gjenstander..

I henhold til lovene i feng shui kan speil ikke plasseres umiddelbart overfor inngangsdøren, så vel som overfor hverandre, noe som skaper en lang speilet korridor. Dette er fordi slike disposisjoner tiltrekker trøbbel, absorberer positiv energi og forviser velvære og lykke..

Det er også et kontroversielt forslag om at speilet, som ligger rett overfor døren, reflekterer negativ ekstern energi og slipper den ikke inn i huset.

Folkemerket

Speilet er et av de mest mystiske objektene, og forårsaker en stor mengde kontroverser og resonnementer. En overtroisk person legger alltid spesiell vekt på ham. I dag er det et stort antall forskjellige skilt knyttet til speil i huset, men om det er verdt å tro blindt på slike tegn eller å betrakte alt som en fiksjon, bestemmer hver person selv:

 • Ifølge legender er det mest vellykkede stedet i gangen for et stort speil veggen overfor inngangsdøren. Denne ordningen samler energien inn i leiligheten eller huset og øker trivsel..
 • Når to speil er installert overfor hverandre, oppstår rivalisering, noe som påvirker en person negativt. Han har tretthet, sløvhet, tomhet, avmakt. I tillegg er en slik speilet korridor i stand til å innkalle onde ånder til den virkelige verden..

I tillegg til plassering er det generelle tegn angående speil. For eksempel, hvis et møbel er beiset, bør du umiddelbart bli kvitt det og kjøpe et nytt. Overtroiske mennesker ser på plutselige, uutslettelige flekker som et tegn på at en stor mengde negativ energi har samlet seg i speilet. For ikke å akkumulere negativ energi og bli kvitt tidligere refleksjoner, anbefales det å tørke speilet regelmessig.

Det anbefales heller ikke å la fremmede se seg i speilet, spesielt kvinner, da de på denne måten kan “stjele” velvære og skjønnhet.

Interiør alternativer

Ulike speil passer for hvert tilfelle, i harmoni med miljøet:

 • Stilige speil kan installeres i den store og romslige gangen. Slike gjenstander vil vise en person i full høyde og ytterligere øke området. Det er verdt å merke seg at veggspeil kan henges på en slik måte at personen som ser på dem vil virke mer proporsjonal. For å gjøre dette må du installere speilet slik at den øvre halvdelen er lenger fra overflaten enn den nedre.

 • For en langstrakt og smal hall anbefales designere også å se nøye på speilene på hele veggen. Det er verdt å merke seg at et slikt møbel krever møysommelig daglig stell, ellers mister det alle funksjonene og det originale utseendet..

 • Nylig regnes en speilfinish som et faktisk alternativ. Det kan for eksempel være veggfliser med reflekterende overflate som er forskjøvet med konvensjonelt materiale, eller takspeilpaneler som fungerer som en dekorativ funksjon. Et originalt alternativ for korridoren vil være et ornament av speil av forskjellige typer og størrelser, men laget i samme stil. Det viktigste er å velge riktig elektrisk belysning og innredning..

 • Du kan også lage dristige design og plassere speilvendte overflater på flere vegger. I dette tilfellet må du vite når du skal stoppe, ellers får du et glass med mange refleksjoner i stedet for et originalt og funksjonelt rom..

 • Det hender også at flere stiler kombineres på gangen. I dette tilfellet kan du velge ekstravagante og unike produkter for ikke å regne feil. I tillegg er det verdt å være spesielt oppmerksom på dekorasjonen av inngangsdøren, som i det minste bør kombineres minimalt med speilet..

 • Modeller av speil, suspendert fra sterke tau, ser ganske originale ut og ligner kunstverk på museer.

 • I et romslig og lyst rom vil et møbel i en speilramme være et utmerket alternativ, og en voluminøs treramme kan gi det rike interiøret i gangen enda mer soliditet..

Ethvert speil som er laget med kjærlighet med egne hender eller som er valgt på en ansvarlig måte, vil dekorere hallen og gjøre interiøret unikt..

For informasjon om hvordan du lager et bakbelyst speil med egne hender, se neste video..