Hvordan ordne en korridor i “Khrusjtsjov”?

Hvordan ordne en korridor i

Masseutvikling på 60-80-tallet i forrige århundre etterlot seg en arv fra mange såkalte “Khrusjtsjov”, der nesten en fjerdedel av landet lever og klemmer. Din egen leilighet er selvfølgelig god, men du vil at den skal være “varm og koselig” rett fra døren. Det er her mange layoutproblemer oppstår. Smale, små ganger og korridorer med en uforståelig form får deg til å knuse hodet til noen som bestemmer seg for å reparere.

11 bilder

Funksjoner i korridorene i typiske “Khrushchevs”

Den sovjetiske bygningen etterlot oss flere typer (serier) av “Khrusjtsjov”. Som regel hadde slike leiligheter en smal og liten korridor. Oppsettet på leilighetene er slik at entreen kan være i form av et lite torg eller bokstaven “G”. Korridorens hovedoppgave var separasjon av tilstøtende rom, annen funksjonalitet ble ikke gitt.

Gitt at leilighetene i seg selv er små, var det en utilgivelig feil å ignorere noen få kvadratmeter av huset, så korridorenes territorium ble massivt brukt på den tiden. Som et resultat ble det til et lager med ting som henger på kleshengere eller brettes i vestibulen, enn si mesaninen. De kan inneholde en utenkelig mengde av alt.

Et annet problem med lokalene er mangelen på flere lyskilder. Den konstante skumringen øker ikke leilighetens estetikk, og det er ikke nok komfort i slike korridorer.

Tiden gikk, men “Khrusjtsjovene” ble værende. Det er også problemer som må løses med moderne etterbehandling, funksjonelle møbler og kompetent plassering av detaljer og aksenter..

Korridor dimensjoner

Størrelsen på ganger og korridorer i små leiligheter er deres viktigste “problem”. Utvid 3 kvm. m er veldig problematisk. Bredden på rommet ble tenkt slik at alt kunne nås for hånd, 0,85 cm – litt mindre enn en meter etter datidens standarder. Takhøyden er som regel grei – 2,5 meter, men ofte blir den “spist opp” av innebygde overskap eller mezzaniner.

Korridoren er katastrofalt liten, så beslutningen om å utvide den på bekostning av andre rom antyder seg selv.. Hvis en radikal riving av veggene er umulig, blir forskjellige nisjer og boder territoriet til gangen. (heldigvis tilbys ofte slike i oppsettene til “Khrusjtsjov”).

Ulike stiler i “Khrusjtsjov”

Det moderne markedet for bygge- og etterbehandlingsmaterialer gir eierne av “Khrusjtsjov” -hus muligheten til å legemliggjøre de mest vågale fantasiene når det gjelder stil. Du kan legemliggjøre høyteknologi, klassikere, Provence, barokk, art deco i “Khrusjtsjov”, hvis bare det var midler. Men realitetene er slik at minimalisme oftest brukes i det indre av Khrusjtsjov -korridorene, og vi kan si maksimal minimalisme.

I utformingen av gangen brukes ofte slike stilretninger, som innebærer bruk av møbler av høy kvalitet uten unødvendige frills (inkludert fullstendig avvisning av unødvendige interiørartikler), rådende lyse nyanser, naturlige materialer.

Den moderne stilen til korridorene i “Khrushchevs” er en slags blanding av minimalisme med Provence, klassikere eller annen stil som organisk passer inn i konseptet med hele interiøret i leiligheten.

Dekorasjon og design av små korridorer

Driftsforholdene på gangene tilsier et bestemt materialvalg som må oppfylle flere kriterier:

  • Fargen skal ikke være lett skitten, men samtidig lys. Det er lysområdet som brukes oftest, de rådende mørke fargene i det indre av korridoren er ekstremt sjeldne..
  • Motstandsdyktig mot vann og rengjøringsmidler. Skitt og slush er hyppige “gjester” i dette rommet.
  • Slitestyrke. Korridoren er et gjennomgangsrom.
  • Estetikk og økonomi.

Utformingen av korridoren bør gjøres ved hjelp av et stort utvalg av dekorasjonsteknikker som tar sikte på å utvide plassen.

Farger

Det spiller ingen rolle hva korridoren blir – malt med vannbasert maling, dekket med vinyltapet eller ferdig med dekorativ stein. Hvis fargekombinasjonene er valgt feil, vil det ikke være mulig å redde interiøret. Godta det faktum at geometrien ikke vil endres uansett, men du kan og bør jobbe med visuell persepsjon..

Det er velkjent at lyse farger skaper en effekt av letthet og luftighet, og derved skyver grenser. Å bruke en ren hvit farge er ganske upraktisk, med mindre det bare er i taket eller som aksenter, men forskjellige lyse pulverformige nyanser, samt pasteller, beige, rosa, grå, lysegrønn vil være ganske passende.

Når du velger fargeskjemaet på gangen, må du ta hensyn til det faktum at rommet er lite belyst. Kule nyanser, for eksempel blå, lilla, lilla, vil ytterligere understreke mangelen på lys..

Lyse og levende farger kan lage gode fargeflekker som fanger øyet, mens mørke farger er gode i detaljer. De tegner perfekt linjer, skaper vertikaler og horisontaler. Som du vet, er vertikale linjer i stand til å “heve” taket og horisontalt – for å utvide rommet innover. Diagonalet har også muligheten til å utvide rommet. Et bur eller “stige” vil se fordelaktig ut, spesielt på gulvet.

Hvis favorittfargen din ikke er egnet for utformingen av korridoren, men du vil bruke den, kan du bruke en fasjonabel designteknikk – for å lage en fargestrekning (ombre eller gradient) med en overvekt av lyse og varme nyanser. Glatte fargeoverganger presser også vegger og tak godt.

Lite rom ikke overbelast med en rekke farger. Bedre å begrense deg til en eller tre.

Hvis du fortsatt vil ha variasjon, er det bedre å “leke” med fargenyanser. I denne forbindelse ville en praktisk løsning være å velge et gulvbelegg et par toner mørkere enn fargen på veggene..

Møbler i gangen

Det er veldig vanskelig å ordne mange møbler i en liten leilighet og spesielt i gangen, men det er ganske enkelt nødvendig å utstyre dette hjørnet, for det er her huset begynner. Når han kommer inn i et rom, må en person finne et sted hvor man kan henge eller sette yttertøy og sko. Ofte er skap tildelt for disse behovene, men som regel er det ikke plass til dem i “Khrusjtsjovene”. Derfor brukes et ekstra område med lagringsrom eller nisjer, der det bygges møbler..

Men hvis det ikke er plass til å bygge skapet, brukes ledig plass på hjørnet. Du kan også plasser smale møbler langs veggen (blyant, garderobe; dybden på gjenstander bør ikke overstige 40 cm). I tilfeller der det ikke er mulig å installere et smalt skap, brukes en åpen henger (en krokrekke på veggen), komplett med en hylle for hatter og muligens et lite skostativ, som i tillegg brukes som plass for å sitte og skifte sko.

I leilighetene “Khrusjtsjov” kan du også finne mellometasjer – små skap under taket.

Dette arrangementet av møbler lar deg spare plass og løse problemet med å lagre ting, det blokkerer ikke passasjen, men det skjuler noe takhøyden.

Vegg, gulv og takdekorasjon

Det er mulig å utføre reparasjoner i korridoren, som visuelt vil utvide plassen, takket være bruken av moderne etterbehandling. Fra taket og slutter med gulvet, bør hele dekorasjonen av gangen være korrelert med egenskapene til rommet..

Taket kan ganske enkelt jevnes, kalkes eller males, men du kan henvende deg til spesialister som vil bygge en lav gipsplankonstruksjon med innebygd lys rundt hele omkretsen, hvis høyden tillater det. Håndverkere kan også strekke taket, som på grunn av overflaten og lamper visuelt vil forstørre rommet..

Denne effekten kan oppnås med et glanset lerret..

Vegger kan males, pusses, tapet limes, men du bør ikke bruke paneler, siden de vil kreve flere “ekstra” centimeter plass for å fikse dem. Når du velger materialer til veggdekorasjon, bør du ta hensyn til arten av bruken av rommet. Materialer må være slitesterk og fuktbestandig.

Ikke hver maling eller gips tåler hyppig vårrengjøring, men vinyltapet kan..

Ganggulv bør velges av samme grunn som veggbelegg.. De vanligste gulvmaterialene er som følger:

  • Flis. Tåler perfekt hyppig vask, men “kald”. Under det kan du legge et varmt gulv, men i løpet av aktiv drift vil en slik teknikk bli veldig energikrevende.
  • Laminat. De fleste modeller er dårlig i kontakt med vann. Nøye valg av fuktresistent laminat er nødvendig..
  • Linoleum. Isolert materiale vil være en utmerket og økonomisk løsning for gangen. Holdbar nok og ikke redd for høy luftfuktighet.

Rominnredning

Den siste finpussen i utformingen av rommet kan hjelpe til med å utjevne feilene i interiøret. Ved å bruke gjennomtenkt belysning kan du skape den koselige hyggen som har manglet. Det skal være mye belysning i gangen. Mulige plasseringsalternativer for lysarmaturer er gitt nedenfor:

  • Innebygde lys langs takets omkrets eller langs veggen, forskjøvet, vinket og så videre;
  • Belysning av innebygde møbler (både topp og bunn);
  • Spredt lys fra vegglamper.

Bruken av fresker på den såkalte aksentveggen kan visuelt utvide rommet. Fresken kan erstattes med et stort originalt maleri eller fototapet. I tillegg kan du legge ut en dekorativ steinramme rundt buen eller delvis langs veggen. Den etterligner naturlig materiale godt og kan passe perfekt inn i konseptet med en gang..

En utmerket dekorasjonsløsning for en smal korridor vil være plasseringen av et lite foto eller kunstgalleri. Små bilder vil bli selve aksenten som vil spille opp bredden på den smale korridoren..

Korridoren er et gjennomgående rom, og hovedmøbelet som forbinder gangen og rommene er dørene og døråpningene. Vakre dører kan bidra til det indre av rommet. Raffinerte buer eller strenge døråpninger vil bli en logisk fortsettelse av korridoren og et “vindu” til et annet rom.

Det er vanskelig å forestille seg en praktisk gang uten speil, fordi du definitivt må se på den før du drar. Det er viktig å bruke det, fordi det er kjent at speilet utvider plassen perfekt.

Speil plassert på skapdøren eller på veggen, sammen med lysarmaturer, kan skape en illusjon av ekstra volum.

Interiør alternativer

Alle kan lage en vakker og praktisk korridordesign. Det viktigste i denne saken er å nærme seg valg av materialer og møbler grundig, for å bestemme hvordan belysningen av denne mørke kroken skal organiseres..

Det oppmuntres til å bruke forskjellige design- og dekorasjonsteknikker, på grunn av hvilken rommet vil virke større.

Se den relaterte videoen.