Hvordan lage en henger i gangen med egne hender?

Hvordan lage en henger i gangen med egne hender?

Gangen er stedet der ting vanligvis lagres ved utgangen, så det kan ikke klare seg uten en henger. Noen mennesker fester et brett med spiker til veggen, men det ser ikke veldig pent ut. Derfor er det best å bruke et gulv eller en vegghenger som du kan bygge selv. Et håndlaget produkt vil ikke bare spare budsjettet ditt, men også legge til unikhet i hjemmet ditt.

Utarbeidelse av verktøy og materialer

Når du skal begynne å jobbe, må du forberede alle nødvendige verktøy: en drill, en skrutrekker, selvskærende skruer, en baufil, et målebånd. Det er viktig å ha ferdigheter til å håndtere dem for ikke å gjøre mange feil og ikke skade deg selv. For å gi produktet et pent og estetisk utseende, trenger du lakk eller maling.

Når det gjelder materialene, trenger du:

 • Barer av tre eller metall som vil skape en sterk og sikker base som tåler tunge jakker. Du kan bruke en sokkel fra unødvendig kunstig gran eller fra en solid gulvlampe.
 • Et innlegg som er passende i størrelse og er lett å kjøpe på hyllen. Det billigste alternativet er en tørr og bar stamme av et ungt tre (uten knuter og svinger), behandlet med sandpapir. Høyden skal være 15-20 cm.
 • Kroker, hvis antall må være tilstrekkelig til å passe fritt på basen.

 • Lim designet for å fikse alle elementer sikkert, inkludert selvskruende skruer.
 • For at hengeren skal stå godt på gulvet og ikke skli, må du lime tynn gummi til bunnen.
 • For å styrke tyngdepunktet må du lage en hylle for lagring av tilbehør, som må festes over tverrstykkets feste.

Produksjonsprosess

Først må du lage bunnen av hengeren. For å gjøre dette må de ferdig forberedte stengene kuttes i to, slipes og skjøtes i rette vinkler. For å gjøre leddene sterke og ikke vakle, må du lage spor over bredden på stangen og koble alle delene. Deretter må du kutte ut fire stenger og feste dem med selvskruende skruer til bena og bagasjerommet, noe som vil bli en pålitelig støtte for hengeren..

Du kan bare skru ut skruene etter at hullene som er laget med boret er klare. Dette vil bidra til å beskytte det fremtidige produktet mot sprekker som kan gjøre møbelet ubrukelig. Diameteren på den selvskruende skruen må være større enn boren.

For pålitelig fiksering må du først smøre hullene med lim, og først deretter skru inn de selvskruende skruene..

For å lage den øvre delen av strukturen må du feste en forhåndsberedt firkant med kroker. Du kan også feste fire stenger til bagasjerommet, som vil justeres med hverandre med hjørner. Det er nødvendig å feste det ikke helt til toppen, men litt lavere. Hull bores med et bor, som er fylt med tetningsmasse, og først da skrues selvskruende skruer inn. Dette vil hjelpe produktet til å holde på tunge gjenstander..

Når du er ferdig med å lage hengeren, må du begynne å designe den. Først må hele strukturen behandles med sandpapir. Deretter bør du behandle den med maling og lakk. Du kan male overflaten med forskjellige farger eller malingsmønstre for å få et originalt produkt.

Originale løsninger

Følgende interessante alternativer kan skilles:

 • Det er mye lettere å lage en henger i gangen., hvis det er en gammel (ganske tung) gulvlampe hjemme. Den må frigjøres fra unødvendige elementer (ledninger), rengjøres og males. Metallisk maling vil se spektakulær ut. Jernkroker settes inn i forborede hull. Kan veves kroker bøyd av sterk tråd.

 • Det vil se veldig uvanlig ut henger laget av ekte tre. For å gjøre dette må du tørke den grundig, fjerne barken fra den og slipe den også. I dette tilfellet trenger du ikke å stå, siden treets røtter på en pålitelig måte holder strukturen. Men det er nødvendig å arkivere og bringe røttene i en riktig form, slik at de ikke forstyrrer og ser vakre ut. Du kan bruke tregrener som kroker, etter å ha forkortet de sterkeste på forhånd til ønsket størrelse. En slik henger vil bli en dekorasjon av huset, og det vil ganske enkelt være umulig å ikke legge merke til det. Å finne et passende tre er imidlertid ikke en lett oppgave, noe som gjør det veldig vanskelig å oversette denne ideen til virkelighet..

 • Spar plass samtidig som du opprettholder funksjonaliteten vegghengeren vil hjelpe. For å lage det trenger du stenger, to brett for å lage en ramme, ett brett for å lage en hylle, metallhjørner, lameller og kroker. Det er bedre å bruke bearbeidet materiale for å fremskynde prosessen. For å bygge en struktur må du markere festepunktet på veggen og montere to brett på den, plassert vertikalt mot gulvet. Lengden på festene avhenger av lengden på produktet. Den skal passe til lengden på hyllene.

På kort avstand er lameller festet til vertikale brett. Fra stengene nederst må du bygge en hylle for sko. Hyllen må være høy nok til å sitte på. Alle ledd er festet med hjørner for å øke konstruksjonens pålitelighet. Bekledning med lameller vil bidra til å gjøre produktet vakkert og pent. Installasjonen av den øverste hyllen starter fra festepunktene. Ved hjelp av en borer lages det hull der selvskruende skruer deretter skrus.

For skjønnhet kan du bruke smidde hjørner og kroker, og det ferdige produktet kan behandles med en flekk eller maling og lakk..

 • Kan kombineres med en henger med et lite skap, ved å lage dype hyller og kroker. For å gjøre dette må du forberede noen solide planker av høy kvalitet som er forbehandlet. Du kan bruke brett fra en gammel seng eller sofa, fordi treet holder seg sterkt i mer enn et dusin år. Det er godt bearbeidet. Før arbeidet er det verdt å lage en tegning, som viser dimensjoner og antall hyller. Etter tegningen må du kutte brettene, deretter bør du feste dem til den nederste hyllen. Plater er festet på baksiden av sideplatene, hvis høyde avhenger av antall hyller.

Det må huskes at på hengeren vil det ikke bare være yttertøy, men også diverse tilbehør, så det må være spesielt godt festet til veggen. Du kan bruke jernhjørner og selvskruende skruer, eller du kan skru dem på plugger.

Du kan dekorere den ferdige strukturen med et lite speil., som vil ligge på siden. Hvis den er rammeløs, må du feste den til et solid kryssfinerplate. Det må fikses. Selve speilet limes til et spesielt lim, og under det plasseres en hylle i nærheten av det, som vil tjene som en ekstra støtte. Hvis dette designet ikke virker trygt, kan du bygge en ramme for speilet. Det må gjøres fra et strukturert bord, etter å ha behandlet det med sandpapir og dekket med flekk.

Litt fantasi – og den enkleste hengeren vil bli en interiørdekorasjon. Det kan ikke bare males i en farge, men også limes over med klut eller tapet. Decoupage -teknikken er bra for denne saken, noe som vil gi produktet et ekstraordinært utseende..

Lag en interessant henger

 • Du kan dekorere korridoren med et ikke-standardprodukt, som (i tillegg til å lagre ting) også vil utføre andre funksjoner. Hengeren i form av en stol vil være designet for oppbevaring av yttertøy og sitteplasser. Under setet vil det være en hylle for sko, og på den høye ryggen vil det være kroker for klær og en hylle for hatter og hansker.

En solid gren funnet i en skog eller i en park kan bli et høydepunkt på gangen. Det er verdt å dekke det med lakk og skru inn krokene, og det vil bli et verdig element i leiligheten..

 • Kleshengere laget av vannrør vil se veldig uvanlig ut. I dette tilfellet kan du henge klær på ventiler eller kraner..
 • Det er veldig økonomisk og originalt å bruke trebøyler som kan bygges inn i veggen på forskjellige nivåer. Allerede i selve produktene kan du lage hull for kroker eller bruke butikkalternativer som har en selvklebende overflate.
 • Gamle ski er en annen interessant design i korridoren. Ved å male dem i en ny nyanse og feste kroker til dem, kan du organisere et lagringssystem på noen få minutter.

Mange vanlige ting kan gjøres om til eksklusive produkter., hvis du viser litt fantasi og bruker litt tid på å transformere dem. Du kan lage et gulv eller en vegghenger av mange ting som har samlet støv i årevis i pantryet eller på balkongen. Det kan være gamle stoler kombinert med unødvendig bestikk, eller et vanlig brett kombinert med verktøy som for lenge siden har forverret seg..

Å lage en struktur med egne hender er fordelaktig ikke bare fordi økonomiske kostnader reduseres, men også av en rekke andre årsaker. For det første er håndverk høyt verdsatt. For det andre kan du på denne måten oppnå den perfekte kombinasjonen av produktet med interiøret. Og for det tredje, for til slutt vil du få et spektakulært møbel, som vil være i et enkelt eksemplar..

Og hvordan du lager en enkel og original henger i gangen med egne hender, se neste video.