Gangene til en liten korridor

I den moderne verden råder bygninger i små leiligheter stadig mer. Dette er på den ene siden en så spesiell budsjettklasse for boliger som oppfyller alle grunnleggende krav til eieren, på den annen side får det deg til å tenke på å organisere plass til eierens vitale funksjoner. Utviklere liker spesielt å spare plass på gangene. Det ser ut til at liten funksjonalitet ikke krever store størrelser, men det er viktig for enhver eier å velge møbler for dette rommet som dekker hans behov.

Smart design i et trangt miljø

I små leiligheter er det et akutt problem med å organisere oppbevaring av personlige eiendeler. Selv for en lang og smal gang, bør du velge passende møbler for dette formålet. Moderne produsenter tilbyr modeller med en bredde på bare 20 cm, mens de har et sted for oppbevaring av sko, vesker, nøkler. Ting i et slikt rom kan ganske enkelt henges på en bar med kroker. Slik minimalisme i interiøret vil se stilig og konseptuell ut, og den smale korridoren vil snu fra ulempene med leiligheten til fordelene.

En vanskelig oppgave for lekmannen vil være utformingen av hjørnegangen. Møbelprodusenter har prøvd å lette denne oppgaven, for å gjøre skapene romslige og vakre. Hvis du fortsatt har problemer med valget, bør du vurdere muligheten til å lage en gang på bestilling. I dette tilfellet vil dimensjonene bli nøyaktig observert, og møblene vil passe inn i interiøret som det skal. Det er verdt å merke seg at skaprommet, som faller på hjørnet av rommet, har et stort volum, plassen inne kan brukes veldig rasjonelt, da blir det ingen problemer med å lagre klær og sko utenom sesongen. Hjørneversjonen kan også slås med radiusdører, svingen kan rettes både innover og mot den ytre delen av produktet.

En entré til en liten korridor kan utformes som en glidende garderobe. Dette alternativet er veldig populært, ettersom det ser vakkert ut og har flott funksjonalitet. Innebygde modeller ser veldig imponerende ut. På grunn av det faktum at skapets vegger er dannet av veggene, utvides det brukbare rommet, som vil bli brukt så funksjonelt som mulig.

For fans av ferdige løsninger tilbyr produsentene å velge modulmøbler. Skap i henhold til et slikt system er ordnet ut fra størrelsen og formen på rommet, skaffer seg hvilken som helst skala, ser moderne og intrikat ut.

Minimalister installerer vanlige vektstenger i korridorene, hvorpå de henger klær fra alle årstider på kleshengere etter hverandre. Sko plasseres rett under klærne. I dette tilfellet vil det ikke fungere å skjule noe, men et slikt design er populært og opptar en spesiell fattigdom i interiørdesign..

Funksjonaliteten til små ganger er liten, men hvis du jobber med plass riktig, kan du få et vakkert rom med nødvendig lagringsplass..

Møbler alternativer

Produsenter har utviklet mange allsidige møbelkonsepter for små mellomrom. Enhver forbruker med den mest krevende smaken vil kunne finne garderober i gangen. Innebygde design er nå på topp i popularitet. Praktiske garderober laget med denne teknologien kan enten være med et åpent område for hverdagsklær, eller helt døve. Det er mulig å utføre speildører, så forsvinner spørsmålet om hvor du skal henge speilet igjen, og sparer plass og en ferdig løsning. Det er innebygde garderober med hengslede dører, en slik organisering av plass vil passe godt inn i en liten gang laget i klassisk stil.

Hvis slike alternativer er mer egnet for supportere til å kjøpe skreddersydde møbler, så er skapveggen i gangen valget av elskere av ferdige løsninger. Det er nok å velge et produkt i henhold til størrelsen på rommet, uten å tenke på hvordan, hva og hvor det skal lagres og lagres, og stoler helt på designernes intensjon.

Det er hovedpunktene som er verdt å ta hensyn til i dette tilfellet:

  • Settet til den ferdige garderoben må nødvendigvis inneholde et område for daglig bruk;
  • Det bør være en hylle for oppbevaring av hatter, skjerf, hansker;
  • Nedenfor, under klærne, er det en skoholder eller hyller for sko;
  • Det er et lukket område for klær for andre sesonger;
  • Lite lagringsplass for småting som nøkler.

Det er vegger med et avrundet hjørne. De myker opp plass og sparer plass. Hvis veggen er et relativt stort og monolitisk møbel, lar modulære skap deg velge alternativer for å bruke plass.

Materialer

Garderober laget av massivt tre vil bli holdbare og pålitelige. De oppfyller perfekt alle kvalitetsstandarder, men de ser anstendig og av høy kvalitet. Dessuten kan produktet fra massivet lages både med svingdører og med skyvedører. Det vanligste materialet for produksjon er eik, men et slikt skap kan virke tungt for et lite rom, og til og med dyrt. Det lettere materialet er furu, det er billigere og ser ikke verre ut.

Produkter laget av finér vil bidra til å spare penger. Den kan være laget av kunstige materialer eller naturlig tre (eik, bjørk, furu, mahogny, valnøtt, bøk). Den lages som følger: et lag kuttes fra matrisens overflate, som behandles på en spesiell måte, det oppnås et tynt ark som deretter limes til møbelbunnen. Uten å gå inn i bagateller er det noen ganger ikke lett å skille finer eksternt fra massivt tre eksternt.

Et enda billigere alternativ er et skap laget av MDF. Ved behandling av tre dukker det opp trestøv, hvorfra materialet er produsert. Det er sterkt og fuktresistent.

De billigste skapene er laget av sponplater. Dette materialet er dessverre kortvarig, egnet for folk som er vant til å skifte interiør ganske ofte, fordi ved langvarig bruk er deformasjoner og løsninger mulig, og med langvarig kontakt med vann svulmer og vrir sponplaten. Nå har produsentene lært å laminere slikt materiale, noe som gjør det mer motstandsdyktig mot eksterne faktorer. En spesiell dekorasjonsfilm med en imitasjon av tre eller stein påføres overflaten, men den kan også rive over tid.

Et stort utvalg forskjellige materialer brukes til å lage unike og vakre design. Dette er rotting. Dette er et spesielt behandlet tropisk vintre, overraskende sterkt og fuktresistent. Et interessant faktum er at det brukes som et uavhengig produkt og brukes som dekorative elementer. En rotting garderobe på gangen er en dyr fornøyelse, den er veldig lett og elegant, men ikke egnet for alle til en pris. Hvis du virkelig liker dette materialet, men du ikke har råd, kan du kjøpe rottingkurver, sette på åpne hyller for små ting som hansker, skjerf, kammer og annet tilbehør..

Også en osmannisk eller en liten rotting sofa for å ta på sko med bekvemmelighet vil se passende ut på gangen. Produsenter av skyvedørsgarderober og garderober med svingdører bruker dette materialet som dekorative elementer, på en spesiell måte liming av tynne ark til MDF- eller finerbunnen. Resultatet er en solid og vakker design. “Slektningen” til rottingskap er et bambusskap. Det er litt billigere, men det regnes fortsatt som et elitemateriale..

En garderobe med speildører på gangen vil spare plass, siden du i dette tilfellet ikke trenger å lete etter et sted å henge et eget speil. Speil- og glassbelegg utvider plassen til et lite rom, slipper inn og reflekterer mer lys. Ulike mønstre kan påføres speilet ved hjelp av sandblåsingsteknologi. De påføres med en spesiell enhet, de ser elegante og enkle ut. Ulike typer glass brukes: ugjennomsiktig, med effekten av grafitt eller bronse, malt i henhold til lacobel -teknologien eller med gravering. Skapdører av slikt materiale kan dekkes med en film, hvis mønster vil passe til bakgrunnsbildet i rommet eller bare ha et mønster for enhver smak..

For kjennere av stilen “myk luksus” er skap laget med skinnelementer egnet. I utgangspunktet brukes ikke naturmateriale for dette, men øko-lær. Den er mer slitesterk, knapt riper, men ser fin og pen ut. Den er laget på stoffbasis og bruker spesiell preging av en spesiell polymerfilm som gjentar den naturlige teksturen.

Fargeløsninger

I små rom spiller hver lille ting en rolle og vil ikke gå ubemerket hen, men fargevalget er ikke en liten ting. Alle bør forstå at lysdesignet i rommet visuelt forstørrer rommet, mens det mørke skjuler dette rommet. Derfor, når du innreder en miniatyrkorridor, velg lyse nyanser, de er mer optimistiske og ser bra ut. Friske ideer inkluderer aksenter med levende detaljer. For eksempel malte hvite vegger, skapdører er blanke og også hvite, men hyller eller tilbehør er lyse gule eller blå.

Generelt avlede fargerike løsninger gunstig oppmerksomheten fra problemet med mangel på plass, men overdreven metning med forskjellige farger er unødvendig. Ikke overdriv i denne retningen, det er nok å ha 1-2 lyse detaljer.

Dimensjoner

Møbler i gangen må stemme helt overens med størrelsen på rommet, det er viktig å bruke hver centimeter plass. Men ikke glem at det må være nok ledig plass, slik at minst 1 person rolig kan kle seg og ta på seg sko. Kompakte modeller er det du bør se etter i en butikk før du kjøper. Nå er produsentene klare til å dekke etterspørselen etter en rekke forespørsler, mens møblene vil være romslige, se pene, vakre og verdige ut..

Ikke-standardiserte løsninger vil også passe perfekt inn i det indre av en liten gang.. For eksempel foreslår noen design å arrangere skostativ fra gulv til tak. Eller generelt begrense møblene i gangen til kroker, hvor du kan henge 3-4 jakker og hyller for hatter, og bare legge skoene på gulvet langs veggen. En slik organisering av plass vil virkelig spare plass, men da må du tenke på et sted å lagre klær for andre sesonger..

De vanligste gangene for små mellomrom er 140 cm brede garderober og kleshengere. De inneholder alt du trenger, er rimelige og passer perfekt inn i innredningen. For å bestille eller kjøpe slike møbler, må du huske på at lengden på den åpne delen skal være minst 60 cm, da vil den lukkede delen være 80 cm. Sistnevnte kan helt forlates til fordel for et speil, og den åpne delen bør byttes ut med en rund formet gulvoppheng.

Produsentoversikt

Flere og flere produsenter identifiserer hele produktlinjer designet spesielt for små mellomrom. Slike budsjettalternativer har bare blitt en redning for eierne av små leiligheter og studioleiligheter. De mest kjente skaperne av miniatyrløsninger er designere fra Ikea. Denne fabrikken har svenske røtter, er den største detaljhandelskjeden med møbler og husholdningsvarer rundt om i verden og oppfyller alle europeiske kvalitetsstandarder..

Ikea er kjent for det faktum at det har ferdige løsninger for forbedring av enhver leilighet, fungerer i henhold til prinsippet “vi har alt” og eliminerer behovet for at en person kan henvende seg til en annen produsent for denne eller den innvendige detaljen. Den lave prisen på produkter og god kvalitet får forbrukerne til å velge dette selskapet. Ikea sparer virkelig penger for de som velger produktene. Det er ikke nødvendig å kontakte designerne i tillegg til å planlegge plassen til leiligheten din, Ikea har allerede tenkt på alt for deg.

Merket tilbyr en produktkatalog der et spesielt sted er reservert for lagring av ting, noe som er så viktig når du skal dekorere en gang. Dette er garderober fra 60 cm med stang for kleshengere og hyller for ikke-krøllete klær, kommoder for lite tilbehør fra 50 cm, hyller med åpne hyller, modulsystemer, høye skap fra 36 cm, vanlige og modulære hyller.

Garderober fra Pax-serien er ferdige garderober med en bredde på 150 cm. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot stoffgarderober som lukkes med vanlig glidelås. Dette er en veldig økonomisk måte å lagre eiendelene dine på, og forhindre at støv og smuss fra gaten ødelegger eiendelene dine. Slike møbler er festet direkte til veggen ved hjelp av en mekanisme som er inkludert i settet. Størrelse – 74x51x149 cm.

For oppbevaring av sko har Ikea laget et stort antall skostativer som ser stilige, interessante og praktiske og praktiske ut. I slike produkter er hvert par på sin plass. Stofforganisatorer for støvler, sandaler og joggesko ser uvanlige ut. Den henger på en dør eller vegg, den har sin egen lomme for hvert par..

Ikeas arsenal inneholder mange tilbehør som brukes til å organisere lagringsplasser. Alle typer kurver, esker, kroker, kleshengere og kleshengere finnes i selskapets butikk.

Slike møbler har sine ulemper. Noen forbrukere anklager Ikea for å bruke klisjeer og mangel på særegenhet i interiøret, utstyrt med produkter fra dette selskapet. Lav kvalitet og billig beslag er også gjenstand for kritikk. Men hvis du sammenligner selskapet med konkurrenter, koster lignende og enda mindre “design” -løsninger mye mer. Ja, det brukes dyrere materialer der, men kvaliteten er tvilsom..

De viktigste konkurrentene til merket i Russland er møblene til Shatura -fabrikken. Hoff møbler hypermarkeder tilbyr å vurdere forskjellige produsenter fra nesten alle verdenshjørner – Elfa, Rubbermaid, Element System, Aristo og andre..

Hvilken du skal velge?

Det er ikke så lett å forstå all variasjon av gangdesign. Først av alt må du bygge på ønsket kostnad for produktet. Det er både økonomialternativer laget av rimelige materialer som sponplater, middelklasseskap i MDF eller finer, og dyre luksusgarderober av massivt tre..

Det er også verdt å forstå stilen i interiøret. Klassiske eller moderne ideer i leiligheten bør kombineres med fremtidens garderobe på gangen.

Sjekk ut prøver av forskjellige merker i butikkene. Ta deg god tid med valget, vurder alle fordeler og ulemper, sjekk mekanismens drift, evaluer produktets styrke. Vær spesielt oppmerksom på skapets innvendige beslag.

Dekor ideer

Enhver liten plass må visuelt utvides. Velg et lyst tapet, helst vanlig. En lys, klumpete tegning vil bare understreke de små dimensjonene i rommet. En stilig løsning er bare snøhvite vegger og noen få aksenter, for eksempel blå, gule, rosa rammer for bilder, et fargerikt teppe eller en pute på en ottoman eller en sofa for sko.

Hvis bare hvite, glatte vegger virker kjedelige for deg, kan du lage et teglverk eller en følelse av at veggen er laget av steiner. Disse teknikkene i moderne renovering er veldig glad i alle designere, uten unntak, og brukes ofte i praksis. Det er også dekorativt gips, som skaper finurlige konturer av veggmønsteret, ser elegant og uvanlig ut..

Sørg for at det er nok lys i “gangen”. Lyse rom ser større og mer romslige ut. Det er obligatorisk å ha lamper eller sconces i nærheten av speilet. For det første er det praktisk og rett og slett nødvendig å korrigere håret eller sminken før du går ut, og også når en reflekteres i speilet, blir en lampe til to, spredende lys, gjør rommet to ganger lysere.

Vakre eksempler i interiøret

Det er ikke vanskelig å lage et originalt interiørdesign for en liten gang. Det er nok å studere noen eksempler på interessante ideer om denne poengsummen. Mange moderne designere foreslår å bli kvitt sving- og romdører, og dermed skape et enkelt rom. Og for prisen kommer det ut på et budsjett, og minirommet ser ut til å være større, fordi hjørnene som bryter opp plassen blir mindre.

En variant nær dette designet kjennetegnes ved tilstedeværelsen av en liten kommode der du kan skjule alt som fremmede ikke bør se. Kommoden tar ikke mye av broen, men når det gjelder romslighet vil den tilfredsstille mange.

Dermed har det alltid akutte problemet med å innrede gangen i “Khrusjtsjovene” funnet sin løsning. Det viktigste er å vise fantasi og bestemme de viktigste punktene i designet, som du kan bygge videre på.

For en oversikt over utformingen av gangene i en liten korridor, se følgende video.