Toppbord i gangen: fordelene ved å bruke

Toppbord i gangen: fordelene ved å bruke

Utformingen av gangen skaper det første inntrykket av hele huset. Vakker, stilig og praktisk dekorasjon snakker om den utmerkede smaken til eieren av hjemmet. Som regel er dette et lite sted. For å innrede det så vellykket som mulig, bør du bruke hver kvadratmeter med omhu. Det beste alternativet er å installere et toalettbord med et speil i gangen. Dette elementet vil ikke bare dekorere rommet, men også spille en viktig rolle for å sikre komfort..

generelle egenskaper

Moderne firmaer tilbyr multifunksjonelle og praktiske modeller av møbler.. Profesjonelle designere anbefaler å plassere et toalettbord hvis det er nok ledig plass i gangen..

Utsøkte tremodeller, dekorert med utskjæringer, volumetriske elementer og annen innredning, vil legge til raffinement, uttrykksevne og raffinement i designet. Det er det perfekte valget for en rekke klassiske dekorative stiler..

Et toalettbord med et speil vil gjøre det enklere å gjøre seg klar før du forlater huset. Sittende på en stol eller krakk, kan du evaluere utseendet, fikse håret, sminken, klærne og gå på forretningsreise med full tillit. Toalettbordet er utstyrt med et stort antall skuffer og rom, som sikkert kommer til nytte for praktisk oppbevaring av forskjellige husholdningsartikler og andre bagateller..

Innvendig bruk

Slike møbler er veldig enkle og komfortable å bruke. Brygglasset er fortjent inkludert i kategorien med de mest praktiske modellene, spesielt når det gjelder lagring av kompakt tilbehør til daglig bruk: kosmetikk, børster og andre skonerengjøringsverktøy, tilbehør og mye mer. Alle ting kan ordnes i separate rom, for å unngå rot.

Møbelmarkedet rommer et stort utvalg av toalettbord for gangen – fra lakoniske og miniatyrmodeller for trange steder til utsøkte og store produkter fra edelt skog. Et rikt utvalg gir nesten ubegrenset valgfrihet.

Interiør stil

Som regel er et utsøkt toalettbord assosiert med klassisk innredning, men en riktig valgt modell kan harmonisk passe inn i en rekke dekorative retninger..

Provence

Hvitt toalettbord er ideelt for en gang i Provence-stil. Den perfekte modellen – et sidebord med gammel trevirke, dekorert med blomstertrykk.

Land

Grovt tre med en naturlig farge brukes til et sminkebord i landlig stil. Modeller blir ofte supplert med smidde elementer og metalldeler..

Klassisk

Naturlig tre med et originalt naturlig mønster er det beste valget for tradisjonelle stiler. Modellene, dekorert med forgylling og tredimensjonale figurer, er designet for Empire-, barokk- og rokokostilene. Møblene er preget av glatte og glatte former..

Modernitet

Det er også et sted for et toalettbord i moderne stiler. Modellen i en nøytral farge med strenge former og kromhåndtak er et høyteknologisk valg. I dette tilfellet, i stedet for tre, bruker produsentene metall, plast og glass. Lakoniske møbler i beroligende farger er perfekt for minimalisme.

Valg

Når du kjøper et sminkebord for gangen, anbefales det å følge råd fra eksperter. De vil hjelpe deg med å gjøre det riktige valget blant et stort og stadig voksende utvalg..

Designere har identifisert en rekke fargemodeller som er ideelle for denne delen av huset: svart, mørk brun, rød, beige, hvit.

Vær oppmerksom på modellene som er utstyrt med et spesielt skomerom. På gangen vil han være hjertelig velkommen.

Oftest er det mangel på naturlig belysning ved foten av gangen. For å takle dette problemet har produsentene utstyrt noen modeller med bakgrunnsbelysning. Lampene er montert på en ramme rundt speilet. Det er praktisk, så vel som stilig og originalt.

Tilstrekkelig belysning er nødvendig for å sminke og lage en stilig frisyre. Oftest brukes LED -lamper i produksjonen..

Plasserings- og registreringsregler

Det er nødvendig ikke bare å velge den riktige modellen, tatt i betraktning særegenhetene ved stilen og størrelsen på gangen, men også å installere møblene og utstyre et sted rundt det. Toalettbordet er plassert på en standard måte, langs veggen. Vanligvis er dette i nærheten av inngangsdøren. Husk at du bør la plass til å plassere en krakk uten å blokkere passasjen.

Hvis møblene ikke er utstyrt med lamper, er det nødvendig å plassere lamper ved siden av toalettbordet. Du kan feste en lampe på veggen, sette den på et bord eller plassere en gulvlampe i nærheten.

For mer komfort anbefales det å bruke en osmannisk eller en liten stol i stedet for en krakk..

Funksjonelle funksjoner

Pierglass kan ha forskjellige former og størrelser. Ikke bare deres utseende avhenger av dette, men også tekniske og operasjonelle funksjoner. Hovedattributtet til slike møbler er skuffer av uttrekkbar type. Med deres hjelp er det praktisk å lagre og navigere i innholdet. På grunn av denne funksjonen ble møblene verdsatt av kjøpere som orden i huset først er sammen.

Bruken av de nyeste teknologiene og mekanismene gir praktisk, enkel og stille åpning av rommene. Dette er både ekstra komfort og forlengelse av levetiden til bevegelige elementer..

Design av miniatyrmodeller

Oftest brukes kunstige materialer som plast og sponplater til fremstilling av små toalettbord.. For å visuelt lette strukturen brukes transparent glass.. Glatte, blanke overflater og kromdetaljer utvider rommet visuelt gjennom lysspillet. De vanligste fargene på slike modeller: beige, lys grå, lysebrun, melkeaktig, hvit.

Store møbler

Elite og dyre modeller er laget av naturlig tre. Produkter laget av sjeldne og verdifulle treslag er spesielt verdsatt. Spesiell oppmerksomhet rettes mot rammen rundt speilet. Den er dekorert med patina, mønstre, figurer og mer. Modeller på bestilling er dekorert med ekte forgylling, samt edelstener og halvedelstener.

Gull og sølvmaling brukes til masseproduksjon. Den kunstige effekten av aldring og sprukket maling ser veldig attraktiv ut.

Valg

Et brygglass (sminkebord) er perfekt ikke bare for et soverom eller et romslig bad, men også for å ordne en gang. Møbler kombinerer mange positive aspekter: praktisk, skjønnhet, bekvemmelighet, funksjonalitet.

Korrekt valgt utseende på modellen og kompetent plassering vil gjøre en vanlig gang til en komfortabel og stilig del av huset. Med tanke på det store utvalget som tilbys av merker, har kjøpere muligheten til å kjøpe det ideelle alternativet i utseende, funksjonalitet og pris..

Ikke hast med å velge den første modellen du likte.. Vurder sortimentet nøye, sammenlign flere produkter du liker, og ta det endelige valget. Ikke glem å ta hensyn til rommets stil og størrelse når du velger et toalettbord..

For informasjon om hvordan du lager et sminkebord med egne hender, se neste video..

Hva gjør de først: dører eller laminat?

Laminatgulv er et av de mest populære gulvmaterialene for leiligheter og hus. Dette belegget ser estetisk tiltalende ut, løser problemet med kalde gulv og er miljøvennlig, derfor har det tjent kjærligheten til mange mennesker. Men noen vet ikke hvor de skal begynne å reparere og i hvilken rekkefølge de skal installere dører og forbedre gulvet. La oss finne ut av det.

Gulvbelegg egenskaper

Først og fremst må du ikke forveksle laminat og parkett. Visuelt er de like, men det er en rekke forskjeller mellom dem. Parkett er et massivt brett, lakkert, utstyrt med monteringsspor og slipt etter en lang tørketid. Det er 100% naturlig materiale, men stoffene som brukes i behandlingen er noen ganger giftige. I tillegg blir overflaten på parketten lett riper med skarpe gjenstander..

Derfor foretrekker forbrukerne ofte et ubehandlet tregulv eller laminat..

Laminatproduksjonsteknologi er veldig forskjellig fra andre belegg. Det er en legering av mange lag av forskjellige materialer. Basen består av sponplater. Den nederste kanten er dekket med et beskyttende lag av plast eller spesialpapir, som stabiliserer brettet og gjør det enklere å installere. Den øvre dekorative kanten er laminert, og belegget har fått navnet sitt.

Dette materialet ble laget av det svenske selskapet Pergo. De var de første som kom på ideen om å legge harpiksimpregnert papir med et spesielt mineralsk beskyttende lag på platene som slipes og slås sammen. De glemte heller ikke det stabiliserende laget i bunnen av brettet, noe som letter belastningen og forlenger levetiden betydelig. Selv om moderne teknologi gjør det mulig å skaffe gulv på en annen måte, bringer mange av laminatets egenskaper dem nærmere de første prøvene..

Blant de positive egenskapene til belegget kan dens styrke noteres. Det er mye mer motstandsdyktig mot smuss, bulker og riper enn parkett. Han er ikke redd for uttrekkbare sengestrukturer, sofaben eller stoler.

I tillegg blekner ikke laminatet i solen og endrer ikke farge over tid. Det er også motstandsdyktig mot fuktighet og ekstreme temperaturer. Levetiden til laminatet er fortsatt lavere enn et naturlig parkettplate, men det er ganske langt: opptil 20 år. Det er mye lettere å ta vare på enn andre typer tregulv, og derfor er denne typen gulv mye mer vanlig i moderne leiligheter..

Disse egenskapene gjør den til en allsidig finish som kan brukes i alle rom. Laminatgulv er i en rimelig prisklasse.

Kostnaden er mye lavere enn for et naturlig brett..

En annen fordel med laminatgulv er at det er ufarlig for helsen til mennesker, dyr og miljø. Selv om en liten mengde plast og andre kunstige stoffer er involvert i et laminatplate, består det meste av naturlige produkter, som kan sammenlignes positivt med laminatgulv..

Hvis vi sammenligner laminat med parkett, kan vi merke forskjellen i stemmegivning. Første etasje er mer støyende og kaldere. Imidlertid er bare denne typen dekning egnet hvis du vil utstyre leiligheten med gulvvarme..

Etter å ha bestemt seg for valg av materiale, er det nødvendig å forstå hvordan man skal legge et slikt gulv. Det anbefales å utføre slikt arbeid bare med full tillit til deres evner og tilstedeværelsen av nødvendig kunnskap..

Ellers er det bedre å henvende seg til et team av fagfolk som vil fullføre reparasjonen raskt og effektivt..

Fordeler og ulemper ved installasjon

Hvis det likevel blir besluttet å klare seg selv, er det nødvendig å bestemme hva du skal gjøre først: legge gulvet eller henge dørene. Dette spørsmålet blir ofte stilt av nybegynnere når de reparerer, fordi hver mulig bane har sine fordeler og ulemper..

Først og fremst bør det bemerkes at installasjon av gulv i alle fall gjøres etter liming av tapet eller annen veggdekorasjon. Ellers vil de raskt bli skadet av spor av gips, maling og riper fra uforsiktig håndtering under reparasjoner..

Dette er det viktigste dilemmaet med reparasjon.: Hvis gulvene legges før døråpningen installeres, vil laminatgulvet sannsynligvis bli skadet. Men samtidig vil det være mye mer praktisk å ta målinger og henge døren, og vite nøyaktig hva resultatet blir til slutt..

Du kan først og fremst installere en døråpning. Men da vil det være nødvendig å nøye ordne terskelen slik at den ser estetisk tiltalende og umerkelig ut.

I tillegg kan du ikke gjette med høyden på døren, da må den fjernes og arkiveres, noe som selvfølgelig er upraktisk..

Start fra gulvet

Hvordan dørkarmen plasseres avhenger av rekkefølgen som dørene eller gulvet er installert i. Innerdører er vanligvis installert andre. Hvis det første trinnet er å installere gulvbelegget, er det nødvendig å forhåndsforberede døråpningen før installasjonen..

Åpningen er installert som vanlig, men du må kutte den slik at den passer i høyden. Disse målingene kan tas direkte etter at gulvet er lagt, men ikke prøv å gjøre det med øyet. Ellers vil den knappe dørkarmen ødelegge hele inntrykket av reparasjonen..

Døren trenger også trimming. Det er bedre å produsere det på siden i den fjernede formen, og ikke på vekt. Unødvendig å si, det blir mye mer likeverdig og nøyaktig..

For en tid siden, i sovjetiske leiligheter, var avstanden mellom døren og gulvet på noen få centimeter normen. Så det var ingen grunn til bekymring for beregninger, og det var enkelt å bytte gulvbelegg om nødvendig..

Imidlertid vil det for øyeblikket se veldig frastøtende ut..

Jo mindre gapet er, desto bedre blir arbeidet..

Først av alt, sett døren

Døren monteres umiddelbart hvis en høy terskel er satt. I dette tilfellet er det ikke fornuftig å installere gulvet før terskelen er installert..

Installasjon av dører er først og fremst hensiktsmessig når du legger nær inngangsdøren. Også høye terskler brukes på bad. Så det er vanlig å stabilisere mikroklimaet i rommene og forhindre at gulvene i korridoren flommer over når vannstanden på badet er høy. Dette gjelder spesielt laminat eller tregulv..

Til tross for at laminatet er motstandsdyktig mot fuktighet, ikke utsett det for systematisk flom..

Felles dekorasjon

Et viktig punkt du må være spesielt oppmerksom på når du legger gulvet, er utformingen av sammenføyningen av de to beleggene. Oftest faller det på terskelen, selv om dette ikke er nødvendig. Det er forskjellige alternativer for hvordan dette arbeidet utføres:

 • Rumpe til rumpa. I dette tilfellet er det nødvendig at krysset mellom de to materialene er ett-nivå. Det vil være enkelt å håndtere med en spesiell kitt. Denne typen arbeid utføres oftest mellom stuer og en korridor eller en stue og en entré. Når denne operasjonen utføres, må utgangsmaterialet ha en stiv struktur. Denne typen dekorasjonsarbeid er mulig når du kombinerer forskjellige typer laminat eller parkett eller parkett og fliser..
 • Pallplass. Dette alternativet hjelper hvis forskjellen mellom nivåene på de to beleggene er imponerende. Det lar deg elegant behandle skjøten, sonering av rommet. Før du fortsetter med behandlingen av avrettingsmassen med fliser eller annet materiale, må du utvikle et designprosjekt som tar hensyn til alle nødvendige målinger.
 • Lugs. Et stort utvalg av modeller av disse produktene brukes i behandlingen av både de enkleste leddene og skjøtene med flotte former. I det første tilfellet brukes rette terskler laget av plast eller metall med ønsket bredde. De kan alltid kuttes eller sages av med en baufil. Det er også fleksible aluminiums- og plastterskler med gummibaksider. De er bredere i søknaden..

Generelle konklusjoner og anbefalinger

Laminat er en billig og praktisk måte å dekorere et boligbygg på. Den tjener lenge og ser vakker ut. Samtidig kan du velge farger og teksturer for ethvert design og formål i rommet..

Spørsmålet om gulvet eller døren skal installeres først avgjøres individuelt.. Hvis vi snakker om innerdører og nivåforskjellen mellom dem er liten eller fraværende, er det ingenting som hindrer å legge gulvet først. Dette vil gjøre det lettere å gjøre målingene som trengs for å henge døren. Unøyaktigheter og feil kan unngås.

Imidlertid er det stor risiko for å skade gulvene under installasjonen. Som en siste utvei er det lov å dekke laminatet med flere lag tykk papp, men det må tas hensyn til at beskyttelsesbelegget ikke sklir noe sted. Derfor kan ikke fullstendig sikkerhet på overflaten garanteres..

Noen foretrekker å montere dørkarmen umiddelbart..

Dette er spesielt praktisk hvis det er en høy terskel eller linoleum er på den ene siden av døren..

Når du installerer innerdører, er det alltid nødvendig å sikre at skjøten mellom gulvbelegg i forskjellige rom er estetisk tiltalende og pålitelig behandlet. Det er forskjellige teknikker, blant dem er de vanligste ledd i ledd og bruk av spesielle terskler. Det er også mulig å organisere et podium i en leilighet eller et hus, men denne metoden krever en individuell tilnærming og et spesialutviklet byggeprosjekt. Det gjelder bare hvis nivåforskjellen er større enn 50 mm..

Tilbakemeldinger fra brukere som allerede har lagt laminatgulv i hjemmet sitt ved hjelp av slike metoder er positive. De legger merke til den høye kvaliteten på overflaten, materialets varme og det utmerkede utseendet. Et ekstra pluss er enkel installasjon. De anbefaler alle å legge laminat i sin egen leilighet..

Du vil lære mer om hva som først monteres: laminat eller dører, du vil lære av følgende video.

Hvordan lage en henger i gangen med egne hender?

Hvordan lage en henger i gangen med egne hender?

Gangen er stedet der ting vanligvis lagres ved utgangen, så det kan ikke klare seg uten en henger. Noen mennesker fester et brett med spiker til veggen, men det ser ikke veldig pent ut. Derfor er det best å bruke et gulv eller en vegghenger som du kan bygge selv. Et håndlaget produkt vil ikke bare spare budsjettet ditt, men også legge til unikhet i hjemmet ditt.

Utarbeidelse av verktøy og materialer

Når du skal begynne å jobbe, må du forberede alle nødvendige verktøy: en drill, en skrutrekker, selvskærende skruer, en baufil, et målebånd. Det er viktig å ha ferdigheter til å håndtere dem for ikke å gjøre mange feil og ikke skade deg selv. For å gi produktet et pent og estetisk utseende, trenger du lakk eller maling.

Når det gjelder materialene, trenger du:

 • Barer av tre eller metall som vil skape en sterk og sikker base som tåler tunge jakker. Du kan bruke en sokkel fra unødvendig kunstig gran eller fra en solid gulvlampe.
 • Et innlegg som er passende i størrelse og er lett å kjøpe på hyllen. Det billigste alternativet er en tørr og bar stamme av et ungt tre (uten knuter og svinger), behandlet med sandpapir. Høyden skal være 15-20 cm.
 • Kroker, hvis antall må være tilstrekkelig til å passe fritt på basen.

 • Lim designet for å fikse alle elementer sikkert, inkludert selvskruende skruer.
 • For at hengeren skal stå godt på gulvet og ikke skli, må du lime tynn gummi til bunnen.
 • For å styrke tyngdepunktet må du lage en hylle for lagring av tilbehør, som må festes over tverrstykkets feste.

Produksjonsprosess

Først må du lage bunnen av hengeren. For å gjøre dette må de ferdig forberedte stengene kuttes i to, slipes og skjøtes i rette vinkler. For å gjøre leddene sterke og ikke vakle, må du lage spor over bredden på stangen og koble alle delene. Deretter må du kutte ut fire stenger og feste dem med selvskruende skruer til bena og bagasjerommet, noe som vil bli en pålitelig støtte for hengeren..

Du kan bare skru ut skruene etter at hullene som er laget med boret er klare. Dette vil bidra til å beskytte det fremtidige produktet mot sprekker som kan gjøre møbelet ubrukelig. Diameteren på den selvskruende skruen må være større enn boren.

For pålitelig fiksering må du først smøre hullene med lim, og først deretter skru inn de selvskruende skruene..

For å lage den øvre delen av strukturen må du feste en forhåndsberedt firkant med kroker. Du kan også feste fire stenger til bagasjerommet, som vil justeres med hverandre med hjørner. Det er nødvendig å feste det ikke helt til toppen, men litt lavere. Hull bores med et bor, som er fylt med tetningsmasse, og først da skrues selvskruende skruer inn. Dette vil hjelpe produktet til å holde på tunge gjenstander..

Når du er ferdig med å lage hengeren, må du begynne å designe den. Først må hele strukturen behandles med sandpapir. Deretter bør du behandle den med maling og lakk. Du kan male overflaten med forskjellige farger eller malingsmønstre for å få et originalt produkt.

Originale løsninger

Følgende interessante alternativer kan skilles:

 • Det er mye lettere å lage en henger i gangen., hvis det er en gammel (ganske tung) gulvlampe hjemme. Den må frigjøres fra unødvendige elementer (ledninger), rengjøres og males. Metallisk maling vil se spektakulær ut. Jernkroker settes inn i forborede hull. Kan veves kroker bøyd av sterk tråd.

 • Det vil se veldig uvanlig ut henger laget av ekte tre. For å gjøre dette må du tørke den grundig, fjerne barken fra den og slipe den også. I dette tilfellet trenger du ikke å stå, siden treets røtter på en pålitelig måte holder strukturen. Men det er nødvendig å arkivere og bringe røttene i en riktig form, slik at de ikke forstyrrer og ser vakre ut. Du kan bruke tregrener som kroker, etter å ha forkortet de sterkeste på forhånd til ønsket størrelse. En slik henger vil bli en dekorasjon av huset, og det vil ganske enkelt være umulig å ikke legge merke til det. Å finne et passende tre er imidlertid ikke en lett oppgave, noe som gjør det veldig vanskelig å oversette denne ideen til virkelighet..

 • Spar plass samtidig som du opprettholder funksjonaliteten vegghengeren vil hjelpe. For å lage det trenger du stenger, to brett for å lage en ramme, ett brett for å lage en hylle, metallhjørner, lameller og kroker. Det er bedre å bruke bearbeidet materiale for å fremskynde prosessen. For å bygge en struktur må du markere festepunktet på veggen og montere to brett på den, plassert vertikalt mot gulvet. Lengden på festene avhenger av lengden på produktet. Den skal passe til lengden på hyllene.

På kort avstand er lameller festet til vertikale brett. Fra stengene nederst må du bygge en hylle for sko. Hyllen må være høy nok til å sitte på. Alle ledd er festet med hjørner for å øke konstruksjonens pålitelighet. Bekledning med lameller vil bidra til å gjøre produktet vakkert og pent. Installasjonen av den øverste hyllen starter fra festepunktene. Ved hjelp av en borer lages det hull der selvskruende skruer deretter skrus.

For skjønnhet kan du bruke smidde hjørner og kroker, og det ferdige produktet kan behandles med en flekk eller maling og lakk..

 • Kan kombineres med en henger med et lite skap, ved å lage dype hyller og kroker. For å gjøre dette må du forberede noen solide planker av høy kvalitet som er forbehandlet. Du kan bruke brett fra en gammel seng eller sofa, fordi treet holder seg sterkt i mer enn et dusin år. Det er godt bearbeidet. Før arbeidet er det verdt å lage en tegning, som viser dimensjoner og antall hyller. Etter tegningen må du kutte brettene, deretter bør du feste dem til den nederste hyllen. Plater er festet på baksiden av sideplatene, hvis høyde avhenger av antall hyller.

Det må huskes at på hengeren vil det ikke bare være yttertøy, men også diverse tilbehør, så det må være spesielt godt festet til veggen. Du kan bruke jernhjørner og selvskruende skruer, eller du kan skru dem på plugger.

Du kan dekorere den ferdige strukturen med et lite speil., som vil ligge på siden. Hvis den er rammeløs, må du feste den til et solid kryssfinerplate. Det må fikses. Selve speilet limes til et spesielt lim, og under det plasseres en hylle i nærheten av det, som vil tjene som en ekstra støtte. Hvis dette designet ikke virker trygt, kan du bygge en ramme for speilet. Det må gjøres fra et strukturert bord, etter å ha behandlet det med sandpapir og dekket med flekk.

Litt fantasi – og den enkleste hengeren vil bli en interiørdekorasjon. Det kan ikke bare males i en farge, men også limes over med klut eller tapet. Decoupage -teknikken er bra for denne saken, noe som vil gi produktet et ekstraordinært utseende..

Lag en interessant henger

 • Du kan dekorere korridoren med et ikke-standardprodukt, som (i tillegg til å lagre ting) også vil utføre andre funksjoner. Hengeren i form av en stol vil være designet for oppbevaring av yttertøy og sitteplasser. Under setet vil det være en hylle for sko, og på den høye ryggen vil det være kroker for klær og en hylle for hatter og hansker.

En solid gren funnet i en skog eller i en park kan bli et høydepunkt på gangen. Det er verdt å dekke det med lakk og skru inn krokene, og det vil bli et verdig element i leiligheten..

 • Kleshengere laget av vannrør vil se veldig uvanlig ut. I dette tilfellet kan du henge klær på ventiler eller kraner..
 • Det er veldig økonomisk og originalt å bruke trebøyler som kan bygges inn i veggen på forskjellige nivåer. Allerede i selve produktene kan du lage hull for kroker eller bruke butikkalternativer som har en selvklebende overflate.
 • Gamle ski er en annen interessant design i korridoren. Ved å male dem i en ny nyanse og feste kroker til dem, kan du organisere et lagringssystem på noen få minutter.

Mange vanlige ting kan gjøres om til eksklusive produkter., hvis du viser litt fantasi og bruker litt tid på å transformere dem. Du kan lage et gulv eller en vegghenger av mange ting som har samlet støv i årevis i pantryet eller på balkongen. Det kan være gamle stoler kombinert med unødvendig bestikk, eller et vanlig brett kombinert med verktøy som for lenge siden har forverret seg..

Å lage en struktur med egne hender er fordelaktig ikke bare fordi økonomiske kostnader reduseres, men også av en rekke andre årsaker. For det første er håndverk høyt verdsatt. For det andre kan du på denne måten oppnå den perfekte kombinasjonen av produktet med interiøret. Og for det tredje, for til slutt vil du få et spektakulært møbel, som vil være i et enkelt eksemplar..

Og hvordan du lager en enkel og original henger i gangen med egne hender, se neste video.

Vi pynter gangen vakkert

Vi pynter gangen vakkert

Interiøret i gangen setter tonen for husets overordnede stil og danner førsteinntrykket av de som krysser terskelen. Den rasjonelle organiseringen av inngangspartiet innebærer ikke bare en nøye gjennomtenkt estetisk komponent i interiøret, men også en funksjonell. Det er viktig å ta hensyn til at utformingen av et privat rom i en privat husholdning og en byleilighet har sine egne egenskaper. Tema for dagens samtale: vakkert dekorere gangen.

Hva er forskjellen mellom korridoren og gangen?

Gangene og gangene er ikke-boligområder. Gangen er rommet som ligger rett bak hovedinngangen. Dette er det første stedet en person kommer inn når han krysser terskelen til inngangsdøren. Besøkende blir ikke lenge på gangen, og tar av seg yttertøyet her og går videre inn i leiligheten.

Korridoren er en langstrakt, ganske smal gang som forbinder boligkvarter i forskjellige størrelser og funksjonelle formål med hverandre.

Ideer

Når du tegner interiøret i gangen, er det viktig å ta hensyn til detaljer som kan gjøre atmosfæren funksjonell og behagelig maksimalt. La oss finne det ut, hvilke designløsninger som kan brukes for å oppnå ønsket resultat:

 • Bruk av en lyspalett i bakgrunnsdekorasjonen eller dekorasjon i glans er effektive måter for illusorisk utvidelse av rommet, slik at du visuelt kan justere proporsjonene til et smalt rom.
 • Organisering av god belysning. Du kan gå på to måter: lage kombinert belysning, supplere de generelle lyskildene med lokale, eller begrense deg til lokal belysning av høy kvalitet..

 • Visuelle illusjoner. Ikke se bort fra mulighetene for speil, som på grunn av deres reflekterende evne multipliserer belysningen i rommet og visuelt gjør det mer voluminøst..
 • Optimalisering av plass med velvalgte møbler.

Interiøret kan utstyres med en rekke elementer, inkludert:

 • Lineære ganger med vognkobling. De er egnet for rektangulære og firkantede inngangsområder.
 • Innebygde / skap garderober.
 • Garderober.
 • Blyanter. De skiller seg fra standardskapet ved sin høyde. Det er modell 1, 2-delt med en stang, åpen / lukket type, med skuffer, hyller og et utstillingsvindu.

10 bilder

 • Hengende ganger. Modulære strukturer er satt sammen fra de ønskede seksjonene å velge mellom.
 • Svingbare ganger. Uvanlige modeller i form av kompakte moduler med roterende mekanisme.
 • Møbler transformator. Dette er modeller av seksjonelle møbler med utvidet funksjonalitet, som kan stables vertikalt eller ved å danne kombinasjoner av horisontale sideelementer..

Hvordan velge?

Den komplekse geometrien i rommet er en grunn til å velge radiale garderober. I et veldig smalt rom vil hengslede dører til lagringssystemet blokkere passasjen, så det er bedre å foretrekke en garderobe med skyvedører eller en funksjonell innebygd modell.

En hjørnegang er en ideell løsning for et firkantet eller langstrakt rom, der det kan plasseres mot tilstøtende vegger. Dette installasjonsalternativet er ikke tilgjengelig med skap og modulmøbler. I gangen med trapper brukes innebygde lagringssystemer til å organisere underetasjen..

Sko lagres i skostativ – sko kommoder av utfellbar / uttrekkbar type.

Materiale

Gangen er hovedsakelig utstyrt med skapmøbler, som er laget av en rekke materialer. Hvis tidligere kroppselementer bare ble produsert fra naturlig tre, så i dag brukes sponplater med kraft og hoved MDF / sponplater. Gangens utseende og holdbarhet påvirkes like mye av platens sammensetning og belegg. For disse formålene, i tillegg til moderne polymerer (laminat og melamin), brukes syntetisk / naturlig finér..

Møbelproduksjon forlot selvfølgelig ikke massivt tre, som hovedsakelig er laget av eliteganger. De vanligste rasene er eik, bøk, lønn, furu. Massive eikemøbler er pålitelige og beholder utseendet i et halvt århundre eller mer.

Furuprodukter er det rimeligste alternativet når det gjelder kostnad.

Moderne møbler er også laget av metall – dette er modeller av smidde kleshengere, hyller, stativer. Glass – høy styrke eller Triplex og speil, blir det laget dekorative innsatser. Den nåværende trenden er gangen med skinnpolstring. Møbler, hvor dørfronter og bakpanel for kleshengere er dekorert med naturskinn eller kunstig analog – økologisk skinn, ser veldig stilig og imponerende ut.

Innebygde gipsmøbler er en annen praktisk løsning på gangen. GKL er et rimelig, lett å behandle og installere materiale som er ideelt for å lage skillevegger, nisjer, åpne hyller og skap.

Størrelsen

Når du velger størrelsen på møbler i gangen, blir de frastøtt av dimensjonene til inngangspartiet. Veldig kompakte lokaler med et areal på 3-4 kvm. meter finnes i huset til Khrusjtsjov -serien. I dette tilfellet må du begrense deg til et minimum av møbler fra en henger og en kantstein for å imøtekomme de mest nødvendige.

På samme måte må du handle når du organiserer en gang 80-90 cm bred, noe som i forhold til det kompakte, men brede inngangsområdet virker veldig lite. Her kan et alternativ til blyanthuset være installasjon av en gulvtang eller en henger i form av en tverrstang med kroker eller en struktur i form av en sokkel med høy rygg for kroker.

Garderober er fortsatt det mest praktiske alternativet for gangmøbler. Den optimale dybden på strukturer av coupé-type med en standard bomplassering anses å være 60 cm.. Mens det ideelle alternativet for å arrangere en langstrakt inngangssone med et areal på 5-6 kvm. m vil det bli installert en lang garderobe med en endebjelke fra vegg til vegg, opptil maksimalt 40 cm dyp. Eller langs en vegg plasseres flere grunne møbler “i høyden” – et skap med et speil , en sofa, et skoskap med sammenleggbare hyller og på slutten en høy skap -blyantkasse.

For smale korridorer er modulære / ikke-modulære modeller av ganger, 100 og 120 cm brede, ypperlige. Når du arrangerer en gang på 7-10 firkanter (og dette er allerede en liten hall), kan du bruke hvilken som helst modell av skapmøbler.

Farge

Fargealternativer:

 • Den røde paletten er virkelig luksuriøs, men dens skjønnhet kan verdsettes bare i et romslig rom. Overmettingen av interiøret med røde møbler gjør atmosfæren kald og fratar den kos.
 • Den grønne gangen er definitivt et godt valg. Øye-gledelige og harmoniske nyanser av et rolig grønt område kan brukes som ledsagende farger, som bakgrunns- eller aksentfarger.
 • Den blå skalaen er vanvittig interessant. Ultramarine bakgrunnsfinisher kombineres med beige tak og møbler for et luksuriøst utseende. Blå danner harmoniske par med hvitt, beige, halm, grått.

 • Interiørklassikere er i brune toner. Populære fargevalg for møbler inkluderer nyanser av eik, or, kirsebær, eple, valnøtt, gyllen kastanje, shimoaske.
 • Turkis – en slik palett er overraskende vakker og belaster med et positivt. For gangen vil den mest vellykkede nyansen være en falmet grønn, hvis den er supplert med aksentfarger – rød, gul eller grønn.
 • I gule toner – dette alternativet forvandler et mørkt og dystert rom uten vinduer. Når du bruker gule møbler, vil en rolig bakgrunnsfinish bidra til å understreke fargens ekspressivitet..

 • I beige toner er den ideell for kompakte inngangsområder. Varme, lyse nyanser av beige utvider visuelt grensene for små rom.
 • I hvit farge – en av de mest populære løsningene for møbler i gangen, takket være tidløs Scandi -design, miljøvennlig stil, minimalisme og modernitet.

Beslag

Det lille området på gangen skaper mange ulemper når du tegner interiøret. Så dimensjonale møbler kan ikke plasseres her med alt ønsket. Problemet løses av møbelkroker med en rekke design, som gjør at de kan brukes som dekor. Metallprodukter kan være matte, blanke, semi-antikke, strukturelt-en-, to-, tre-, flersporede og er forskjellige i typen festemidler:

 • På skruer.
 • På lim.
 • Med sugekopper.
 • På magneter.

Det mest pålitelige alternativet for å plassere yttertøy er på skruer, slike produkter er designet for økt belastning.

Dekor

Innredningen på gangen skal på alle mulige måter støtte interiørstilen. Dekorative elementer hjelper ofte med å skjule ufullkommenheter og skjule etterbehandlingsfeil..

Hvordan skjule klaffen?

Tilstedeværelsen av et elektrisk panel i gangen reduserer effekten av de mest elegante designløsningene, så maskering av dette prosaiske objektet blir et prinsipielt spørsmål.

For å løse dette problemet kan du:

 • Utstyr svingpanelet med et vakkert innrammet speil.

 • Dekorer rammen med materialet som gangen er laget av (laminat, finér).
 • Installer et skap eller omkledningsrom ved siden av. Skyvbare oppbevaringsdører skjuler visiret uten å begrense tilgangen til enheten.
 • Dekorer rammen med et mosaikk- eller flisemønster.
 • Utstyr døren med en nøkkelholder.

Hvilket bilde å henge?

Å dekorere en gang med malerier er alltid et oppdatert dekoralternativ. Designere foretrekker abstraksjoner, naturlige landskap og avantgarde-bilder. I moderne ganger finnes trykte bilder ofte – plakater. Designet deres i form av et panel ser spesielt originalt ut..

Modulære malerier er en annen mulighet til å diversifisere interiøret i inngangspartiet. Populariteten til bilder dannet av flere sektorer med separate deler av det overordnede bildet skyldes deres nøytralitet.. Du må prøve veldig hardt slik at det modulære bildet forårsaker ubalanse i interiøret..

Stue-gang

Innredningen som brukes i stuen, kombinert med gangen, utfører to funksjoner: den dekorerer boarealet og fungerer som et element i sonering. For å diskret markere den visuelle grensen mellom inngangspartiet og segmentet for hvile, er det nok å bruke en halv meter vase, gulvskulptur, fotokollasje eller en sammensetning av malerier.

Tilbehør

Kjærlighet ved første blikk kan betraktes som alt du liker, men det er vitenskapelig bevist å begynne å føle sympati eller antipati for noe eller noen, 15 sekunder er nok for oss. Etter det oppfatter vi allerede dette eller noen gjennom prismen av førsteinntrykk. Derfor, når du dekorerer gangen, hvorfra bekjentskap med huset begynner, er hver detalj viktig..

Hvilke tilbehør fortjener oppmerksomhet:

 • Vegg / gulvklokke. De kan bli en fengende aksent eller omvendt støtte fargene på bakgrunnsfargen – alt avgjøres av fargevalget..

 • Dørmatte. I gangen trenger du et par tepper – en gatemodell med høye barriereegenskaper og et innvendig teppe i form av en løper.
 • Paraplystativet er praktisk, praktisk og vakkert.
 • Avisstativ – en så nyttig liten ting lar deg pent lagre korrespondanse, og ikke kaste kantsteinene med den.

Design prosjekter

Komfortabel minimalisme er fortsatt favoritten blant designere. Vi presenterer flere virkelige designprosjekter av inngangssoner i forskjellige konfigurasjoner og størrelser..

Lite rom

Svært kompakte inngangsområder finnes i leiligheter i Khrusjtsjov -serien med standard oppsett. Den mest praktiske løsningen er å installere en høy blyantkasse og grunne hyller med strømavtakere. Alternativt alternativ – moduler.

Smalt inngangsparti

Krav for registrering:

 1. Lys bakgrunn.
 2. God belysning.
 3. Minimum møbler.
 4. Stiler – klassisk eller minimalisme.

Innvendig sonering er en effektiv måte å transformere en rektangulær gang eller inngangsparti med uregelmessig geometri og plassere alle nødvendige møbler.

Det enkleste alternativet for å avgrense plass er å dele det i to segmenter., og du kan visuelt markere grensen mellom dem ved å:

 • Fargesone med lyse nyanser.
 • Diffusert belysning.
 • To typer gulv.
 • I et privat hus. Du kan bruke alle møbler – garderober, hjørnemodeller eller lineære modeller. I dette tilfellet er hovedoppgaven å velge de riktige etterbehandlingsmaterialene, siden gangen i private hus eller i sommerhytter går ut på bakgårdsområdet..

Kravet til materialer er fuktbestandighet. Ideelt sett på gulvet – linoleum, på veggene – vannemulsjon, kleshengere og skostativ – fra rustfritt stål.

Du kan fortynne designet med et tak på flere nivåer med mykt diffust lys. Siden gangene her har vinduer, er det ikke nødvendig å øke belysningen med kraftige lamper..

Gang-stue

Å kombinere gangen med gangen innebærer demontering av dører og bruk av buede eller rektangulære buer for å optimalisere det brukbare området.

Effektive soneringsmetoder:

 • Takkonstruksjoner på flere nivåer.
 • Å dekorere med dekorativ stein åpningen av inngangsdøren og buen fra siden av inngangspartiet.
 • Kombinert gulvfinish.

Typiske feil

Hvis vi forsømmer den detaljerte utformingen av inngangspartiet, så vil gangen i stedet for et komfortabelt og ergonomisk rom legge til listen over rom med typiske designovervåkninger..

La oss finne ut hva disse manglene er:

 • Utilstrekkelig belysning. Fraværet av vinduer i rommet er en god grunn til å organisere kombinert belysning, og ikke installere en enkelt lampe på en suspensjon.
 • Irrasjonell tilnærming til valg av materialer til dekorasjon. Prioriteten er linoleum, fliser, porselen steintøy, paneler, vinyl tapet, og ikke budsjettlaminat og stoff tapet.
 • Mangel på visuell avgrensning av grensene for sonene til den kombinerte gangen-korridoren.
 • Utstyr et lite rom med et garderobeskap som “spiser opp” plass.

 • Plassering av speil mot dører. Til tross for at speil er de beste hjelperne med å lage optiske illusjoner, kan du plassere dem på feil sted for å oppnå den motsatte effekten og få et dystert rom..
 • “Dørkaos”. Den samme utformingen av alle dører er en forutsetning for en vellykket design. Andre alternativer er ikke gyldige.
 • Flerfarget. Saftige nyanser er gode i moderasjon, og ubalanse i farger er en direkte vei til dårlig smak..
 • Stereotypisk tenkning. Alle rommene i huset er verdig til individuell design, ikke bare kjøkken, soverom og stuer. Karbon-kopidesign er i stand til å depersonalisere lokaler.

Hvordan utstyre?

Arrangement av gangen innebærer tildeling av aktive soner der de vil kle av seg, kle seg, skifte sko, lagre skjerf, hansker, paraplyer og tilleggsområder for lagring av klær og sko.

For å spare plass er det viktig å bestemme seg, på hvilken side møblene skal plasseres. I et smalt rom er det best å plassere det langs den lengste veggen. Installering av et klesstativ og skap langs de lange og korte tilgrensende veggene er en annen god løsning når det gjelder funksjonalitet og estetikk..

Det er helt ulønnsomt å okkupere to motstående vegger for møbler, siden hjørnene på skapene i den resulterende passasjen vil hindre bevegelsesfrihet.

Bruken av hele spekteret av kjente teknikker, visuell korrigering av proporsjonene til små mellomrom: en lys fargepalett, speil og blanke overflater, vil med fordel dekorere gangen. Et alternativ til ett speil er å dekorere veggen helt eller delvis med hele reflekterende lerret..

Det er viktig at inngangspartiet ikke bare er behagelig, men også koselig. Hva bidrar møblene til polstrede møbler – puffer, lenestoler, hvis plassen tillater det og ulike typer sofaer i form av banketter, benker, sokkler.

Dekorasjon av gulv og tak

Etterbehandling av områder med mye trafikk innebærer behovet for å bruke materialer som har evnen til å motstå fuktighet, mekanisk belastning og problemfritt vedlikehold. Dekorative kvaliteter er et annet viktig kriterium for valg av etterbehandlingsmaterialer. La oss finne ut hvem av dem som lar deg dekorere gangen enkelt og smakfullt.

Bakgrunnsbehandling:

 • Maleri.
 • Limer inn med tapet / fototapet.
 • Dekorativt gips.
 • Paneler (tre, MDF, laminert, 3D -effekt).
 • Kunstig steindekorasjon, fliser.
 • Fresker.
 • Kombinerte alternativer.

De to første typene er de rimeligste. I det første tilfellet brukes fuktresistente interiørmaling, og i det andre vinyltapet eller dyrere bambusprodukter.

Takdekorasjonsmetoder:

 • Spente strukturer, som utelukker muligheten for å bruke flekker.
 • Suspenderte strukturer med ubegrensede belysningsmuligheter.
 • Maleri.
 • Venetiansk gips.

Dekorative bjelker og strukturer på flere nivåer i lyse eller mørke farger er passende i romslige rom med tilstrekkelig takhøyde.

Vakre eksempler i interiøret

Fotogalleriet inneholder originale designløsninger for ganger i forskjellige størrelser og konfigurasjoner:

 • Se hvordan en lang smal korridor kan transformeres i en vanlig ett-roms leilighet i et panelhus. De vanligste teknikkene brukes her – lyse toner av veggdekorasjon, hvitt tak med sokkel, gipsnisje med glasshyller, aksentvegg og originale lamper..
 • Interessant design av inngangspartiet med ikke-standard geometri i minimalismens ånd. Kombinert gulv, minigang med stort speil og høyglanset tak med belysning.

 • Vær oppmerksom på hvor fordelaktig hjørnegangen ser ut i et stort rom takket være den spektakulære kontrastytelsen, som fremheves av konsonanttonene i bakgrunnsdekorasjonen. Accent tilbehør – puff og løper med samme dyreprint gir designet enda mer uttrykksfullhet.
 • Elite -korridorer fra en rekke verdifulle arter i salene på landstedet. Sett pris på rikdommen av varme naturlige tretoner og rikdommen av brune nyanser i veggpanelene.

I den neste videoen lærer du om designhemmelighetene for en liten gang..

Speil i gangen

Speil i gangen

Et speil er ikke bare et nødvendig element i gangen med funksjoner, men også en dekorasjon. Et riktig valgt speil kan gi et rom en spesiell sjarm, og det kan også visuelt forstørre et lite rom og formidle lyse mettede nyanser av vegger, møbler, tak, gulv.

Særegenheter

Speil i boligkvarteret har et stort antall formål og funksjoner. Det viktigste og direkte formålet med et speil er selvfølgelig refleksjon. Folk er alltid kresne med utseendet, og et speilet møbel hjelper til å legge merke til og korrigere bildet i tide. I tillegg kan speilet utvide rommet, skape et visuelt volum, korrigere mindre og betydelige feil i miljøet, bli en lys aksent i interiøret og til og med endre fargepaletten.

Kompetent lignende modeller i en ramme eller baguette gir luftighet, letthet og raffinement, og korridoren, laget i hvit eller kremfarge, blir enda renere og lettere. Hvis solstrålene faller fra rommene på speilet i gangen, vil rommet bli opplyst med mykt og gjennomsiktig naturlig lys. Speilvendte interiørartikler langs hele lengden av veggen tynger aldri bildet av gangen..

Et stort antall konfigurasjoner og plasseringer av speilet lar deg gi rommet et særegent og unikt utseende.

Visninger

Moderne speil har et ganske stort utvalg for enhver smak og er delt på former, størrelser og rammematerialer.. De er også av følgende typer:

 • Utendørs. Interiørartikler som alltid er innrammet og står på forskjellige stabile stativer. De er ganske mobile, de kan flyttes regelmessig fra sted til sted og til og med gjemt i et skap om nødvendig. Slike interiørartikler brukes både i store rom og i små rom..

 • Bordplate. Speil som er plassert på overflaten av bordet, skap med skuffer, skap, hjørnegange. De er ganske upraktiske og små for hallen. Brukes hovedsakelig med store modeller.

 • Veggmontert. Slike speil kan være med en designer eller vanlig ramme, samt klare seg uten det. Speilede interiørartikler for gangen er produsert med hyller, kroker og andre forskjellige tillegg. De kan være både vertikale og horisontale. Med mangel på ledig plass i gangen installerer mange horisontale veggspeil, som i tillegg til hovedfunksjonen også øker veggen de henger på, men også reduserer takhøyden betydelig..

 • Inkludert i møbeldesign. Oftest er speiloverflaten innebygd i skapdører og har alle de samme funksjonene og funksjonene som et gulv, bord eller veggobjekt..

Skjemaer

I dag kan du kjøpe et speil av absolutt hvilken som helst form, som spiller en viktig rolle i utseendet. De mest populære i designverdenen er interiørartikler med en firkantet eller rektangulær form..

Hvis gangen er laget i original stil, anbefales det å ta hensyn til uregelmessige og ikke-standardiserte speilformer som vil utfylle og dekorere interiøret, for eksempel en “bølge”, “stjerne” eller en modell i formen av et koppe.

Et interessant alternativ anses å være en rund eller oval form. Med en viss ramme og design vil slike objekter skape effekten av vinduer, som mangler så mye i de fleste gangene..

I dag, i et spesialisert verksted, kan du bestille et individuelt element for enhver smak, geometrisk form og lommebok. For eksempel kan speil i form av en sky, en åtte, en silhuett av en mann eller et forelsket par bli vakre og originale dekorasjoner i gangen. Det er verdt å merke seg det jo mer kompleks og intrikat formen på speilet, desto enklere og mer kortfattet bør rammen være.

Dimensjoner

Størrelsen på speilene må velges avhengig av området på gangen, og det er også verdt å stole på mengden møbler i gangen. For eksempel, i et rotete rom er det veldig vanskelig å montere et volumetrisk speil. Det klassiske alternativet kan betraktes som et stort vertikalt speil, som opptar en egen fri vegg. Lignende alternativer brukes i romslige ganger med stor takhøyde..

Hvis hallen har lavt tak, vil et speilet møbel presse plassen enda mer..

Små veggspeil utfører samme funksjon som massive, men ikke roter opp små rom. Det viktigste er at de er i full vekst.. De minste standardmålene for et speil i gangen anses å være 30 * 40 cm. I dem kan du bare se den øvre delen av kroppen til brystet, men de passer godt inn i ethvert interiør. Miniatyrmodeller er nesten alltid laget i en original ramme, med belysning og tilleggselementer. Interiørartikler med dimensjoner på 40 * 60 cm lar deg se kroppen opp til livet, og med en størrelse på 60 * 120 cm kan du allerede se en person i full vekst.

Materialer

Du kan velge absolutt hvilket som helst materiale for innramming av speilet, basert på utformingen av korridoren, din egen smak og preferanser. Rammer kan enten være en kjent design laget av tre, plast eller metall av høy kvalitet, eller en unik laget av dyrt stoff, stukk, mosaikk og annet.

Gangstil

Et funksjonelt dekorelement må nødvendigvis harmonisk passe inn i hvilken som helst stil i rommet, derfor må du ta hensyn til utformingen av gangen før du velger et speil. Rammeskygger bør kjøpes slik at de harmonisk kombineres med møbler og halltilbehør:

 • Klassisk stil. Det ideelle alternativet ville være speil i tredimensjonale rammer laget av tre eller metall. Du kan velge mellom gullbelegg eller originale smidde modeller med vridde mønstre.

 • Høyteknologisk. Et interiørelement kan være i en plast- eller metallramme uten pretensiøsitet, tegninger og dekor.

 • Moderne. Et enkelt formet speil uten ramme er egnet for denne stilen..

 • Country stil. Du kan plukke opp et lite dekorativt speil i en uvanlig volumetrisk treramme. Det er best hvis rammens form er spesiell, for eksempel i form av solstråler..

 • Retro. Sannsynligvis vil det beste alternativet for retrostil være et speilobjekt med patina eller med en gammel ramme. Du kan også se nærmere på smidde rammer..

 • For avantgarde-interiør er svarte eller stålrammer best..

 • Økostyle. Et uvanlig alternativ for øko-stil vil være en ramme laget av bambusgrener..

 • Et asymmetrisk ovalt speil eller med bølgete linjer vil passe inn i den moderne utformingen av gangen.

Hvordan velge?

I mange ganger er det lite ledig plass, inngangsdøren er upraktisk plassert, mye møbler og nødvendige interiørartikler, dårlig belysning. Som regel er det ofte ikke plass igjen i slike rom for å installere et speil. Men alle disse problemene kan enkelt løses hvis du velger riktig modell. I dag tyr folk ofte til til hjelp fra spesialister i valg av møbler, interiørartikler og tilbehør.

Hvis dette av en eller annen grunn ikke er mulig, kan speilet kjøpes i butikken eller bestilles fra verkstedet selv. Gitt fargeskjemaet på gangen, størrelsen og stilen, vil det ikke være vanskelig..

I tillegg har mini-gangene, toalettbord eller espalier nylig blitt veldig vanlige, der det allerede er speil som er ideelle for møbler. Speilvendte interiørartikler kan lages med forskjellige tillegg, for eksempel med et skap for småting, med et skostativ, med en henger og kroker for klær og tilbehør, med en fasett.

Et velvalgt speil kan glatte ut altfor lyse og trossige vegger.. For å gjøre dette må du henge møbelet på siden du vil dempe. Uansett kan en kompetent og ansvarlig tilnærming løse ethvert problem. For eksempel ser et speil i en baguette, som er montert på en vegg eller toalettbord, ganske stilig ut, utvider plassen og tar ikke mye plass. I tillegg er slike ting relativt rimelige..

Hvordan henge riktig?

For at speilet skal utføre alle funksjonene og bli en interiørdekorasjon, er det nødvendig å velge plasseringen riktig. Det viktigste når du installerer et speil er å ha nok plass foran det slik at du fritt kan gå opp, kle deg og undersøke din egen refleksjon.. Eksperter anbefaler ikke å henge et speil foran døren.. Det er best å installere møbelet på en vegg vinkelrett på inngangsåpningen. Et unntak kan være en for liten hall med en smal gang. Hvis det er en luksus som et vindu i gangen, anbefales det å plassere speilet foran det. I dette tilfellet blir hallen mye lysere..

Etter at du har valgt den optimale plasseringen, bør du fortsette med installasjonen. Hvis speilet har hengsler eller metallkroker på baksiden, må du kjøre passende festemidler inn i veggen og henge møbelet.

Et lett, lite speil kan installeres på hvilken som helst glatt overflate ved hjelp av et spesialverktøy: “flytende spiker” for speil.

Registrering

I den moderne verden er hjemmelagde interiørartikler veldig verdsatt. Rammer for speil er intet unntak og kan med dyktighet bli et ekte mesterverk. En egendesignet ramme har mange fordeler: ubegrenset valg av størrelse, mønster, mønster, design, tekstur og materiale. Du kan dekorere møbelet på en slik måte at det passer perfekt til innredningen på gangen. Ideer kan være helt forskjellige, som avhenger direkte av lyst og fantasi, men hovedregelen for å dekorere er ikke overdriv.

For å dekorere og dekorere rammen, er det best å bruke en type materiale. Ellers kan det være problemer med tilkobling, inkompatibilitet av strukturer, vekt og dårlig utseende..

Belysning

Det er nesten aldri vinduer med naturlig lys i gangen, så forskjellige lamper er nødvendige for å utstyre rommet. Dette gjelder spesielt for speilenes korrekte funksjon..

Det regnes som ideelt når det er flere forskjellige elektriske apparater i hallen, og en eller to av dem skal plasseres rett ved siden av speilet. På gangen kan du bruke hvilken som helst lampe, men det er verdt å tenke på at alle enheter samsvarer med rommet og stilen.

I de fleste tilfeller anbefales det å bruke bakgrunnsbelysningen i følgende former:

 • Innfelte spotlights som er montert på overflaten av speil. Dette lyset blender ikke øynene og krever ikke stikkontakt. Oftest har modeller med innebygde lamper en vakker og stilig innredning som gir plassen en slags magi, som stearinlys..
 • Sconces plassert på sidene av speilet eller over det. Slik kunstig belysning regnes som myk, varm og diffust, gir gangen hygge og gjør den mer romslig..
 • Gulvlampe når det er mye ledig plass.
 • Svingbare flekker som lett kan rettes mot speilet.
 • LED strips. I utgangspunktet har de bare en dekorativ funksjon og kan dekorere ethvert speil. Remene er ganske enkle å installere, økonomiske i energiforbruk og regnes som holdbare hvis de brukes riktig..

Det er viktig å merke seg at med riktig valg av belysningsartikler kan du ikke bare gjøre gangen lys og lys, men også bli kvitt mange av rommets ufullkommenheter. For eksempel, hvis du installerer en lampe foran et speil, så takket være de reflekterende strålene, vil rommet virke bredere og mer iriserende..

Feng Shui

Feng Shui i det indre av korridoren legger spesiell vekt på speilene, og dette er ikke overraskende. Tross alt, hvis du tror på den østlige praksisen, alt som gjenspeiles i speilene, multipliserer det i en persons liv. Vismenn anbefaler å plassere runde speil i gangen, som inneholder positiv energi og ikke slipper den ut utenfor leiligheten..

I tillegg regnes sirkelen som et symbol på harmoni og sjelefred. Men et nattbord med et innebygd speil eller en konsoll, tvert imot, kan bringe dårlig energi inn i en persons liv. Det er best å bruke små hyller for oppbevaring av småting i stedet for kommoder og andre massive gjenstander..

I henhold til lovene i feng shui kan speil ikke plasseres umiddelbart overfor inngangsdøren, så vel som overfor hverandre, noe som skaper en lang speilet korridor. Dette er fordi slike disposisjoner tiltrekker trøbbel, absorberer positiv energi og forviser velvære og lykke..

Det er også et kontroversielt forslag om at speilet, som ligger rett overfor døren, reflekterer negativ ekstern energi og slipper den ikke inn i huset.

Folkemerket

Speilet er et av de mest mystiske objektene, og forårsaker en stor mengde kontroverser og resonnementer. En overtroisk person legger alltid spesiell vekt på ham. I dag er det et stort antall forskjellige skilt knyttet til speil i huset, men om det er verdt å tro blindt på slike tegn eller å betrakte alt som en fiksjon, bestemmer hver person selv:

 • Ifølge legender er det mest vellykkede stedet i gangen for et stort speil veggen overfor inngangsdøren. Denne ordningen samler energien inn i leiligheten eller huset og øker trivsel..
 • Når to speil er installert overfor hverandre, oppstår rivalisering, noe som påvirker en person negativt. Han har tretthet, sløvhet, tomhet, avmakt. I tillegg er en slik speilet korridor i stand til å innkalle onde ånder til den virkelige verden..

I tillegg til plassering er det generelle tegn angående speil. For eksempel, hvis et møbel er beiset, bør du umiddelbart bli kvitt det og kjøpe et nytt. Overtroiske mennesker ser på plutselige, uutslettelige flekker som et tegn på at en stor mengde negativ energi har samlet seg i speilet. For ikke å akkumulere negativ energi og bli kvitt tidligere refleksjoner, anbefales det å tørke speilet regelmessig.

Det anbefales heller ikke å la fremmede se seg i speilet, spesielt kvinner, da de på denne måten kan “stjele” velvære og skjønnhet.

Interiør alternativer

Ulike speil passer for hvert tilfelle, i harmoni med miljøet:

 • Stilige speil kan installeres i den store og romslige gangen. Slike gjenstander vil vise en person i full høyde og ytterligere øke området. Det er verdt å merke seg at veggspeil kan henges på en slik måte at personen som ser på dem vil virke mer proporsjonal. For å gjøre dette må du installere speilet slik at den øvre halvdelen er lenger fra overflaten enn den nedre.

 • For en langstrakt og smal hall anbefales designere også å se nøye på speilene på hele veggen. Det er verdt å merke seg at et slikt møbel krever møysommelig daglig stell, ellers mister det alle funksjonene og det originale utseendet..

 • Nylig regnes en speilfinish som et faktisk alternativ. Det kan for eksempel være veggfliser med reflekterende overflate som er forskjøvet med konvensjonelt materiale, eller takspeilpaneler som fungerer som en dekorativ funksjon. Et originalt alternativ for korridoren vil være et ornament av speil av forskjellige typer og størrelser, men laget i samme stil. Det viktigste er å velge riktig elektrisk belysning og innredning..

 • Du kan også lage dristige design og plassere speilvendte overflater på flere vegger. I dette tilfellet må du vite når du skal stoppe, ellers får du et glass med mange refleksjoner i stedet for et originalt og funksjonelt rom..

 • Det hender også at flere stiler kombineres på gangen. I dette tilfellet kan du velge ekstravagante og unike produkter for ikke å regne feil. I tillegg er det verdt å være spesielt oppmerksom på dekorasjonen av inngangsdøren, som i det minste bør kombineres minimalt med speilet..

 • Modeller av speil, suspendert fra sterke tau, ser ganske originale ut og ligner kunstverk på museer.

 • I et romslig og lyst rom vil et møbel i en speilramme være et utmerket alternativ, og en voluminøs treramme kan gi det rike interiøret i gangen enda mer soliditet..

Ethvert speil som er laget med kjærlighet med egne hender eller som er valgt på en ansvarlig måte, vil dekorere hallen og gjøre interiøret unikt..

For informasjon om hvordan du lager et bakbelyst speil med egne hender, se neste video..

Hvordan ordne en korridor i “Khrusjtsjov”?

Hvordan ordne en korridor i

Masseutvikling på 60-80-tallet i forrige århundre etterlot seg en arv fra mange såkalte “Khrusjtsjov”, der nesten en fjerdedel av landet lever og klemmer. Din egen leilighet er selvfølgelig god, men du vil at den skal være “varm og koselig” rett fra døren. Det er her mange layoutproblemer oppstår. Smale, små ganger og korridorer med en uforståelig form får deg til å knuse hodet til noen som bestemmer seg for å reparere.

11 bilder

Funksjoner i korridorene i typiske “Khrushchevs”

Den sovjetiske bygningen etterlot oss flere typer (serier) av “Khrusjtsjov”. Som regel hadde slike leiligheter en smal og liten korridor. Oppsettet på leilighetene er slik at entreen kan være i form av et lite torg eller bokstaven “G”. Korridorens hovedoppgave var separasjon av tilstøtende rom, annen funksjonalitet ble ikke gitt.

Gitt at leilighetene i seg selv er små, var det en utilgivelig feil å ignorere noen få kvadratmeter av huset, så korridorenes territorium ble massivt brukt på den tiden. Som et resultat ble det til et lager med ting som henger på kleshengere eller brettes i vestibulen, enn si mesaninen. De kan inneholde en utenkelig mengde av alt.

Et annet problem med lokalene er mangelen på flere lyskilder. Den konstante skumringen øker ikke leilighetens estetikk, og det er ikke nok komfort i slike korridorer.

Tiden gikk, men “Khrusjtsjovene” ble værende. Det er også problemer som må løses med moderne etterbehandling, funksjonelle møbler og kompetent plassering av detaljer og aksenter..

Korridor dimensjoner

Størrelsen på ganger og korridorer i små leiligheter er deres viktigste “problem”. Utvid 3 kvm. m er veldig problematisk. Bredden på rommet ble tenkt slik at alt kunne nås for hånd, 0,85 cm – litt mindre enn en meter etter datidens standarder. Takhøyden er som regel grei – 2,5 meter, men ofte blir den “spist opp” av innebygde overskap eller mezzaniner.

Korridoren er katastrofalt liten, så beslutningen om å utvide den på bekostning av andre rom antyder seg selv.. Hvis en radikal riving av veggene er umulig, blir forskjellige nisjer og boder territoriet til gangen. (heldigvis tilbys ofte slike i oppsettene til “Khrusjtsjov”).

Ulike stiler i “Khrusjtsjov”

Det moderne markedet for bygge- og etterbehandlingsmaterialer gir eierne av “Khrusjtsjov” -hus muligheten til å legemliggjøre de mest vågale fantasiene når det gjelder stil. Du kan legemliggjøre høyteknologi, klassikere, Provence, barokk, art deco i “Khrusjtsjov”, hvis bare det var midler. Men realitetene er slik at minimalisme oftest brukes i det indre av Khrusjtsjov -korridorene, og vi kan si maksimal minimalisme.

I utformingen av gangen brukes ofte slike stilretninger, som innebærer bruk av møbler av høy kvalitet uten unødvendige frills (inkludert fullstendig avvisning av unødvendige interiørartikler), rådende lyse nyanser, naturlige materialer.

Den moderne stilen til korridorene i “Khrushchevs” er en slags blanding av minimalisme med Provence, klassikere eller annen stil som organisk passer inn i konseptet med hele interiøret i leiligheten.

Dekorasjon og design av små korridorer

Driftsforholdene på gangene tilsier et bestemt materialvalg som må oppfylle flere kriterier:

 • Fargen skal ikke være lett skitten, men samtidig lys. Det er lysområdet som brukes oftest, de rådende mørke fargene i det indre av korridoren er ekstremt sjeldne..
 • Motstandsdyktig mot vann og rengjøringsmidler. Skitt og slush er hyppige “gjester” i dette rommet.
 • Slitestyrke. Korridoren er et gjennomgangsrom.
 • Estetikk og økonomi.

Utformingen av korridoren bør gjøres ved hjelp av et stort utvalg av dekorasjonsteknikker som tar sikte på å utvide plassen.

Farger

Det spiller ingen rolle hva korridoren blir – malt med vannbasert maling, dekket med vinyltapet eller ferdig med dekorativ stein. Hvis fargekombinasjonene er valgt feil, vil det ikke være mulig å redde interiøret. Godta det faktum at geometrien ikke vil endres uansett, men du kan og bør jobbe med visuell persepsjon..

Det er velkjent at lyse farger skaper en effekt av letthet og luftighet, og derved skyver grenser. Å bruke en ren hvit farge er ganske upraktisk, med mindre det bare er i taket eller som aksenter, men forskjellige lyse pulverformige nyanser, samt pasteller, beige, rosa, grå, lysegrønn vil være ganske passende.

Når du velger fargeskjemaet på gangen, må du ta hensyn til det faktum at rommet er lite belyst. Kule nyanser, for eksempel blå, lilla, lilla, vil ytterligere understreke mangelen på lys..

Lyse og levende farger kan lage gode fargeflekker som fanger øyet, mens mørke farger er gode i detaljer. De tegner perfekt linjer, skaper vertikaler og horisontaler. Som du vet, er vertikale linjer i stand til å “heve” taket og horisontalt – for å utvide rommet innover. Diagonalet har også muligheten til å utvide rommet. Et bur eller “stige” vil se fordelaktig ut, spesielt på gulvet.

Hvis favorittfargen din ikke er egnet for utformingen av korridoren, men du vil bruke den, kan du bruke en fasjonabel designteknikk – for å lage en fargestrekning (ombre eller gradient) med en overvekt av lyse og varme nyanser. Glatte fargeoverganger presser også vegger og tak godt.

Lite rom ikke overbelast med en rekke farger. Bedre å begrense deg til en eller tre.

Hvis du fortsatt vil ha variasjon, er det bedre å “leke” med fargenyanser. I denne forbindelse ville en praktisk løsning være å velge et gulvbelegg et par toner mørkere enn fargen på veggene..

Møbler i gangen

Det er veldig vanskelig å ordne mange møbler i en liten leilighet og spesielt i gangen, men det er ganske enkelt nødvendig å utstyre dette hjørnet, for det er her huset begynner. Når han kommer inn i et rom, må en person finne et sted hvor man kan henge eller sette yttertøy og sko. Ofte er skap tildelt for disse behovene, men som regel er det ikke plass til dem i “Khrusjtsjovene”. Derfor brukes et ekstra område med lagringsrom eller nisjer, der det bygges møbler..

Men hvis det ikke er plass til å bygge skapet, brukes ledig plass på hjørnet. Du kan også plasser smale møbler langs veggen (blyant, garderobe; dybden på gjenstander bør ikke overstige 40 cm). I tilfeller der det ikke er mulig å installere et smalt skap, brukes en åpen henger (en krokrekke på veggen), komplett med en hylle for hatter og muligens et lite skostativ, som i tillegg brukes som plass for å sitte og skifte sko.

I leilighetene “Khrusjtsjov” kan du også finne mellometasjer – små skap under taket.

Dette arrangementet av møbler lar deg spare plass og løse problemet med å lagre ting, det blokkerer ikke passasjen, men det skjuler noe takhøyden.

Vegg, gulv og takdekorasjon

Det er mulig å utføre reparasjoner i korridoren, som visuelt vil utvide plassen, takket være bruken av moderne etterbehandling. Fra taket og slutter med gulvet, bør hele dekorasjonen av gangen være korrelert med egenskapene til rommet..

Taket kan ganske enkelt jevnes, kalkes eller males, men du kan henvende deg til spesialister som vil bygge en lav gipsplankonstruksjon med innebygd lys rundt hele omkretsen, hvis høyden tillater det. Håndverkere kan også strekke taket, som på grunn av overflaten og lamper visuelt vil forstørre rommet..

Denne effekten kan oppnås med et glanset lerret..

Vegger kan males, pusses, tapet limes, men du bør ikke bruke paneler, siden de vil kreve flere “ekstra” centimeter plass for å fikse dem. Når du velger materialer til veggdekorasjon, bør du ta hensyn til arten av bruken av rommet. Materialer må være slitesterk og fuktbestandig.

Ikke hver maling eller gips tåler hyppig vårrengjøring, men vinyltapet kan..

Ganggulv bør velges av samme grunn som veggbelegg.. De vanligste gulvmaterialene er som følger:

 • Flis. Tåler perfekt hyppig vask, men “kald”. Under det kan du legge et varmt gulv, men i løpet av aktiv drift vil en slik teknikk bli veldig energikrevende.
 • Laminat. De fleste modeller er dårlig i kontakt med vann. Nøye valg av fuktresistent laminat er nødvendig..
 • Linoleum. Isolert materiale vil være en utmerket og økonomisk løsning for gangen. Holdbar nok og ikke redd for høy luftfuktighet.

Rominnredning

Den siste finpussen i utformingen av rommet kan hjelpe til med å utjevne feilene i interiøret. Ved å bruke gjennomtenkt belysning kan du skape den koselige hyggen som har manglet. Det skal være mye belysning i gangen. Mulige plasseringsalternativer for lysarmaturer er gitt nedenfor:

 • Innebygde lys langs takets omkrets eller langs veggen, forskjøvet, vinket og så videre;
 • Belysning av innebygde møbler (både topp og bunn);
 • Spredt lys fra vegglamper.

Bruken av fresker på den såkalte aksentveggen kan visuelt utvide rommet. Fresken kan erstattes med et stort originalt maleri eller fototapet. I tillegg kan du legge ut en dekorativ steinramme rundt buen eller delvis langs veggen. Den etterligner naturlig materiale godt og kan passe perfekt inn i konseptet med en gang..

En utmerket dekorasjonsløsning for en smal korridor vil være plasseringen av et lite foto eller kunstgalleri. Små bilder vil bli selve aksenten som vil spille opp bredden på den smale korridoren..

Korridoren er et gjennomgående rom, og hovedmøbelet som forbinder gangen og rommene er dørene og døråpningene. Vakre dører kan bidra til det indre av rommet. Raffinerte buer eller strenge døråpninger vil bli en logisk fortsettelse av korridoren og et “vindu” til et annet rom.

Det er vanskelig å forestille seg en praktisk gang uten speil, fordi du definitivt må se på den før du drar. Det er viktig å bruke det, fordi det er kjent at speilet utvider plassen perfekt.

Speil plassert på skapdøren eller på veggen, sammen med lysarmaturer, kan skape en illusjon av ekstra volum.

Interiør alternativer

Alle kan lage en vakker og praktisk korridordesign. Det viktigste i denne saken er å nærme seg valg av materialer og møbler grundig, for å bestemme hvordan belysningen av denne mørke kroken skal organiseres..

Det oppmuntres til å bruke forskjellige design- og dekorasjonsteknikker, på grunn av hvilken rommet vil virke større.

Se den relaterte videoen.

Ottomaner i gangen

Ottomaner i gangen

Ofte undervurderer folk viktigheten av et slikt rom som en gang og oppfatter det som et tilleggsrom der man kan bytte / skifte klær og ordne noen typer klær. Denne holdningen til korridoren er feil, siden dette rommet er hjemmets kjennetegn, fordi det er i det du befinner deg først og fremst når du kommer inn i huset. Utformingen av gangen må tas like alvorlig som for eksempel utformingen av et soverom eller stue. I dag skal vi snakke om vakre og komfortable ottomaner som vil passe perfekt inn i korridorens indre..

Funksjoner og fordeler

Foreløpig står forbrukerne fritt til å velge absolutt hvilken som helst stil for å dekorere gangen. Dette rommet kan være vakkert ferdig, dekorert og møblert med møbler for enhver smak og farge..

For korridoren blir slike nyttige interiørartikler som en benk eller en ottoman oftest kjøpt. Som regel er disse delene middels til små i størrelse, så de kan plasseres selv i en veldig smal gang..

Moderne produsenter produserer vakre puffer av høy kvalitet fra forskjellige materialer og i forskjellige stiler. Det vil være mulig å velge riktig produkt for absolutt ethvert ensemble og hvilken som helst layout.

Mange eiere av slike gizmos merker dem. bekvemmelighet. På en riktig valgt ottoman kan du sitte veldig komfortabelt for å ta på deg sko eller sette en pose / pose på slike møbler. Du kan også sette en gjest på den osmanske, slik at han ikke står i døråpningen. En lignende detalj i det indre av gangen vil sikkert indikere gjestfriheten og velviljen til eierne..

Det bør merkes tilgjengelighet slike møbler. Hvis du vil dekorere korridoren med en passende ottoman, trenger du ikke vandre lenge på jakt etter den. Slike produkter er etterspurt og finnes i nesten alle møbelbutikker..

Moderne modeller av ottomaner kan kjøpes ikke bare for enhver smak, men også for et budsjett. I møblerutstillingslokaler er det både rimelige og luksuriøse og dyre alternativer. Selvfølgelig er sistnevnte mer solide, høy kvalitet og slitesterk. Du kan imidlertid plukke opp en billig modell som vil tjene eierne i mer enn ett år..

I dag er forbedrede ottomaner veldig populære, den indre delen er designet for å lagre forskjellige ting. I korridoren vil slike møbler komme godt med, siden du kan plassere diverse tilbehør og småting i den, som ofte kommer i veien og går seg vill i slike miljøer..

I korridoren kan ottomanen ikke bare spille en funksjonell, men også en dekorativ rolle. Ved hjelp av denne gjennomtenkte og praktiske detaljen er det mulig å forvandle interiøret og gjøre det komplett.

Det viktigste er å velge riktig modell som er i harmoni med andre interiørartikler i gangen og med vegg- / gulvdekorasjon.

Visninger

I dag på møbelmarkedet er det ottomaner av forskjellige typer og modifikasjoner. Mange av dem er supplert nyttige funksjoner og mekanismer som ganske enkelt er nødvendige i gangen:

 • Nylig er de veldig etterspurt puffer med rygg. Utad ligner slike møbler veldig på en liten lenestol. Slike modeller brukes oftere til setet. Som regel suppleres de med mykt møbeltrekk, som er veldig behagelig og koselig å sitte på. Ottomaner med rygg passer lett inn i nesten ethvert ensemble.

 • Ikke mindre praktisk og populært er det spesielle ottomansk sofa. Det er en kompakt benk. Oftest inneholder disse designene nyttige lagringssystemer der du kan plassere sko, diverse tilbehør og til og med noen typer klær..
 • Mange møbelfabrikker i dag produserer brukervennlige ottomaner med kleshengere. Slike produkter ser interessante og attraktive ut. Ottomaner med kleshengere er imidlertid ikke egnet for alle rom, da de ofte er store..
 • En rektangulær puff komplett med en skuff skaper en komfortabel og romslig sokkel osmannisk. Hovedtrekk ved disse interiørartiklene er rommeligheten. Selv om vi snakker om kompakte og smale nattbord, så kan de lett romme mange forskjellige ting og gjenstander..

 • Mange modeller har sammenleggbart sete eller en spesiell uttrekkbar mekanisme. Disse designene brukes i produkter med lagringssystemer. Slike ottomaner med lokk på toppen eller et snorhåndtak regnes som de mest funksjonelle og romslige..
 • Det foldbare designet er oftest utstyrt med en elegant puff bryst. Denne originale og rike modellen har den mest enkle og ukompliserte formen, men dette forhindrer ikke at den legemliggjør diskret luksus og sofistikert design..

Sjarmerende kister med vattert møbeltrekk eller innsatser i form av møblerbolter ser spesielt elegante ut. Disse ottomanene produseres ikke bare i et kvadrat, men også i en rektangulær langstrakt form..

Også ottomaner er forskjellige i form:

 • Myk polstring fungerer best på runde modeller. Runde puffer med luksuriøse smijernsrammer ser spesielt imponerende ut. Mange produsenter tilbyr slike alternativer i dag..
 • For en liten gang ville en halvsirkelformet puff være et ideelt alternativ. Slike møbler tar ikke mye plass og ser veldig stilige ut. Oftest er halvcirkelformede ottomaner plassert nær veggen, slik at gangen i gangen er fri og ikke rotete.
 • For en romslig gang er en fasjonabel trekantet kopi egnet. Ved hjelp av disse puffene kan du bruke hjørnene på rommet og organisk organisere tilgjengelig plass..

Materialer

Kostnaden for en osmannisk for gangen avhenger i stor grad av materialene den er laget av:

 • Virkelig unikt, luksuriøst og grasiøst er det elegante smidde modeller. Som regel er disse interiørartiklene dekorert med unike jernkrøller og bølgete linjer. En smijernspuff med en myk topp vil tiltrekke seg hovedoppmerksomheten og sette tonen og stilen på korridorinnredningen. Mange forbrukere velger disse produktene, ettersom de er så holdbare og slitesterke som mulig. Selv etter mange år vil ikke dette smidde produktet miste sitt attraktive utseende og deformeres ikke etter vanlig bruk. Elskere av virkelig unike og elegante møbler vil elske de intrikate smijernsalternativene med dekorative virvler, jernblader og andre iøynefallende tillegg..

Den eneste ulempen med disse modellene er de høye kostnadene. Men levetiden og den unike designen til smidde produkter rettferdiggjør prisen fullt ut..

 • Chic vil aldri gå av moten skinnkopier. Slike myke og vakre ottomaner kan gjenopplive interiøret og gi det et lett preg av aristokrati. Hele puffen kan trekkes med lær eller bare den øvre delen (sete). De dyreste og mest holdbare alternativene er med trim i naturlig skinn. Slikt materiale vil beholde presentasjonen i lang tid og vil ikke deformeres. Ekte skinn er veldig behagelig å ta på og elastisk, så det er ikke så lett å skade det.

 • Litt billigere for forbrukeren vil koste en vakker ottomansk med polstring i skinn. Dette kunstige syntetiske materialet ligner veldig på naturlig skinn, men er mindre holdbart og slitesterkt. For eksempel kan møbler med slikt trekk miste sin tiltrekningskraft under forhold med ustabile temperaturer (skinn kan sprekke). Det er også verdt å merke seg at lærerstatningen er grovere og kornete ved berøring..

 • Høyteknologisk og vakkert materiale er øko-skinn. I dag er det mye brukt i en rekke bransjer. Ottomaner med en lignende finish ser ikke verre ut enn modeller laget av ekte skinn, men de koster mye mindre. Noen kjøpere anbefaler å behandle dette miljøvennlige materialet mer forsiktig, ettersom det lett får riper og blåser fra skarpe deler av klærne. Det er også verdt å merke seg at miljøvennlig lær lett farges, så i butikkene kan du finne ottomaner i forskjellige farger – fra tidløse og strenge klassikere til fargerike og fengende alternativer..

 • Den ledende posisjonen når det gjelder ytelse og utseende er okkupert av tre ottomaner. Dette naturmaterialet er pålitelig og miljøvennlig. Ikke tro at slike modeller bare kan kjøpes for klassisk interiør. Moderne produsenter produserer et stort utvalg av alternativer, slik at du kan velge et passende produkt ikke bare for klassikerne, men også for et mer moderne ensemble..

Mange tremodeller kompletteres med forskjellige funksjonelle detaljer. Det kan for eksempel være romslige trehyller eller underlegg..

 • Spesielt populære i dag er fasjonable rottingpuffer. Utad kan slike alternativer se skjøre og upålitelige ut, men i virkeligheten viser de seg alltid å være sterke, slitesterke og holdbare..
 • De dyreste og sterkeste er modeller laget av eik, valnøtt, or, hevea eller wenge. De ser virkelig luksuriøse ut og varer veldig lenge. Hvis du ikke har råd til slike prøver, men du virkelig vil kjøpe en modell av naturlig tre, kan du gå til rimeligere strukturer av furu eller bjørk.
 • De billigste er ottomaner laget av sponplater og MDF. Disse materialene består av treavfall (flis). Produkter laget av slike råvarer kan vare veldig lenge, men det anbefales å beskytte dem mot fuktighet og fuktighet. Du bør ikke plassere slike møbler i et rom med høy luftfuktighet. Det er også verdt å merke seg at slike produkter ofte har et rustikt og formelt utseende. Det er ganske vanskelig å finne en virkelig original, lys og vakker ottoman som er laget av sponplater eller MDF..

Dimensjoner

Inngangspartiet har mange forskjeller fra andre rom i en leilighet eller et hus. Først og fremst bør de små opptakene av slike lokaler noteres, så møbler for dem må velges spesielt nøye og nøye..

De fleste ottomaner i korridoren er lave i høyden. Denne indikatoren overstiger sjelden 40-45 cm. Imidlertid kan dybden og bredden på disse interiørartiklene variere sterkt. For eksempel kan du for en gang kjøpe en puff med en dybde på bare 30-40 cm og en bredde på 50-60 cm. I moderne møbelbutikker finnes modeller av små og mellomstore størrelser oftest. Så, en av de vanligste er smale alternativer 30×30 eller 25 cm.

Også i mange butikker kan du bestille en puff i størrelsene du trenger. Det kan være ikke -standard, for eksempel langt eller buet – valget er ditt. Et slikt produkt vil koste mer, men det vil ideelt passe din gang og glede øyet med et unikt design..

Farger

Fargen på den osmanske bør overlappe med andre nyanser som er tilstede på gangen. I dag, for å skape et harmonisk og vakkert ensemble, kan du velge en modell av hvilken som helst farge. De mest populære er selvfølgelig de klassiske alternativene..

Klassikerne inkluderer svarte, hvite og brune toner. Møbler i denne designen ser bra ut i mange ensembler og slår sjelden ut av interiøret, og trekker unødvendig oppmerksomhet til seg selv. Imidlertid skal det sies at den snøhvite ottomanen på gangen neppe vil forbli helt ren på lenge..

Lyse modeller er veldig attraktive og elegante, men de blir skitne for lett, så du bør behandle slike puffer i korridoren så nøye og forsiktig som mulig..

Farger som lilla, mørkeblå, grå, mørkegrønn eller burgunder er mindre lett skitne og praktiske å bruke. Slike alternativer vil se veldig stilige og attraktive ut i passende omgivelser..

Ottomaner i pastellfarger ser milde og romantiske ut. Slike elementer kan myke opp interiøret..

Vær forsiktig når du velger produkter i lyse og prangende farger.. Disse modellene bør bare plasseres i rom med en nøytral og rolig finish, ellers vil ensemblet vise seg å være for fengende og til og med irriterende..

Ulike stiler

I dag kan en passende puff velges for et interiør i enhver stilistisk design.. Tenk på noen av de karakteristiske trekkene som er utstyrt med ottomaner i forskjellige stiler:

 • Klassisk. Vakre puffer i stil med tidløse klassikere ser harmoniske ut i nesten hvilken som helst gang. Som regel er modeller i denne venen laget av naturlig tre og kjennetegnes av en solid og edel design..
 • Høyteknologisk. Denne moderne stilen er veldig populær i dag. Mange interiørdesignere kaller høyteknologi “klassikerne i moderne ungdom.” Moderne og futuristiske ottomaner i denne retningen kjennetegnes ved sin enkelhet og lakoniske former. Som dekorasjon av disse modellene kan kromdeler eller sterke metallben virke..

 • Eco. Navnet på denne stilen taler for seg selv. Eco direction innebærer bruk av møbler laget av naturlige og miljøvennlige materialer i interiøret. For en gang i denne venen er en sjarmerende puff av høy kvalitet laget av bambus, hevea eller rotting egnet..
 • Etnisk. Ottomaner i etnisk stil er oftest dekorert med geometriske trykk og uvanlige folkloreelementer. Varianter med en kunstig alderen overflate ser spesielt interessante og elegante ut. En slik detalj kan gi interiøret et unikt preg av en alpin hytte..

Hvordan velge?

Gangen er det første vi kan observere når vi går inn i et hus eller en leilighet. Et slikt rom vekker uten tvil alltid spesiell oppmerksomhet. Hvis du vil at korridoren skal være attraktiv og funksjonell, bør du utfylle den med en komfortabel ottoman med skohyller, en ekstra skuff (eller flere skuffer) eller en modell med et romslig skap. Slike tilfeller vil ikke bare fullføre interiøret i gangen, men også utføre mange nyttige funksjoner..

Hvis opptakene fra korridoren tillater det, kan en struktur bestående av en ottoman og en henger festet til veggen installeres i den. Ofte er slike møbler utstyrt med hyller, skuffer og skap i den nedre delen.. For å visuelt utvide plassen, anbefales det å kjøpe ottomaner i lyse farger.. Imidlertid bør du være forsiktig med slike møbler, da det blir skittent lett og raskt. Det er bedre å foretrekke alternativer fra lær, miljøskinn eller lær. Smuss og støv kan lett fjernes fra slike overflater, spesielt hvis det gjøres raskt..

Når du velger en passende ottoman, må du vurdere utformingen av korridoren. Så for en liten og trang gang ville et halvcirkelformet eller rundt alternativ være den beste løsningen. Hvis området tillater det, kan en stilig trekantet eller massiv sylindrisk prøve plasseres i rommet..

Sørg for å inspisere møblene dine før du kjøper. Polstring, strukturer og mekanismer (hvis noen) må være i perfekt stand. Produktet skal ikke vise skrammer og riper.

En komfortabel og funksjonell ottoman kan lages av deg selv. For å lage slike møbler med egne hender trenger du tålmodighet og lyst, i tillegg til gamle dekk (for å gi modellen en rund form), kryssfiner, trekasser og ubrukelige dekk. Av alle disse delene lager vi en enkelt struktur og dekker den med stoff eller skinn..

Mesterklasse om å lage en unik ottoman med egne hender, se nedenfor.

Interiør alternativer

En passende osmannisk kan velges for gangen, laget i enhver stil og farge. For eksempel, på bakgrunn av rolige grønne vegger og brunt laminat, vil en hvit hjørnepuff med et mykt blekt eplesete og en hengende hjørnestruktur med kroker (for klær) og hyller for bøker, blader og diverse tilbehør se organisk ut..

Ukompliserte firkantede ottomaner, ikke vektet med dekorative innsatser, ser bra ut i minimalistisk og moderne interiør. For eksempel, i en stor snøhvit gang med et melket flislagt gulv og en blank svart dør, vil en liten og firkantet grågrønn ottoman med en geometrisk relieff på polstringen se ut.

Modeller med lyse og rike farger anbefales å plasseres i korridorer laget i rolige farger. For eksempel vil en lav rund puff i en tett sitronskygge utfylle en korridor med kaffevegger, et lyst laminatgulv og mørkeblå elementer (en inngangsdør og et gulvteppe).

Hvis gangen din er laget i en luksuriøs og aristokratisk stil, vil en dyr puff med ekte skinnbekledning se best ut i den. For eksempel, i et aristokratisk rom med beige vegger og et lysebrunt gulv, kan du sette en liten firkantet osmannisk laget av melket skinn, henge et speil med en baguettramme over det og sette et stativ med kleshengere litt lenger unna, dekorert med en bakvegg av quiltet kremskinn.

I en smal gang, ikke full av et stort antall hyller og skap, kan du sette en liten ottoman i en kontrastfarge. For eksempel, i et rom med oransje vegger, halvt trimmet med dekorativ stein, kan du sette en iøynefallende svart myk puff med en avrundet bakside og dekorere situasjonen med veggmalerier med svarte rammer. Det anbefales ikke å stille ut flere møbler i slike miljøer, da de kan gjøre oppsettet tyngre..

En kontrasterende osmann vil se spektakulær ut i en snøhvit korridor. Så mot bakgrunnen av hvite vegger og et svart-hvitt gulv med diamantformet trykk, bør en smidd eller metallversjon med svarte ben og et rektangulært rødt sete uten rygg plasseres.

På gangen, laget i loftstil og ferdig med dekorative hvite murstein, vil en liten hard osmannisk benk i hvitt se ut. Det kan suppleres med et høyt speil med treramme og lyse malerier med svarte rammer på veggene..

Velge tapet i korridoren

Velge tapet i korridoren

Når du kommer til en leilighet, befinner du deg i en korridor, og det er av dekorasjonen og designet at inntrykket av eierne og boligen som helhet avhenger. Vanligvis er gangen liten, så det er ganske vanskelig å ordne det. Tross alt er det korridoren som er utsatt for den største forurensningen i leiligheten enn resten av rommene. Når du velger tapet i et slikt rom, må du være spesielt oppmerksom på egenskapene..

Visninger

Det riktig valgte materialet for å dekorere veggene i gangen vil skjule feilene i oppsettet, og også fremheve fordelene perfekt. Bakgrunn er fortsatt den mest populære, fordi de viktigste fordelene er en rekke mønstre, mange nyanser og forskjellige teksturer..

Vurder hvilke typer tapeter som oftest brukes i renovering av leiligheter:

 • Væske. Flytende tapet ser ut som dekorativt gips. Denne typen belegg har mange fordeler. For eksempel har de en jevn, jevn overflate og gjemmer feil i veggene. Blant manglene kan man trekke frem mangelen på tegninger..
 • Vinyl. Denne typen tapeter er av høyeste kvalitet, i tillegg til et stort utvalg av teksturer, nyanser og mønstre..
 • PVC (polyvinylklorid) danner en ganske tett film på toppen. Disse tapetene kalles vaskbare, for deres evne til å tåle våtrengjøring perfekt med tillegg av et spesialverktøy. Levetiden deres er fra 7 til 10 år. Grunnlaget for et slikt belegg er fiberduk eller papir..

 • Papir tapet. Slike bakgrunnsbilder har den laveste prisen, og dette er kanskje deres eneste pluss. En betydelig mengde tid brukes til å lime veggene. Selve tapetet er først belagt med lim, og deretter behandles veggene. Først etter det er lerretene påført veggen. Papir mykt av lim deformerer, river, så det er ikke lett å glatte dem ut.
 • Tapet i fiberduk. Slike alternativer er 40% dyrere enn papir, men de er verdt det, fordi de er mye lettere å lime. For å fullføre med denne typen tapeter er det nok å behandle veggene med lim og feste den forberedte stripen. Det er ikke nødvendig å justere veggene for denne typen tapeter.
 • Silketrykk. Dette tapetet er varmstemplet. De har en typisk glans. Før du limer veggene med tapet av denne typen, må de jevnes ut, siden de er ganske tynne.

 • Laminerte. Disse tapetene er basert på papir som er dekket (“laminert”) med naturlige eller blandede fibre.
 • Glassfiber. Slike lerreter har en mellomstor relieff, som kan skjule små feil i veggene. De kalles også “malbare”. Glassfiber tåler fra 3 til 8 flekker. Denne typen tapeter er også damp- og luftgjennomtrengelig og avgir ikke skadelige stoffer..
 • Bakgrunn fra naturlige materialer. Slike produkter er basert på stoff eller fiberduk, som er påført naturlig naturmateriale. Det kan være bambus eller korkchips..

Hvis du bestemmer deg for å dekorere korridoren i en øko-stil eller i en orientalsk stil, så vil slike bakgrunnsbilder være en skikkelig gave for deg.

Disse bakgrunnsbilder har forskjeller i struktur:

 1. Tung eller glatt vinyl. Dette er en slitesterk og tett film, ofte jevn, eller med en struktur av stein, keramiske fliser og andre materialer. Dette er et meget høyfast belegg, derfor er det utmerket for etterbehandling av korridoren..
 2. Skummet vinyl. Det er et tapet som puster og lar veggene i gangen puste. Det anbefales å tørke et slikt belegg med en fuktig klut, ikke våt.
 3. Hard vinyl. Stiv tett film – dette er dekket til et slikt tapet. Utmerket og høy kvalitet etterligner murstein, stein og forskjellige tekstiler. Disse lerretene har et stort utvalg av farger, mønstre og 3D -bilder. Ha god slitestyrke og styrke.

Klistremetoder

Nesten alle ønsker å gi interiøret i korridoren det mest komfortable og interessante utseendet, fordi ofte ser gjestene på reparasjonen av gangen. Det er lett å imponere vennene dine ved å dekorere dette rommet med verdighet og attraktivitet.. La oss se på måtene for å lime belegg i korridoren som brukes av designere:

 • Horisontal. En utmerket løsning for en smal gang vil være stripete lerret limt horisontalt. De er plassert på den sentrale veggen, der det ikke er møbler i det hele tatt, og kombinerer dem med tapet av samme farge på andre vegger. I denne posisjonen utvider stripene visuelt de smale veggene og plassen som helhet..
 • Vertikal. I vår tid blir slik liming av tapeter populært: enfarget lerret veksler med mønstrede, limer dem vertikalt. I dette tilfellet må du kjøpe smale ruller. Denne komposisjonen ser ganske frisk og trendy ut. Det vil komme ut billig, siden det praktisk talt ikke er sløsing med denne limingsmetoden.

 • Bakgrunnsinnlegg. Bakgrunn, med store blomster eller geometriske former på dem, reduserer plassen visuelt. Vi anbefaler deg å dekorere den ene veggen eller en del av den med lerret av denne typen. Vanlig tapet med en lignende nyanse er limt til resten av gangen.
 • I lapper. Denne uvanlige teknikken kalles lappeteppe. Det kjennetegnes ved å fylle grunnrommet med lapper fra forskjellige bakgrunnsbilder. De kan ikke bare variere i farge, men også i tekstur. Denne teknikken passer for mennesker med ekstraordinær tenkning og en uvanlig oppfatning av verden..

Denne limingsmetoden er ganske praktisk og enkel. Kombinasjonen av forskjellige materialer skaper unike kombinasjoner.

Fasjonable farger og trykk

På gangen kan du lime bakgrunnsbilder i forskjellige farger. Ofte kjøper folk dem basert på deres smak. Men bortsett fra det, vær oppmerksom på utformingen av leiligheten. For eksempel anbefales ikke tapet i mørke farger (blå, brun, burgunder, mørkegrønn) for bruk i trange ganger.

Bakgrunnsbilder med monogrammer vil fremheve aristokratiet og raffinementet i hjemmet ditt. Ofte må fargedekorasjonen på gangen kombineres med eksisterende møbler i resten av rommene. Dette betyr å holde seg til de samme nyanser. Du må også ta hensyn til et betydelig antall dører. Derfor, hvis du har tenkt å stikke flerfarget tapet i korridoren, da Vi anbefaler å finne de der det er en farge som ligner på skyggen på dørene.

Som hovedregel har entreen ikke kilder til naturlig belysning, noe som bør tas i betraktning ved utvikling av design og innkjøp av materialer til dekorasjon..

Hvis du velger det riktige tapetet, har du all sjanse til å gjøre alle veggfeil upåfallende, legge til komfort og med fordel presentere rommet.

For å gjøre det lettere å takle dette problemet, er det verdt å forstå en rekke regler:

 • Hvite og lyse nyanser vil lyse rommet ditt positivt, noe som er viktig for en korridor. Vi må imidlertid ikke glemme at det minste skittet vil være synlig på lette materialer..
 • Hvis designet domineres av klare linjer, fremhever de feilfritt oppmerksomheten på saftige og lyse bakgrunnsbilder, for eksempel syrin, turkis, rød, oransje eller blå.
 • Stripet tapet i gangen har vært aktuelt i mange år. Når du kjøper dem, bør du huske om funksjonene til veggene. Enhver form for stripete lerret vil passe godt inn i en stor firkantet korridor. Og for utformingen av små, smale eller langstrakte ganger, anbefales det å velge en bestemt type stripet tapet. For å visuelt forlenge plassen, er det nødvendig å velge horisontale striper.
 • Bakgrunn med et abstrakt bilde vil være en flott løsning for korridoren, fordi forskjellige ornamenter vil bidra til å skjule små feil i veggene. Mangfoldet av mønstre og lave kostnader er betydelige argumenter for denne typen tapeter..

 • Ensfargede alternativer på gangen blir en elegant bakgrunn som fremhever interiøret. Lakonisk, uten noen forvikling, er materiale et element i et fasjonabelt interiør. Det er viktig å vite at før du limer denne typen tapeter, må du jevne alle overflater godt ut, ellers vil feilene være synlige.
 • Veggmalerier i gangen lar deg endre rommet uten anerkjennelse. Når du velger dem, bør du imidlertid ta hensyn til området av korridoren og formen. I et stort og lyst rom vil alle tegninger se ut, men i en liten gang i “Khrusjtsjov” trenger du bare å lime visse bakgrunnsbilder.
 • Det er flere anbefalinger for fototapet for en smal gang: en 3D -effekt eller en stor tegning vil visuelt redusere området. Svart og hvitt vil strekke ut en smal korridor. Bakgrunn med lyse mønstre bør være innrammet med en varm bakgrunn som inneholder pastellfarger, samt gule og oliventoner..

Stiler

Nå i butikkene er det et stort utvalg materialer for enhver smak, men det kan være ganske vanskelig å bestemme seg for valget. Vi anbefaler at du kommer med design og stil på rommet på forhånd.. La oss ta en titt på noen av de attraktive alternativene:

 • Minimalisme er en moderne trend. Det er mange fans av denne stilen som er sikker på å bli kvitt alt som er ubrukelig. Hans beundrere foretrekker monokromatiske materialer av grå, hvite og beige toner med tilstedeværelse av små tegninger..

 • Landstil skiller seg ut for sin uforlignelige komfort. Det ser ut som et hus i landsbyen, som fremkaller morsomme assosiasjoner. Bakgrunnsbilder for ham er forskjellige: med en tekstur som tre og stein, så vel som monokromatisk.

 • Til tross for alderen vil klassikerne alltid være på moten. Bakgrunnsbilder av denne diskrete stilen inneholder lyse og pastellfarger eller dype og rike farger..

 • Loftstilen er også en velkjent trend. Denne retningen innebærer en viss uaktsomhet, en påminnelse om en ubebodd bolig, kjeller eller garasje..

 • Den japanske stilen på gangen er et interessant alternativ. Disse ensemblene bruker teksturmaterialer som minner om tre, med tillegg av dekorasjoner, som ser veldig originalt ut..

 • Den skandinaviske stilen er veldig populær. Den bruker diskrete farger med gråtoner. Sammensetningen av en ask og mørk nyanse ser bra ut, spesielt hvis du legger den til med alt slags tilbehør, for eksempel tremøbler, veggmalerier og sofaputer.

 • Provence er en harmonisk stil. Dens individuelle egenskaper er: mange hvite og pastellfarger, smidde komponenter i møbler, imitasjon av stein og murverk på veggene.

Hvilket er bedre å velge for å dekorere vegger og tak?

Til å begynne med må du ta hensyn til alle funksjonene på gangen. Det er ingen hemmelighet at hun er rett ved inngangen til leiligheten. Dette betyr at alt smuss og støv vil legge seg akkurat her. Derfor fungerer vaskbare bakgrunnsbilder som er gode for rengjøring bedre enn noen andre. Det er bedre å ikke velge materialer i lyse nyanser (av ovennevnte grunn), siden de er veldig lett skitne.

På den annen side anbefales det ikke å kjøpe lerret i mørke farger, siden det ikke er vinduer i det hele tatt, og rommet blir dystert.

Andre anbefalinger inkluderer følgende:

 • Glassfiber er en type tapet som kan rengjøres med vann og vaskemidler veldig godt. I en mørk korridor kan du velge slike alternativer for lyse farger..
 • Flytende tapet er godt egnet for et privat hus, ettersom de perfekt kan takle ujevnheter og defekter i tak og vegger. De er også ganske økonomiske..
 • Hvis du vil lage en ekstraordinær design av korridoren, så få jern tapet. Takket være et tynt lag folie kan fristende mønstre skapes på beleggene. Dette tapetet lyser rommet merkbart takket være metallisk glans..

 • Bakgrunn med en vertikal stripe er ideell for en lang og smal korridor, som visuelt utvider plassen. Og for mørke møbler anbefaler vi å kjøpe lerret i lyse nyanser..
 • Designere hjelper deg med å velge bakgrunnsbilder til en liten korridor som visuelt forstørrer den. For at gangen ikke skal se dyster ut, må du nekte å kjøpe produkter i mørke farger. Det er bedre å kjøpe lyse alternativer som vil bidra til å revitalisere interiøret..

En morsom tilnærming er å trimme både tak og vegger med samme tapet. Korridoren din vil se ut som en boks der du vil være.

Kombinasjonsalternativer

Kombinasjon er et flott alternativ for en gang, som bruker forskjellige typer tapeter som er forskjellige i tekstur og farge. Dette alternativet skiller utformingen av korridoren og gjør den mer interessant. Du kan kombinere lyse og mørke bakgrunnsbilder ved å lime dem på henholdsvis topp og bunn. Dette er flott hvis du har kjæledyr eller barn. Dette alternativet vil visuelt “senke” taket, som er ideelt for høye og smale rom.

Hvis du ønsker det, kan du kombinere stripet tapet og tapet med store blomster. Men å velge dem fra forskjellige samlinger uten de riktige evnene er veldig vanskelig..

I dette tilfellet er det lettere å bruke en samling..

Hvordan kombinere med andre materialer?

Etter å ha tenkt godt over designet, får du et ekstraordinært og grasiøst interiør som et resultat. Du må også vite at tapet kan kombineres med andre materialer. Du kan bruke murstein, stein og andre belegg. Naturligvis må de matche tapetet slik at det indre av korridoren ikke virker tilstøtende..

La oss vurdere noen alternativer.

 • Stein. Dekorative steinpaneler er et miljøvennlig og holdbart belegg. Det vil passe perfekt inn i enhver designstil. Dekorer med paneler og tapet er en effektiv metode for å dekorere et rom. Vær også oppmerksom på at steinen er kombinert med tekstur og farge på maleriene. Ikke glem at i små ganger er det fordelaktig å bruke en lys stein, kombinere den med flytende tapet, og i store ganger har du også råd til mørkere toner..
 • Murstein. Dette dekorasjonsalternativet er alltid relevant i korridorene. Det blir ofte valgt av aktive og modige mennesker, og skaper en moderne stil. Når du kombinerer tapet med murstein, må du huske på at det er bedre å ikke bruke lerret med en rød og oransje fargetone med murstein av de samme tonene. Et grått materiale vil passe godt til tapeter av samme nyanse. Designere anbefaler ikke å kombinere fototapet og mursteinspaneler.

 • Fresker. Ved hjelp av en kalkmaleri kan du gjenskape alle innstillinger. For eksempel kan det være et nydelig slott eller slott. Hovedkvaliteten til disse elementene er at de er holdbare. Ved å bruke freskomalerier innendørs, pynter du den og gir den den auraen du foretrekker..

 • Tre og paneler. Tre er et allsidig belegg, ettersom det har forskjellige nyanser, som gjør at det kan brukes i forskjellige interiører. Kombinasjonen av paneler og tapeter skaper et solid og vellykket miljø. Det velkjente panelmaterialet er MDF. Slike modeller blir vellykket brukt til reparasjon av ganger og korridorer. Etter å ha fullført halvparten av veggene med MDF -ark, limer du resten av veggene med tapet etter din smak.

Hvordan beregne mengden?

Riktig telling vil tillate deg å beregne antall ruller som kreves for reparasjon:

 • Når du kjøper tapet til gangen som ikke krever dokking, vil tellingen være elementær. Det er nødvendig å dele omkretsen av rommet med bredden på rullene. Som et resultat får vi det nødvendige antallet paneler..
 • For å finne ut antall strimler av en rulle, må du dele rullelengden med vegghøyden.
 • For å forstå hvor mange ruller vi trenger, må vi dele antall alle strimler med antall paneler på en rulle..
 • Du må vite at hvis det er nisjer eller fremspring i rommet, blir størrelsene også lagt til omkretsen..

Vi anbefaler å kjøpe 2-3 ekstra ruller mer. De vil være nødvendige i tilfelle feil opptelling eller skade på materialet av dyr eller barn..

Hvor skal du begynne å lime?

Selv før du begynner å lime veggene, må du bestemme hvor du skal begynne å lime. Som regel avhenger alt av belysningen. Når tapetet tidligere ble limt med overlapping, begynte de å lime det fra vinduet slik at ingen overganger var synlige.. I dag er det flere måter du kan lime tapet på:

 • Fra døren. Når du limer vertikalt, er det nødvendig å følge nøyaktig vertikalitet. På grunn av dette er det bedre å starte prosessen fra et referansepunkt vinkelrett på gulvet, det vil si fra en dørkar eller vindusskråning. Det anbefales å lime den første stripen nøyaktig vertikalt, ved hjelp av en loddlinje eller andre hjelpeverktøy, og deretter lime dem en etter en i hvilken som helst retning.
 • Fra hjørnet. Denne metoden er bare akseptabel for rom med feilfritt jevne hjørner. Men siden denne tilstanden ikke alltid er iboende i leilighetene våre, er det bedre å dekorere veggene på andre måter..
 • Fra et stort landemerke. I tilfelle det er mange ganger og vinduer i rommet, anbefales det å lime fra et visst stort og merkbart landemerke.
 • Fra flere linjer. Dette alternativet brukes hvis rommet har et vindu av betydelig størrelse og tapetet limes i forskjellige retninger fra det..
 • Hvis du limer tapetet ende-til-ende, starter du arbeidet fra et hvilket som helst sted du liker, for uansett hvor lyset kommer fra, vil leddene ikke være synlige.

Vakre designideer for et stilig interiør

Utformingen av gangen er annerledes. Dette rommet i leiligheten kan dekoreres på hvilken som helst måte, det viktigste er å skaffe fargen på belegget og mønsteret riktig, deretter kombinere det riktig med tak og gulv:

 • En liten gang i “Khrusjtsjov” kan enkelt transformeres ved hjelp av paneler. Dette alternativet regnes vanligvis som utdatert, men det er veldig praktisk og kan oversette mange av ideene dine. Tross alt kan slike materialer kombineres, kombinert med fargerike farger med monokromatiske, og stripene kan kompletteres med blomster..
 • I en standard leilighet kan plassen til en stor gang være inndelt i et komfortabelt inngangsparti og en elegant hall. Også i dobbeltkorridoren er det en mulighet til å dekorere veggene på forskjellige måter. Gipsbuer brukes ofte til å dele plassen. For fremstilling brukes også andre materialer, for eksempel tre, stein eller murstein..

Du kan finne ut hvilket tapet du skal velge i korridoren fra videoen nedenfor..