Hogyan telepítsünk egy LED neont a konyhába?

A konyhai neonfények nem hasonlítanak semmilyen más világításhoz. Önmagában a dekoráció eleme, amely segít egyedi hangulatot teremteni konyhájában. Ebben a cikkben tanácsot adunk a LED -es neonlámpák kiválasztásához, telepítéséhez és csatlakoztatásához. Hamarosan új fényben láthatja konyháját …

A LED neon előnyei a konyhában

A LED neonnak komoly előnyei vannak. Világító felülete pontosabb, lehetővé téve bizonyos területek, például a munkalap vagy a főzőlap pontos megvilágítását. Ezért teljes mértékben részt vesz a légkör megteremtésében. A nappali fénynek kevésbé kitett konyhák számára a LED neon cső lehetővé teszi, hogy harmonikusan kompenzálja a konyhát. Ezenkívül a LED neon jelentős élettartammal rendelkezik, akár 40 000 óra világítást. Könnyen újrahasznosíthatja, ha az erre a célra szolgáló kukába helyezi. A konyha egy szoba, ahol sok időt töltünk, különösen reggel. A kellemes megvilágítás lehetővé teszi, hogy a napot a jobb lábával kezdje. A LED technológia állóképessége miatt ellenáll a rendszeres be- és kikapcsolásnak. Bónuszként az alacsonyabb fogyasztás akár 60% -os energiamegtakarítást tesz lehetővé a hagyományos neonhoz képest. Az OK ?

További előny, hogy a LED technológia sokkal kevesebb kilowattot fogyaszt

konyha fehér fabútorokkal és ledlámpákkal

Mekkora az ideális neoncső hossza a konyhában? ?

Többféle hosszúságú neon található a konyhában. A leggyakoribb méretek közé tartoznak a T8 típusok, 60, 120 és 150 centiméteres modellekkel. Ezek G13 alapúak, átmérőjük 26 milliméter, és a végükön 13 milliméter távolság van az érintkező csapok között. A piacon megtalálhatók a T5 neonfények is, G5 alappal, 16 mm átmérővel. Ezek általános méretekben kaphatók, például 115 vagy 145 centiméter. A hossza a konyha méreteitől és a LED -cső telepítési helyétől függ.

Ne feledje, hogy a T5 típusú LED neonfények jobb teljesítményt és nagyobb teljesítményt nyújtanak. Ezzel szemben a T8 típusok élettartama hosszabb.

De ez még nem minden. Meg kell határoznia a jövőbeli konyhai neon világítási színét … és annak elhelyezését

kávéscsészék sorakoztak a konyhában ledcső lámpa alatt

Milyen világítási színt válasszon a konyhai LED csőhöz ?

A LED neonfényekkel kiválaszthatja a világítás színét. Ez is egy olyan szempont, amelyet javasoljuk, hogy tanulmányozzon. Vegye figyelembe, hogy ez a világítási szín Kelvinben van kifejezve. Minél alacsonyabb az érték, annál melegebb lesz a világítás színe, és narancssárga árnyalatok felé hajlik. Íme a három fő színcsalád a LED -es neonfényeknél:

– Kevesebb, mint 3500 K: sárga vagy akár narancssárga színű világítást kap, amely meleg hangulatot kölcsönöz a konyhának.

– 3500 és 5500 K között: ez semleges világítás, tökéletes kompromisszum a fehér és a sárga között. Ideális a modern konyhákhoz.

– Nagyobb, mint 6000 K: a megvilágítás hideg, kékes árnyalatok felé hajlik. Ez jó pont egy objektum, például a munkalap kiemelésére. Az átjárókat is kiemelik, kiemelve a térérzetet.

Tudtad ? Gyakori, hogy a LED -es neonfények fényerővel rendelkeznek. Ez a parancs a világítás erejére hat

led fénycsövek a konyhához blnc alapon

Hol helyezze el a LED neont a konyhában ?

A konyhai LED neon előnye a sokoldalúság. Hagyományosan az utóbbit a mennyezetre szerelik fel, így biztosítva a nappali általános megvilágítását. Érdekes megoldás az optimális és általános eloszlás. Ezzel szemben a neoncső a konyhapult vagy a központi sziget fölé is elhelyezhető. Ezt követően növeli ezt a teret azáltal, hogy értékes oldalát adja. Ez a fajta elrendezés fokozhatja a konyha nagyszerűségét.

A neon falra szerelése is lehetséges. Ez segít egy gyönyörű kárpit vagy keret bemutatásában, amely fontos az Ön számára, miközben fényforrást is biztosít onnan. Egy másik tendencia az, hogy elrejti a LED neoncsövet, hogy az ne biztosítson többé közvetlen megvilágítást. Csak a képzeleted szab határt. Például telepíthet egy neont egy magas szekrény fölé. Nem csak a mennyezet fog magasabbnak látszani, de a szórtabb fény nagyon érzékeny nyugtató oldalt is adhat. A világítás nem csak a kora reggeli tisztánlátás célja, hanem esztétikai vektor is, és teljes mértékben részt vesz a konyha díszítésében

Mielőtt helyszínt választana, határozza meg konyhájának erősségeit és azt, amit kiemelni szeretne

konyha világos fa szekrényekkel és beépített sütővel

Hogyan telepítsünk és csatlakoztassunk egy LED neont ?

Először is meg kell vásárolnia a T5 vagy T8 típusú neont. Csatlakozó csatlakozóval, 3 tűs csatlakozóval, valamint rögzítőkkel és tápegységgel szállítjuk. Először vegye a dupla dugós kábelt. Ez lehetővé teszi két neonfény soros összekapcsolását. De szükség lesz az elektromos rész felügyeletére is. Csatlakoztassa a két neondugó egyikét, majd vágja le és csupaszítsa le a vezetékeket az aljzat végén. A három vezeték azonosítva van, és megfelel a földelésnek, a semlegesnek és a fázisnak. Szerelje be őket a csatlakozó terminálba xxA (föld), xxxV (feszültség), majd semleges helyzetben. Ezután csatlakoztassa a készüléket a tápegységhez. A leghosszabb fázisban és a legrövidebb semlegesben. Ezután helyezze vissza a terminált a helyére, és a tiplik segítségével fúrja ki azt a helyet, ahová a neont szeretné elhelyezni. Csak a neont kell csatlakoztatnia az elektromos rendszerhez, majd a LED neoncsövet a helyére kell helyeznie.

Végezetül meg kell jegyezni, hogy vannak “összeszerelésre kész” készletek, és ha kívánja, szakembert hívhat.

led panel a csempefal előtt egy halom magazin mellett