Lakberendező: minden, amit tudnod kell erről az érdekes szakmáról

Azok számára, akiknek építészete hivatás, a szektor érdekes szakmák széles skáláját kínálja. Könnyen el lehet azonban tévedni, hogy pontosan melyik állást érdemes választani. Különösen, ha viszonylag hasonló foglalkozásokról van szó. Ez a helyzet a belsőépítész és a lakberendező szakmával. Meg kell tisztázni a zavart ebben a témában? Ma elmagyarázunk mindent, amit tudnod kell, hogy világosabb képet kapj a belsőépítész. A programról: közelítsen a fő funkcióira és készségeire. Számba vesszük azokat a képzéseket is, amelyek szükségesek ahhoz, hogy sikeres szakemberré válhasson a területén..

Fókuszáljon a belsőépítész munkájának sajátosságaira

belsőépítészeti terv belsőépítész építész konyhai elrendezés szigeten hosszában

Mi jellemzi a belsőépítész szakmát ?

Általában a belsőépítész az a szakember, aki magán- vagy kereskedelmi épületek tervezésén és elrendezésén dolgozik. Ez lehet felújítás vagy épület a semmiből. Akárhogy is, a szakember esztétikus és praktikus módon tervezi a belső tereket. Küldetése tehát nem korlátozódik arra az egyszerű tényre, hogy kellemesebbé és vonzóbbá tegye a teret. Valójában figyelembe veszi ügyfelei biztonságát, funkcionalitását, sajátos igényeit és költségvetését. A projekt sikeres befejezéséhez a belsőépítész munkafolyamata néhány alapvető lépésen megy keresztül, beleértve:

  • hallgatni és teljes mértékben megérteni ügyfelei vágyait
  • terveket készít (alaprajz, tömegterv, metszeti nézet), és elkészíti a projekthez szükséges dokumentumokat
  • hozzon létre egy 3D -s vizualizációt, hogy világosabb ötletet adjon ügyfeleinek
  • módosítsa és módosítsa a tér elrendezését
  • segítséget és tanácsot ad ügyfeleinek az anyagok, színek és felületek kiválasztásában
  • együttműködjön más szakemberekkel (építész, kézműves) a legjobb eredmények biztosítása érdekében
  • válassza ki a projektért felelős vállalatokat és koordinálja a munkát

Felújítási vagy új építési szakember, aki funkcionális és esztétikus módon tervezi a belső teret

Rozsdás szőnyeg sötétkék bársony kanapé függőleges tároló fa polc szekrény

Miben különbözik a belsőépítész munkája a belsőépítészétől ?

Röviden, a belsőépítész tervez és készít belső elrendezési terveket, keresve az egyensúlyt az esztétika és az ergonómia között. Szervezhet és beavatkozhat további munkákba.

A belsőépítész ezzel szemben csak a tér esztétikai aspektusával foglalkozik. Tanácsokat ad ügyfeleinek a dekoratív trendekről és az esetleges kozmetikai változtatásokról anélkül, hogy képes lenne megváltoztatni az épület szerkezetét..

Az építészet sok lehetőséget kínál a szakmai eredmények elérésére

Milyen tanulmányok és képzések szükségesek a belsőépítész szakma gyakorlásához ?

Jelenleg a belsőépítész szakma hivatalosan még nincs szabályozva. Ez tehát kizárja annak szükségességét, hogy egy speciális oklevélre lehessen hivatkozni. Ahhoz azonban, hogy sikeres és sikeres szakember lehessen, és elnyerhesse az ügyfelek bizalmát, szükség lehet bizonyos készségek elsajátítására. Így például egyszerűen eligazodhatunk a belsőépítész munkatárs munkatársa felé. Ez utóbbi csak a bac +2 szintjét igényli. A legnagyobb rajongók számára, akik valóban fejlődni akarnak ezen a területen, figyelembe kell venni a bac +4 vagy +5 értékeket..

Tanuljon és gazdagítsa tudását, hogy szakmája legjobbja legyen

nyitott konyha nappali kanapé sötétkék bársonyos konyha fa és fehér szőnyeg