Ruha- és cipőtároló – hogyan kell megszervezni?

Az egyik legértékesebb képesség az, hogy képesek vagyunk megszervezni magunkat és megszervezni a körülöttünk lévő teret. Itt található a tárolószekrény. Annak érdekében, hogy valóban hasznos legyen számunkra, át kell gondolnunk konkrét szükségleteinket, napi szokásainkat és természetesen azt a teret, amellyel a szobában rendelkezünk. Aki azt mondja, tárolás, azt mondja, szétválasztás a régi ruháival. És itt sokunk elveszíti a rendbetétel vágyát. Mert érzéseink vannak az öltözékünk iránt, mert szép emlékeink vannak velük. Ennek ellenére, egy szezon vége közeledtével és egy új fenyegetésekor, kell egy kis idő a rendezésre és a rendrakásra. Hogyan tovább, hogy optimalizáljuk a zugunkat?

A ruhák válogatására és tárolására számos módszer létezik.

Kezdésként szervezhet szekrényt a barátaival

Fogadhatunk, hogy a szekrényében olyan ruhák vannak, amelyeket hónapokig, sőt évekig nem vett fel. Mindenki csinálja! A szegényeket támogató egyesületeknek adományozhatod őket. Ha gyermeke van, ruháit a hátrányos helyzetű gyermekek is élvezhetik. Vagy megbeszélheti barátaival a ruhák és kiegészítők cseréjét. Az ötlet az, hogy eltávolítsuk a feleslegeseket, teret adjunk az újnak, és könnyebben lélegezhessünk. Ne tegye el azokat a dolgokat, amelyekre már nincs szüksége, hogy esetleg egyszer viselje őket … Fogadhatunk, hogy ez a nap soha nem jön el.

A környezeti válság sokszor arra késztet bennünket, hogy újrahasznosítsuk régi ruháinkat

a szekrény elrendezése, a dolgok rendezése, a felesleges dolgok megszabadulása, az újrahasznosítás és az ökológiai gondolkodás

A folytatáshoz válassza le a kiegészítőket a ruháktól

Szerezzen be műanyag dobozokat és fiókválasztókat övekhez és sálakhoz. A 3, 4 vagy 6 rekeszes fiókszervező megkönnyíti az életét. A tartozékok felakasztásához rögzítsen egy vagy több rudat a tárolóegység ajtajához. Harisnyájához és zoknijához válasszon elbűvölő dobozokat vidám színekben. Mosolyogni fognak, ha készülsz kimenni. Nézze meg alaposan a kiegészítőit – most szüksége van rájuk, vagy megszokásból tette le? Keressen más tárolórendszereket on veillon.ch.

Jól szervezett tárolószekrény

címkék a ruházati típusokhoz, rendszer akasztók, tárolószekrény, szekrény, tárolószekrény, szekrény

Tárolóegység, amely térosztóként szolgál

térosztó és kis tárolóegység fehér színben, sok színes karton- és bambuszdobozzal, a nappali hangulatos sarka

Hogyan válasszuk ki a tárolószekrényt?

  • Az első kérdés, amit fel kell tennie magának: mit fog oda tenni? Ruhák, cipők, dobozok? Van egy tárolóegység minden egyedi igényhez. A piacon kínált cipős szekrények nemcsak funkcionálisak, hanem nagyon elegánsak is. A kétszínű modellek teszik elegánssá a bejáratot. Ha dobozba teszi a cipőjét, válassza átlátszó arccal, hogy gyorsan megtalálhassa a szükséges párost.
  • Értékelje a rendelkezésre álló helyet, nehogy rendetlenséget okozzon. Több hely van a szélességben vagy a magasságban?
  • A mobil és bővíthető moduláris szekrény zseniális alkotás! Könnyen összeszerelhető és mozgatható. Magassága és szélessége állítható. Úgy tervezték, hogy kereszttartónként 60 kg súlyt bírjon el.
  • A tolóajtós szekrény nagyon esztétikus. A csúcskategóriás modellek beépített reflektorokkal rendelkeznek, és segítenek pihentető hangulatot teremteni hálószobájában.
  • A szekrény ára 75-5000 euró között mozog. Vegye figyelembe valódi igényeit és azt az összeget, amelyet megengedhet magának anélkül, hogy tönkretenné a bankot.
  • Gondoljon a kívánt belső stílusra. A szekrény egy nagy bútordarab, amely a szobája dekorációjának alapja. Legyen óvatos a stílusok keverékével, amely jelenleg nagyon népszerű. Gyakran az eredmény egy szemét, amelyből hiányzik az esztétika és a harmónia.

Egy szekrény tolóajtókkal a tetőtérben

tárolópolcok, szekrény elrendezés, hogyan rendezze el szekrényeit a tetőtérben, elbűvölő stílus, fehér dekoráció, pihentető légkör

Cipőtároló szekrény, amely ragyogóvá teszi a bejáratot

tároló állvány, kalapkék cipő szekrény Art Deco stílusban és tükör szabálytalan élekkel Art Deco stílusban

A falra rögzített rudak helytakarékos tárolási megoldást jelentenek

falra rögzíthető rudak akasztókhoz, fehér tárolóegység típusú szekrények, fehér színű moduláris bútorok, helytakarékos tárolási megoldások

A szekrény rendezése és rendbetétele terápiás hatással van a pszichére

tároló doboz, dobozok minden méretben, fehér szekrény, akasztószerkezet, fiókosztók

A hatékony összecsukás

Rengeteg helyet takaríthat meg, ha megfelelően összehajtja ruháit a tárolóbútorokban. Néhány ruha azonban nem hajtogatható téglalapra. Ez a helyzet a kabátoknál, ruháknál és szoknyáknál, amelyeket fogason kell tárolni. Valójában – az öltözékeid többsége, ha az öltözködési stílusod elegáns. A túl vastag ruhák sok helyet foglalnak el, ha ezzel a módszerrel hajtogatják őket, ahogy az aszimmetrikus ruhák is. Ezt a tárolási sémát a japán Marie Kondo fejlesztette ki.

A rendrakás nagy művészet! 

összecsukható, hogy helyet takarítson meg a fiókokban, Marie Kondo tárolási módszer, rendezett terek, kis tárolószekrény

A ruhák megfelelő összehajtása helyet takaríthat meg 

hogyan hajtsa össze a ruhákat a helytakarékosság érdekében, fukszia póló összecsukása, optimális tárolási rendszer, jól szervezett tárolószekrény

KonMari módszer

Alapelve: “Ha nem okoz örömet, akkor meg kell szabadulni tőle. “Marie Kondo a” La Magie du Ranging “című bestseller könyv szerzője. Tehát, ha bizonyos ruhák kissé közömbösek, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a kukába dobjuk őket. Az egyetlen probléma, a módszer meglehetősen radikális, és az érzékeny lelkek túl sokat szenvedhetnek. De gondoljon arra a nagy örömre, amelyet tapasztalni fog, ha kinyitja a szekrényét, és csak a kedvenc ruháit találja meg! Semmi más, csak a színek és a dizájn, amelyek inspirálnak. Nagyon pozitív, valljuk be. A japánok még a Alkalmazás hogy segítsen rendet rakni. Ez a módszer nagy népszerűségének köszönhető, hogy pszichológiai változással jár, nem csak az ügyek szervezésében. Ez a válogatás lehetővé teszi, hogy megkérdőjelezze magát, hogy mi tesz boldoggá, minden alkalommal, amikor kezébe vesz egy ruhadarabot, és megkérdezi magától, hogy meg kell -e őriznie vagy el kell dobnia..

A FlyLady módszer

Ezt egy nő, Marla Cilley is létrehozta, aki írta az „Interjúk a mosogatómmal, a FlyLady módszer” című könyvet. Mik az elvei?

  • Kezdésként tervezzen egy órás heti takarítást;
  • Minden reggel 15 percet kell szánnia a szétszórt dolgok rendbetételére;
  • Az elvégzendő feladatok heti ütemezése, például bevásárlás, mosoda stb.
  • Marla Cilley azt is tanácsolja, hogy vezessen naplót, amelybe jegyzi a hét minden tervét és a tervezett költségvetést..

Nagyon el vagyunk borulva a dolgokkal! Valószínűleg ezért van sok tárolási guru 

Donna Smallin könyv a rendrakás művészetéről és a tárolás elsajátításáról, Larousse -kiadások, tárolóegység, a legjobb szervezés