Hogyan lehet megszabadulni az ételmolyoktól? Megoldások ezeknek a rovaroknak a szekrényéből való kiirtására

Kinyitod a szekrényt, és az élelemmolyok elrepülnek? Ne pánikolj ! Összeállítottunk egy útmutatót, tele tippekkel, hogyan lehet megszabadulni az ételmolyoktól. Tehát ne késlekedjen a következő sorok elolvasásával, hogy megoldja ezt a feladatot..

Hogyan lehet megtudni, hogy molyok -e ?

Vajon honnan származnak ezek a repülő rovarok? A hazahozott rendelkezések. Ablakon vagy félig nyitott ajtón keresztül invitálják magukat otthonába. A szagtól vezérelve a konyhában telepednek le.

Az első jelek annak, hogy a konyhájában fertőzött az élelmiszer -atkák, a lárvák és a gubók. Ha bármit észlel, dobja ki a kinyitott ételt a kukába. Ha kétségei vannak, akkor az imént vásárolt gabonapelyhet egy üvegbe teheti. Zárja le a fedéllel, és rázza fel, ha szálakat észlel az üvegben, a gabonafélék fertőzöttek. Eljött tehát a következő lépés megtételének ideje.

Mielőtt a szekrénybe teszi, ellenőrizze az ételt

nagymama gyógyír a molyok rizzsel

Hogyan lehet megszabadulni az ételmolyoktól ?

Először is tudd, hogy az étkezési lepkék bézs szárnyú pillangók, és ahogy a nevük is sugallja, ellátásban maradnak. A liszt, a rizs, a zabpehely és a tészta a kedvencük.

 • Az első dolog, amit meg kell tennie, miután észrevette az élelmiszermolyok jelenlétét a szekrényében, az, hogy dobja el a kartoncsomagolást vagy a nyitott tasakokat a lepkék által behatolt területen. De vigyázzon, ne nyissa ki a csomagolást, mert a lepkék elrepülnek. Ezért először tegye a terméket a fagyasztóba, hogy a hibák elhaljanak. Néhány óra múlva a kukába dobhatja az ételt.
 • Ezután gondosan ellenőrizze az összes szekrényt, ahol élelmiszereket tárol..
 • Tisztítsa meg. A fehér ecet és a marseille -i szappan a legjobb szövetségesei a lepkék elleni küzdelemben. Ne felejtse el megtisztítani a szekrények tetejét is, mert lárvák lehetnek.
 • Az alapos tisztítás után ne felejtse el minden ételt üvegedényben vagy légmentesen záródó dobozban tárolni, hogy megakadályozza az újbóli behatolást..
 • Ezt követően rendszeresen tisztítsa meg a szekrényeket és a munkalapokat. Nem szabad morzsákat heverni, hogy ne vonzza újra ezeket a lényeket.
 • Ne felejtse el mindig ellenőrizni a vásárolt ételeket, mivel azok már tartalmazhatnak molyokat vagy lárvákat. Óvakodjon tehát a kereskedelmi csomagolástól.

Az alapos tisztítás elengedhetetlen ahhoz, hogy megszabaduljunk az ételmolyoktól

hogyan lehet megszabadulni az étkezési tippektől

Mitől ijeszt a lepkék ?

Ne csüggedjen, ha a konyhája túlterhelt ezeken a lényeken. A nagymama gyógyszereinek egész sora létezik, amelyek nagyon hatékonyak. Ezen túlmenően, néhány élelmiszer -molyriasztó nagyon jó rovarriasztó általában. Ha akarja, választhat rovarirtó szereket is, de vegye figyelembe, hogy azok olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek károsak lehetnek az emberekre..

Természetes tápláléklepke taszító

 • A régi jó illóolajok azért vannak, hogy az élelmiszermolyokat ne tegyék ki a szekrényekből. A levendula, kakukkfű, eukaliptusz, szegfűszeg, borsmenta, citromfű, babérolaj nemcsak megszabadul a rovaroktól, hanem illatosítja a szekrényeit. Áztasson néhány pamutpárnát kedvenc olajjába, és élvezze taszító hatását.
 • Vághat egy citromot vagy egy narancsot is, és szúrhat bele néhány szegfűszeget. Ezeket egyszerűen szétszórhatják a szekrények és polcok körül..
 • A babérleveleket szórással, borsszemekkel, fahéjpálcikákkal, cédrusfa darabokkal, fokhagymagerezdekkel vagy szerecsendióval is szétszórhatjuk..
 • Havonta egyszer vagy kétszer permetezze be szekrényeit és polcait fehér ecettel.

Az illóolajok nagyon hatékonyak a rovarok ellen

hogyan lehet megtudni, hogy van -e lepke, és hogyan riaszthatja el őket

Élelmiszermoly csapda

Rengeteg molyriasztó alternatíva létezik a piacon, amelyek közül választhat. Ne feledje, hogy maga is készíthet ételmoly csapdát. Íme a csapdák általunk kínált változatai:

Fontolja meg környezetbarát rendszerének otthoni létrehozását. Ha a szekrényeidet élelmiszer -atkák támadják meg, szerezz magadnak trichogramot. Valójában láthatatlan rovarok, amelyek csak a lepkék tojásaiból táplálkoznak. Ezenkívül, miután felszámolták a repülő poloskákat, a trichogramma baktériumok eltűnnek. Célszerű ezeknek a rovaroknak a diffúzorát 8 hétig használni.

Házi ételmoly csapda

Hozzávalók:

 • almaecet
 • néhány csepp mosogatószer
 • 1 tál vagy pohár

Előkészítés:

 • Öntsük az almaecetet a tálba / pohárba.
 • Adjon hozzá mosogatószert.
 • Tegye a tálat / poharat a fertőzött szekrénybe.
 • Hagyja a csapdát hatni egy hétig.
 • Miután a rovarokat kiirtották, tisztítsa meg.
 • A fertőzött élelmiszereket dobja a szemétbe.
 • Ürítse ki a szekrényt, és alaposan tisztítsa meg fehér ecettel vagy Marseille szappannal.

Élelmiszermoly – veszély

Ne aggódjon, ha lepkéket, gubóikat vagy lárvákat talál. Nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre. Javasolt azonban higiéniai okokból az összes fertőzött ételt kidobni.

Hogyan lehet megszabadulni az ételmolyoktól

hogyan lehet megszabadulni az ételmolyok tippjeitől

Mi vonzza a táplálékmolyokat ?

Ezeket az élőlényeket olyan ételek vonzzák, mint a gabonafélék, a liszt, a rizs, de a cukor, a csokoládé, a sütemények és az aszalt gyümölcsök is. Valójában az élelmiszermolyok lárváinak kell táplálkozniuk ezekkel a termékekkel. Ne feledje azonban, hogy a peszticideket nem tartalmazó bioélelmiszerek a legvonzóbbak a lepkék számára. Ezenkívül, ha tömegesen vásárol élelmiszert, szánjon időt arra, hogy megnézze, mivel ezek a pillangók az egyik módja annak, hogy házhoz érkezzenek..

A lepkéket leginkább vonzó ételek a zabpehely, liszt, rizs, tészta

élelmiszer moly veszély szárított gyümölcsök hüvelyesek spinár zabpehely

Zárja be az üvegekben lévő készleteket, hogy ne vonzza az élelmiszermolyokat

A lepke elleni ételek üvegekbe helyezik a rendelkezéseket

Hogyan lehet megszabadulni az ételmolyoktól

moly elleni természetes táplálék, hogy elriasztja őket

hogyan lehet végleg megszabadulni az ételmolyoktól

Tippek, hogyan lehet megszabadulni az ételmolyoktól

lepkék étel mit tegyünk moly a szemekben

moly a házban, mit tegyen

házi ételmoly csapda, hogy megszabaduljon tőle

Készítse el saját élelmiszermoly csapdáját

megszabadulni a lepkétől a rovarok elleni védekezéstől