Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megtanulni egy idegen nyelvet?

Az idegen nyelv tanulása egyre könnyebb a 21. század modern korában. Ebben a cikkben bemutatjuk ötleteinket és tippjeinket az idegen nyelv gyors és egyszerű elsajátításához. De miért kell új nyelvet tanulni ?

                                    Az idegen nyelv ismeretének néhány előnye:

  • Több munkalehetőség
  • Bővült szellemi képességek 
  • Anyanyelvének jobb megértése
  • Legyen a globalizáció gyermeke
  • Utazási előnyök

Tanuljon idegen nyelvet 1. tipp – Keressen érvényes okot

Tudnia kell, hogy miért akarja megtanulni a célnyelvet (amit meg szeretne tanulni) – esetleg külföldi országban szeretne dolgozni? Vagy talán néhány hónapot vagy félévet töltesz cserével ebben az országban. Mindenesetre érvényes indokkal kell rendelkeznie. Ily módon az agy segít a gyorsabb tanulásban, és hosszú távon motivált marad. A motiváció pedig minden tevékenységünk lényege.

Dalszöveg-fordítás-tanulás-angol-egyedül

Tanuljon idegen nyelvet 2. tipp – Használja Pareto törvényét

Amikor elkezd egy idegen nyelvet tanulni, rengeteg ismeretlen szót kell megtanulnia. De valójában nem szükséges. Valójában a Pareto -elvet kell használni (más néven Pareto -törvény, 80-20 elv, stb.) Szerinte a hatások mintegy 80% -a az okok 20% -ának eredménye. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy megértsünk egy nyelv 80% -át, csak 20% -át kell ismernünk. Például rákereshet az interneten a leggyakrabban használt szavakra spanyol, német, orosz stb..

tanulj-idegen nyelvet-busuu-babbel-mentesen

Ezenkívül nem kell ismernie az összes szót a célnyelven (azon a nyelven, amelyet meg szeretne tanulni) ahhoz, hogy kommunikálni tudjon. Nem is tudja az összes szót francia nyelven. Ha jól tud egy nyelvet, amikor az irodalom, a politika és az asztrofizika azonos folyékonyságával tud beszélni, akkor senki sem ismeri jól a saját nyelvét. És a mi csapatunk sem. De megértjük egymást, ugye ?

tanulni-arab-ingyen-angol-tanulás-módszer

A legjobb, ha rövid távú célokkal dolgozik. Például SMART célok, többet az intelligens célokról és azok használatáról – itt, a Wikipédián. A SMART egy olyan elvi rendszer, amely segít elérni az elérendő célokat. Valójában erről szól a 7. tippünk, amely alul található.

tanulni-arab-ingyen-busuu

Egy másik jól ismert stratégia a szavak tanulására – használjon rokonokat. Már több szót is tud a célnyelven. Például olyan romantikus nyelveken, mint a francia, a spanyol, az olasz, a portugál, az angol stb. sok olyan szó van, amelyek azonosak (vagy majdnem azonosak), és ugyanazt jelentik. Csak egy kicsit módosítani kell az írást és a kiejtést. Minden szó, amely végződik — pl. cselekvés, nemzet, sietség, megoldás, frusztráció, hagyomány, kommunikáció, kihalás – ugyanaz (vagy majdnem) minden romantikus nyelvben.

tanulj-idegen nyelvet-bábel-tanulj-nyelvet

Tanuljon idegen nyelvet 3. tipp – Merüljön el a nyelvben

Számítógépes korunkban nem kell egy országban tartózkodnia ahhoz, hogy belemerüljön a nyelvébe. Könnyedén hallgathat dalokat ezen a nyelven. TV -t nézhet, könyveket olvashat stb. Ha videókat szeretne nézni a Youtube -on, könnyen megtalálhatja az egyes országokban népszerű videókat. A tévésorozatok természetesen mindig divatban vannak.

tanulni-idegen nyelvet-hogyan-tanulni-németül

Tanuljon idegen nyelvet 4. tipp – Beszéljen!

A globalizáció idején nagyon könnyű találni embereket a város egy másik országából. Gyakorolni fogja a beszédet, ami valójában sokkal fontosabb, mint az írás vagy a nyelvtani elvek elsajátítása. Ha félénk egy randevúhoz, mindig kereshet bennszülötteket, és beszélhet velük a Skype -on.

beszélni-több nyelven-tanulni-egy idegen nyelvet

Használhat több nemzetközi oldalt is, például a Couchsurfing.org vagy a polyglotclub.com webhelyet – ott megismerkedhet a tanulni kívánt nyelv anyanyelvű beszélőivel.. Nyelvcserém és Interpálok is hasznosak.

idegen nyelv tanulása babbel-mentesen

Tanuljon idegen nyelvet 5. tipp – Takarítson meg pénzt, a legjobb tanulási források ingyenesek

Számos olyan webhely létezik, amelyek segítenek az új idegen nyelv gyors elsajátításában. Íme néhány webhely, amely segíthet. Az Omniglot.com egy enciklopédia a világ nyelveiről és írási rendszereiről. Egy másik javaslat a BBC nyelvek, bevezető mondatokkal több mint 40 nyelven (még mindig angolul). Forvo egy kiejtési webhely, amely számos szót tartalmaz több nyelven, anyanyelvűek beszélnek. A Rhinospike egy keresett kiejtési webhely. Megkérheti a webhely más, a nyelv anyanyelvű felhasználóit, hogy beszéljenek egy szót vagy kifejezést. Természetesen a Google Fordító még mindig ott van a “szövegfelolvasó” funkcióval.. Lang8 egy írásos javítási oldal. Az oldal bennszülöttjei segítenek a szövegek javításában.

babbel-tanulj-angolul-tanulj-idegen nyelvet

Rengeteg erőforrása van az ingyenes lehetőségek tekintetében. 2 kedvenc webhelyünk Duolingo és Memrise.

A Duolingo egy automatizált vásárlásra szakosodott webhely, amely megkönnyíti az idegen nyelvek elsajátítását.

babbel-német-tanulj-arab-mentes

A Memrise egy versenyek létrehozására szolgáló webhely – a felhasználók által. Mindenféle verseny létezik, nemcsak nyelvtanulás céljából, hanem bármilyen tantárgyat is el tud képzelni. Akár saját maga is létrehozhat egy versenyt.

memrise-busuu-babbel-mentes

Tanuljon idegen nyelvet 6. tipp – énekeljen!

A zene megtöri a kulturális korlátokat. Ezenkívül, amikor egy nyelven énekel dalokat, ez sokkal több tudást tesz lehetővé, mint a tökéletes nyelvtan. Ha ismered egy ország zenéjét, az segít a kultúra megértésében is. Ráadásul a dalokkal a fejedben nagyon sokáig megőrzi az információkat és a szavakat. Érdekes tény – egy nyelven énekelve segíthet csökkenteni az akcentust. Bárhová magával viheti a zenét, és gyakorolhat, miközben sétál az utcán, tömegközlekedési eszközökön stb. a mobiltelefonjával. Ezen kívül énekelni – ez nagyon vicces! &# 128578;

Itt egy fotó az oldalról szövegírást – ott meg kell írni egy dal szövegét, hogy könnyebben megjegyezhesse. Ezenkívül képzi a helyesírást és a számítógépen történő írás sebességét. Nagyon hasznos oldal.

dalszöveg-képzés-babbel-nyelvtanulás

És itt van egy fotó az oldalról dalszövegfordítás – ez az oldal a felhasználók által lefordított dalok fordítását kínálja. Végtelen számú nyelv van, még azokról is, amelyekről soha nem hallottál, mint például Zazaki vagy Amis (legalábbis én soha nem hallottam ezekről a nyelvekről, elnézést a tudatlanságért).

Dalszöveg-fordítás-tanulás-angol-egyedül

Tanuljon idegen nyelvet 7. tipp – Tűzzön ki egy elérhető célt

Ha úgy dönt, hogy minden nap megtanul 100 szót, Ön szerint hány napig marad motivált? Ha én vagyok – legfeljebb 2-3 nap. Nem, olyan célra van szüksége, amely motivált marad. Például válasszon 50 szót, és kezdje el használni őket, és gyakran módosítsa. Ha biztos a tudásában, folytassa további 50 -el stb. Ez persze csak egy példa – a Duolingo és a Memrise segítségével néhány napig könnyen megtanul 50 szót.

babelle-busuu-tanulj-idegen nyelvet

Amikor befejezi a Duolingo tanfolyamot, megkapja a nyelv szakértője címet

tanulni-arab-ingyen-babbel-mentes

tanulj-angolul-egyedül-tanulj-idegen nyelvet-

tanulj-arab-ingyen-tanulj-idegen nyelvet

tanulj-idegen nyelvet-babbel-tanulj angolul

tanulni-arab-ingyen-babbelle

tanulni-egy-idegen-nyelv-babbel-német

tanulj-idegen nyelvet-busuu-babbel-mentesen

tanulni-egy-idegen-nyelv-tanulni-arab-ingyen

tanulni-egy-idegen-nyelv-babelle

tanulj-idegen nyelvet-busuu

tanulj-idegen nyelvet-busuu-babbel-mentesen

tanulj-idegen nyelvet-busuu-babbel-mentesen

tanulni-idegen-idegen-japán-tanfolyam

Óvodások sokszínű csoportja egy osztályteremben

tanulj-idegen nyelven-beszélj-több nyelven

babbel-német-tanulj-idegen nyelvet

tanulj-idegen nyelvet-busuu-babbel-mentesen

busuu-babbel-free-learn-a-idegen nyelv

hogyan kell megtanulni a német nyelvet-idegen nyelvet tanulni

hogyan kell gyorsan megtanulni angolul babbel-mentesen

hogyan kell angolul tanulni

hogyan kell tanulni-angolul-jól-tanulni-idegen nyelvet

tanulj-idegen nyelvet-busuu-babbel-mentesen

ingyenes-japán-tanfolyam-idegen nyelv tanulása-

Angol-tanulás-módszer-tanulj-idegen nyelvet

beszélni-több nyelven-tanulni-egy idegen nyelvet

tanulni-arab-ingyen-busuu

idegen nyelvet tanulni

babelle-babbel-tanulj angolul egyedül

busuu-babbel-free-babbel-német

hogyan kell gyorsan megtanulni angolul

sápadtabb-többnyelvű-babbel-német