Dropshipping: kedvenc üzleti modell a webes vállalkozók számára 2021 -ben

Az új életmód napról napra érvényesül mindennapi életünkben, és szinte minden tevékenységi körre hatással van. Így például a járvány kezdetén a kiskereskedelemnek komoly kihívást jelentett a fizikai üzletek bezárása. Azonban gyorsan megtalálta új útját a sikerhez, különösen a távértékesítés (online) formájában. És valóban, ma virágzik az e-kereskedelem. Emellett fejlődésével egyre gyakrabban halljuk a dropshipping kifejezést. Még mindig nem ismeri a jelentését? Vagy izgatott az értékesítési webhely megnyitásának alternatívája? Nézzük tehát az úgynevezett “dropshipping” jelenség legfontosabb jellemzőit..

A Dropshipping zászlóshajó üzleti gyakorlatként érvényesül 2021 -ben

e -kereskedelem online értékesítés távolság otthoni iroda távmunka zöld üzem eszköz

Dropshipping, quésaco ?

Mint mindig, a téma tanulmányozásának megkezdéséhez először a következő kérdés megválaszolásával kezdjük: mi a dropshipping? Ez valóban egy új üzleti modell. Ez utóbbi tehát lehetővé teszi egy értékesítési weboldal létrehozását, ahol tárolás nélkül is kínálhat tételeket. Ez egyszerűen lehetséges egy harmadik fél közvetítésével. Más szóval, a dropshipping típusú értékesítési webhely megkapja a megrendelést az ügyfelétől, majd továbbítja azt a gyártónak, aki egyben feladó / szállító is.

Új üzleti modell online értékesítésre anélkül, hogy a kínált termékeket raktározni kellene

online értékesítési feltételek dropshopping szállító gyártó közvetítő csomagolás szállító termékek online

A dropshipping előnyei

A Dropshipping megfelelő és rendkívül népszerű lehetőség a vállalkozók körében, több okból is. Nézzük gyorsan a legnagyobb előnyeit.

Nincs szükség nagy beruházásokra

Kétségtelen, hogy az online áruház indításának lehetősége anélkül, hogy nagy befektetést kellene végrehajtani, az vonzza leginkább a vállalkozókat. Általában, ha a klasszikus üzleti modell mellett dönt, először meg kell vásárolnia a termékeket, majd meg kell találnia a tárolás helyét. Ez a megközelítés sajnos elrejti a meglepetéseket és a pénzügyi kockázatokat. A Dropshipping részéről lehetővé teszi, hogy elkerüljük az ilyen forgatókönyvet.

E-kereskedelmi megoldás számos előnnyel

távmunka üzleti otthon vállalkozó férfi számítógép íróasztal képernyő ablak ablak tégla

Kevesebb költség és nagyobb rugalmasság a folyamatmenedzsmentben

A hagyományos üzlettel ellentétben a dropshippingen keresztül működő webhelyek sokkal alacsonyabb rezsiköltségekkel rendelkeznek. Ez nyilvánvalóan azért van, mert nem kell aggódnia a tárolás vagy a szállítás miatt. Ezenkívül a rugalmasság és a folyamat közvetlen kezelése egyetlen számítógépről is előnyt jelent. Természetesen a költségek növekedni fognak a vállalkozás növekedésével. Ezek azonban alacsonyabbak maradnak a tipikus üzlethez szükségesekhez képest..

Könnyen indítható és sokféle termék kínálható

Akár a bolti bevezetés részeként, akár a kínált termékek körének bővítéseként, a dropshipping megfelelő és könnyen tesztelhető megoldás. Annak a lehetőségnek köszönhetően, hogy először felsoroljuk azokat a termékeket, amelyeket potenciálisan értékesíteni fogunk, lehetőségünk van kockázat nélkül folyamatosan diverzifikálni készletünket..

Nincs szükség nagy befektetésre a dropshipping értékesítési weboldal elindításához

előnyei e -kereskedelmi dropshopping stratégia verseny üzleti módszer nagy befektetés nélkül

Összpontosítson bizonyos hátrányokra

Bár ez az értékesítési módszer egyre népszerűbb, meg kell jegyezni, hogy vannak hátrányai. A csalódás elkerülése érdekében ezért fontos, hogy jól nevelje magát a negatív oldalakra. Lássunk néhány fő hátrányt:

  • Az értékesítési feltételek a vállalkozók és a szállítók között eltérőek. Például egy gyártó megkövetelhet minimális számú megrendelést a szerződés megkötéséhez;
  • Tekintettel az e-kereskedelem fellendülésére, a verseny is fokozódik, és nagyon gyors ütemben. Ezért elengedhetetlen, hogy innovatív megoldásokon gondolkodjunk az ügyfelek megtartása érdekében;
  • A haszonkulcsok meglehetősen alacsonyak lehetnek (különösen az elején). Ahhoz, hogy a jelentős nyereségességhez jusson, az értékesítésnek magasnak kell lennie.

Mint mindig, a projekt megkezdése előtt tanácsos megismerni annak minden sajátosságát.

online üzlet e -kereskedelmi távértékesítés dropshipping szállító vállalkozó laptop