Apró tippek a rozsda természetes eltávolítására

Rozsda – akkor keletkezik, amikor a fémek levegővel és nedvességgel érintkeznek, olyan, mint a pestis. Miután megtámadja berendezéseit / edényeit / fémszerszámait, nehéz megszabadulni tőlük, és ez súlyosan befolyásolja állapotukat. De mi van akkor, ha azt mondják, hogy lehetséges az oxidáció elleni küzdelem néhány nagyi gyógymódjával, amelyeket megtalálhat a szekrényében? Ez a cikk segít abban, hogy sok ötletet szerezzen a rozsda eltávolításáról a vason, de más fémeken is.

Teljes útmutató a rozsdától való megszabaduláshoz

hogyan kell emelni a rozsdafoltot egyszerű kerti tippek diy planter

Hogyan távolíthatom el a rozsdát a fémből? A módszerek

Nyilvánvalóan több, mint egy vagy két vegyi alapú rozsdagátló található a piacon. És mégis, túl azon, amit először találunk, rengeteg házi, olcsó, környezetbarát és hatékony módszer létezik a rozsda eltávolítására, függetlenül attól, hogy milyen fémről van szó. A szóban forgó megközelítéseket három fő csoportra lehet osztani: mechanikus, kémiai és természetes. Keressen egy listát azokról az okos módszerekről, amelyekkel örökre megszabadulhat a rozsdától.

Távolítsa el a rozsdát, hogy új életet adjon az újrahasznosított tárgyaknak

hogyan lehet eltávolítani a rozsdát a vas tippektől jogorvoslatok a nagymamától

A rozsdát kézzel távolítsa el drótkefével

A rozsda eltávolításának mechanikai módszerei közül a leggazdaságosabb az oxidált felületet drótkefével kezelni. Ehhez először viseljen védőszemüveget és kesztyűt, hogy elkerülje a rozsdával kapcsolatos kisebb baleseteket. Ezután ecsetelje le a rozsdás tárgyat. Itt meg kell jegyezni, hogy ez a mechanizmus hatékonyabban távolítja el a rozsdafoltokat, nem pedig nagy területet. Ellenkező esetben a feladat kissé túlságosan fáradságossá válhat! Végezzen csiszolópapírral vagy egy kis kefével, hogy eltávolítsa a rozsda maradványait. Végül, ha nagyobb területet szeretne kezelni, tudnia kell, hogy létezik elektromos csiszoló megoldás.

Drótkefe vagy hogyan vegye a kezébe a dolgokat

hogyan távolítsuk el a rozsdát a vasról sárgaréz ecsettel

Citromsav használata – hatékony rozsdagátló termék

Ez egy másik módszer, amelynek használata védőruházat, kesztyű és szemüveg használatát igényli. Ismét vigyázzon, hogy a szóban forgó sav megfestheti a zománcot, a márványt és az alumíniumot. A rozsdagátló keverék elkészítéséhez csak hígítson fel két evőkanál citromsavat fél liter vízben. Vigye fel rá a rozsdát, majd dörzsölje le kemény kefével. Öblítse le vízzel és hagyja megszáradni.

Citromsav azonnali és garantált hatásért

használjon citromsavat a rozsda eltávolítására a rozsdamentes acél ház tisztítóhegyén

Természetes rozsdagátló megoldás

A mechanikai megközelítés és a kémiai megoldások azonban messze nem az egyetlen lehetséges megoldás. Rengeteg mindennapi termék létezik, amelyekről nem is gondolná, hogy óriási rozsdaálló potenciállal rendelkeznek. Íme néhány természetes gyógymód, amelyek segítenek eltávolítani a rozsdát minden fémről. Kezdjük egy nagyszerű videóval, majd egy átfogó útmutatóval.

Rozsdagátló – több természetes megoldás szúrásra

trükkök, hogyan lehet eltávolítani a rozsdát a fém szódabikarbóna házi ötlet

Szódabikarbóna

A meglehetősen koptató állagú termék, a szódabikarbóna csodálatos gyógymód a rozsda gyógyítására, tisztítására és eltávolítására. Mit kell tennie, hogy sűrű pasztát készítsen vízzel kevert szódabikarbónából. Hagyja hatni fél órától 3 óráig, és ecsettel dörzsölje. Öblítse le és hagyja megszáradni. A szódabikarbóna szintén nagyon hatékony természetes gyomirtó.

szódabikarbóna a rozsda könnyű eltávolítására

Szódabikarbóna + fehér ecet

Még jobb lenne, ha ugyanazt a pasztát fehér ecet és szódabikarbóna (egyenlő részek) keverésével készítené. A védőkesztyűt felvéve ecsettel gyűjtsük össze a pasztát, és vigyük fel a rozsdafoltra. Hagyja hatni körülbelül tíz percig, majd öblítse le nedves szivaccsal. Itt van.

távolítsa el a rozsda-hidrogén-karbonát-ecet hatékony rozsdagátló tisztítóhegyét

Fehér ecet + durva só

A fehér ecet és durva só keveréke átveszi a csodálatos megoldásokat. Keverje össze a két termék egyenlő részeit, és terítse szét az érintett területet. Hagyjon időt a reakciónak, és nedves szivaccsal távolítsa el a viharvert rozsdát. Ismét ne felejtse el megvédeni magát, és válasszon egy jól szellőző helyet ehhez a kényes művelethez.

durva tengeri só és ecet keverve a rozsda eredeti termékének eltávolítására

Lime + só

Ugyanez a reakció a sav és a só között akkor is megtörténik, ha limelevet használunk 1 teáskanál hígított sóval. Ezután áztasson be egy darab törülközőt a folyadékba, és dörzsölje le a felületet. Egy másik tisztítási módszer, amelyet rendkívül könnyű alkalmazni.

lime és só, hogy eltávolítsa a rozsdafoltot nagymama házi receptje

Burgonya / hagyma

Nehéz elhinni, de igen, valóban lehetséges a rozsdafolt 100% -ban természetes módon, hagymával vagy burgonyával történő eltávolítása. A hagymakezeléshez vágja félbe a hagymát, fedje le egy réteg cukorral, és dörzsölje le a rozsdát. Még hatékonyabb, ha a burgonya kettévágva ugyanezt a hatást fejti ki az oxálsavnak köszönhetően – ez egy hatékony rozsdagátló anyag, amelyet a növény tartalmaz. A folyamat ugyanaz – csak vágja félbe a burgonyát, és dörzsölje a felületét.

természetes gyógymód eltávolítja a rozsdát a félbevágott fém burgonyán

Blanc de Meudon + alkohol

Egy másik okos módszer a fém oxidáció elleni küzdelemre a Meudon fehér használata. Ez egyfajta kréta, amely nagyon szép koptató tulajdonságokkal is rendelkezik. A maximális hatás érdekében keverje össze ezt egy kanál metil -alkohollal, amíg sűrű paszta nem keletkezik. Vonja be vele a rozsdát, várjon, amíg megszárad, és mikroszálas tisztítsa meg.

blancde meudon alkohollal hogyan lehet eltávolítani a rozsdát dörzsölés nélkül

Coca -Cola

Figyelembe véve, hogy sokak kedvenc itala, ijesztő belegondolni, és mégis igen – a coca -cola elég erős sztriptíztáncos. Csak hagyja a rozsdás szerszámokat egy éjszakán át egy edényben, és másnap öblítse le a rozsdát.

hogyan lehet eltávolítani a rozsdát a vasból ötlet mit tegyünk a coca colával