Karnapp gesimser

Karnappvinduet er både en dekorasjon av huset og dets “svake punkt”. I gamle hus er dette rommet vanligvis ikke isolert, så når du velger en gesimsen, må du ta hensyn til denne viktige detaljen. I tillegg pålegger den uvanlige geometriske formen på karnappvinduet visse begrensninger for valget av gesimsen..

Funksjoner og fordeler

Karnappvinduet er et skjønt fremspring av veggen, som forblir en del av rommet. Det kan ha forskjellige geometriske former: halvsirkelformet, trapesformet og så videre.

Selve karnappvinduet har både fordeler og ulemper. Hvis vi vurderer et karnappvindu i en gammel bygning, kjennetegnes karnappvinduer av et utilstrekkelig oppvarmingsnivå, noe som resulterer i at fuktighet og temperatur svinger i denne delen. Slike svingninger er dårlige for mange materialer i gesimser, og derfor vil deres valg være begrenset..

Karnappvinduet er preget av en uvanlig panoramaform, så du må velge en gesims, med tanke på denne funksjonen.. Karnapp gesimser for gardiner kan enten gjenta formen, bøye seg jevnt langs hele nisjens lengde, eller bestå av flere rette linjer. Det første alternativet er å foretrekke i tilfeller der det ikke er behov for å trekke oppmerksomhet til gardinene og den uvanlige formen på vinduet, mens det andre lar deg gjøre karnappvinduet til en aksent av komposisjonen, og markere den.

Valget til fordel for spesialiserte karnappvinduer vil tillate deg å dekorere et rom med en uvanlig geometrisk form, balansere proporsjonene og understreke uvanlige elementer på en original måte. Slike design lar deg slippe mer lys inn i rommet. Takket være dem kan du tildele et minimum av nyttig plass til gardiner, mens hele interiørkomposisjonen forblir harmonisk og komplett..

Ved å understreke karnappvinduet med en spesiell gesims, vil det vise seg å skape en koselig atmosfære i rommet. Valget til fordel for tette stoffer til gardiner vil beskytte mot trekk og vil litt jevne ut mangelen på oppvarming i denne delen av huset..

Visninger

Karnapp gesimser er delt inn i to store grupper etter sted:

 • Vegg;
 • Tak.

Veggalternativ valgt for rom med stor takhøyde og vinduer uten panoramautsikt. Den lar deg fokusere på den uvanlige utformingen av gesimsen. Valget til fordel for en veggkonstruksjon er også gjort i tilfeller der det ikke er mulig å henge takmodellen..

Tak gesimser lar deg visuelt øke takhøyden. De er et utmerket valg for små rom. Oftest er takmodeller gjemt under gardiner, så de er laget i en enkel design og er rimelige..

Et halvvindu-vindu er en struktur som ligner på et karnappvindu, men på den ene siden hviler en slik ujevnhet mot veggen. For et halvvindu er takmodeller av gesimser hovedsakelig valgt, siden det ble laget i små leiligheter, hvis takhøyde overlater mye å være ønsket.

I henhold til plastisiteten er gesimser delt inn i stive og fleksible:

 • Hard gesims er satt sammen av flere elementer forbundet med festemidler og brukes i utformingen av karnappvinduer med uttalte hjørner. Den består av flere rette deler, som bare er atskilt fra hverandre ved hjørneskjøtene. Slike modeller er vanligvis laget av slitesterke solide materialer, og er installert på veggen. Fungerer mer som en dekorativ funksjon enn bare en holder til gardiner.
 • Fleksibel gesims egnet for runde karnappvinduer og i tilfeller der hjørner må mykes opp. Profilene deformeres først, hvoretter de bøyde elementene festes til det tildelte stedet; det er mulig å korrigere bøyer direkte under installasjonen. Som oftest er fleksible modeller installert i taket og fungerer bare som en fest for gardiner, deretter er de dekorert med lambrequins eller bandoer. Det er også alternativer utstyrt med en stripe med hetter (spesielle mønstre på stripen som dekker krysset mellom gardiner og gesimser). I dette tilfellet kan vi snakke om modellens estetiske komponent..

Materialer

Karnappgardinstenger er laget av de samme elementene som konvensjonelle produkter:

 • De mest populære er plastmodeller.. De er lette, så du kan til og med feste dem til taket selv. Plast bøyes godt, noe som gjør det mulig å lage forskjellige buede strukturer. I tillegg er plastgardinstenger preget av en ganske lav pris, noe som gjør valget i deres favør enda mer attraktivt. Plastprofiler er opptil 870 mm brede, avhengig av antall rader for å feste gardiner (det er en eller flere rader). Selve profilen er produsert opptil 10 m lang. Ulempene med denne typen inkluderer manglende evne til å tåle tette gardiner laget av tungt stoff. Strukturene er ikke designet for gardinens tunge vekt. Dessuten har plast ikke en høy dekorativ fylling, så det anbefales å velge skjulte gesimser (for eksempel baguette).

 • Metallmodeller er forskjellige både i typen festet og materialet. Fleksible profiler er ofte laget av aluminium. Den høye styrken til slike strukturer gjør dem mer attraktive enn plastikkene, samtidig som de holder prisen på samme nivå. Aluminium bøyes godt, så det er mulig å simulere kurver for nesten alle karnappvinduer. Maksimal bøy er 95 grader. Aluminiumsmodeller er praktiske for selvinstallasjon, siden du kan justere lengden ved ganske enkelt å sage av overflødig del med en vanlig baufil. Hvis du trenger å fokusere på en uvanlig detalj, bør du velge en veggmontert rørformet gesims av metall. De er veldig holdbare og kommer i et stort utvalg, fra vanlige glatte bommer til smidde modeller med en interessant seksjon. Muligheten til å velge forskjellige låsetips åpner et stort omfang for dekoratørens fantasi.

Rørformede modeller er av stiv type, så det er nødvendig å beregne det nødvendige antallet festemidler.

 • Når du trenger å montere gesimsen i veggen, mens du lar den være så usynlig som mulig, er det bedre å velge streng gesims. Den er laget av en metallkabel som er festet med spesielle fester og strukket. En slik streng er designet for en stor vekt, men elementene som vrir den under tung vekt svekkes og gesimsen kan bøyes.
 • Tube rør gesimser den dyreste til nå. De er laget av edelt skog. Karnappmodeller er kun laget på bestilling, så du må tenke på plasseringen på forhånd og diskutere muligheten for å fikse dem med en spesialist. Trealternativer er tunge og klumpete nok til at de bare er egnet for montering på vegger laget av solide materialer.

Komponenter

Når du installerer karnappstenger, må du ofte kjøpe tilleggsdeler som ikke er inkludert i standardpakken:

 • Karmvindu -kontakt brukes når tilkoblingen av metallføringsrør må utføres i en rett linje.
 • Karnappadapter tjener til å koble rør i hjørnene, mens det er lov å justere vinkelen på selve adapteren og fikse den med en skrue.

Detaljer er presentert i forskjellige farger og kan tilpasses enhver nyanse eller belegg på gesimstangen.

Hvordan velge?

For å velge det beste alternativet, er det nødvendig å ta hensyn til rommets struktur, særegenhetene i formen, de klimatiske forholdene i rommet og interiørstilen.. Det er også viktig å beregne budsjettet på forhånd som er tillatt å installere gesimsen på forhånd:

 • Vær oppmerksom på at ved strekk-, nedhengt eller gipsplattak installasjonen av en tak gesim må planlegges allerede før installasjonen av selve taket. Ved slike skjøre takbelegg, bør basen under gesimsen forsegles med en trebjelke..
 • For rom med lav takhøyde det er å foretrekke å installere en tak- eller veggsnor, ettersom klassiske veggkonstruksjoner vil “stjele” ytterligere centimeter høyde, noe som gjør rommet enda mindre enn det faktisk er.
 • For et karnappvindu eller et halvvindu med en mangefasettert form ikke velg en fleksibel profil. Det vil være mer lønnsomt å understreke den uvanlige designen ved hjelp av en rørformet vegggesims.

Rommet har også visse forpliktelser. For karnappvinduer dekorert i en moderne stil, er det mer logisk å velge takkonstruksjoner. Strengversjonen vil også passe harmonisk inn i interiøret. For klassisk interiør er det imidlertid mer logisk å velge en tradisjonell vegggesims eller taklist. En interessant finish vil perfekt utfylle den generelle sammensetningen.

Når du velger et materiale, må du fokusere på rommets forhold. Hvis karnappvinduet er tilstrekkelig isolert, ikke er forskjellig i høy luftfuktighet eller sterke temperaturendringer, kan du velge tre gesimser. Hvis du er usikker på det stabile mikroklimaet i karnappvinduet, velger du plastmodeller..

Metallgardinstenger bør bare installeres i tørre rom. Dette forhindrer korrosjon av metallet og skader på utseendet i fremtiden..

Hvordan installeres riktig?

Installasjonsregler for karnappvinduemodeller er de samme som for konvensjonelle.. Når du installerer takfoten, må du følge følgende regler:

 • For gardinstenger i tak på skjøre belegg taket må først forsterkes med en bjelke. Hvis dette ikke ble gjort på tidspunktet for installasjon av taket, er det bedre å velge veggmodeller. Trinnet med å fikse takalternativene er 40 cm. Avhengig av gardinens tetthet og vekt kan denne verdien variere.
 • Veggfester krever installasjon ekstra braketter hver 150-200 cm, så vel som på hver av knekkene.
 • Ikke glem å tenke på gardinbindinger.. Takmodeller lar deg henge gesimsen slik at den ikke forstyrrer den frie bevegelsen av gardinene. Gardiner for vegggesims er best utstyrt med ringer som er åpne på innsiden. De vil la gardinene gli jevnt og omgå klippene..

For informasjon om hvordan du installerer en fleksibel versjon av tak gesimsen for et karnappvindu, se følgende video.

Spektakulære eksempler i interiøret

Her er løsningene som designere tilbyr:

 • Kontrastveggmontert rør gesimsen er egnet for karnappvinduer, hvor gapet mellom vindusåpningen og taket er stort nok. I dette tilfellet “kutter” det ikke mellomrommet, men skiller bare vinduet, noe som gjør det litt smalere. En vanlig rund gesim forbinder alle tre rammene, mens de myker de ganske uttalte hjørnene på karnappvinduet. Installasjon over selve vinduåpningene tillot gesimsen, som det var, å smelte sammen med dem og visuelt heve den øvre linjen av vinduene.
 • Tak gesim under utskåret baguette av polyuretan Er en favorittdekorasjon for klassiske tradisjonelle stiler. Til tross for all omfanget av strukturen, hjelper vertikale ornamenter og uttalte vinkler til visuelt å “heve” taket enda mer, og gir det pompøse rommet den nødvendige høyden.
 • Forgylt vegggesims nesten usynlig under gardinene, men små glimt gjør oppmerksom på den uvanlige takdesignen. Gardiner samlet med et enkelt gardintape trekker ikke oppmerksomheten til seg selv. Gesimsenes gylne farge ble ikke valgt ved en tilfeldighet: den ekko lyset fra lanternene om natten og gir rommet et glorie av mystikk og mystikk.

 • Baguette under et tre for en tak gesim ser det majestetisk, men tungvint ut. En slik løsning er ikke den beste for slike små karnappvinduer, og bare en profesjonell kan velge en harmonisk stor baguette. Lys farge og liten tegning redder imidlertid dagen..
 • Vegg gesimser av messing gjenspeiler situasjonen. Plasseringen av strukturen nesten under taket gjorde det mulig å visuelt gjøre rommet høyere. Å sonere det lille karnappvinduet i ett stykke utvidet plassen uten å gå på kompromiss med lysnivået. I dette tilfellet er veggen gesimsen ikke den viktigste, men på grunn av den uvanlige fargen og valget av gardinfester, går den ikke tapt mot rommets generelle bakgrunn..