Ventilasjonsgitter for dører

Ventilasjonsgitter for dører

Ventilasjon er en av måtene for å opprettholde et optimalt innendørs mikroklima. Det er mange verktøy tilgjengelig for å forbedre luftbevegelsen. Bruk alle ventilasjonsgitter installert som guider.

Enkle konsepter

Inneluftsbevegelser er veldig ofte begrenset av lukkede dører. Dette forhindrer at både temperatur og fuktighet fordeles jevnt. En av løsningene på dette problemet er bruk av ventilasjonsgitter..

Denne typen dørkonstruksjon tilhører overløpsventilasjonsanordninger. De består av flere strukturelle elementer:

 • Gitter. Denne delen er laget i form av en sterk ramme, mellom hvilken stripene er plassert i en viss vinkel. Dette gjør at luft kan bevege seg uhindret..
 • Dekorativt overlegg. Produktet er en liten struktur som gjentar det forrige elementet i form. Installer den på den andre siden av døren for å skjule stedene der hullet ble kuttet.

Overføringsgitter kan installeres i nesten hvilken som helst dør, men ofte finnes de bare i noen få rom:

 • Kjøkken. Dette er viktig hvis hetten stadig kjører her. Den fjerner skitten og varm luft, og en frisk strøm kommer inn i rommet bare gjennom hullene i døren..
 • Bad og toalett. På slike steder brukes ventilasjonssystemer veldig ofte. Dette er spesielt viktig for badet, der det samler seg mye fuktighet. Og for å utelukke dannelse av mugg bør overflater tørkes grundig og konstant..
 • Innvendige dører. Denne tilnærmingen er relativt sjelden. Disse strukturene brukes på store kontorer der det er nødvendig å skape komfortable forhold for arbeidere. Slike dører kan også sees i store arkiver eller biblioteker, der det er nødvendig å opprettholde en optimal modus for lagring av papir..

Materialer

Luftdørsystemer finnes i nesten hvilken som helst jernvarehandel i dag. De er laget av flere grunnleggende materialer:

 • Plast. De vanligste produktene, ettersom stoffet perfekt motstår fuktighet. Plast råtner ikke eller sprekker, og levetiden er praktisk talt ubegrenset.
 • Metall. Overløpssystemer laget av dette materialet er ganske sjeldne, siden produktene er svært dårlig motstandsdyktige mot vann. Bare rister i rustfritt stål er den optimale løsningen..
 • Tre. Det er veldig vanskelig å finne slike strukturer på markedet, nesten alle slike modeller er laget på bestilling. Treinnretninger er perfekte for innerdører, men det anbefales å installere dem på bad.

For beskyttelse kan alle typer gitter belegges med spesielle beskyttelsesmaling..

Dimensjoner

Dørventilasjonssystemer er ofte installert i bunnen av gardinet. Antall slike elementer er i de fleste tilfeller ikke mer enn to.

Størrelsene på ventilasjonsgitterene varierer over et relativt stort område:

 • Bredde – fra 10 til 60 cm;
 • Høyde – fra 10 til 25 cm.

Når det gjelder bruksmiljøet, anses de optimale dimensjonene til konstruksjoner for bad å være en bredde på 60 cm. Hvis du planlegger å installere rister i innerdører, er det bedre å kjøpe systemer med litt større parametere..

Tykkelsen på produktene er i de fleste tilfeller standard og varierer fra 35 til 40 mm. Hvis dørbladet er ikke-standard, bør dette tas i betraktning når du velger slike strukturer..

Hvis du trenger en design i tilpasset størrelse, må du bestille den individuelt, noe som vil påvirke kostnaden..

Visninger

Overløpsventilasjonsmodifikasjoner for dører er praktisk talt ikke annerledes enn andre modeller. Slike gitter er bare klassifisert etter formen på rammen. Avhengig av denne parameteren er det:

 • Rektangulær. Denne typen enhet er installert i døren til kjøkkenet eller badet. Noen modeller kan suppleres med myggnett for å forhindre migrasjon av fluer og andre insekter.
 • Rund. Systemer av denne typen er teknisk sett ikke forskjellige fra deres rektangulære kolleger. Det er produkter med liten diameter på markedet, som lar deg montere opptil 4-5 stykker i en dør.

Valgkriterier

Den installerte grillen tillater ikke alltid luftstrøm av høy kvalitet. Når du velger slike løsninger, bør du være oppmerksom på ikke bare materialet, men også det nyttige seksjonområdet. Denne egenskapen indikerer hvor mye luft systemet kan passere. Eksperter anbefaler å bruke gitter for en dør, der det “levende” området er 30-40 kvadratmeter. cm.

Et gitter med dimensjoner på 30 * 25 cm er perfekt for dette. Det er viktig å forstå at det “levende” området er omtrent 40% lavere enn denne parameteren beregnet langs strukturens omkrets.

Montering

Prosessen med å installere en ventilasjonsgrill i en dør kan deles inn i flere sekvensielle trinn:

 1. De nøyaktige målingene bør tas fra det kjøpte produktet.. Det er viktig å måle siden som kommer inn i hullet..
 2. Det velges et sted på døren hvor produktene skal plasseres. Ikke monter enhetene for nær enden av nettet, da du ganske enkelt kan skade den. Når du har bestemt deg, bør du merke plasseringen av rutenettet. Vær oppmerksom på at åpningen i døren må være omtrent 2 mm større enn produktets omkrets.
 3. Et hull skal kuttes. For å gjøre dette bores det i utgangspunktet hull i hvert av hjørnene med et stort bor. Deretter kuttes et hull i rekkefølge ved hjelp av et stikksag. Hvis dørene er laget av plast eller metall, bør et spesielt skjæreverktøy brukes..
 4. Prosessen avsluttes med festing av ristene. I utgangspunktet settes de inn i hullene og prøves på. Den utvides om nødvendig. Fiksering av enheten utføres ved hjelp av lim eller andre systemer levert av produsenten. Mange strukturer kan festes ved hjelp av små selvskruende skruer, derfor brukes bare dekorative festemidler til slike formål..

Ventilasjonsgitter for dører er en universell løsning som lar deg skape et behagelig inneklima og optimale levekår for hver leietaker i leiligheten..

Også i videoen nedenfor kan du se en kort oversikt over det justerbare dørgitteret.