Varianter av brannsikre metalldører

Brannresistente strukturer spiller en viktig rolle i slukking av hot spots og evakuering av beboere i høyhus, kontorarbeidere, arbeidere i bedrifter, etc., fordi de forhindrer spredning av flammer og karbonmonoksid. En brannsikker dør vil ikke bare beskytte deg mot brann, men også mot innbrudd, mens den kan passe perfekt inn i det indre av rommet. Det finnes flere typer brannsikre metalldører, men alle modellene er designet for å sikre sikkerheten til mennesker som befinner seg inne i et brennende rom..

Spesifikasjoner

En branndør i metall er den vanligste typen brannbestandig konstruksjon. Den kan være laget av aluminium eller rustfritt stål. Det andre alternativet, selv om det er tungt i vekt, er mer holdbart og pålitelig.

Populariteten skyldes en rekke fordeler:

 • Innbruddsmotstand.
 • Allsidighet av modeller: kan brukes som tekniske eller vanlige inputattributter.
 • Metaldører er rimelige sammenlignet med tre- eller glassdører.
 • Brannslokkingsprodukter skiller seg lite fra enkle metallprodukter, noe som betyr at produsenter bare bør endre eller supplere designet litt etter å ha mottatt en ny modell.
 • Den siste finishen er treimitasjon, rustfritt stål og andre materialer. Slike dører vil passe inn i ethvert interiør i rommet..

Disse modellene utfører to hovedfunksjoner:

 1. Det dekker så mye som mulig rommet der brannen oppstod. Som et resultat er det litt tid til evakuering av mennesker i bygningen..
 2. Forhindrer inntrengning av flammer og røyk i tilstøtende rom eller korridorer, og reduserer dermed forplantningshastigheten.

Blant hovedbetingelsene for vellykket evakuering av beboere eller ansatte på anlegget, der brannen oppstod, er åpningen av døren i retning av bevegelse av mennesker. Det er en feil å tro at dørens retning bestemmes av siden som åpnes.

Høyrehendt eller venstrehendt, dette designet bestemmes av de ytre attributthengslene på siden av det aktive bladet.

I henhold til designfunksjonene, skilles følgende typer brannslokkingsprodukter:

 • Enkeltblad eller enkeltblad.
 • Bipartitt, eller toskallet. Dørene til denne designen kan være av samme størrelse eller forskjellige.

Klaffer kommer også i forskjellige typer: aktiv og passiv. Det første alternativet innebærer å plassere håndtaket på seg selv, som døren åpnes og lukkes med. Den andre typen sørger ikke for dette..

En annen type brannsikre egenskaper er gnistfaste strukturer. De installeres på steder der det er fare for eksplosjon og hvor brannfarlige materialer lagres. Denne typen dør er standardutstyr: maling, utstyrt med profilramme med / uten terskel, termisk ekspanderende tetningstape (beskytter mot røyk).

Låsen i et slikt produkt er en sylinderlås med en lås.

Designalternativer

Det er visse krav til brannsikre dører, så vel som til installasjonsstedene. Så i brannhinder kreves åpninger med etablerte dimensjoner: en minimumshøyde på 1,8 meter og en bredde på 0,8-1,2 meter.

Alle modellene er forskjellige i materialet de er laget av:

 • Metallisk. Produktene er etterspurt fordi de, i tillegg til brannslukningsfunksjonen, utfører varmeisolering – dette tillater mineralullen inne. Produksjonen av et metallattributt kan utføres med en foldeterskel, utstyrt med en dørlukker. Modeller er også tilgjengelige som enkle og doble dører med eller uten vinduer – alt vil avhenge av kjøperens behov.
 • Tre. De er begrensede modeller, så de kan plasseres ved inngangen til boligen. Inne i en slik struktur er det en spesiell tetningsmasse – ved høye temperaturer skummer og tetter den innsiden av lerretet. Produktet kan belegges med stålplater.

 • Glassert konstruksjoner laget av tre eller metall. Glasering skjer opptil eller mer enn 25% av arealet til hele attributtet. Til dette brukes brannforebyggende glass, i festepunktene som et brannsikkert isolasjonsmateriale er installert på (termoaktivt tetningstape, etc.).
 • Glass. Lerretet til attributtet er laget av brannsikkert glass, som dekker over 25% av hele strukturen. En slik modell har et gelignende ikke-brennbart fyllstoff, og rammen og esken er ofte laget av aluminium..

Metallbrannbeskyttelsesprodukter er populære, som kan være laget av aluminium eller stål..

Det første alternativet har mindre vekt, men er dårligere i styrke enn det andre.

Brannmotstandstyper

Brannslokkingsprodukter har forskjellige grenser for brannmotstand, det vil si tiden som er avsatt for evakuering. Denne grensen bestemmes under testen av attributtet for antenningsmotstand i henhold til GOST.

Det er to hovedgrenser for brannmotstand, som er merket tilsvarende:

 • E – tap av produktintegritet;
 • I – tap av varmeisolasjon.

Brannmotstandsgrensen bestemmes i minutter, noe som betyr at dørene vil ha følgende betegnelser: EI – 15, 30, 60, 90, etc. Når du sjekker lerretet for brannmotstand, blir verdien med den laveste indikatoren tatt. Hvis attributtet har mistet termisk isolasjon i det 30. minutt, og integriteten i det 55. minutt, vil produsentene angi grensen med tallet 30.

Tatt i betraktning grensen for flammemotstand ved døren, skilles det 3 typer brannmotstand:

 • PD av den første typen har en grense på 60 minutter;
 • PD av den andre typen – 30 minutter;
 • PD av den tredje typen – 15 minutter.

Slike strukturer må ha et sertifikat som bekrefter at produktet er i samsvar med kravene til brannsikkerhet..

Dokumentet utstedes bare for modeller som har bestått brannprøven.

Hvor brukes?

Brannresistente dører, i motsetning til andre modeller, spiller ikke så mye en estetisk rolle som en praktisk, derfor plasseres de i rom der funksjonalitet og innbruddsmotstand er høyere. Disse strukturene må installeres i bedrifter, forskjellige barneinstitusjoner, sykehus, lagringsanlegg av verdifulle materialer, finans osv..

Inngangsprodukter finnes også i følgende rom:

 • Produksjonsanlegg: fabrikker, fabrikker, verksteder, laboratorier, etc..
 • Tekniske bygninger: lagre, sentralbord, transformator- og fyrrom, bensinstasjoner, ventilasjonssystemer, etc..
 • Store overfylte fasiliteter: kontor / kjøpesentre, medisinske institusjoner, hoteller, biblioteker, utdanningsinstitusjoner, klubber, togstasjoner, bygårder, etc..

Attributter kan være plassert mellom rom og når du går inn / ut av et rom (gatedører).

Valg anbefalinger

Alle vil sikre hjemmet sitt, så de tenker ofte på å velge branndører. De vil beskytte mot brann, ikke bare en leilighet, men også et kontor, boder, lagringsfasiliteter, etc. Men ikke alle vet hvordan de skal velge riktig og pålitelig modell. Først og fremst bør du ta hensyn til følgende kriterier:

 • Brannmotstandstype. En av hovedoppgavene til dette designet er å inneholde flammen lenger og forhindre at den sprer seg til andre gjenstander. Dette betyr at du må velge et produkt med EI-60 og høyere merking. Slike modeller vil være mer pålitelige enn andre..
 • Eske. Den kan ha en annen design. Hjørnealternativer kan monteres i alle åpninger, mens platebåndene bare monteres fra utsiden. Den interne modellen lar deg klare deg uten platebånd. Hvis det er uregelmessigheter rundt døren som må skjules, bør du kjøpe en dekkstruktur – den installeres både fra utsiden og innsiden.

 • Allsidighet. Først av alt legger kjøperen merke til hvor lenge og pålitelig brannslokningsstrukturen kan holde flamme- og forbrenningsproduktene. Beskyttelse mot innbrudd vil imidlertid ikke skade, fordi noen attributter er installert på lagre og lagre med verdifulle gjenstander inni..
 • Visning av selve produktet. Det er to hovedtyper: solid og glassert. Det første alternativet gir ingen fordypninger eller glassinnlegg. I det andre tilfellet er glassinnsatser (vinduer) gitt. Imidlertid skal man ikke tro at slike produkter ikke vil kunne holde brannen tilbake, fordi det ikke brukes vanlig glass, men brannbestandig.

Installasjonen av brannsikre metalldører er vesentlig forskjellig fra installasjonen av konvensjonelle modeller, så den må utføres av spesialister. Faktum er at feil installasjon kan føre til negative konsekvenser. Så det kan hende at selve attributtet eller boksen ikke er tett lukket, noe som betyr at hengslene blir utslitt raskt, og hvis det oppstår brann, vil både flammen og røyken raskt trenge inn i rommet.

Hvis disse produktene er beregnet for installasjon i rom med en massesamling av mennesker, er det i tillegg til selve strukturen nødvendig å velge brannsikre barrierer. De er i stand til å lokalisere røyklommer og forhindre spredning av flamme under en brann..

Det er to typer dem:

 • Dynamisk (automatiserte porter, gardiner, gardiner).
 • Statisk (skillevegger, vegger, tak, vinduer, gardiner).

I tillegg til beskyttelsesindikatorer kan du velge alternativet som er mer egnet for det indre av rommet..

Tross alt har moderne modeller muligheten til å være multifunksjonelle, mens de har et utmerket utseende..

Eksempler av

En metallbrannklassifisert dør kan ha et annet utseende – alt avhenger av hvor den er installert.

I boligkvarter brukes ofte slike modeller:

I leiligheter ser slike egenskaper vakre ut:

I et privat hus kan de ha følgende alternativ:

Brannsikre modeller kan ha forskjellige farger:

Men dette er utseendet til døve og glasserte produkter:

De presenterte eksemplene indikerer at det er et stort antall varianter av brannsikre metalldører. De kan selges ferdige eller laget spesielt for kjøperens bestilling..

Du vil lære mer om hvilke typer brannsikre metalldører som finnes i den følgende videoen..