Skyvbare innerdører

Moderne designere tilbyr forskjellige måter å dele boareal på. Skyvedører er en av de mest stilige og praktiske alternativene.

Særegenheter

Nylig, sammen med svingdører, er skyvedører veldig populære. Til tross for den visuelle letthet, oppfyller de fullt ut sine funksjoner og har mange fordeler:

 • Sparer plass. Glidestrukturer øker ikke bare visuelt, men også faktisk plassen på grunn av tekniske egenskaper. Først og fremst er det verdifullt for eiere av små leiligheter..
 • Søknad i ikke-standardiserte situasjoner. For leiligheter med døråpninger av ikke-standardstørrelser vil dette alternativet være den ideelle løsningen. Tross alt er det noen ganger ganske enkelt umulig å finne et klassisk dørblad med passende dimensjoner..
 • Stil. Dører i dette designet ser originale og moderne ut. De er i stand til å dekorere ethvert interiør, og blir enten et harmonisk tillegg eller et stilig høydepunkt..
 • Utvalg av modeller. Et bredt spekter av materialer, teksturer, farger og designvariasjoner lar deg velge riktig alternativ for en klassisk stue og et romantisk soverom og et kjøkken i Provence -stil. Futuristiske modeller vil passe til et høyteknologisk rom. Og noen alternativer kan skape en atmosfære i leiligheten, opprettholdt i japanske tradisjoner..
 • Praktisk. Glidemodeller er ergonomiske og enkle å bruke. Dørbladets bevegelsesmekanismer fungerer nesten lydløst. Og enkelheten i kontrollen gjør det enkelt å åpne dem selv for funksjonshemmede..

Imidlertid har slike design også visse ulemper:

 • Kompleksitet ved installasjon. Installasjon av noen modeller krever konstruksjon av spesielle nisjer i veggen..
 • Lav støy og varmeisolasjon. Fraværet av tetningselementer reduserer beskyttelsen mot inntrengning av lyder og kjølig luft inn i rommet. Bare swing-and-slide-modeller er helt forseglet..
 • Problemer med å installere låsen. Det er vanskelig å installere en pålitelig lås på dører av glass eller plast.
 • Behovet for regelmessig omsorg. Glidestrukturer krever konstant vedlikehold. Eieren må smøre mekanismen regelmessig, ellers kan han bli utsatt for knirk og dør.
 • Pris. Kostnaden for slike modeller og deres installasjon er mye høyere enn prisene på tradisjonelle dører..

Mekanisme

Systemet med skyve innvendige dører inkluderer nødvendigvis guider. Ruller er installert på dem. De er sylindriske i form og laget av slitesterkt materiale.

For å holde døren strengt vertikal, er det et spesielt bånd. Det forhindrer at strukturen løsner.

Stopper og stopper holder døren godt under bevegelse.

Visninger

Alle skyvedører er delt inn i flere typer.

Parallell glidning og bretting

Sammenleggbare strukturer kalles også swing-and-slide. Dette spesialsystemet kombinerer egenskapene til både svingdører og skyvedører. Under åpning bretter lerretet seg i to som en bok, og tar deretter en sving og står langs veggen. Selv om det er modeller der døren samtidig åpnes og beveger seg tilbake uten bretteprosessen.

Slike strukturer brukes ofte i industrielle og kommersielle bygninger. Parallelle glidemodeller beveger seg på ruller langs veggen, og forblir et solid lerret

. Noen modeller, når de åpnes, “går” inn i veggen.

Enkelt og dobbelt blad

I henhold til antall dørblader, er alle skyvemodellene delt inn i 2 hovedtyper. Når du åpner en enkeltdørs modell, beveger lerretet seg jevnt til høyre eller venstre. Når det gjelder en dobbeltbladet dør, skiller delene seg i forskjellige retninger..

I spesielle tilfeller brukes modeller med flere sash.

Penalhus

Når de åpnes, skjuler bladene på en slik dør seg inn i veggen og blir helt usynlige. For dette er det gitt en spesiell nisje i veggen. Modeller med en sash er montert i en “penalhus”. Dobbeltbladede dører krever installasjon av en andre nisje.

Ulempen med slike strukturer er tilleggsarbeidet med arrangementet av “blyanthuset”. Imidlertid er det også en betydelig fordel.

Slike dører lar deg installere møbler nær veggen, uten å forstyrre og spare plass.

Coupé

Lerretene av slike modeller beveger seg langs veggen. Klaffene deres er synlige både i lukket og i åpen stilling. Med en slik dør vil du ikke kunne sette noe nær veggen. Imidlertid dekker muligheten for en enklere installasjon denne mindre ulempen. Tilstedeværelsen av en boks i dette tilfellet er ikke nødvendig.

Techno

Slike modeller er laget i en moderne stil, hovedsakelig i glass og metall. Festingen av glidemekanismer er ikke skjult i dette tilfellet. Tvert imot er det et interessant designelement som dekorerer døråpningen..

Skillevegg

Lignende modeller brukes til plasszonering. En slik dør har vanligvis mer enn to blader. Samtidig er de ekstreme elementene ubevegelige..

En skyvepartisjon kan enkelt dele ett rom i to. Det kan for eksempel være et rom for barn av forskjellige kjønn. I løpet av dagen vil døren være åpen og rommet vil se ut som et stort lekerom. Om natten blir det til to isolerte soverom..

Et slikt design vil også komme godt med i studioleiligheter..

Løfter og sklir

En nyhet på det russiske markedet er dører som ligner plastvinduer. Absolutt forseglede systemer slipper ikke kald luft inn og har evnen til å ventilere. Slike dører brukes sjelden som innerdører. Oftere er de installert på loggier, så vel som inngangsdører i hus på landet..

Panoramisk

Panoramaglassdører er et stilig alternativ som passer for store døråpninger. Slike design brukes også til å dekorere bygningsfasader. De gir en utmerket oversikt over hva som skjer utenfor..

Og hvis det er behov for å skjule rommet for nysgjerrige øyne, kan glasset farges eller speilbehandles på ytre overflate..

Tilbake-gli

Slike konstruksjoner er installert i offentlig transport. Skaperne av busser, vognbusser, metrobiler bruker lignende dører på grunn av deres kompakthet, enkelhet og brukervennlighet. De forstyrrer heller ikke bevegelsesfriheten, selv i et begrenset rom..

Skyvegitter

For å sikre sikkerhet mot ulovlig innføring brukes glidende stålgitter med korrosjonsbehandling. De er installert på inngangsdørene til banker, kontorbygg, butikker og andre institusjoner. Slike systemer ignoreres ikke av eierne av private hus..

I tillegg til den beskyttende kan grillen også tjene som en dekorativ funksjon. Skreddersydde modeller kan være veldig kunstneriske.

Og hvit farge kan så “oppdatere” stålkonstruksjonen at den kan se lett og til og med grasiøs ut..

Dimensjoner

Gjennomsnittlig størrelse på en enkeltdørs modell er fra 80 til 120 cm. Standard bladhøyde er fra 210 til 250 cm. Hvis døråpningen har dimensjoner fra 120 til 200 cm, vil en dobbeltsidig dør være passende her. Hvis bredden er mer enn 220 cm, kan det være nødvendig med et system med flere dørblad..

Materialer

Skyvedører, som alle andre, kan lages av følgende materialer:

 • Solid tre. Modeller laget av massivt tre er preget av høy styrke, holdbarhet og solid utseende. Den eneste ulempen er de høye kostnadene. Dette gjelder spesielt produkter laget av sjeldne treslag (eik, aske, lønn, bøk, etc.). Det er også noen nyanser av installasjonen. Slike dører må monteres på to føringer. Ellers vil lerrets store vekt til slutt føre til forvrengning..
 • Glass, speil. Glassdører i en aluminiumsramme ser elegante og veldig imponerende ut. Det kan være vanlig gjennomsiktig glass, frostet lerret med mønster, glassmalerier eller til og med en speiloverflate. Slike dører koster litt mindre enn tre, men ikke for billige. De er også montert på to skinner på grunn av deres betydelige vekt.

 • Sponplater, fiberplater, MDF. Sponplater, fiberplater og MDF -lerret er budsjettalternativer. De er lette og kan monteres på en skinne. Den eneste ulempen er den beskjedne designen. Modeller skiller seg bare ut i nyanser og overflatestruktur.
 • Plast. Til tross for materialets syntetiske opprinnelse, er det helt ufarlig for mennesker. Plastdører er slitesterke, fuktresistente og enkle å vedlikeholde. De kan enkelt rengjøres med en svamp og såpevann. En rik fargepalett lar deg velge et alternativ for enhver smak.
 • Kombinert. Kombinasjoner av forskjellige materialer er veldig populære. For eksempel ser sponplater eller en matrise med et vakkert glass- eller speilinnsats veldig verdig ut..

For ulike lokaler

Dørene til soverommet skal gi tilstrekkelig hvile og beskyttelse mot ekstern støy. Dørenes utseende er også viktig, og skaper en atmosfære av ro og komfort. Vanligvis brukes modeller for dette, laget av tre og sponplater i lyse farger eller frostet glass..

Døren til stua må matche detaljene i interiøret. Det kan harmonisk utfylle omgivelsene eller være et sjokkerende element som tiltrekker seg oppmerksomhet. Det er mulig å bruke alle materialer her, inkludert farget glass og glassmalerier.

Inngangen til kjøkkenet må beskyttes av en dør som er motstandsdyktig mot høy luftfuktighet og mulig smuss.

Et godt alternativ her ville være en plastmodell..

Hvordan velge?

Innerdører skal være i harmoni med det indre av rommet. Det er også viktig å bestemme om dørene skal plasseres langs veggen i åpen posisjon, eller de vil gjemme seg i en intern nisje. Det siste alternativet vil kreve en radikal rekonstruksjon av åpningen, med mindre huset selvfølgelig er under bygging. I dette tilfellet kan du gi et hull i veggen på forhånd..

Vurder også hvor mange guider strukturen vil ha. Her er det verdt å vurdere ikke bare prisfordelen, men også materialet på dørene. Antall dørblad avhenger av bredden på døråpningen.

Valg av materiale bør være basert på innredningsstilen og romtypen. Både tre- og glassdører kan installeres i rommet. Sistnevnte skaper en følelse av letthet og ekstra plass. Dette alternativet er ideelt for en liten leilighet..

Både plast- og glassmodeller passer på kjøkkenet. For omkledningsrommet kan du velge fiberplater eller sponplater.

Hvis det er små barn i huset, er det viktig å velge dører bare av støtsikre materialer..

Installasjon

Installasjonsfunksjoner avhenger av konstruksjonstypen. For selvinstallasjon er det bedre å velge en modell som ikke krever ytterligere skillevegger og arrangement av nisjer.

Et utmerket alternativ ville være en romdør som ikke går inn i veggen, men er plassert langs den.

Arbeidsrekkefølge:

 • Fest lerretet til åpningen, og merk den øvre grensen.
 • Etter å ha gjort et innrykk på 7 cm til taket, tegner du en horisontal linje med et nivå.
 • Monter tømmeret langs denne linjen.
 • Fest guiden med selvskruende skruer.
 • Sett inn valsene, kontroller bevegelsens jevnhet.
 • Fest rullesystemet til toppen av bladet.
 • Hvis modellen gir et slag langs to føringer, er det nødvendig å bestemme installasjonsstedet til det nedre elementet langs loddet. Det skal være strengt parallelt med toppskinnen.
 • Heng opp strukturen, sett bånd, platebånd og forlengelser.
 • Bygg inn håndtaket.

Omsorg

Over tid kan selv de dyreste skyvedørene begynne å lage knirkende lyder, og bevegelsens jevnhet kan forstyrres. For å unngå dette er det nødvendig å smøre rullemekanismene regelmessig..

For å gjøre dette kan du bruke et spesielt smøremiddel eller vanlig stearin..

Interiør alternativer

En-dørsmodellen i wengefarge passer perfekt inn i et rom dekorert i lyse farger. Et mørkt gulvlister og en kommode i lignende nyanse fullfører komposisjonen..

Den ultramoderne glassdøren gir spesiell letthet og nåde til det lakoniske interiøret på kjøkkenet. Raffinert design og metallførere fremhever produktets originalitet.

Denne uvanlige modellen med glassmalerier og trekant er ideell for en klassisk stue. En slik dør soner ikke bare rommet, men er et lyst og vakkert dekorativt element..

Se nedenfor for mer informasjon.