Montering av inngangsdører

Montering av inngangsdører

En godt installert inngangsdør kan gi deg mindre varme fra huset, samt sikkerheten til eiendommen din. På grunn av den betydelige isolasjonen av rammen, forlater ikke varm luft huset. Reduserer hørbarheten til det som skjer utendørs.

Du kan installere inngangsdørene selv. Dette krever ingen spesiell kunnskap eller spesialverktøy. Du finner alt du trenger hjemme, og resten kan kjøpes, for eksempel polyuretanskum. Hvis du kjøpte en massiv dør, blir det lettere å installere den sammen..

Hvis lerretet ikke er tungt, kan du klare deg selv, det er nok å kjenne noen få grunnleggende regler for installasjon av slike produkter.

Nødvendige verktøy og materialer

For å gjøre en høy kvalitet og rask installasjon av inngangsdøren trenger du følgende verktøy:

 1. Perforator. Den må ha spesielle øvelser som det vil være mulig å bore hull med..
 2. Konstruksjonskniv.
 3. Lite bygningsnivå.
 4. Skrutrekkersett.
 5. Yardstick. Det bør ikke være mindre enn tre meter.
 6. Anker.
 7. Hammer.

Åpningsforberedelse

Det første trinnet i å forberede en døråpning er å demontere den gamle døren. Utfør denne handlingen veldig nøye. Åpningen må forbli intakt. Hvis demonteringen gjøres riktig, vil installasjonen av det nye produktet gå mye raskere. Målinger av den nødvendige døren må utføres ekstremt nøyaktig.

Trinn-for-trinn demontering av døren:

 1. Du må først fjerne dørbladet, for dette må du sette et kofot under den nedre kanten. Løft deretter dørbladet litt og fjern det fra hengslene. Gjør alt forsiktig og sakte. Hvis du har ikke-separerbare hengsler, må du skru dem av. Start alltid på bunnen.
 2. Demonter deretter bakkene, skrell av tapetet, slå av gipset. Finn alle de viktigste festepunktene. Kutt forsiktig av alle ankre med en kvern. Prøv å ikke skade esken.
 3. Hvis du hadde en inngangsdør i tre, blir demonteringsprosessen mye enklere. Skjær sidestolpene i midten og bruk en kofte for å knekke dem. Etter det, uten mye innsats, kan du fjerne terskelen og overligger.

Trinnvis forberedelse av åpningen:

 1. Etter å ha demontert den gamle døren, kan du begynne å forberede åpningen. Fjern rester av kitt, mursteinstykker og annet rusk grundig. Det er nødvendig å kvitte seg med rusk som kan falle av. Hvis det er betydelige hull, må du fylle dem med murstein og sementmørtel. Vi dekker også sprekker med en spesiell løsning..
 2. For enkel installasjon er det nødvendig å fjerne alle fremspring. Til dette brukes en hammer eller kvern..
 3. Vær nøye med tilstanden på gulvet nær døråpningen. I gamle hus ble det ofte plassert en trebjelke under dørkarmen. I løpet av denne tiden har den allerede blitt råtten, og derfor er det nødvendig å fjerne den..
 4. På stedet som har blitt ledig, er det nødvendig å sette en ny bar. Sørg for å behandle det med råtnende middel. Fyll hullene med sementmørtel.
 5. Etter alle disse handlingene, skal døråpningen bli jevn. Dette er nødvendig for rask og enkel montering av inngangsdøren..

Deretter må du måle størrelsen på boksen for å bestemme dimensjonene til døren.

DIY installasjon av gatemodeller av plast: trinnvise instruksjoner

Det er ikke vanskelig å installere PVC innvendig og inngangsdører i et murhus privat hus eller hytte med egne hender.. For å få jobben gjort så raskt som mulig, må du følge trinn-for-trinn-instruksjonene:

 1. Det er nødvendig å sette inn dørkarmen av plast i åpningen. Hele strukturen er festet med kiler. Kiler er fordelt rundt omkretsen av åpningen. De må justeres for å finne den optimale dørposisjonen..
 2. Sjekk nøye hvor smidig og fast esken er festet.
 3. For neste trinn i arbeidet er det nødvendig å bore hull. Dette vil kreve et primitivt diagram som du kan tegne selv. Arbeidet utføres med en drill. Den optimale avstanden er 300 mm fra murverket.
 4. Dybler drives inn i hullene med en hammer.
 5. De resterende hullene er fylt med polyuretanskum. Denne handlingen må utføres nøye slik at det ikke er hull. Du kan installere basen hvis du har stor avstand mellom esken og veggen. Overflødig skum må trimmes av etter at det har tørket..
 6. Skråningene festes til veggen med selvskruende skruer. Det indre rommet må fylles. Oftest brukes varmeovner og tetningsmasse til disse formålene. Du kan styrke den utenfra med plast.
 7. På den siste fasen av dørinstallasjonen er det nødvendig å henge rammen på hengslene. Så kan du endelig justere MDF -panelene..

Hvordan installere eksterne ståldører på riktig måte selv?

Det er flere måter å installere eksterne ståldører i samsvar med GOST. Du vil kunne velge den, som passer deg best:

 • Bruk stålpinner. De blir drevet inn i et hull og sveiset til en metalldør. Denne metoden har flere ulemper. Du trenger sveising, som ikke alle har. Polymerbelegg eller maling kan bli skadet i de sveisede områdene. Det er verdt å merke seg at malingen fortsatt kan restaureres, og belegget vil bli skadet for alltid..

 • Festing i aluminiumsdører i veggene i et tømmerhus gjennom en ramme. Det er nødvendig å forbore hull i dørbladet. De skal ha en viss størrelse, som er litt større enn bolten. Ankeret settes inn i hullet og hamres inn med en spesiell hammer. Det er ønskelig at ankerhodet er helt nedsenket i esken..

Denne metoden har også flere ulemper. Alle hullene du har boret er veldig nær veggen. Hvis du setter dørbladet på denne måten du trenger til en murstein eller luftbetongvegg, vil festet ikke være holdbart.

For å beskytte din egen dør i “Khrusjtsjov” mot innbrudd, når du installerer metallmodeller det er nødvendig å plassere pinnene så langt som mulig fra overflaten som er eksternt. På denne måten kan du utdype dørblokken. Det mest optimale alternativet for installasjon i et panelhus er installasjon dypt inn i åpningen. Med denne installasjonsmetoden åpner jerndører ikke mer enn 90%.

Slik setter du inn andre inngangsdører?

På dette stadiet av reparasjon og installasjon av doble dører er det flere nyanser som må tas i betraktning under installasjonen. Trinn-for-trinn-instruksjoner for den andre døren, hvis den første er installert:

 • Først av alt må du bestemme deg i hvilken retning du vil at døren skal åpnes. Oftest åpnes en ekstra dør til innsiden av huset. Av dette følger det at festingen vil være på samme sted som festingen av det første dørbladet..
 • Det må være en avstand mellom dørene. Den skal være minst tjue centimeter. Takket være dette arrangementet vil ikke tilbehøret fra lerretene komme i kontakt med hverandre. Det er uønsket å forlate for stor avstand mellom produktene, da termisk isolasjon kan reduseres betydelig.

Mange eksperter anbefaler å lage en ny mutter. Naturligvis er det upraktisk å vekselvis gå over to terskler, og derfor er det ønskelig å gjøre det solid. Moderne alternativ – bevegelig struktur.

Funksjoner ved selvinstallasjon i et rammehus:

 • Det aller første du må gjøre før installasjonen er å sørge for at åpningen er godt festet. Dørstolpene må være godt festet til rammen og plassert i alle fire hjørner. Sørg for å tette alle vegger nær døråpningen før du installerer hovedhuset. For å gjøre dette, bruk en vanntett film..
 • Fest med konstruksjonstape eller stiftemaskin. Hvis du installerer en metalldør i et tømmerhus, må du først gjøre alle nødvendige målinger og deretter sammenligne dem med døren du kjøper.

 • Døren til et tømmerhus kjøpes oftest som en samling. Den består av en ramme som har hengsler og gardiner. Det er alltid spesielle hull i rammen. De er beregnet for festing.
 • Dørblokken må være helt nedsenket i døråpningen. Det er ganske vanskelig å gjøre dette på egen hånd, fordi strukturen er tung. Du må sette en blokk under døren. Dessuten må den være åpen..

 • Ta et nivå og mål posisjonen til rammen i døråpningen nøye. Juster rammen med disse målingene. Dette må gjøres horisontalt mot gulvet og også vertikalt mot veggen. Fest produktets ønskede posisjon med kiler, helst tre. Lukk deretter døren.
 • Kontroller posisjonen til dørbladet flere ganger. Hvis det er lagt merke til noen avvik, må de elimineres umiddelbart. Dette gjøres ved bruk av de samme trekilene..
 • Deretter er det nødvendig å fikse dørbladet i foringsrommet. Dette gjøres med en stiv fiksering. Bor hull gjennom de spesielle festepunktene i rammen. De kreves for ankre og pigger..
 • Bor hullene gjennom. De må strekke seg utover rammen og boksen..

 • Ved hjelp av konstruksjonsnål eller ankre fikser vi rammen sammen med døren. Deretter må du sjekke hvordan døren fungerer i den valgte posisjonen. Ofte faller ikke rammehuset, og festene slår derfor ikke ut. Terskelen er også festet med ankerbolter. Stram mutrene så mye som mulig – til de stopper..
 • Hvis dørene er lukket normalt, kan du gå videre til neste trinn. Ved hjelp av en spesiell pistol må mellomrommet mellom boksen og rammen fylles med polyuretanskum. Arbeidet utføres fra toppen av produktet. Sømmen er bare halvt fylt og deretter må skummet få stivne..
 • Tetningsmassen fyller hullene som kan sees mellom terskelen og gulvet. Vi sjekker driften av produktet. Hvis du finner uoverensstemmelser, må de rettes umiddelbart. Dekk alle sømmer med platebånd.

For mer informasjon om hvordan du installerer en inngangsdør i et rammehus, se følgende video.

Monteringsregler i skumblokk og skumbetong

Oftest er inngangsdører av en bestemt design. Den er ganske massiv og er hovedsakelig laget av metall. I moderne konstruksjon brukes ikke veldig holdbare materialer til konstruksjon av vegger, for eksempel skumblokker eller skumbetong. Du må kjenne noen få nyanser for å sette en solid dør inn i en slik vegg.. Her er de viktigste:

 • Antall festeanordninger på ett stativ må økes.
 • Åpningen må forsterkes. En sveiset struktur er egnet for dette. Den utføres i form av en hestesko. På døråpningen er den installert i overlegget..
 • Noen ganger forårsaker en forsterkende struktur utendørs kondens. Allerede på det forberedende stadiet av konstruksjonen må du ta vare på blokkeringen. Det må være veldig pålitelig. For dette lager håndverkerne spesielle portaler, som er laget av armert betong..

 • Vær oppmerksom på monteringssømmen. Det skal være slitesterkt og pent. En montasjeledd som er mindre enn ti millimeter bred må fylles med spesielt polyuretanskum. Etter alle handlingene vises en gul skorpe på polyuretanskummet. Den må knuses forsiktig..
 • En sementmørtel er slett ikke egnet som fyllstoff. Det vil ikke gi tilstrekkelig vedheft til materialer som luftbetong. Den lange levetiden til skjøten avhenger hovedsakelig av kvaliteten på den ferdige tetningen. Det er nødvendig å nærme seg dette stadiet av konstruksjonsarbeidet ekstremt ansvarlig.

Installasjonsregler i bygårder

En rekke regler er gitt i spesiallitteraturen. De må tas i betraktning når du installerer dører i bygårder.. Reglene dekker beregninger som:

 • lufttetthet;
 • varme- og lydisolasjon:
 • brannsikre indikatorer på de installerte produktene;
 • skuddmotstand, etc..

For å overholde alle standarder må du ta hensyn til det faktum den delen av strukturen som beveger seg, skal passe så tett som mulig til rammen. Alle hull som kan dannes mellom veggen og boksen må være skikkelig forseglet. Tetthet av slike produkter av høy kvalitet kan gis ved spesielle forseglingslag av stoff laget av gummi.

Alle dører i hus med mange leiligheter må for all del isolere rom og korridorer fra vanlige trapper og heishaller..

Dører må for all del holde støy opptil tretti desibel så mye som mulig. Brannforskrifter er også beskrevet i spesifikke dokumenter. I henhold til brannsikkerhetsregler skal dørbladet ikke være brannfarlig. Den må ha de nødvendige kvalitetssertifikatene.

For informasjon om hvordan du installerer inngangsdøren riktig, se følgende video.

Nyansene i festemodeller med termisk pause

Hovedteknologien for å installere en dør som har et termisk brudd, er ikke veldig forskjellig fra installasjonen av et standard dørblad..

En slik inngangskonstruksjon kan enkelt installeres med egne hender:

 • På det første hovedtrinnet fjernes den foreldede strukturen, så vel som forberedelsen av døråpningen. Det er grundig rengjort for gammelt smuss og annet rusk..
 • Hvis denne veggoverflaten er ujevn, må den planeres. Det anbefales å lage hydro- og dampsperre rundt hele omkretsen av åpningen..
 • Det neste trinnet er å installere boksen. Lerretet er tidligere fjernet fra det. Denne handlingen bidrar til å forenkle arbeidet sterkt. Designet vil bli vesentlig redusert i vekt og vil være lett å ta av og på.

 • Pinner brukes til å fikse esken. De må være forberedt på forhånd. Husk å legge igjen et spesielt monteringsgap. Tykkelsen skal være omtrent 2 centimeter. Det er et gap mellom strukturen og terskelen.
 • Da er det viktig å sjekke plasseringen av boksen, hvor korrekt den er. Deretter gjennomføres den endelige konsolideringen. Ankerbolter brukes til disse formålene. Det er nødvendig å starte installasjonen av strukturen fra siden som hengslene er plassert på. Deretter må du fylle det tomme rommet nøye..
 • Det neste trinnet bør startes etter at tetningsmassen har tørket. Dette vil ta omtrent 20 timer. Alt avhenger av merket av polyuretanskum som du brukte.

Hvordan sjekke om installasjonen er riktig?

Inngangskonstruksjonen må absolutt bare installeres på nivået. Det er ganske enkelt å sjekke om installasjonen er korrekt. Hvis døren ikke er spesielt påvirket, bør den ikke åpne av seg selv. Denne kontrollen må utføres i alle vinkler. Gapet mellom åpningen og dørbladet skal være minimalt.

Således kan en minimum mengde tetningsmasse brukes. Du vil ikke bruke mye penger på tilleggsmaterialer, og lydisoleringen vil være på et høyt nivå.

Det er nødvendig å bruke polyuretanskum. Det hjelper til med å styrke boksen uten problemer. La det være et lite mellomrom for polyuretanskummet. Dette kan redusere innbruddsbestandige kvaliteter på inngangsdøren..

Etter at høykvalitets installasjon av dørbladet er utført, er det nødvendig å være nøye med beslagene. Bedre å velge et dørhåndtak av høy kvalitet. Den skal være lett å trykke på. Å åpne og lukke en dørlås bør være enkelt fra din side..

Dørhengsler må smøres før direkte installasjon av inngangsdøren. Det er nødvendig å ta hensyn til arbeidet deres. De skal ikke knirke eller fungere dårlig..

Etterbehandling av dører

Følgende materialer brukes hovedsakelig til dørdekorasjon:

 • MDF. Moderne produsenter sier at dette materialet, som er dekket med en spesiell laminasjonsfilm, har utmerkede egenskaper. MDF er installert på både indre og ytre deler av dørbladet. Hvis MDF brukes til inngangsdører, er det tilrådelig å beskytte dem mot ugunstige værforhold med en spesiell kalesje..
 • Sponplater. Dette materialet er mer egnet for etterbehandling av dørbladet inne. Hvis den brukes ute, kan den raskt hovne opp av overflødig fuktighet. Dette er ikke den eneste ulempen med sponplater. Materialet er presentert i et lite stort fargespekter. Det er ikke motstandsdyktig mot mekanisk skade og kan lett skades. Den største fordelen med materialet er den rimelige kostnaden.

 • Naturlig tre. Det er det dyreste og meget prestisjetunge etterbehandlingsmaterialet for inngangsdører. Materialet imponerer med sine naturlige mønstre og mangfoldet av treslag som brukes. Naturlig tre kan understrekes stilfullt og forlenges. For å gjøre dette kan du for eksempel bruke beis.

Blant de viktigste ulempene med naturlig tre er de høye kostnadene. Det må også dekkes med en spesiell lakk, og dette belegget må fornyes med jevne mellomrom. Treet er ikke motstandsdyktig mot overdreven fuktighet. Det kan enten hovne kraftig opp, eller tvert imot tørke ut.

Det er best å kjøpe et dørblad laget av limt lekt. Slike materialer er mindre utsatt for fuktighet og store temperatursvingninger..