Metaldører med speil

De siste årene har utformingen av inngangsdører endret seg så mye at nå er selv den mest kunnskapsrike kjøperen borte fra valg av modeller. Dørene til leiligheten tjener ikke bare som beskyttelse mot at fremmede kommer inn i huset, men blir også den viktigste dekorasjonen i rommet, fordi inngangsdøren ikke bare karakteriserer hjemmet som helhet, men også smaken til eierne. Dørbladet er ikke lenger bare et tomt metallplate, men en ekte designglede. Modeller med speil på innsiden av inngangsdøren er spesielt populære..

Fordeler

Det er praktisk å bestille akkurat en slik dør for å spare plass på veggene. Det er ofte vanskelig å plassere et stort speil vertikalt i små vestibuler, siden det er nødvendig å henge en henger for yttertøy et sted og plassere skoskap langs veggene. Men i tillegg til visuell skjønnhet og en vellykket designløsning med plassbesparelse i korridoren, speilet på døren har en rekke praktiske fordeler:

 • Lar deg se deg selv i full høyde og vurdere utseendet ditt før du går utover terskelen.
 • Lamper som reflekterer i en speiloverflate fyller rommet med lys mer intenst og visuelt, gjør korridoren bredere og mer romslig.
 • Refleksjonen av korridoren forstørrer visuelt plassen. Dette kan forbedre situasjonen betydelig med følelsen av tetthet i en liten korridor..
 • Et speil på døren vil gjøre enhver gang koselig, og gi interiøret et utsøkt utseende.
 • Den speilvendte overflaten vil gi synlig letthet selv til et massivt dørblad.

Innfelt design

Speilets dyktig valgte form og størrelse kan gjøre selv den mest asketiske korridoren stilig. Denne designdesignen på inngangsdøren kombinerer ideelt og praktisk. Men hvis det er vanskelig å bestemme seg for en helt speilet indre overflate av døren, kan du velge et lerret med innsatser fra speil..

De er som følger:

 • En smal stripe langs hele banen vertikalt.
 • Flere små (4-5) brede horisontale speilstrimler.
 • En rad med smale striper arrangert horisontalt med et lite mellomrom mellom dem.
 • Buet vertikal speilinnsats.

 • Speil delt i like firkanter på samme avstand.
 • Subtile speilede geometriske mønstre.
 • Graciøse linjer fra et speil med glatte vev, som danner intrikate design.
 • Smalt ovalt speil i midten av lerretet.
 • Matt speil i full lengde med skinnende speilmønster.

 • Speilstripe med matt mønster på.
 • To tynne striper vertikalt plassert på den indre overflaten av inngangsdøren.
 • Diamantformede innsatser.
 • Smideelementer kombinert med et speil.

I tillegg er reflekterende briller innebygd og overhead. Alle disse alternativene er i stand til å transformere boliger bokstavelig talt fra døråpningen. Det viktigste er å velge noe spesielt for husets stil eller til og med lage hele interiøret med et øye på dørdesignet. Speilene som brukes i dette tilfellet kan ha forskjellige fargenyanser (bronse, gull) og varierer i refleksjonsgraden.

Overlegg og innsatser er ofte plassert på den indre overflaten av inngangsdører i stål. Tosidig finish er mer egnet for et privat herskapshus, et bevoktet kontor eller en lukket vestibyl for flere leiligheter.

En slik dør har vanligvis smidde elementer på utsiden, noe som gir den et pålitelig og respektabelt utseende..

Men i boligblokker med flere leiligheter er det mer praktisk å velge et alternativ med bare innredning. Hvis ønskelig, fra siden av leiligheten, kan produktet dekoreres med belysning i bakken. Dette vil gi døren en spesiell individuell stil..

ulemper

Til tross for den visuelle appellen i interiøret, har en inngangsdør med et speil sine ulemper:

 • Hvis speilinnsatsen opptar et stort område av døren, blir det vanskelig å installere kikkhullet og dørhåndtaket..
 • Krever forsiktighet under drift, siden et speil er et lett brytbart materiale.
 • Et ødelagt speil må ofte byttes ut på et verksted, noe som betyr å fjerne dørbladet fra hengslene og transportere det til reparasjonsstedet.
 • Et speil av høy kvalitet kan ikke være billig, noe som betyr at en modell med et slikt innsats vil koste en rund sum.
 • Trenger vanlig pleie. Alle flekker og støv er synlige på speiloverflaten. Derfor må du tørke det med spesielle midler hver dag..

Noen ganger anbefales det ikke å installere store speil i huset av medisinske årsaker, hvis noen fra beboeren får diagnosen psykiske lidelser. Tilhengere av Feng Shui -retningen er også imot speilpanelene inne i døren, og tror at speil uten en vakker ramme tar i seg positiv energi..

Du kan løse alle disse problemene på følgende måter:

 • Til dekorasjon brukes ofte speil av mindre størrelse enn et dørblad av metall. Tittelhullet er kuttet fra siden i stedet for i midten, og ofrer god sikt av hensyn til integriteten til den vakre designen.
 • Det er nødvendig at speilet ikke kommer i kontakt med veggen eller møblene når du åpner inngangsdøren. Det er bedre å installere en stopper på gulvet for å forhindre skade på speilarket.
 • Det er bedre å velge en modell med et speil som er lett å bytte hjemme.

 • Kostnaden for et dørblad av høy kvalitet ved inngangen til huset kan i prinsippet ikke betraktes som et minus. Snarere er det en lønnsom investering for din egen sikkerhet..
 • I prosessen med å åpne og lukke døren, er det tilrådelig å ta tak i håndtaket, og ikke selve lerretet. Da vil pleie av speilet ikke være hyppig og vil være minimalt når det gjelder tid og kostnader for husholdningskjemikalier..

Til ære for moderne produsenter av metalldører, i modeller med et speil på innsiden, er en innsats med låseanordninger og tilbehør gitt under produksjonsprosessen. Inngangskonstruksjoner med speilelementer er utstyrt med skjulte låser på fabrikken. En slik “usynlighet” forhindrer at speilet kommer i kontakt med nøkkelen og ser ut som riper..

Installasjonen utføres slik at åpningen og lukkingen av døren skjer automatisk på grunn av utilstrekkelig tett passform på rammen, noe som påvirker dørlåsens motstand mot mekanisk åpning og innbrudd.

Funksjoner i produksjonen

Produksjonen av inngangsdører med speil utføres ved hjelp av de samme teknologiene som for alle andre modeller. Prosessen er bare forskjellig i behovet for å fikse reflekterende glass. Speilene festes til lerretet ved hjelp av monteringslim og festemidler.

Lim uten kjemiske bestanddeler brukes bare til installasjon av mellomstore speilinnsatser. Noen ganger brukes også dobbeltsidig tape, noe som gir lerretet ekstra demping.

Fiksering av store og tunge speil utføres mekanisk ved hjelp av skruer og skruer som holder speilet sikkert fra alle sider.

Valgregler

Utformingen og praktiskheten til en metallkonstruksjon med et speil er slett ikke de eneste egenskapene som en inngangsdør av jern av denne typen bør utstyres med. Først av alt må dørene som fører til huset være pålitelige..

I tillegg til faktorene ovenfor, må følgende kriterier tas i betraktning ved valg:

 • Sikkerhet. For fremstilling av bladet, avstivningsribber og dørblokk må slitesterke materialer av høy kvalitet brukes. Det er bedre å foretrekke skjulte hengsler som tåler tung belastning, låser med høy klasse innbruddsmotstand og et web med innbruddsstift.
 • Varme- og lydisolasjon. Inngangsdøren har til oppgave å forhindre ikke bare inntrengning av ubudne gjester, men også lyder og trekk.
 • Det er å foretrekke å velge en modell med et avtagbart speil. Jo lettere prosessen med å fjerne det fra lerretet er, desto lettere er det å bytte speilet selv, låsen eller endre dørens design om nødvendig.

Med tanke på disse anbefalingene er det ikke vanskelig å velge en anstendig dør for å komme inn i huset. Men du må selv bestemme designet, basert på dine preferanser og det generelle interiøret..

Til tross for at det er et stort utvalg av ferdige produkter fra produsenter på markedet, kan du alltid bestille et dørblad av metall med et speil i henhold til et individuelt prosjekt.

I videoen nedenfor kan du se en oversikt over et av disse produktene..