Maling for metalldører: valgfrie funksjoner

Maling for metalldører: valgfrie funksjoner

Før eller siden i hver huseiers liv er det behov for å oppdatere utseendet til en metallinngangsdør, og maling i dette tilfellet er det beste alternativet. Takket være farging kan du tilføre produktet attraktivitet og på en pålitelig måte beskytte det mot de skadelige effektene av forskjellige miljøfaktorer. Denne prosessen med å oppdatere dørsystemet er ganske enkel, men ganske omhyggelig, har mange finesser..

Maling for metalldører og funksjonene etter eget valg er en av nyansene som eieren først og fremst vil møte når han begynner å male overflaten.

Særegenheter

Maling av inngangsdører av metall er et godt alternativ for etterbehandling av hovedmaterialet i strukturen, noe som kan garantere riktig beskyttelse mot miljøets negative effekter, samt en metode for å gi et stilig og vakkert utseende til produktet. Valget av maling bør tas på alvor, siden et feil valgt belegg ikke gir tilstrekkelig beskyttelse og snart begynner å skrelle av overflaten, noe som er ekstremt uønsket fra et estetisk synspunkt.

For tiden brukes et stort antall legeringer til fremstilling av dører, helt forskjellige i utseende og fysiske og kjemiske egenskaper. Basert på de listede kriteriene er forbrukerens hovedoppgave riktig valg av maling med nødvendig vedheft, kompatibel med den eksisterende materialtypen på inngangsdøren..

Korrekt valgt maling vil transformere produktet ikke bare eksternt, men også:

 • vil skape pålitelig beskyttelse mot fuktighet;
 • korrigerer noen feil på metalloverflaten;
 • vil fylle de eksisterende tomrommene i materialet;
 • forhindre korrosjon.

Hva er inngangsdørene?

Produsenter av metalldører prøver å glede forbrukerne hele tiden, og for dette formålet forbedrer de produktene sine og prøver å forlenge levetiden på forskjellige måter. Utvendig finish spiller en viktig rolle i denne saken..

I tillegg til å belegge med konvensjonelle maling og lakker, begynte produsentene ganske nylig å bruke pulversprøyting av metalldører. Produkter med pulver-polymer-sprøyting vil garantert beholde sitt estetiske utseende i lang tid.

De unike egenskapene og upåklagelig kvaliteten på dette belegget skyldes streng overholdelse av teknologiske regimer under polymerisering ved høye temperaturer..

Belagte dører er pålitelig beskyttet mot de skadelige effektene av forskjellige faktorer. Lignende tekniske egenskaper ved sprøytede metalldører gjør det mulig å bruke dem som utvendige. Ofte er de installert på gaten, ved inngangene til private bygninger, kontorlokaler og forskjellige offentlige bygninger. De fleste eiere monterer strukturer med et slikt belegg i leiligheter for å beskytte dem mot mindre mekaniske skader..

Typer maling for metall

Installasjonsstedet til inngangsdøren spiller en viktig rolle ved valg av maling. For å finne ut hvilken sammensetning du trenger å kjøpe, må du vite hvilke typer disse beleggene er og hvordan de skiller seg fra hverandre.

I dag er sortimentet av maling ganske stort, men det er flere hovedtyper:

Nitroenamel

Ganske populært alternativ, siden det beskytter materialet mot korrosjon, har en lav pris, tørker raskt nok, uavhengig av værforhold og kan brukes på forskjellige måter. Blant manglene – skjørhet, mister raskt glansen, med intensiv bruk etter et par år må du oppdatere belegget.

Denne emaljen inneholder giftige stoffer, så maling bør gjøres på et godt ventilert sted..

Oljemaling eller PF

Den mest optimale løsningen, det ideelle forholdet mellom pris og kvalitet, har en rekke fordeler:

 • belegget har god vedheft til metall, noe som sikrer maleriets holdbarhet;
 • har en behagelig glans som varer lenge;
 • det malte produktet er beskyttet mot fuktighet og UV -stråler;
 • har betydelig motstand mot mekanisk skade.

Dette belegget har også ulemper. Den mest betydningsfulle er en lang tørketid, som er direkte avhengig av værforholdene..

En annen ulempe er tilstedeværelsen av et stort antall forfalskninger, på grunn av populariteten til PF.

Bituminøse komposisjoner

Et akseptabelt alternativ for uthus, male overflaten svart, ha et svakt estetisk utseende (det er matte eller halvblanke alternativer), men er etterspurt på grunn av utmerket motstand etter tørking og korrosjonsbeskyttende egenskaper.

Akryl vannbasert maling

Inneholder ikke giftige stoffer, tørker raskt, har ingen skarp lukt og er lett å påføre. Denne typen maling er uønsket for utendørs bruk, den brukes som interiørdekorasjon.

Nitrocellulosemaling

Et annet alternativ for å dekke innsiden av døren, ikke motstandsdyktig mot forskjellige kjemiske og termiske påvirkninger.

Alkyd emalje

Ganske værbestandig belegg, gir overflaten en blank glans. Sammensetningen inneholder alkydharpikser, takket være at den tørker raskt og beholder fargen godt.

Hammer emalje

Henviser til maling med økt motstand, gir produktet et fantastisk utseende. Dette belegget er holdbart, veldig sterkt og tåler forskjellige typer ytre påvirkninger, noe som garanterer pålitelig beskyttelse av metallet. Du kan bruke den på hvilken som helst måte.

Den tørker raskt (ikke lenger enn 4 timer), det er ikke nødvendig å forberede overflaten før du maler. Det er veldig vanskelig å skade metallet belagt med en slik blanding, men hvis det var mulig å gjøre dette, er det nesten umulig å gjenopprette belegget. I dette tilfellet må du fjerne all malingen helt og deretter påføre den igjen..

Smedemaling

Et slitesterkt belegg, praktisk talt usårbart, veldig motstandsdyktig mot forskjellige påvirkninger. Den kan bare kjøpes i spesialforretninger. Den har den sterkeste vedheftet, absorberes i metalloverflaten og blir en helhet med materialet. Naturligvis er prisen veldig høy, og noen forbrukere tilskriver dette negative aspekter..

Pulvermaling

Til dags dato, det beste belegget, det mest pålitelige og ultra-holdbare. Denne fargesammensetningen har en rimelig pris og en høy estetisk effekt. Ulempen er at det kreves høytemperaturkamre for pulvermaling, dette utelukker muligheten for å belegge med denne sammensetningen hjemme.

Hvordan velge?

Hver maling har sine egne egenskaper, en rekke fordeler og ulemper. Det nødvendige alternativet bør velges basert på hvert enkelt tilfelle. Noen vil ha en dør som er mest motstandsdyktig mot korrosjon, noen trenger den for å være motstandsdyktig mot ytre negative påvirkninger. Det er mennesker som bare bryr seg om de eksterne attraktive dataene til produktet..

Du må også ta hensyn til hvilken overflate belegget skal påføres: på et lag av den forrige malingen eller direkte på metallet. Akrylmaling og nitroemalje bør ikke påføres over det gamle laget, da den vannbaserte malingen begynner å skrelle av, og nitroemaljen vil skinne gjennom det forrige belegget. Hva akkurat metalldøren skal males med, er det nødvendig å bestemme på grunnlag av en kreativ idé, så vel som økonomiske evner.

Den enkleste måten å male en metalloverflate på er med en sprayboks. Det er et stort utvalg av farger og nyanser med forskjellige effekter på det moderne markedet. Malingslaget kan festes med spraylakk i akryl.

Til dekorasjon kan du bruke forskjellige sjablonger, som du kan bruke visse bilder på produktet med..

Produsentoversikt

For å unngå forfalskninger er det nødvendig å kjøpe malings- og lakkemaljer i spesialforretninger eller fargestudioer. På slike steder kan selgere gi en produsents kvalitetsgaranti og alle nødvendige sertifikater. Produksjon av maling og lakkmaterialer og korrosjonsbeskyttende belegg ved bruk av moderne teknologi er etablert i alle land i verden. De beste spesialistene, med mange års erfaring, presenterer forbedrede typer produkter.

Formuleringene til merkevaren Tikkurila er veldig populære blant husflidere. De har utmerket slitestyrke og et bredt spekter. Hammerite -produkter har med rette vunnet anerkjennelse av mange eksperter, takket være deres utmerkede kvalitet og et stort utvalg av farger..

Belegg av dette merket kan påføres direkte på rust, uten forbehandling, uavhengig av metalllegering, så vel som på nesten alle malte overflater, bortsett fra pulver og bitumen.

Hvordan forberede overflaten?

Når du forbereder en dør for maling, er det først og fremst nødvendig å fjerne alt flyttbart tilbehør og dekorative elementer slik at disse delene ikke blir beiset med maling, og hovedproduktet er godt malt over. Etter det må du rengjøre dørbladet kvalitativt med sandpapir fra det gamle malingslaget, kvitte det med rust og vaske det godt. Deretter må du påføre et lag med primer.

Den siste fasen av forberedelsen til maling er avfetting av overflaten med en spesiell forbindelse.

Hvordan male deg selv?

Det er nødvendig å male i en bestemt sekvens som starter fra toppen av strukturen. Først og fremst er panelet malt, deretter de horisontale overflatene og bare deretter alle de vertikale delene. Det er nødvendig å jobbe raskt slik at malingen ikke har tid til å tørke, og det er ingen spor etter børsten. Alle manipulasjoner må utføres forsiktig, påfør et jevnt lag på en absolutt tørr overflate.

Det er flere måter å male en dør på med egne hender:

 1. Med spray eller aerosolboks – egnet for store overflater, rask og jevn påføring.
 2. Ved hjelp av en rulle er det en god hjelper i håndmaling av produktet. Søknaden er rask nok, men på vanskelig tilgjengelige steder må du male ferdig med en pensel.
 3. Å male med pensel er den klassiske, rimeligste og billigste måten.

Påfør maling på overflaten, det er nødvendig minst i to lag, hvert forrige skal tørke godt. Endre retningen på verktøyet når du overmaler..

Nyttige tips

Malingsprosessen vil ikke ta mye tid og vil ikke være noe problem hvis det gjøres riktig. For å beskytte gjenstandene rundt, bør du bruke en film, og for din egen, anbefales det å bruke hansker, respirator og kjeledress..

Hvordan skrubbe maling fra en metalldør?

Hvis det skjer at det har dannet seg spor av maling på metalldøren, kan de fjernes med en myk fille, men det vil være problematisk å tørke slike spor på håndtakene eller overleggene med en fille, derfor i dette tilfellet, det blir nødvendig å bruke et spesielt stoff (løsningsmiddel).

Du kan kjøpe den i en hvilken som helst jernvarehandel.

Hva skal jeg gjøre hvis en kinesisk dør skreller?

Ikke veldig høy kvalitet kinesiske dører har en tendens til raskt å miste sitt vakre utseende. I dette tilfellet kan pulverlakken fornyes hvis dørbladet er godt grunnet, avfettet og påført med vanlig husholdningsblank maling, det er mulig å bruke bilemalje.

Hvordan lage en jerndør vakker?

For at døren skal beholde sitt presentable utseende i lang tid, er det nødvendig å sørge for riktig og rettidig omsorg for den. Moderne belegg for metalldører lar deg takle enhver form for forurensning hjemme. For eksempel kan du bli kvitt forskjellige flekker med vanlige vaskemidler..

Du kan fjerne gips eller kalking med en eddikoppløsning (20 ml per 1 liter vann), dette verktøyet etterlater ikke hvite striper.

Du kan lære å male en jerndør med en rulle selv fra videoen nedenfor..