Låvedører

Låvedører

Dørdesign spiller en viktig rolle i forbedring av hjemmet. De kan bli hovedaksenten i rommet, understreke elegansen i interiøret og til og med spare plass i et lite rom. Låvedører er ikke bare enkle å installere, men passer perfekt inn i nesten alle retninger. Slike modeller er praktiske og praktiske å bruke, derfor kan de brukes som garderobedør, et skille mellom stue og soverom, kjøkken eller dør til pantry..

Særegenheter

Alle er vant til å svinge låveprodukter, men nylig har tilbakekallingsattributter i økende grad kommet til markedet. Dører til denne modellen kan brukes i forskjellige stiler – moderne, minimalisme, hi -tech. Det er bare nødvendig å velge en dørdesign som er egnet for interiøret..

Låvedører har noen funksjoner som skiller seg fra konvensjonelle interiørdesign:

 • Lerretet er laget av flere materialer: treplanker, herdet glass, rustfritt stål, slitesterk plast.
 • Trevinduet kan males i forskjellige nyanser eller lakkeres.
 • Guiden er laget av en pålitelig metallskinne, siden bladet kan være tungt.
 • Det er et stopp på den øverste skinnen, takket være at døren ikke vil fly av sporet.
 • Valsene kan endres avhengig av rommets design: kromelementer er egnet for jugendstil, og massive støpejernsdeler vil passe for det rustikke interiøret.
 • Moderne mekanismer gjør at låveprodukter kan bevege seg uten unødvendig støy og veldig enkelt.

Fordeler

I utlandet brukes denne typen dører veldig ofte i forskjellige bygninger der det er behov for en bred passasje, for hvis inngangen er dekket av snø utenfra, vil det være lett å flytte attributtet. Låvedører er populære i leiligheter fordi de har en rekke fordeler:

 • Sparer plass. Enkle dører trenger omtrent en kvadratmeter for å åpne, mens skyvedører tar mye mindre. Slike modeller er flotte for små rom: selv om de trenger en tom vegg hvor lerretet vil bevege seg, gir de generelt mye ledig plass. Dette alternativet vil passe perfekt inn i soverommet, der sengen kan plasseres nærmere inngangen, i motsetning til et rom med en svingmodell.
 • Døren forstyrrer ikke, i motsetning til svingdører.
 • Interessant design. Lerret kan være laget av forskjellige materialer: glass, tre, plast. Dette lar deg bruke dem i forskjellige stiler..
 • En annen positiv side er muligheten for forskjellige måter å bevege seg på: på den ene siden av passasjen, på begge sider av den, kan to lerreter rulle tilbake samtidig.
 • Beslag. Låvedørene flyttes ved hjelp av ruller og vogner, og henges opp fra en skinne av metall. Alle festdetaljer er synlige, slik at de kan bli dekorative elementer på grunn av en interessant farge, design osv..

Bak en slik dørmodell kan du gjemme ikke bare et rom, men også et omkledningsrom, bibliotek eller pantry..

Hovedtyper

Låvedører er laget av forskjellige materialer, så de kan ha en interessant og uvanlig design og være laget i helt forskjellige farger: fra hvit eller svart til lilla eller gul. Avhengig av dette produktet er det følgende typer:

 • Laget av tre. Slike modeller er de mest populære. Designere bruker dem i loft, country, provence eller klassiske stiler..
 • Herdet glass. Passer perfekt inn i interiøret, skapt i høyteknologiske, minimalistiske, fusjonsstiler.
 • Laget av plast. En låvedør av plast bør være laget av slitesterke materialer av høy kvalitet, spesielt hvis det vil være en forbindelsesledd mellom stuen og kjøkkenet, der det er konstante endringer i temperatur og fuktighet..
 • Rustfritt stål. Slike modeller brukes sjeldnere i interiør, men de kan ha en interessant design. De er pålitelige, holdbare og enkle å rengjøre..

Det er attributter laget av en kombinasjon av tre og glass. Slike modeller ser stilige ut. Hvis treprodukter passer bedre inn i de stilretningene der antikke møbler og andre detaljer råder, gir glass et snev av modernitet, derfor vil det passe til nesten alle romdesign.

I tillegg kan glass være helt gjennomsiktig, matt, farget eller mønstret, noe som gir farge til interiøret..

Lerretet kan bevege seg til en eller begge sider. Hvis det er flere seksjoner, kan en av delene flyttes eller alt på en gang..

På grunn av disse egenskapene har dørene følgende navn:

 • glidende;
 • glidende;
 • rekyl.

Skyvedører er flotte plassbesparende i rommet, ettersom de gjemmer seg i en blyant. Glidende og glidende modeller kan kombinere flere lerreter samtidig – de vil brettes til den ene siden av inngangen. Det er nødvendig å velge et produkt i samsvar med rommets design, arrangement av møbler og andre gjenstander..

Mekanismer

Låvedøren kalles ellers hengende på grunn av festemekanismen og bevegelsen. En slik mekanisme består av en øvre føring, som ofte ser ut som en sekskantet eller rund stang i tverrsnitt, samt en smidd plate i form av et rektangel. Imidlertid er det deler, hvis seksjon ligner den engelske bokstaven “J”.

Bevegelsen av attributtet utføres takket være ruller – de festes med plater til den øvre ytre platen på lerretet eller den øvre enden. For å forhindre at produktet flyr ut til siden når du åpner eller lukker inngangen, er det spesielle stopp på det øvre sporet, som i noen modeller kan utføre en dempningsfunksjon. For at døren ikke skal løpe i forskjellige retninger, er det montert spesielle lededeler av to typer i den nedre delen av åpningen: i form av bokstaven “P” og litt bredere enn hele lerretet til produktet eller bokstaven ” T “går inn i sporet i den nedre delen av attributtet.

Mekanismene har en annen design, som avhenger av utseendet til tre komponenter: ruller, plater for å feste dem til lerretet, guide.

Det kan også avhenge av vedlegg til følgende elementer:

 • enden av låvedøren;
 • den ytre delen av lerretet;
 • med spor i formen “J”.

Slike mekanismer kan lages uavhengig, men ferdige beslag er ikke billige, så de erstattes med andre deler. I stedet for et spor kan du bruke et jerngass- eller vannrør, installere døren på to hjul og skru to kroker inn i enden av den øvre delen av lerretet, mens diameteren skal være litt større enn rørets diameter.

Stilige eksempler i interiøret

I lang tid ble låvedøren ansett som passende bare i landlige og landlige stiler. Men med utgivelsen av nye, mer moderne modeller, blir slike design relevante i forskjellige stiler. Her er noen stilige eksempler i forskjellige interiører:

 • Rustikk egenskap. For fremstilling av en slik dør kreves et grovhugget lerret. Et slikt utseende vil passe perfekt inn i rom som er laget i stil med minimalisme eller leiligheter, hvor det er tydelig uttrykte detaljer og hvite toner råder..

 • Tavle-lignende dør. Den har et uvanlig utseende og kan tjene ikke bare som en skillevegg mellom rom, men også som et tavle for forskjellige påminnelser. På et krittduk kan du legge igjen en melding med enhver forespørsel til familien din, din kjære eller glemsomme barn.

 • Flerfargede produkter. Døren kan bli en lys aksent i moderne design. Oransje, turkise, røde nyanser vil legge til farge og tiltrekke seg oppmerksomhet, så de vil være et ideelt alternativ for å koble kjøkken og stue..

 • Dør med bilde. I tillegg til det direkte formålet, kan denne egenskapen utføre en estetisk funksjon. Interessant maleri kan distrahere fra eventuelle feil i rommet eller bare vakkert dele rom..

 • Speil lerret. En slik modell vil bli multifunksjonell, fordi den ikke bare vil dele plassen, men vil gjøre den mer romslig, lettere og vil tjene som et utmerket tillegg når du bruker sminke eller skifter klær..

 • Nyklassisisme. Dette vil appellere til de som liker å kombinere tre og klassiske utførelser. Med en slik tilkobling er det nødvendig å bruke grå, svarte, hvite toner. Det blir moderne og elegant.

 • Frostet glassdør. Et slikt produkt vil dele lokalene uten å belaste dem med noe grovt og tungt. Et slikt lerret overfører perfekt lys, men viser ikke hva som ligger bak..

Du kan se nærmere på låvedørene i den følgende videoen..