Loftdører

Loftdører

I utformingen av boliglokaler blir loftsstilen stadig mer populær. Opprinnelig ble denne stilistiske retningen brukt til å skape interiøret i lokaler med et stort område. Designløsninger for små lokaler og studioleiligheter er nå relevante..

En av de funksjonelle og dekorative gjenstandene i bygningen i loftstil er inngangs- og innerdørene. For at rommets utseende skal se harmonisk ut, trenger du en kompetent tilnærming når du velger slike strukturer..

Funksjoner i retningen

Amerika på 40 -tallet i det tjuende århundre er fødestedet til loftsstilen. Loftsrommene i forlatte industribygninger begynte å bli omgjort til arenaer for arrangementer eller boliger. Denne stilen var spesielt populær blant representanter for kreative yrker. Kjente kunstnere åpnet studioene sine på loft, og organiserte også utstillinger.

Design i loftstil innebærer stilisering av lokalene for et industrielt interiør. I økende grad brukes denne stilen til å dekorere boliglokaler..

De viktigste egenskapene til retningen inkluderer:

 • Nesten fullstendig fravær av partisjoner i rommet. Plassen skal være så åpen som mulig.
 • Funksjonelle områder i rommet er ikke atskilt med tydelige grenser.
 • Det er ikke vanlig å gjemme store vinduer bak gardiner. Persienner eller rene gardiner er akseptable.
 • Veggene er ikke skjult under tapetet: en grov finish i form av overflatebetong eller murverk er passende her.
 • Høye tak er ofte fremhevet av bjelker.

 • Bruk av bare industrielle elementer (jernrør, bjelker, armerte betongkonstruksjoner).
 • Når du velger en farge, er preferanse gitt til kalde nyanser. Den mest brukte kombinasjonen av tre harmoniske eller kontrasterende toner.

Industriell stil er preget av maksimalt fravær av skillevegger og døråpninger, men i det indre av boligene kan man ikke klare seg uten å installere dører. I industriell design er de hovedsakelig installert på badet, soverommet og ved inngangen til stuen..

Svingstrukturer i dette interiøret brukes ekstremt sjelden, fordi de er dårlig kombinert med andre stilelementer.

Materialer som brukes

Ved fremstilling av dørkonstruksjoner i loftstil blir det foretrukket holdbare materialer.

 • Oftest er dette dyre tresorter av høy kvalitet (eik, furu, or, mahogni), metall eller glass.
 • Mindre vanlige og billigere alternativer er syntetiske materialer som sponplater og MFD..
 • Det originale alternativet er dører av glass og metall. Glassoverflater utfyller interiøret i loftstil og utvider plassen visuelt. Et tredørblad med tradisjonell finish vil ikke passe godt inn i interiøret i et industrirom, og derfor er det spesielt lagt vekt på kunstig aldring ved produksjon av treprodukter.

Farger

I loftsstilen foretrekkes strenge nyanser. I tillegg til fargeskjemaet i begrensede toner, er det ikke mindre populært å bruke lyse farger som en aksent: rød, blå, grønn, blå.

Når du velger og installerer en loftdør, er det viktig at et slikt design er godt kombinert med andre interiørelementer..

De vanligste nyanser:

 • svart;
 • Brun;

 • nyanser av grå;
 • Hvit;
 • rød.

For små rom er hvite loftstil-dører et godt alternativ. Svarte produkter er mest passende i rom med et stort område..

Inngang

I tillegg til sin estetiske appell, må inngangsdøren ha gode sikkerhetsegenskaper. Av denne grunn er metallinngangskonstruksjoner veldig populære. Montering av massive tredører er tillatt. Den skadede teksturen og ujevnheten i treverket gir produktet en spesiell attraktivitet og originalitet..

Hvite inngangskonstruksjoner bestående av brede brett er også på moten. For ytterligere dekorasjon brukes ofte overflatesjablongering. Populære sjablonger som ligner på teknisk dokumentasjon av maskintekniske enheter.

Interroom

Innerdører brukes hovedsakelig til å dele rommet inn i soner. De er kanskje ikke så massive som inputene. Dørkonstruksjoner laget av glass eller i form av en skjerm vil spare plass. Det er ikke forbudt å installere innvendige strukturer i imponerende størrelser, hvis rommet også er stort.

Det er ingen strenge regler for produksjon og valg av innerdører. Et slikt produkt kan harmonisk kombineres med andre innredningsdetaljer og strukturer i interiøret, uten å skille seg ut mot den generelle bakgrunnen..

Designere tyr også til kreativ design (for eksempel lyst maleri av et dørblad). Dette fargevalget vil få døren til å skille seg ut fra resten av dekorelementene..

Typer strukturer

Følgende er de vanligste døralternativene:

 • glidende;
 • kornkammer;
 • kupé;

 • roto dører;
 • toskall;
 • svinge.

Glidende industrielle strukturer er vanligvis brede, limte plater uten dekorative mønstre og blanke overflater. Slike dører er installert inne eller langs veggen. For produksjon brukes materialer som tre, glass eller metall..

Låvedør er en mobil struktur på en skinne. Rullemetallfeste lar deg flytte treplaten langs veggen. Størrelsen på slike produkter avhenger av dimensjonene på rommet og bredden på døråpningen..

Det vanligste alternativet for produksjon av låvekonstruksjoner er å feste grove vertikale (langsgående) brett sammen (topp og bunn) med to tverrgående plater. I de fleste tilfeller gjennomgår disse modellene kunstig aldring av overflaten, noe som gir interiøret med slike strukturer en spesiell sjarm. For slike dører brukes oftest store metallhåndtak, som kan plasseres både horisontalt og vertikalt..

Coupé modeller kan ha ett eller et par lerret. I motsetning til dører for skyvedører, er innvendige skillevegger i denne stilen mer massive, og har også et håndtak og en lås..

Roto dører representerer en krysning mellom skyve- og svingmodeller. I dette tilfellet er dørbladet plassert vinkelrett på åpningen. Den er i stand til å bevege seg i forskjellige retninger (både venstre og høyre). En spesiell tetning er festet langs omkretsen av en slik dør, noe som sikrer høy tetthet.

Doble dører kan ha glidende og svingende design. Slike modeller har god lyd- og varmeisolasjon. Det er mekanismer for å åpne produktets sash i begge retninger. Slike modeller understreker godt rommets originalitet. Oftest er doble dører installert i stuen..

Svingstrukturer (i motsetning til glidemodeller) fyller mer plass når den åpnes. Derfor er slike produkter ikke så vanlige i industrielle interiører. Swing -modeller er oftest laget av lettmetall og gjennomsiktig glass.

Hvordan velge?

For at døren skal være harmonisk kombinert med resten av dekorelementene, er det nødvendig å ta en ansvarlig tilnærming til valg av modell. Du må være oppmerksom på installasjonsstedet til dørbladet. Grove metalldører installeres vanligvis ved inngangen til lokalene uten ytterligere etterbehandling. Interiøret i en slik struktur kan dekoreres med smieelementer og ganske store beslag..

En tynn glass- og metallmodell vil se bra ut på et soverom eller stue. En slik dør skiller rommene, praktisk talt uten å påvirke plassen. Denne modellen vil ikke tydelig fokusere på seg selv..

De grunnleggende nyanser som brukes i utformingen av rommet spiller også en viktig rolle i valg og installasjon av en dør i loftstil. En metallmodell med frostet glass vil se bra ut i et interiør med en overvekt av hvitt. Hvis rommet har møbler i lyse farger eller andre fargerike dekorative elementer, er det hensiktsmessig å installere en modell med et lignende maleri..

For å bestemme størrelsen på døren, må du ta hensyn til de tekniske parameterne i rommet..

Bredden på dørkonstruksjoner i loftstil varierer fra 80 til 200 centimeter. Produksjon av dører av ikke-standardstørrelser er tilgjengelig for bestilling. Det er viktig å bestemme retningen på dørbladene når du åpner, håndtakets plassering og konstruksjonstype. I små rom anbefales det å installere glidemodeller. Det er tillatt å bruke svingkonstruksjoner i de samlede lokalene..

Eksempler i interiøret

En smal metalldør med frynsete elementer understreker klart den industrielle utformingen av rommet.

Et slitt burgunder trelerver skaper en slående kontrast til kjøkkenmøbler i grønne toner.

En bred skyvedør av metallplater ser veldig uvanlig ut i det indre av rommet, noe som gir den utseendet til et lagerobjekt.

Låvekonstruksjon i massivt tre blander seg harmonisk med beige vegger og fyller plassen til et minimum.

Hvordan lage dører i stil selv "Loft" du vil se i neste video.