Laminerte dører

En innerdør er et slikt møbel som er det første som fanger øyet når man kommer inn i et rom, derfor må valget behandles med største oppmerksomhet. Kombinasjonen med laminatgulv, vegger og andre interiørelementer bør være gjennomtenkt og balansert..

Som regel installeres innerdører i siste fase av renoveringen eller før driften starter etter at gulvbelegget er lagt. Eksperter anser denne avgjørelsen som riktig. Dette gjør det lettere å velge riktig dør..

Særegenheter

Innerdører har innvirkning på det generelle utseendet på interiøret. For en vellykket kombinasjon av gulv og dører brukes reglene for matchende toner: varme dører – en varm tone og kalde – en kald og treenighetsloven, som vil bli diskutert nedenfor. Dørbladet skal være lysere enn laminatet eller mørkere med flere toner. Det er ikke verdt å ta risikoen når du velger den samme løsningen for fargen på dører og laminat – du kan få et kjedelig interiør, men det kan brukes lønnsomt hvis veggene har en mørk uttrykksfull farge.

Med en kompetent design dannes et helhetsbilde av rommet ut fra detaljene i interiøret, hvor hvert av elementene kompletteres med et annet. Dørens plass som objekt i utformingen av rommet er en av de viktigste. Passer inn i hans interiørstil, skal det se upåklagelig ut, se bra ut på bakgrunn av laminat, møbler og materialer som brukes til veggdekorasjon..

Viktige er også slike interiørartikler som platebånd, sokkler, dørkarmer; samt beslag.

Hvilke farger på laminat og dører ser best ut i kombinasjon, slik at sistnevnte ikke blander seg med miljøet eller irriterer den visuelle oppfatningen med overdreven kontrast? Disse og andre valgfunksjoner tilbys nedenfor..

Hvordan velge vakre kombinasjoner: regler

Vurder de mest populære fargevalgene for innerdører:

 • Hvit. Interiørløsningen for hvite innerdører skal være moderne og konsis. Den snøhvite døren er i perfekt harmoni med en rekke farger av tregulv, linoleum og laminat. Du trenger bare å ta hensyn til at hver farge kan ha nyanser av varme og kalde toner..

Hvitt lin vil ikke se veldig bra ut innendørs hvis laminatet er valgt i et veldig mørkt område, for eksempel mørk eik. Det er bedre å velge mer rolige, mykere nyanser av belegget.

 • Beige. Denne fargen som er kjent for dørene, kan godt kombineres med lignende lyse, nøytrale gulvtoner: melkeaktig beige, gyllen valnøtt, hvit aske. Men bruk av en belagt rødaktig tone er kontraindisert på grunn av deres ekstremt uheldige kombinasjon. Dørmodeller med toner som ligner på beige er universelle: de kan installeres både på badet og i gangen.

 • Grå. Det er en kald farge og har flere nyanser: skitten grå, melkeaktig, røykfylt. Flott for rom som vender mot sør og øst. Passer til laminat med beige nyanser: beige-melkeaktig, melkeaktig-røykfylt, krem. Imidlertid brukes den ekstremt forsiktig, den brukes i interiøret, laget i klassisk stil og i moderne høyteknologiske popkunsttrender..

 • brun. Denne populære fargen domineres av antall nyanser: fra lysebrun til mørk sjokolade. Det samme laminatet er egnet for ham, men utmerket i tonen, i henhold til hans smak.

Platebånd er valgt i samme tone som gulvet. I et slikt interiør ser møbler av lignende nyanser veldig bra ut, men lettere med 1-2 toner. Dører og laminat i brune nyanser er flotte for vintage Provence og landlige stiler.

 • Nøtt. Dører i valnøttfarge utfyller interiørstilen perfekt for boliger og kontorer. Mørk valnøtt er i perfekt harmoni med laminatet i samme farge, men bare i en lysere tone, så vel som lys eik eller bøk, noe som gir inntrykk av en delikat og samtidig kontrasterende komposisjon. Passer perfekt inn i enhver interiørstil, spesielt country og moderne.

I boligkvarteret ser valnøttdører med frostet glassinnlegg i form av geometriske former og med gylne beslag godt ut. De gir interiøret et komplett sofistikert utseende..

Over hele verden observerer designere som dekorerer interiøret i rommet prinsippet om treenigheten, som tillater tilstedeværelsen av antall primærfarger i spekteret i det indre av rommet ikke mer enn tre. Hovedrollen spilles av en farge, valgt etter smak, formål eller hensiktsmessighet. Grunnfargen kan velges, for eksempel for gulv. Da skal den andre harmonisk passe inn i interiøret på lik linje med den første – dette er innerdører.

Det er enda en farge igjen – den kan brukes til vegger. Vel, dekorative interiørartikler installert i rommet etter egen smak (vaser, lamper, tepper, hjortetak) bør passe inn i det dekorerte interiøret.

Ikke bare produkter av naturlig tre, men også malbare dører kombineres effektivt med laminat..

En gang ble bare dører i økonomiklasse malt, men tidene har endret seg, og i dag er til og med modeller i førsteklasses klasse utsatt for flekker. De kan være laget av aske, eik eller andre verdifulle treslag. Det er praktisk talt ingen porer på den harde overflaten, og malingen påføres godt uten forberedelse..

Det er bedre å male med dekkende (dekkende) maling med antiseptiske egenskaper. Valget av nyanser av hvilken som helst farge på slike dører vil ikke kreve mye innsats i nærvær av et stort utvalg av kunstige og naturlige fargestoffer for deres forberedelse..

 • Dører wenge farger på grunn av deres økende popularitet, er det nødvendig å understreke spesielt, fordi etterspørselen etter dem raskt får fart. Fargen på wenge har fått navnet sitt fra treet som vokser i ekvatorial -Afrika, hvis representanter i naturen er rundt førti varianter. Fargestrukturen til wenge er ekstremt variert. Generelt kan den beskrives som brun med svarte årer. Slike lerreter ser uharmoniske ut ved siden av wenge -laminat og liker ikke skarp kontrast..

For et klassisk interiør er det bedre å ikke velge en wenge -farge. Mest av alt er den egnet for høyteknologisk stil. Mørk wenge i interiøret kan bare være tilstede i en kvalitet – lerret eller gulv. Imidlertid kan det oppstå støv på mørke blanke laminatgulv, noe som vil forringe utseendet. Den beste kombinasjonen: dør – wenge, laminat – eik eller mørk eik.

Fargeløsninger

Den generelle innredningsstilen til leiligheten er dominerende i forhold til rom laget i en annen stil. Hvis et annet laminat brukes i forskjellige rom, er det nødvendig å finne en nyanse av dørblader som kan kombineres universelt med det. Her kan du fokusere på nøytrale nyanser av lyst tre, elfenben og andre toner, eller gullalder, honningbjørk. Du kan klare deg med en spesiell terskel i dørene, og kombinere fargene som en buffer.

Du kan finne det riktige fargeskjemaet for døren og laminatet ved å bruke en harmonisk kombinasjon av nyanser av hver av fargene med en vegg malt med maling eller med fargen på tapet. Det er umulig å tillate sammensmelting av lerret og vegger i en helhet, derfor må du markere kontrasten til veggene og velge ønsket nyanse for dem.

Hvis det velges dyre naturlige møbler for rommet, kan hovedvekten legges på det. De resterende fargene fra det valgte området kan fordeles mellom dører og laminat eller vegger, og kombineres.

Hvordan og hvordan skal den mislykkede valgte fargen på døren kompenseres for? Riktig utvalgte møbler kan kompensere for det. Det skal være 4-5 toner lettere enn lerretet. Hvis rommet er dominert av mørke møbler, vil den resulterende dysterheten i interiøret bidra til å eliminere dører med innsatt glass. Og hvis du velger lyse møbler for rommet (helst en farge), trenger dørene en lignende lys innredning.

Ikke glem bruken av dekorative elementer i interiøret (puter, malerier, suvenirer, blomsteroppsatser).

De vil bidra til å fortynne et altfor tungt, mørkt miljø, dempe fargemetningen og gi originalitet til et behersket interiør..

Interiør alternativer

Når forskjellige stiler av dør- og laminatdesign brukes i en leilighet, kan du velge dørblader behandlet med forskjellige finér. Og sidene vil tilsvare interiøret i to rom samtidig. Kostnaden deres vil være høy, men en slik løsning vil løse flere problemer samtidig i designet.

Vi tilbyr flere anbefalinger fra profesjonelle interiørdesignere:

 • Evnen til å skape den visuelle illusjonen om å øke plassen ved å velge et laminat og dører med samme tone. Å bruke kontrastfarger vil ha motsatt effekt. Større rom er mer attraktive for disse løsningene..
 • Hvis du velger innerdører dekorert i varme farger, bør du velge et laminat på samme måte. Fordelen med varme nyanser er deres evne til å skjule noen av manglene ved interiørdesignløsninger. Disse nyanser inkluderer: aprikos, rav, naturlig trefarge. Og hvis dørbladet har nyanser av blått, lys krem, turkis, så skal laminatet ha en lignende tone og ha lignende kalde nyanser i oppfatningen..

 • Dyrt laminat i nøytrale farger er en allsidig løsning for innredning. Det vil vare opptil 15 år, og kosmetiske reparasjoner kan utføres gjentatte ganger i løpet av denne tiden. Derfor er det best å unngå eksotiske nyanser som sterkt vil begrense muligheten til å endre interiøret i denne perioden..
 • Vi må ikke glemme gulvlisten, som forener gulv og dører. Den kan velges både for fargen på døren og for fargen på gulvet, men som regel er den 5-6 nyanser mørkere enn den siste. Korrekt valgt sokkel lar deg koble lerretet og gulvet til en helhet, selv om forskjellene mellom dem er store. Et gulvlist som er valgt for å passe til fargen på døren ser bra ut, men det skal gi gulvet en følelse av kontrast. Hvite gulvlister kombineres harmonisk med et lyst gulv og hvite pynt.

 • Platebånd installert på dørkarmen med dørblad kan kjøpes separat. De skal matche fargen på gulvet så mye som mulig. De er også valgt for å matche fargen på terskelen og tavlen, og i mer sjeldne tilfeller under møblene..
 • Svært ofte er det flere dører i lokalene, for eksempel i gangen. Fordi den er den fremre delen, er de godt synlige for de som kom inn i leiligheten. De kan males i samme farge som veggen. Da vil de blande seg i rommet mellom veggene og vil ikke skille seg ut. Dette vil bidra til å sikre at de kombineres riktig. Dette gjelder spesielt for store rom..

 • Når de velger dører, tar de ikke bare hensyn til fargeskjemaet, men også til designstilen. En dør laget i klassisk stil kan ikke installeres i et rom der laminatet er innredet i jugendstil. Valget av ønsket stil kan overlates til en spesialist..
 • For elskere av ekstravagante moderne stiler som høyteknologisk, techno, kan du kjøpe dører og laminat, laget i kontrastfarger, for eksempel hvitt og svart. Men fargen på veggen skal ikke smelte sammen med noen av dem. Laminerte trykk kan være i form av udefinerte eller skarpt skisserte kontrasterende abstrakte figurer, for eksempel utseendet på brettceller. De siste designtrendene inkluderer den gotiske stilen, som er preget av et svartbeiset laminat med et uttrykksfullt strukturert mønster..

I denne digitale tidsalderen avviker vi i økende grad fra allment aksepterte standarder. Det er mye informasjon på Internett, du trenger bare å bruke den riktig eller søke råd fra profesjonelle spesialister. Når du skal ta det endelige valget av en dør for et laminat, må du tenke nøye over alt, slik at du etter kort tid, når du utfører de neste kosmetiske reparasjonene, ikke kan angre på det som er gjort.

For informasjon om hvordan du installerer en dør under et laminat, se neste video..