Innvendige dører-bøker: funksjoner og design

Innvendige dører-bøker: funksjoner og design

Innerdører er en uunnværlig egenskap for ethvert hjem. Det kan enten være en vanlig byleilighet eller et koselig landsted i alle størrelser. Hvis valget av slike deler ganske nylig var begrenset til tradisjonelle solide lerreter, har situasjonen i dag endret seg radikalt og kjøpere har muligheten til å velge dører av det originale designet. I dag skal vi snakke om attraktive og komfortable dører kalt “bøker”.

Fordeler og ulemper

Uvanlige foldbare foldedører er veldig populære i dag, siden de har en interessant design som helt kan endre bildet av et boareal. Slike elementer har sine egne fordeler og ulemper..

Fordelene inkluderer enkel, men pålitelig sammenleggbar design slike dører. De kan rangeres som økonomiske, og dette gjelder ikke bare prisen, men også å spare ledig plass i hjemmet. Dette er fordi disse strukturene ikke tar opp ekstra plass når de åpnes og lukkes. Klassiske swing -design kan ikke skryte av slike egenskaper..

Når de er brettet, vil seksjonene alltid være plassert innenfor døråpningen. I slike systemer skyves bare halvparten av strukturen fremover. Bokdøren skiller seg fra den populære trekkspilldøren ved at den ikke roter opp åpningen og ser veldig diskret ut. På grunn av slike dimensjonale egenskaper kan slike strukturer installeres i de minste rommene og til og med i en smal gang..

En annen fordel med disse tilpassede lerretene er at de enkelt kan installeres i hvilken som helst døråpning. Hvis produktet bare inneholder ett sash, kan det åpnes i forskjellige retninger (venstre og høyre).

Det er verdt å merke seg det faktum at slike dørdesigner er preget av høy sikkerhet. Det er nesten umulig å treffe overflaten. Denne egenskapen er spesielt relevant hvis et lite barn eller kjæledyr bor i boligen. I tillegg, selv i situasjoner der det vil gå trekk i huset, vil døren ikke banke kraftig og lage unødvendige lyder. Mange forbrukere velger slike prøver, siden ingen dørblad kan matche dem når det gjelder holdbarhet..

Interiørdesign “bok” utelukker bruk av gulvskinner. Slike detaljer gjør oppsettet mindre praktisk, så avvisningen av dem kan trygt tilskrives fordelene med disse systemene. For ikke så lenge siden dukket det opp fjernkontrolldører på markedet. Det er veldig enkelt og enkelt å bruke slike produkter. I tillegg er de veldig rimelige og er spesielt nyttige i hjem der det bor mennesker med nedsatt funksjonsevne..

Til tross for det store antallet positive kvaliteter, har foldedører også sine ulemper. Først og fremst bør det bemerkes at slike strukturer er laget av en rekke materialer, men likevel kan ikke skryte av høy kvalitet og tilstrekkelig lydisolasjon og varmeisolasjon. Som regel er det i bunnen av slike systemer små hull og spor som lar støy, kjølig luft og trekk passere. Du kan bli kvitt dette bare ved å installere spesialforseglinger..

Foldedører er veldig slitesterke og slitesterke, men du bør være mer forsiktig med modeller som har speil- eller glassinnlegg. Åpne og lukke slike elementer bør gjøres med forsiktighet for ikke å skade skjøre materialer. En innvendig dørbok av høy kvalitet bør suppleres med en nærmere nødvendig for jevn åpning og lukking. Dessuten må en lås være inkludert i disse systemene, noe som er nyttig for å overholde alle tetthetsstandarder ved skjøtene mellom seksjonene..

Designalternativer

Foldedører er tilgjengelige i forskjellige utførelser. Disse modellene er:

 • To biter.
 • Fire seksjoner.

To-delt versjoner består av et par synkront brette og utfolde seksjoner, som som regel har de samme dimensjonene. Fire-seksjoners versjoner har selvfølgelig flere seksjoner, noe som gjør det mulig å redusere bredden på hver av dem og gjøre dørene mer praktiske å bruke..

Riktig valg av antall seksjoner avhenger i stor grad av døråpningens dimensjoner. Hvis den ikke overstiger 1,5-1,7 m, kan du installere todelte strukturer, ellers bør du vurdere å kjøpe en fireseksjonsmodell.

Disse alternativene for dørkonstruksjoner utmerker seg med systemet med guider. Hvis det er fire dører i døren, er både øvre og nedre føringer nødvendig for at den skal fungere korrekt. Hvis strukturen består av 2 blader, kan bare den øvre guiden dispenseres. Imidlertid vil den andre delen heller ikke være overflødig, siden det med sin hjelp er mulig å unngå skjevhet av dørene og slitasje på glidemekanismen..

Er i stor etterspørsel i dag side foldedører. For slike alternativer er tilstedeværelsen av tverrgående strimler karakteristisk, plassert mellom to stativer på sidene. Enkelt sagt, disse delene danner en spesiell ramme som kan fylles med forskjellige hjelpematerialer i fremtiden. Som regel er det minst 3 lameller i sidedørene. På grunn av denne strukturen er en slik struktur mer pålitelig og stiv. I dag er folding side-by-side modeller utbredt på grunn av holdbarhet, slitestyrke og design..

Med tanke på designfunksjonene til foldedører, kan følgende alternativer skilles:

 • ensidig;
 • bilateral;
 • symmetrisk;
 • asymmetrisk.

Materialer og designmetoder

Fasjonable innvendige bokdører er laget av en rekke materialer. La oss se nærmere på sortimentet av slike produkter som moderne produsenter tilbyr oss.

Tre

Tremodeller er miljøvennlige og trygge for menneskers helse. Oftest brukes billig, men attraktiv furu i produksjonen av slike strukturer. Du kan imidlertid kjøpe en mer stiv og holdbar versjon laget av lønn, bøk eller eik. Slike prøver er mye dyrere, men de ser veldig rike ut og tjener i mange år..

Trekonstruksjoner anbefales for elegant klassisk interiør. I tillegg til sitt utmerkede utseende, kjennetegnes disse modellene av gode varmebestandige egenskaper. Ved å velge en tredør “bok”, er det nødvendig å ta hensyn til det faktum at det vil kreve spesiell forsiktighet. Overflaten på det naturlige materialet må av og til behandles med spesielle beskyttelsesmidler som beskytter strukturen mot å brenne ut, tørke ut og sprekke.

Laget av sponplater, MDF

Enkle dører laget av sponplater eller MDF er rimeligere og mer vanlige. Produkter laget av slike materialer gjentar ofte naturlig tre og er slitesterke, men har oftere et rustikt og unødvendig utseende. Det er ikke så lett å finne en virkelig unik og attraktiv dør fra slike råvarer..

Det er verdt å merke seg det faktum at gjenstander laget av sponplater er giftige. Dette trebaserte materialet inneholder formaldehydharpikser, som frigjøres ved høye temperaturer. Disse stoffene har en negativ effekt på menneskers helse..

Du kan unngå ubehagelige konsekvenser hvis du kjøper en dør fra laminert sponplater i klasse E-1 eller en modell trukket med finer.

Glass

På toppen av populariteten i dag er vakre glassprodukter. Dette skjøre materialet kombineres ofte med plast i forskjellige farger. Slike bokdører ser veldig originale ut i et moderne interiør.. For produksjon av foldedørkonstruksjoner brukes to typer glass:

 • gjennomsiktige, matte og flerfargede alternativer;
 • polerte og sandblåste lerret.

Speilflater kompletteres ofte med tonede og metalliske elementer. Når du bruker disse dørmodellene, må du være forsiktig slik at strukturen ikke splittes og sprekker. De mest pålitelige er de som er laget av slitesterkt herdet glass. Det er nesten umulig å skade dette materialet..

Plast

De rimeligste er lette plastdører. Dette materialet er motstandsdyktig mot fuktighet og fuktighet, så en plastdør av høy kvalitet kan installeres ikke bare i stuen eller soverommet, men også på badet eller kjøkkenet. En annen fordel med dette rimelige materialet er fargevariasjonen..

Det er nyttig å merke seg slitestyrke og holdbarhet av plastprodukter. Gjennom årene mister de ikke sitt attraktive utseende..

Imidlertid anbefales det ikke å installere slike strukturer på steder der direkte sollys er tilgjengelig, siden plast har en tendens til å falme under slike forhold..

De vanligste er standard hvite modeller. De ser lakoniske og friske ut, så de kan plasseres i interiører i forskjellige stiler. Moderne produsenter produserer mange flere livlige og interessante alternativer, malt i en rekke nyanser..

Installasjonsfunksjoner

Foldbare foldedører kan installeres i et stort utvalg rom. Her spilles en viktig rolle av materialet som lerretet er laget av. For eksempel anbefales ikke vakre tremodeller for installasjon på kjøkkenet eller badet, da dette naturmaterialet kan bli alvorlig skadet under høy luftfuktighet. For slike rom er det best å velge strukturer laget av billig plast eller metall..

Bokmodeller brukes ikke som inngangsdører. Dette skyldes for lav stivhet i slike produkter. Et unntak kan bare gjøres hvis du leter etter et alternativ for å gå ut til gårdsplassen eller rett fra huset til garasjen..

Du kan vende deg til mer originale og friske designideer hvis du kjøper en dør med kombinerte karmer. I slike prøver består den nedre halvdelen av et ugjennomsiktig materiale (plast, tre, sponplater, MDF), og den øvre halvdelen er laget av glass (frostet, gjennomsiktig eller flerfarget). Disse alternativene ser veldig stilige og moderne ut..

Det må huskes at pålitelig og langsiktig drift av bokdører bare er mulig hvis pålitelige beslag av høy kvalitet først ble installert på foldemekanismen. Dette kravet bør ikke overses.. Dørbeslag inkluderer:

 • rullemekanisme, bestående av styreskinner og ruller;
 • strukturelle støtter;
 • sel;
 • håndtak;
 • klemmer;
 • beholdere.

Når du velger alle de listede reservedelene, bør du kontrollere at de er i god stand og av høy kvalitet. Ikke haste for å kjøpe tilbehør. Det er bedre å først lese anmeldelser på produktene til et bestemt selskap som produserer slike deler.

Hvordan montere?

Mange forbrukere tror feilaktig at komfortable og gjennomtenkte flip-dører er mye vanskeligere å installere enn tradisjonelle persienner med solid design. Imidlertid er det fullt mulig å installere slike strukturer med egne hender. For å gjøre dette må du bruke spesialpaneler som samsvarer med dimensjonene til døråpningen. Som regel overstiger ikke bredden på disse delene 300-350 mm. Hvert stykke er hengslet til et tilstøtende panel.

De siste panelene, plassert på høyre og venstre side, skal festes direkte til dørkarmen. En stålføringsstang bør installeres i den øvre halvdelen av syltetøyet. Det er bedre å gå til forkrommet eller forniklet materiale. Deretter monteres ruller i profilen, langs hvilken strukturen vil bevege seg.

For den mest pålitelige fikseringen i dørposisjonen må du installere en spesiell stopper. Alle nødvendige målinger av døråpningen må utføres før du fortsetter med installasjonen av døren.

Parametrene må være så nøyaktige som mulig, ellers kan strukturen deformeres eller falle på grunn av den lave stivheten.

Etter riktig montering av hele foldestrukturen må du følge følgende anbefalinger:

 • under drift må ruller og skinner i konstruksjonen smøres med maskinolje fra tid til annen. Slik enkelt vedlikehold vil forlenge levetiden til dørmekanismene og bidra til å unngå ubehagelige lyder når døren åpnes / lukkes..
 • Under ingen omstendigheter skal en slik dør rykkes og slås brått. Over tid vil slik utnyttelse føre til uunngåelig skade på nettet..
 • Denne strukturen bør holdes ren. Dette gjelder spesielt funksjonelle komponenter.

Valgtips og farger

Praktiske og stilige klaffdører er tilgjengelige i forskjellige farger. Hvite, beige eller aske alternativer er klassiske. Slike dører vil se organiske ut i mange ensembler, noe som gjør dem mer attraktive og harmoniske. Vær forsiktig med design som er mørk grå eller mørk brun. Slike modeller ser dyre og elegante ut, men i et rom med samme mørke finish kan de lett oppløses og “forsvinne”.

Det er bedre å installere slike alternativer i kontrasterende lyse rom eller interiør i pastellfarger..

Tidløse klassikere inkluderer forskjellige nyanser av brunt. Dører av denne fargen finnes oftest og passer perfekt inn i nesten ethvert ensemble. Ofte kompletteres slike kompakte dører med glasselementer. Den kan være enten gjennomsiktig, matt eller flerfarget. Det fargerike alternativet bør velges i henhold til stil og nyanser av møbler i interiøret..

I lyse ensembler vil en fargerik dør se for fargerik og til og med irriterende ut, så det er bedre å velge et roligere alternativ. Hvis vi snakker om interiøret i klassiske og pastellfarger, kan de suppleres med modeller med rike glassdetaljer..

Glassdører med svarte karmer / guider ser stilige og moderne ut. Slike prøver anbefales å installeres i lysere og mer kontrasterende rom. Denne fargekombinasjonen vil se fasjonabel og effektiv ut..

Valget av en foldedør bør nærmer seg veldig grundig. Først og fremst bør du kontakte pålitelige produsenter av høy kvalitet som produserer pålitelige produkter. En viktig rolle spilles av materialet som strukturen er laget av, enten det er tre, sponplater eller en plastmodell med et speil..

Det anbefales å velge modeller laget av slitesterke og miljøvennlige materialer.

Ikke glem foldedørsdesignet. Deres stilistiske retning og fargeskjema bør ideelt sett passe inn i interiøret der de skal ligge. Dette er nødvendig for at dørstrukturen ikke skal bli til en unødvendig og inharmonisk detalj av ensemblet..

Alt om fordelene med denne typen dører, se nedenfor..

Interiør alternativer

Moderne foldedører kan installeres i forskjellige rom og interiører. For et kjøkken ville en plast- eller metallkonstruksjon være et ideelt alternativ, siden disse materialene ikke er redd for høy luftfuktighet som oppstår i slike rom. Så, i et moderne rom med snøhvite vegger og det samme lyse gulvet, vil glassdører med svarte karmer effektivt skille seg ut. Du kan sette det samme mørke spisebordet ved siden av det og henge speildekorative elementer på veggene..

På et lyst kjøkken med flislagt gulv vil også en delikat karamell -trekonstruksjon med smale og høye frostede glassinnlegg se koselig ut. Det er lurt å plassere detaljer i interiøret i samme fargevalg som dørene. Dette kan for eksempel være karamellgardiner og en myk brun blomst / trevase. Slike design ser bra ut på soverom..

For eksempel vil en snøhvit foldedør se harmonisk ut på bakgrunn av lysegrå vegger og et gulv trimmet med brunt laminat. Sett en seng med beige sengetøy i et slikt rom og fortynn de snøhvite tonene med veggmalerier med svarte rammer og en grå stol..

Slike dørdesigner er ideelle for å dekorere en studioleilighet. For eksempel, ved å bruke blanke hvite dører, kan du skille stuen med mørke gulv og snøhvite vegger fra den store nisjen som er avsatt til soveområdet. Dører med fotoutskrift ser spektakulære ut i mange interiører..

Imidlertid anbefales slike alternativer ikke å installeres i altfor fargerike interiører og små rom, ellers vil situasjonen virke overbelastet og trang..

På et lyst kjøkken med et glanset strekkloft og et gyllent gulv vil en dørkonstruksjon med sorte guider og innsatser av gjennomsiktig og farget kalkfarget glass se bra ut.

En elegant cappuccino-farget tredør vil myke opp det sofistikerte interiøret på et snøhvit kjøkken med et mørkt brunt gulv. Plasser en hvit bardisk med myke brune stoler eller en kokeøy ved siden av. En delikat, smal modell i melkesjokoladefarge kan settes mot en dyster grågrønn vegg og gulv foret med lysebrunt laminat. Støtt tandem med en høy vase av tre eller keramikk ved siden av dørkarmen. Slike enkle, men attraktive løsninger kan brukes i en langstrakt gang “ved gaffelen” i forskjellige rom.