Inngangsdører i tre for private hus

Inngangsdører i tre for private hus

Å velge en inngangsdør er ikke en lett oppgave, spesielt hvis kjøpere leter etter selve modellen som vil tjene dem i mange år. Inngangsdører i tre fortjener spesiell oppmerksomhet, siden materialet de er laget av, regnes som det sikreste, mest miljøvennlige og holdbare. Det moderne byggematerialemarkedet tilbyr et stort utvalg av dører av denne typen. Hvordan du velger dem riktig og hva du skal være oppmerksom på samtidig, vil du lære av denne artikkelen..

Særegenheter

Tredører har mange positive sider. Slike treprodukter fra år til år blir mer og mer populære.. Deres viktigste fordeler:

 • Inngangsdører av tre ser alltid veldig dyre ut, spesielt hvis de har passende innredning og utskjæringer, er det også laget mange modeller med tillegg av glassdetaljer.
 • Trealternativer i kombinasjon med glassmosaikk ser veldig vakre og uvanlige ut..
 • Treprodukter er perfekte både for et privat hus i byen og for en hytte på landet. Mange kjøpere velger dører av denne typen til sommerhusene sine..
 • På grunn av det faktum at produsentene legger stor vekt på opprettelsen av inngangsdører i tre og behandlingen, selv etter mange år er de ikke dekket av mugg og korrosjon..
 • Valget av dører av denne typen anses som veldig vellykket, siden slike produkter med riktig omsorg tjener den foreskrevne perioden og oppfyller alle forventningene til kjøpere..
 • Ved fremstilling av slike dører brukes bare moderne utstyr og miljøvennlige råvarer. I tillegg er mange produkter designet og produsert ikke bare av profesjonelle håndverkere i byggebransjen, men også av designere som hjelper til med å lage eksklusive produkter..

 • Blant det store utvalget av modeller fra både innenlandske og utenlandske produsenter, kan selv de mest kresne kjøperne finne det de trenger. Det er en overflod av tre her, og et stort utvalg av alle typer isolasjon, takket være det du for alltid vil glemme hva trekk og kulde er..
 • Utendørs modeller av tredører kjennetegnes ved sin styrke, pålitelighet og innbruddsmotstand.
 • Modeller av tredører anses å være perfekt lyd- og varmeisolerte..
 • På grunn av det store utvalget av forskjellige modeller, kan deres prisklasse også glede seg. Tredører kan kjøpes selv av gjennomsnittlige borgere som ikke planlegger å bruke store summer på bygningsmaterialer..
 • Mange firmaer tilbyr et utmerket alternativ når produktet kan kjøpes på bestilling i henhold til dine egne mål. Men for at de skal være nøyaktige, er det best å kontakte profesjonelle håndverkere og byggherrer for måling..

Uansett hvilken tredør du velger, vil du absolutt ikke bli skuffet, siden produkter av denne typen evalueres positivt år etter år av millioner av kunder som kjøper dem til hjemmet sitt..

Visninger

Tredører kan ha forskjellige former og design, som på mange måter bestemmer prisen. Et stort pluss er også det faktum at blant det omfattende sortimentet finner du ikke bare klassiske og standarddører, men også en rekke alternativer for uvanlige former:

 • Et bredt spekter av produkter inkluderer heltre dører. Noen modeller av denne typen er kuttet og laget av en trestamme og er ganske dyre. Men limte alternativer er mest etterspurt, siden de har en forenklet produksjonsprosess og er mye billigere..

 • På byggematerialemarkedet vurderes de mest relevante modellene sponplater og MDF dører. De mest populære er MDF-produkter, siden de anses å være slitesterke, i tillegg har de ganske høye kvalitetsegenskaper til en rimelig pris. Inne i slike dørkonstruksjoner er det ofte papir, og noen ganger kryssfinerplater. Utenfor er produkter av denne typen vanligvis dekket med finér.

 • Det er også et så stort utvalg tredører som panelbrett. Inne i en slik struktur blir det ofte installert spesielle metallplater, noe som sikrer deres enda større stabilitet, slitestyrke, pålitelighet og i stor grad forbedrer hovedegenskapene, og i tillegg forhindrer deformasjon av dørbladet under langvarig drift..
 • Produkter paneltype laget av tre er ofte fylt inne med et slags solid materiale. Slike produkter anses å være svært holdbare. Produsenter slipper dem i et stort utvalg farger..

Materialer

For produksjon av dører av denne typen brukes følgende råvarer:

 • Eik. Det regnes som et av de mest holdbare og etterspurte materialene ved fremstilling av dører, men rene eikeprodukter kan koste en anstendig sum, så de er ikke de mest etterspurte. Fargen på dører laget av slike råvarer er ofte gulaktig eller brun, men over tid begynner den å bli mørkere..
 • Inngangsdører fra mahogny tilhører Lux -klassen, fordi de koster et anstendig beløp. Imidlertid rettferdiggjør kvaliteten og det dyre utseendet fullt ut de høye kostnadene og alle kundens forventninger..
 • Hvis du leter etter dørmodeller i en rekke naturlige nyanser, må du passe på aske. Dører laget av dette materialet kan være veldig pent dekorert og dekorert med utskjæringer. Blant den enorme fargepaletten tilbyr produsentene både lyse og mørke modeller, som vil være et utmerket tillegg til et privat hus..
 • Valnøttdører og alternativer fra bøk. Fargen på slike produkter er ofte lys, den vil være i perfekt harmoni med et murstein privat hus eller hytte..
 • Produktene er ofte laget av kirsebær. Dette materialet regnes som mykt, det er veldig enkelt å behandle, dessuten har kirsebær en veldig behagelig farge – burgunder og rosa -brun.

Det er også veldig vanlig å finne furudører og kombinerte alternativer fra flere tresorter..

Hvordan velge?

Mange fagfolk fra byggebransjen anbefaler å ta hensyn til russiske produsenter som produserer naturlige tredører. I dag har varekvaliteten blitt bedre på mange måter, så det gir ingen mening å velge mellom utenlandske varer når innenlandsk produksjon ikke er dårligere. I tillegg har russiske merker og selskaper produsert produkter som fullt ut overholder europeiske kvalitetsstandarder i mange år..

Det er best å velge ønsket dørmodell direkte i butikken, i tillegg bør preferanse gis bare til pålitelige firmaer som har produsert produkter av denne typen i flere år.

Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot bearbeiding av tre og belegget, siden holdbarheten til produktet i stor grad vil avhenge av dette..

Inngangsdører i tre for private hus må være perfekt varme- og lydisolerte, så det er veldig viktig å kjenne alle deres egenskaper. Hvis du trenger en ikke-standard dørstørrelse, kan du enkelt finne et selskap som lager slike produkter på bestilling..

Når du velger inngangsdører, bør du være spesielt oppmerksom på størrelsen på lerretet av tre.. Størrelsen må være riktig, enhver forvrengning, skade og feil må være helt gratis. Det er like viktig å være oppmerksom på et pålitelig låsesystem som vil redde huset fra ubudne gjester..

For å gjøre døren enda mer lufttett og varm, anbefaler mange eksperter å installere en spesiell gummipakning rundt omkretsen av døren..

Låser

For tredører kan du velge et bredt utvalg av låsesystemer, som sikkert vil beskytte huset på en pålitelig måte. Alt vil avhenge av hvor mye du er villig til å bruke på det..

I dag regnes låsene i klasse 1 og klasse 2 som mindre populære, de er ganske enkle å bryte. Det beste alternativet for å velge kan være en klasse 3 -lås. Selv erfarne tyver vil trenge visse ferdigheter, verktøy og tid til å åpne et slikt låsesystem. Men de mest pålitelige er klasse 4 -låser. Mange eksperter mener at de ikke kan åpnes i det hele tatt. Valget er selvfølgelig ditt..

Mange leietakere som kjøper tredører til sitt private hus foretrekker å velge et alarmsystem som ekstra sikkerhet.

Det er viktig å merke seg at til tross for at låser ofte kommer med dører, foretrekker kundene ofte å kjøpe dem separat..

Om beslag

Mange tredører ser massive ut. Spesielt hvis de har tråder. Det er best å velge metallhåndtak for slike produkter, siden de regnes som de mest praktiske og holdbare..

Det anbefales ikke å velge produkter med billige beslag, da de kan ødelegge produktets utseende fullstendig. Alle detaljer og innredning må stemme overens med dørens stil og design.

Utsted pris

Mange kjøpere nekter å kjøpe tredører, fordi de tror at kostnaden anstendig kan slå dem i lomma. Men i dag tilbyr en rekke produsenter mange dører til svært rimelige priser..

Skyvedørspaneler laget av eik og furu for private hus og sommerhytter kan koste kunder fra 10 tusen rubler, solide dørpaneler – halvparten så mye. Eikedører med panel koster i gjennomsnitt 15 tusen rubler og mer.

Svært ofte prøver merker å selge gamle samlinger eller modeller med defekter til store rabatter, så det er veldig viktig å ikke bestille slike produkter på Internett, men å velge personlig, for å være sikker på kvaliteten på varene..

Isolerte dørmodeller kan være dyrere, men kvaliteten vil være mye bedre enn den konvensjonelle. Generelt består prisen for et produkt av materiale, dekor, tilbehør og tilleggskomponenter. Når det gjelder populære merker, kan noen ganger prisen direkte avhenge av merkevarens popularitet..

Installasjon

De fleste modellene av ytterdører av tre anses ikke som vanskelige å installere, men det anbefales ikke å installere inngangsdørene selv, spesielt hvis produktet ble laget på bestilling og skiller seg fra standardstørrelsene produsentene produserer.

Dessuten er det bare en spesialisert tekniker som har riktig utstyr som kan installere døren på riktig måte. Valget til fordel for fagfolk skyldes også det faktum produktet vil sikkert bli installert riktig og vil ikke slippe kulden igjennom, dermed vil det ikke forårsake unødig ulempe for husstandens medlemmer.

Se neste video for hvordan du lager en inngangsdør av tre med egne hender.