Ikke-standard innvendige dører

Ikke-standard innvendige dører

Profesjonelle interiørdesignere bruker ofte ikke-standard innvendige dører i prosjektene sine, ettersom de visuelt utvider og forvandler rommet. Store dører kjennetegnes vanligvis ved høyden: 210, 220 eller 230 cm og har særlig slått rot i industriloftet og klassikerne. De velges hvis døråpningen er ikke-standard: høyere eller lavere enn 2 meter eller bredere enn 90 cm. Ikke-standarddører varierer ikke bare i størrelse, men også i åpningstypen, som kan være roterende, skyve, pendel, bretting.

Særegenheter

Tilpassede dører skaper et originalt interiør og skiller seg ut fra resten av dekorasjonen og møblene. Noen kjøpere velger bevisst høye dører for å forvandle det indre rommet i huset, andre – fordi de ikke har noe annet valg. For høye åpninger kan ikke alltid reduseres kunstig, eller så kan ikke eierne av huset utføre skittent arbeid i sitt eget hjem og gjøre ombygginger, noe som begrenser åpningen. Og den upålitelige gipsblokken i åpningen passer dem ikke.

Den eneste riktige utveien er å kjøpe ikke-standard dører..

Fordelene deres:

 • Endre plassen visuelt: de gjør takene høyere, veggene bredere;
 • De skaper en aksent i rommet og understreker proporsjonene positivt;
 • Krever ikke kunstig innsnevring eller reduksjon av åpningen;
 • Høye lerreter velges av personer med høy vekst – mer enn 2 meter for å kunne passere gjennom åpningen med komfort.

Blant ulempene med for høye eller brede lerreter, bemerker vi at de:

 • De er laget på bestilling, noe som betyr at ferdige dører er nesten umulige å kjøpe samme dag, og du må vente på at de skal produseres på fabrikken;
 • Vil koste i gjennomsnitt 30% dyrere enn det vanlige standard lerretet;
 • De er veldig tunge, spesielt hvis døren er laget av 100% massivt tre. I dette tilfellet må du i tillegg styrke åpningen eller i det minste sørge for styrken – ring en målemester eller en annen kompetent spesialist.

Ikke-standard innvendige dører har en betydelig “fordeler”: de ser bra ut i det indre av huset, og spesielt i kombinasjon med høyt tak. Enig i at med høyden på tre til fire meter vil vanlige to-meters dører rett og slett gå tapt. 230 cm modeller vil se bra ut.

Ikke-standard dører er ikke bare dører som har utmerket størrelse, men også uvanlig i design, måten å åpne modellen på. Hele glassdører kombinerer spisestue og kjøkken eller soverom og omkledningsrom. Lyse farger forvandler monokrom interiør. Typen døråpning er også annerledes, og et glidende design eller et skjult lerret uten eske og platebånd i fargen på veggen har blitt populært nylig.

Dimensjoner

Standardhøyden på en innerdør er 2000 mm eller 200 cm. Alt større eller mindre enn denne verdien kalles ikke-standard lerret: 180, 190, 210, 220 og 230 cm.

Standardbredden på det innvendige linet er 60, 70, 80 og 90 cm. Noen produsenter kaller standard lin 40 cm bredt eller 190 cm høyt, men ikke alle. Tallene som er angitt er russisk standard, som kan avvike fra europeiske..

Bokser, platebånd for ikke-standard i høyde eller bredde på bladet lages på bestilling sammen med døren. Settet kan inneholde tillegg – trepaneler som dekker veggen fra innsiden og fra siden av esken. Hvis veggtykkelsen er mer enn 10 cm, vil de være nødvendige. Tykkelsen avhenger av størrelsen på veggen, og minimumsbredden på tilleggspanelet er 3 cm.

Standardhøyden på åpningen for en inngangsdør bestemmes av 2070-2370 mm eller 2000-2300 mm av høyden på selve bladet. Bredde – 900 mm, men ikke mindre.

Bredden på en inngangsdør på 1000 mm (100 cm) regnes som normal hvis den er enkeltbladet. Halvannen inngangsdører er 1300, 1500 og 1540 mm brede, tofløyede dører er 1900 og 1940 mm.

Visninger

Ikke-standarddører er klassifisert i inngangs- og innerdører. Inngangsmodeller til et privat hus er vanligvis bredere og høyere enn sine kolleger til en leilighet. Dører til et landsted gjøres på bestilling hvis åpningshøyden er mer enn 2370 mm eller bredden er mer enn 1000 mm for en enkeltbladsmodell.

Innerdører er forskjellige i åpningstypen.

Ikke-standard design inkluderer:

 • Skyv med en eller to dører;
 • Sving dobbelt blad;
 • Radial: de åpnes som et rom, men skinnene er C-formede;
 • Pendel: åpen i begge retninger – fremover og bakover, som de har fått navnet sitt på.

Dører er forskjellige i form: rektangulær – standard, buet – ikke -standard. Ofte er det buede åpninger som krever produksjon av skreddersydde lerret, fordi produsenter ikke lager halvcirkelformede lerreter til et lager. Det er viktig å måle riktig fra en avrundet åpning og lage en dør som er ideell i form og parametere, fordi det er kjent at åpningens bøyevinkel vil variere med åpningsbredden på 60 og 90 cm.

Materialer

Innerdører er klassifisert i henhold til hovedmaterialet og er av tre, plast, glass.

Tredører er også forskjellige: det kan være 100% massivt tre eller en treramme inne i bladet. Dører kan møtes med naturlig materiale – finér eller syntetisk – øko -finér, PVC, dette inkluderer også malte modeller (med emaljebelegg).

Dører av massivt tre er tunge, og en ikke-standard 230 cm høy vil veie mer enn et to meter dørblad. Før du kjøper og installerer dem, må du vurdere kvaliteten på åpningene og svare på spørsmålet om den vil tåle en massiv struktur. Inviter en kvalifisert tekniker for vurderingen. Hvis døren veier mer enn 50-70 kg, må du kjøpe forsterkede hengsler.

Lette dører av massiv furu eller hule modeller er også laget på bestilling i henhold til individuelle mål og varierer i ganske standard vekt – opptil 40 kg. Alle glassene er laget av herdet glass – et materiale som er motstandsdyktig mot mekanisk skade, støt. Selv om et slikt lerret går i stykker, er det lite sannsynlig at dets fragmenter skader noen, de vil vise seg å være for små og sløve, eller tvert imot store og relativt sikre. Hvordan glasset vil oppføre seg ved en påvirkning, kan produsenten forutsi, basert på produksjonsteknologien.

Plastdører er plassert på en balkong, loggia, bad eller skap, badehus, garasje. Hvis plastplaten er mer enn 2 meter lang og 90 cm bred, velger du en solid modell med to eller flere kamre..

Hvordan velge?

Avhengig av areal og utforming av leiligheten velges innerdører av en eller annen størrelse, form, åpningsmetode og konstruksjon som helhet.

For en liten leilighet

Hvis åpningene er standard i høyde og bredde, må du ta hensyn til de åpningssystemene som sparer plass i den: skyve-, brette-, roterende dører. En skyvbar en- eller tobladet dør kan gis i tilfelle at bredden på veggen er større enn bredden på åpningen, det vil si at det vil være mulig å “svinge opp” eller skyve døren til dette området. Hvis det ikke er ekstra plass til et glidende blad på veggen, faller valget på brettede eller roterende dører. Det foldbare bladet består av 2-3 blader, som danner en fullverdig dør. Den største ulempen er lav støy og varmeisolasjon. I tillegg bretter lerretet seg som et “trekkspill” og opptar en del av åpningen.

Det roterende åpningssystemet er bra for alle romstørrelser, åpningsbredder og høyder. Den roterende døren spiser ikke opp det nyttige området i leiligheten når den åpnes, som en svingdør, den opptar ikke åpningen og veggen, som henholdsvis en fold- og svingdør. Men det vil koste mer enn alle de presenterte åpningssystemene.

Ikke-standard åpning

Størrelsen på åpningene skiller seg fra de allment aksepterte standardene: du må lage dører på bestilling. Helt tre eller 100% massivt tre lerret er av utmerket kvalitet, funksjonalitet, praktisk, de tjener i omtrent 50 år, men de er dyre. Alternativ – finert, innside hvor det er massiv furu, utside – naturlig finér. Et slikt lerret skiller seg ikke eksternt fra massivt tre, men det skiller seg vesentlig i vekt og kostnad. Fordelen med finer er dens miljøvennlighet og estetiske utseende. Minus – til høyest mulig pris for et sett med dører.

Hvis budsjettet for kjøp av tilpassede dører er begrenset, må du være oppmerksom på det kunstige dekket: miljøfiner, PVC, laminering eller emalje. Eco-finer kjennetegnes ved sin høye styrke og ytre likhet med naturlig tre. PVC er en film som er motstandsdyktig mot skader og endringer i temperatur og fuktighet. PVC -modeller er vanligvis de billigste på markedet. Laminerte lerreter har et kunstig ytre belegg med høy styrke og er fordelaktige ved at de varierer i rekkevidde og tekstur. Emaljebelegget er brannbestandig og samtidig estetisk. Det kan være lyst og kan males, endres eller korrigeres fargen på lerretet..

Når du velger en innerdør, er det viktig å være oppmerksom på fyllingen. Inne i finerte modeller er det vanligvis en solid eller spleiset massiv furu. Slike dører er gode til å isolere støy og holde på varmen, noe som skaper et gunstig mikroklima i rommet. Ekstern etterbehandling kan være hvilken som helst: naturlig eller kunstig finér, PVC, emalje, laminering.

Hule dører, inni hvilke det er en ramme av tømmer og et pappfyll, isolerer støy dårlig, men de er lettere i vekt. De velges hvis åpningen ikke er sterk nok eller kunstig innsnevret ved hjelp av tynne trepaneler eller når det er nødvendig å dele rommet visuelt..

Åpner for bredt

En døråpning bredere enn 95-100 cm regnes som ikke-standard. Og det er flere alternativer for å ordne det: du kan plukke opp to standardbredder på lerretet; utformingen av åpningen kan være sving eller glidende. Ett svingblad kan være bredere enn det andre, som ikke åpnes. Du kan bestille et enkelt bredt lerret, for eksempel 110 cm, og installere det i åpningen.

Smal åpning

En smal åpning anses å være mindre enn 60 cm bred. Klut 40 cm kan plasseres på badet eller kjøkkenet, pantry eller omkledningsrom. Du kan slå den på følgende måte: Sett en dør med en høyde på 210, 220 eller 230 cm og spill i kontrast. En uvanlig løsning er en usynlig dør uten boks og platebånd, som visuelt smelter sammen med veggen og bare er synlig når du åpner den

Dører – dekorativ enhet

I dette tilfellet velger du helt eller delvis glassdører. Glass forstørrer visuelt boarealet, gjør det lyst. Ofte lages åpninger i form av en bue, da blir både lerretet og esken avrundet.

Funksjonelle lerret

Plastdører installeres vanligvis på en balkong, loggia, omkledningsrom, pantry, badehus eller badstue, sjelden – som innerdører. Hvis åpningen til rommet er bredere eller høyere enn standard, velg sterke to- eller tre-kammer strukturer slik at døren ikke “leder”, den deformeres ikke under drift.

Vakre eksempler i interiøret

Høye dører til taket skaper en følelse av mer plass og legger visuelt til et par firkanter i rommet. På samme tid er standard lerreter ganske kombinert med de som er for høye i forholdene til en leilighet og en korridor, skaper en viss aksent.

I et klassisk interiør ser den buede formen og to svingdører spesielt godt ut. Det er passende å sette dem i spisestuen eller stuen, kjøkkenet eller fellesrommet..

En høy og for smal dør ser original og praktisk ut hvis du velger et roterende åpningssystem eller et svingsystem i stedet for en svingdør.

En tobladet inngangsdør til et landsted ser bra ut, spesielt hvis formen ligner en bue. Buede modeller er alltid forbundet med klassikere og høye kostnader, og i tillegg til bred funksjonalitet har de ekstern estetikk..

Hvis vi ikke bare snakker om størrelsen og formen på lerretet, men også om åpningstypen, så er rotasjonssystemer uvanlige. Den roterende døren hviler på det ene “hengslet” og åpner seg inn i åpningen, i motsetning til svingdøren. Den har en bred funksjonalitet: den sparer plass i et lite rom og slår ikke ned fra et kraftig og tilfeldig vindkast. Hun er estetisk i utseende.

Usynlige dører er originale på sin egen måte: de har ikke en synlig ramme og platebånd, hengsler og smelter bokstavelig talt med veggen. Dynamisk og ultramoderne interiør er uunnværlig uten dem..

En spesialist vil fortelle deg om hovedtrekkene til ikke-standard innvendige dører i videoen.