Dører til et trehus

Å velge dør er en veldig viktig og vanskelig oppgave. Slike strukturer er designet for å på en pålitelig måte beskytte hjemmet mot kalde, fremmede lyder og inntrengning av uautoriserte personer. På samme tid bør lerretene være vakre, med hell fremheve utseendet til et trehus og smaken til eierne. I dag vil vi fortelle deg hvordan du velger riktig dør for ditt hjem slik at den oppfyller alle disse kravene..

Særegenheter

Noen vil kanskje tro at prosessen med å velge dør for ethvert hjem er den samme. Dette er imidlertid slett ikke tilfelle. Konstruksjoner for leiligheter og landsted skiller seg vesentlig ut i sine egenskaper. Så det viktigste for en dør til en leilighet er at den på en pålitelig måte beskytter hjemmet mot innbrudd. På samme tid kreves det fra inngangskonstruksjonen i et privat landsbyhus at det beholder varmen i huset, beskytter plassen mot ugunstige ytre faktorer. Naturligvis, med alt dette, blir ikke beskyttelsesfunksjonene kansellert..

I tillegg er det viktig at døren er laget av materialer av høy kvalitet og ikke falmer over tid, fordi lerretet er på gaten og utsettes for ultrafiolett stråling..

Og den viktigste regelen som bør huskes når du installerer en dør i et trehus, er at det er viktig å montere lerretet i en spesiell ramme (det kalles et vindu) eller en sterk metallramme. Faktum er at rammen til en bygning av tre har egenskapene til å “slå seg ned” og endre form. Og bakken har også en tendens til å endre seg.

Hvis du installerer en dør umiddelbart etter at du har bygd et hus, vil den bare gå i stykker eller forvrenges. Tross alt har rammens deformasjon en direkte effekt på døråpningens form..

Som allerede nevnt, er inngangsdøren til et trehus utsatt for direkte sollys, noe som påvirker utseendet betydelig. For å beskytte strukturen mot utbrenthet, anbefaler vi å installere et spesielt lite visir over døråpningen. Den kan være laget av plast, polykarbonat, skifer eller aluminium. Dermed beskytter du lerretet ikke bare mot solen, men også mot overflødig fuktighet. Dette betyr imidlertid ikke i det hele tatt at lerretet ikke trenger å bli behandlet med vannavvisende midler..

Visninger

For ethvert hus kreves både inngangsdører og innerdører. Disse designene har forskjellige formål. Dører er også forskjellige i materialet de er laget av: metall, tre, PVC, MDF, finér. Dørene skiller seg også fra hverandre i antall blader, det kan være ett eller to av dem. For inngangsdører velges oftest blinde lerreter, og interiørdesign kombineres vanligvis med glass og andre dekorative elementer..

Materialer

Mange er vant til å tro at en metallstruktur er den mest pålitelige, og det er denne faktoren som veileder kjøpere når de velger en passende struktur. Dette er imidlertid ikke helt sant. Selvfølgelig er jerndører veldig sterke og holdbare..

Imidlertid er inngangsdører av tre og innvendige dører av plast på ingen måte dårligere enn analoger..

De viktigste fordelene med inngangs- og innerdører av tre:

  • Varighet. Naturlig tre er et av de mest holdbare og holdbare materialene. Ved riktig drift er levetiden til en trekonstruksjon minst 40 år. Du trenger ikke å installere døren flere ganger og kaste bort dyrebar tid og penger på den..

  • Pålitelighet. Trestrukturer gir utmerket varme- og lydisolasjon. Du vil bli godt beskyttet mot eksterne faktorer, det være seg kalde eller fremmede lyder og lukter.
  • Miljøvennlighet. For de som setter pris på alt naturlig, er det ikke noe bedre alternativ enn tre. Naturmaterialer er hundre prosent trygge for menneskers helse og miljøet. De er giftfrie og avgir ikke skadelige stoffer i luften..
  • Estetikk. Det er klart at ingenting passer til et trehus som dører laget av samme materiale. I moderne butikker finner du et stort utvalg av stilige og vakre inngangs- og interiørdesigner. Ved å kjøpe en slik dør får du en veldig pålitelig beskyttelse for hjemmet ditt, som dessuten vil bli dekorasjonen..

Det er viktig å sørge for at trekonstruksjoner alltid er dekket med beskyttende midler mot støv, fuktighet, insekter. Under installasjonen må det også brukes et tilstrekkelig lag isolasjon når det gjelder inngangskonstruksjoner.

Funksjoner i metallkonstruksjoner:

  • Attraktivt utseende. Noen kjøpere nekter å kjøpe jernstrukturer for ikke å ødelegge fasaden til trekonstruksjonen. Moderne produsenter bruker imidlertid spesielle dekorative paneler som etterligner tekstur og farge på ekte tre veldig godt. Du får styrken til metall og skjønnheten i tre samtidig.

  • Økt beskyttelse mot innbrudd. Konfigurasjonen av metallplater lar deg montere flere låser og nødvendig tilbehør. Du vil kunne beskytte deg selv, din familie og eiendom hjemme hundre prosent. Festing av låser og hengsler i slike dører er mye sterkere enn for lignende produkter. Over tid løsner eller løsner ikke lerretet.
  • Brannmotstand. Brannvern er utrolig viktig når det gjelder et trehus. Og metalldøren har ingen konkurrenter i dette. I tillegg tilbyr moderne produsenter ildfaste modeller som forhindrer spredning av brann ved brann..

Andre materialer for fremstilling av dører tilbys også. For eksempel brukes interiørkonstruksjoner MDF eller sponplater med plast- og glassforinger. Slike modeller er preget av utmerket utseende. Holdbarheten er imidlertid veldig relativ. Uansett er kravene til innerdører mye lavere enn for inngangsdører.

Derfor er det slett ikke nødvendig å kjøpe dyre strukturer av massivt naturlig tre for slike formål. Billige, men vakre og høykvalitets alternativer fra MDF er ganske passende for ethvert interiør.

Farger

Når du velger en inngangsdør til et trehus, er det viktig å være spesielt oppmerksom på utseendet. Tross alt er døren det første gjestene ser. Et trygt og optimalt alternativ ville være å bevare den naturlige fargen på et ekte tre. Dette designet vil aldri gå av moten. Hvis du kjøper en metallinngangskonstruksjon, vil det være bedre hvis fargen ikke skiller seg sterkt ut mot veggen..

Interiørdesign må nødvendigvis passe inn i interiørets generelle stil og ikke motsi det. For eksempel, for hvite vegger, er det bedre å velge lette interiørdesigner. Dette vil opprettholde integriteten til interiøret og visuelt utvide plassen. Men ikke begrens deg til uvanlige og stilige løsninger. Takket være utviklingen av moderne designere, kan du finne mange alternativer for originale dører som perfekt understreker interiøret ditt. Det kan være både blanke lerreter og dører med glassmalerier, dekorative elementer. Videre tilbyr de fleste firmaer tjenesten med å lage tilpassede design, i henhold til din størrelse og design..

Selv etter å ha studert all informasjonen ovenfor, er det veldig vanskelig å entydig svare på spørsmålet som er bedre. I et tømmerhus må dører være veldig sterke, varme og holdbare. I dag oppfyller både tre- og metallkonstruksjoner de listede kravene. Derfor avhenger det endelige valget helt av dine preferanser og budsjett..

Hvordan velge?

Når du kjøper en inngangsdør til et hus fra en tømmerstokk, er det viktigste ikke å ta feil av størrelsen og husk at døren skal være litt mindre enn åpningen. Dette er nødvendig for at det skal være plass til isolasjonen. Sørg for å være oppmerksom på kvaliteten på konstruksjonen. Det bør ikke være noen feil på lerretet. Sørg for å spørre selgeren om han har sertifikater for produktene som tilbys.

Eksempler på vellykkede alternativer

Skåret struktur med glass. Denne modellen ser veldig fin og harmonisk ut. På grunn av at fargen på lerretet smelter sammen med veggene, skapes ikke følelsen av en skarp overgang. På samme tid tiltrekker grasiøse dekorative elementer nok oppmerksomhet til seg selv og gjør døren til en ekte dekorasjon av huset..

Døv metallkonstruksjon. Denne modellen gir en følelse av tillit og pålitelighet. Det vil perfekt beskytte rommet mot kulde og inntrengere..

Modell med et tredimensjonalt mønster. Dette designet ligner et ekte kunstverk. Hver gang du kommer til huset, vil bildet glede deg. Samtidig vil all eiendom i rommet forbli under pålitelig beskyttelse..

Blinde innerdører. Lignende design er laget i en klassisk stil. De tiltrekker seg ikke for mye oppmerksomhet til seg selv, mens de utfører sine direkte funksjoner perfekt..

For informasjon om hvordan du installerer en metalldør i et trehus, se følgende video.