Dører med portal: utvalg og design

Dører med portal: utvalg og design

Uvanlige interiørløsninger er alltid attraktive. Jeg vil at huset eller leiligheten skal gjenspeile eierens sanne essens, hans lyse personlighet og raffinerte smak.

Siden døråpningen er det første de som kommer inn i rommet ser, kan en av måtene å oppnå denne effekten være en dør med en portal. Denne designteknikken har vært kjent lenge, spesielt kan luksuriøse portaler finnes i luksuriøse palasser fra fortiden. Nå er denne teknikken tilbake på moten igjen..

Funksjoner og fordeler

Du kan lage en døråpning med en portal selv. Men det ville være mye bedre å kjøpe platebånd, utvidelser og gesimser laget av fagfolk, og betro dem installasjonen av disse delene..

Portalen på døren ser ut som en ekstra ramme med en bred gesims i den tverrgående delen av døren, som bærer hovedbetydningen. Denne delen av portalen kan fullføres på forskjellige måter, avhengig av interiørets stil, eierens preferanser og økonomiske evner. Imidlertid må det sies at jo mer kompleks og luksuriøs utformingen av denne delen av rommet er, desto mer lønnsom ser portalen ut..

Det er flere grunnleggende teknikker som brukes til å dekorere gesimsen og dørkarmene. Blant dem er stukkstøping og relieffer, mosaikker, alle slags tegninger. Det er også populært å spraye slipende partikler av sand eller marmor, noe som gir overflaten en skinnende tekstur og lettelse. I tillegg er utskjæring mulig på en treflate. Tiltrekker det faktum at for utførelsen av portalen kan du velge hvilket som helst materiale. Disse delene er laget av forskjellige typer plast, gips, tre og sponplater..

En annen fordel er enkel installasjon. Detaljer om portalen veier oftest litt, hvis du ikke bruker naturstein eller marmorsøyler i designet, som sjelden finnes i et urbant interiør. Derfor er denne dekorasjonen i stand til å tåle vegger. Portalelementene festes ikke vanskeligere enn en vanlig døråpning.

Det viktigste er først å utføre passende målinger slik at platebåndene og bredden på gesimsen tilsvarer døråpningen.

Dette er en enkel og edel vei ut for innramming av åpninger, som harmonisk harmonerer med omgivelsene og gleder seg over sin skjønnhet i mange år. Han vil hjelpe hvis resten av rommet er nøytralt og rommet mangler lyst. I tillegg er det et karakteristisk element i fortidens luksuriøse interiør og deres etterligninger i moderne design..

Visninger

Portaler brukes som regel til innvendige åpninger. De kan brukes med eller uten hengslet dør, og etterlater en vakker bue.

I hus på landet er portaler over inngangsdøren også veldig populære.. Da bør hele den arkitektoniske utformingen av herregårdens fasade lages i passende stil, for eksempel barokk eller rokoko..

I utgangspunktet fremsto portaler som luksuriøse og forlokkende former for dekorasjon av inngangsdører til religiøse bygninger og palasser. Selvfølgelig var de oftest av større størrelse og omfang enn det nå er tillatt å ordne ved inngangsdøren, men noen vanlige trekk var igjen. Så i en rekke retninger er det mulig å designe åpningen med dekorative søyler og luksuriøse hovedsteder. Iblandet naturstein eller mosaikk og bruk av glass og glassmalerier i de øvre og laterale delene av døren er også mulig..

Selve designet i form av bokstaven “P” har ikke gjennomgått vesentlige endringer, så vel som prinsippene for portalarrangementet – skjønnhet og komfort.

Det er også noe som heter portaldører.. Den har en annen opprinnelse og har ingenting å gjøre med ovennevnte dører..

Dette er navnet på moderne panoramavinduer av plast som kan oppta en hel vegg i et hus. De slipper inn mye lys, ettersom de ligner på design til franske vinduer. På grunn av deres store størrelse, for panoramavinduer, brukes imidlertid bare en glidemekanisme. Dette er en veldig stilig og super moderne hjemmedekorasjon.

En slik designløsning vil bidra til å utstyre en koselig lys stue i høyteknologisk ånd eller et fantastisk soverom med panoramautsikt. En gesims med et ugjennomsiktig gardin bør installeres over denne typen dører for å skape en mer intim atmosfære i rommet. Du trenger ikke å bekymre deg for et mulig fall i temperaturen i rommet i den kalde årstiden – utformingen av moderne plastvinduer lar deg holde varmen i rommet og unngå å blåse.

I dette tilfellet trenger ikke dørkarmen være laget av hvit plast. Det kan være ferdig med å ligne tre, hvis det er nødvendig for harmonien i det omkringliggende interiøret. Visuelt vil denne designen ikke skille seg fra naturlig tre..

Det anbefales ikke å lage panoramadører på en treramme, siden plaststrukturer i dette tilfellet er mye mindre utsatt for brudd, lettere i vekt og mer praktiske å bruke..

Materialer

Moderne produksjonsteknologi lar deg velge hvilket som helst materiale når du installerer portaler. De vanligste er plastmodeller. De er spesielt typiske for utformingen av innvendige åpninger av byleiligheter..

De er rimelige, grunnleggende innen transport og installasjon, og i utseende etterligner de de dyreste treslagene. Du kan velge hvilken som helst nyanse og kompleksitet av etterbehandling, opp til forgylling og interessante farger. Men som regel gir ikke bruken av dette materialet tekstur til produktet..

Portaler laget av plastpaneler er fortsatt betydelig dårligere i kvalitet og utseende enn andre, dyrere modeller, dessuten er de lette å skade og de er kortvarige.

Gipslister kan brukes i et begrenset interiørområde. Disse inkluderer barokk og klassikere, samt greske og romerske stiler. Denne teknikken brukes til å dekorere hovedstaden..

Denne teknikken for å lage portaler krever at du kjøper ferdige åpninger eller overleverer arbeidet til fagfolk. Bare små, fine skulpturer vil se vakre ut i interiøret..

Det ferdige verket er oftest malt hvitt eller svart.. Hvitt er en klassisk farge på stukkstøping, som det er vanskelig å regne feil med. Samtidig gir det sistnevnte alternativet en spesiell eleganse til designet og utvider produktets stilistiske muligheter. For eksempel kan svart åpent modellering brukes i art deco -interiør, som er preget av luksuriøse overflater. I design er støping alltid forbundet med luksus. Individuelle aksenter kan avsluttes med forgylning. Dermed vil en mer klassisk portal bli oppnådd..

Treportaler regnes som et av de mest høykvalitets og holdbare alternativene for å utføre disse verkene. Oftest er de laget av verdifulle treslag: eik, bøk, valnøtt, mahogni. De har en grov tekstur som ser luksuriøs ut når de former trepaneler, så vel som rike på nyanser..

Utsøkte utskjæringer kan gjøres på naturlig tre, noe som er en stor fordel med dette materialet. Den er perfekt kombinert med metall- og steinelementer, ulike typer sprøyting, som også kan brukes på egen hånd..

PVC brukes til fremstilling av skyvedører. Plast-metallpaneler utgjør solide strukturer for festing av denne typen dører og er installert i store åpninger eller vegger i hus.

Slike konstruksjoner er også laget av aluminium. Men i motsetning til dette materialet har PVC en lavere kostnad. I tillegg er de mye lettere, noe som letter installasjonen, og det tar mye kortere tid..

De har gode lydisoleringsegenskaper og høy brannmotstand.. Designfunksjonene lar deg arrangere ikke bare skyve, men også trekkspilldører. Som et resultat tar de mye mindre plass i bruk. Utmerket utseende og estetikk er en annen fordel med slike dører..

Sponplater er et kryss mellom en tre- og en plastportal. Dette er hardpressede sagflisplater som er enkle å installere, så de gir mye plass til designernes fantasi. De er miljøvennlige. I tillegg er det enkelt å gi dem ønsket farge og tekstur ved hjelp av sprøyting, mosaikk, ulike fargeteknikker eller selvklebende film. Samtidig er slike modeller billigere enn portaler laget av naturlig tre..

Hvordan velge?

Det er nødvendig å bestemme modellen til portalen først etter at alle nødvendige målinger er utført. Den skal passe tett mot døråpningen.

Bredden på platebåndene, samt størrelsen og formen på hovedstaden (den øvre delen av gesimsen) velges ut fra rommets dimensjoner. Store og uttrykksfulle hovedsteder med en trekantet eller rektangulær form er upassende i små rom.

Oftest er de installert over inngangsdørene, og ikke i de indre åpningene. Selv om huset er veldig stort og takhøyden lar deg installere dem uten å distrahere oppmerksomheten fra resten av situasjonen bare til portalen, er installasjonen mulig.

Deretter må du bestemme materialet. Etter å ha studert fordeler og ulemper med tre-, plast- og PVC -strukturer, kan du gjøre det riktige valget. En viktig faktor her er også kostnaden for råvarer og alt arbeid..

Dyrere er skreddersydde portaler, individuelt designet og ferdig for hånd, samt produksjonsmodeller av utskåret tre ispedd steiner eller mosaikk..

Interiørdekorasjon ideer

Å lage en døråpning med en portal er en kreativ og uvanlig måte å utfylle interiøret på.

Dører i portaler kan være av tre typer:

  • Hengslet – det vanligste alternativet, hengslet.

  • Glidende – ha en solid metallstruktur som hjelper til med å transformere modellen.

  • Løfter og sklir – den mest moderne versjonen. I dette systemet settes glassplaten inn i en plastramme, som gir et høyt lydisolasjonsnivå..

Utvalget av modeller lar deg kreativt designe forskjellige dørmekanismer i rommet. I tillegg til selve døren er det faktisk også en hovedstad i portalen – en bærende dekorasjon. Dette lerretet kan ha forskjellige former: firkantet, rektangulært, trekantet, med dekorative halvkolonner, etc. Det er dekorert med en tegning eller maleri, utskjæring, mosaikk eller forgyling. Avhengig av interiørets budsjett og stil, velges passende design.

Se neste video for hvordan du lager en dørportal fra sponplater.