Dører-blyanter

Dører-blyanter

Nylig har det blitt mulig å spare innvendig plass i leiligheter og hus ved å installere skyvedørkonstruksjoner i stedet for tradisjonelle svingdører. En av variantene deres er en penalhusdør. Dette dørsystemet er utformet på en slik måte at rammen, når den åpnes, glir helt inn i den veggmonterte blyanten. Som et resultat tar døren praktisk talt ikke plass og forstyrrer ikke plasseringen av forskjellige møbler på disse kvadratmeterne. Når den er lukket, utfører døren sin opprinnelige funksjon, det vil si at den lukker åpningen, og løser samtidig problemet med å danne et nytt rom med et unikt interiør.

Funksjoner og fordeler

En blyanthusdør er en skyvekonstruksjon som fungerer med et spesielt etui montert i veggen. Den skjuler hele dørbladet, slik at døren ikke svinger opp som vanlig.

Drittpenna skiller seg ikke bare fra andre alternativer, den har mange andre fordeler:

 • betydelige besparelser på brukbar plass – ingen plass er nødvendig for å lukke den. Området som ble okkupert av svingdøren ble tidligere ansett som dødt, nå glir døren til siden og på stedet den sparer, nå kan du til og med sette møbler eller bruke det annerledes, ingenting vil stoppe det;
 • installasjon av strukturen innebærer ikke installasjon av en dørterskel;
 • brukssikkerhet – du trenger ikke å være redd for å slå en åpen dør, som når du bruker et svingsystem;
 • god fiksering i åpningen – den vil ikke smelle ned fra et trekk, du kan la den stå i en litt åpen posisjon;
 • ukomplisert vedlikehold – enkel installasjon og demontering av guidene lar deg enkelt reparere og bytte ut;
 • stille drift;

 • automatisk døråpning er mulig;
 • enkel installasjon med den forutsetning at kravene til installasjon av dette systemet er oppfylt;
 • en rekke lerret dekor, et rikt utvalg av tilbehør;
 • stilig design;
 • lang levetid, hvis alle betingelsene for kvaliteten på materialer og installasjon er oppfylt;
 • originalitet: blyanthusdøren er en original nyhet som kan overraske alle.

Som ethvert komplekst system, har blyanthusdøren noen ulemper:

 • lav lyd- og varmeisolasjon av hele strukturen;
 • installasjonsarbeid uten spesiell kunnskap og erfaring er vanskelig å gjøre alene, det er bedre å henvende seg til fagfolk;
 • dyrere installasjon, hvis vi sammenligner installasjonen av en standard dør, vil egeninstallasjon spare deg for penger;
 • støv samler seg, som kan fjernes med en støvsuger;
 • slitasje på valsene, men etter en stund kan de byttes ut.

Konstruksjon og materialer

Dør-penalhuset er ferdig med en ferdig kassett-eske, ofte solgt separat fra den. Hvis du kjøpte en dør uten kassett for å spare penger, må du lage den selv. Installasjon av en kassett for en glidestruktur er mulig under forutsetning av den nødvendige forutsetningen: åpningens dimensjoner må være dobbelt så store som dørbladet. Først da vil den gjemme seg i det indre rommet i blyanthuset eller kassetten.

Strukturen er laget i form av en metall- og treføringsskinne, som er utstyrt med ruller. Det er på det at lerretet er installert, og bevegelsen utføres langs guiden. De forskjellige kassettkonfigurasjonene avhenger av dørbladets design. Kassetter er laget av kryssfiner, tre, gipsplater.

Etter at blyanthuset er installert og døren passer inn i det, kan du begynne arbeidet med å fullføre og maskere denne strukturen slik at den ikke er synlig i det hele tatt.

Dette kan gjøres på forskjellige måter:

 • gips;
 • kryssfiner;
 • gips;
 • på en annen måte eller materiale.

Finishen skjuler blyanten helt, som kan gjøres med tapet, fliser eller på annen måte. Alt vil avhenge av den rådende stilen i huset..

Komplett sett med penalhuset:

 • lerret;
 • penalhus for å skjule døren;
 • bevegelsesbegrensning;
 • dørhåndtak;
 • ruller.

Et viktig element i mekanismen er en guide, langs hvilken rammen beveger seg. Den kan installeres på forskjellige måter..

Guider er:

 • øvre – den vanligste, brukt når det gjelder et lett lerret;
 • kombinert – brukes til tunge dører.

Eksperter anbefaler ikke å feste skinneprofilen bare i bunnen, så bevegelsen blir ikke jevn når den åpnes.

Visninger

Dører med skyvesystemer er delt inn i to hovedtyper.

Enkelt blad

Et slikt system brukes under betingelse av en liten åpning, hvis bredden ikke er mer enn en meter. Enbladskassetten er festet til taket eller veggen; i denne versjonen trenger du ikke installere en dørkarm.

Todelt

Hvis døråpningen er bred – mer enn en meter, kreves det et dobbeltbladet design. Denne designen er preget av installasjon av en dobbeltkassett: det vil si at en separat er installert for hvert sash, lerretene har sine egne etuier. Og en guide kobler dem sammen.

Nisjer

Utformingen av selve nisjen for plassering av dørbladet kan variere avhengig av designfunksjonene på veggen der døren vil gli. Det er to fundamentalt forskjellige alternativer her: dette er en bærende vegg i et hus eller en vegg som ikke er bærende.

Transportør

Det er på en slik vegg at rammen av bygningen holdes. Derfor kan brudd på dette designet føre til katastrofe. En nisje er ganske enkelt fullført til en slik vegg, og lager en ramme laget av metall eller tre. Deretter må denne strukturen lukkes med gipsplater, etterfulgt av etterbehandling på noen måte for maskering. Dette kan være tapet, maling eller annen type overflate..

Skillevegg

Den ikke-bærende veggen som brukes til å feste kassetten må demonteres. Enkelt sagt, den trenger bare å bli ødelagt, og i stedet skal en skillevegg med en innebygd nisje reises nøyaktig i henhold til dimensjonene til dørbladet. Dette designet kalles en falsk vegg, den inneholder en kassett for skyvedør med ett eller to blad. Denne teknikken gjør det mulig å forlate den samme veggtykkelsen, som lar deg lagre maksimalt antall nyttige kvadratmeter i rommet..

Glidemekanismer

Glidemekanismer er:

 • Lukket type – den er installert inne i den falske veggen under konstruksjonen, hvor også kassetten til skyvedøren er montert. Utformingen av mekanismen har en viss størrelse, så den gjør veggen litt bredere, men den nyttige plassen som oppnås under skjulingen av døren til kassetten mer enn kompenserer for denne ulempen. I den bærende veggen er en slik mekanisme montert i en vedlagt blyanthus, hvis strukturer er sydd med gipsplater;
 • Åpen type – den eksterne mekanismen, sammen med føringen, er installert langs ytterveggen, som dørbladet beveger seg langs.

Utnyttelse

I henhold til åpningsmetodene er dørkassene delt inn i automatiske og mekaniserte. Dørblader, som veier opptil hundre kilo, kan settes i gang på en av følgende måter:

 • Blyantdør mulig koble til automatisering: Åpningsmekanismen aktiveres etter å ha reagert på en person eller gruppe mennesker som nærmer seg. Drift av den automatiserte døren krever en elektrisk tilkobling, men den kan også drives fra et batteri. Arbeidsordningen innebærer en ganske alvorlig belastning. Automatiserte skyvekonstruksjoner finnes i store kjøpesentre og supermarkeder. En lignende mekanisme fungerer nesten lydløst, dørmodeller varierer i størrelse og finish.
 • Hvis rommet ikke er så intens belastning, kan du bruke mekanisk metode. Mekaniserte strukturer installeres i boligbygg og kontorer.

Innvendige blyantsystemer kan fungere vellykket og riktig hvis veggen som hele strukturen er festet på er tilstrekkelig flat. Hvis det ikke er det, har overflaten buler, sprekker og andre uregelmessigheter, det er nødvendig å jevne det ut. Bare da kan blyanthuset installeres. Det er bedre å bygge dette systemet ved hjelp av fagfolk. Så strukturen vil ikke bryte og vil ikke mislykkes i nær fremtid av uprofesjonelle handlinger under installasjonen..

Forbrukeranmeldelser for slike dører er stort sett positive. I utgangspunktet noterer alle hvor mye mer romslig det har blitt i huset etter å ha installert en blyanthylster. Riktignok snakker mange om en høy pris, men samtidig forstår de at designet er verdt det, produktet har vært brukt lenge og er veldig fornøyd med det. De legger også merke til holdbarheten og styrken til en lignende modell..

Og selvfølgelig er det viktigste positive ved slike dører bekvemmelighet og kompakthet..

Hvordan du installerer en blyanthusdør, vises i detalj i videoen.